X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dzien dobry Dziewczyny !!! Piekne zdjecia powpadaly na strone a Maluszki juz takie duze !! Herbata powodzenia !!
    Ja od wczoraj mam lekką paranoje, zniknely mi mdłości i wkrecam sobie ze cos jest nie tak. Przesledzilam jescze watek od wczoraj, to co pisałyście o poronieniach i jestem cała w strachu. Mąż próbuje mnie uspokoić ale to nic nie daje. Nie chce wyjsc na panikare i jechac do szpitala. Musze sie jakos opanowac, bo podswiadomie czuje ze Maluch robi mnie w balona...
    Rucola to normalne, że objawy znikaja, tyko niewielki % kobiet odczuwa objawy do polowy lub do końca ciąży. Nie stresuj się, dzidziuś na pewno rośnie, będzie dobrze, musi być :)

Malgonia, to prawda, ze każda matka sie zamarwia, od poczęcia począwszy. We wrześniu będziesz tulić swojego maluszka :)

Rucola, Malgonia lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Rucola napewno wszystko jest ok, nie może być inaczej :* chociaż przyznam szczerze że sama mam mega stress przed dzisiejszą wizyta, od wczoraj nie opuszcza mnie przeziębienie wprawdzie temp nie mam ale gardło niemiłosiernie bolii męczy kaszel, wszystkie domowe sposoby poszły w ruch ale póki co poprawy nie ma.... Nawet nie chce myśleć jak to wpływa na okruszka naszego.... Ale no musi być dobrze i nie wolno nam inaczej myśleć :)

Powodzenia na wizycie :)

Asiek1214 lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Śliczne zdjęcie ☺ a krwiaczek musi się wchłonąć, nie ma innej opcji. ☺

Cieszę się, że lekarz potraktował poważnie endometriozę, bo w Holandii mało czym się przejmują. Lekarz mówi, że nie jest najgorzej, będzie częściej obserwować. Wczoraj bardzo długo byłam w gabinecie. Najpierw badanie przez powłoki brzuszne (tutaj rzadko robią wewnętrzne), później jeszcze wewnętrzne, żeby sprawdzić jakie spustoszenie zrobiła endometrioza. Lekarz nie dołował, wręcz pocieszał, że dziecko dobrze się rozwija i żyje to najważniejsze

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziewczyny cały czas się schizuje czy wszystko jest w porzadku..
    Chyba taki już żywot mam że do końca życia będziemy się martwić o te małe groszki...

Rucola, Malgonia lubią tę wiadomość

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny, już mi trochę lepiej. Ide po zakitraną milkę mleczną i poprawię sohie humorek :) Jestescie kochane i jestescie dla mnie ogromnym wsparciem. Bardzo mnie cieszy ze na wrzesniówkach jest taka serdeczna atmosfera.
    Asiek wypoczywaj i kuruj sie naturalnymi metodami. Musi być dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 09:44

Vlinder, Asiek1214 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się budzę i pierwsza rzecz to macanie cycek, ale wystarczy, że ruszę ręką i od razu czuję przeszywający ból. A macie tak, że jak kichacie albo gwałtownie się ruszycie to w środku w brzuchu was piecze? Taki ból jakby mięśnie się nadrywały? ;) Wydaje mi się, że w środku właśnie mięśnie się rozciągają i to przez to. Ja w ogóle nie mam apetytu. Mam bardzo niskie ciśnienie, fatalnie się czuje. Ciągle coś mi leży na żołądku, na myśl o jedzeniu jest mi niedobrze. Jedyne co jem ze smakiem to ogórki kiszone i bułka z miodem i mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 09:45

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja się budzę i pierwsza rzecz to macanie cycek, ale wystarczy, że ruszę ręką i od razu czuję przeszywający ból. A macie tak, że jak kichacie albo gwałtownie się ruszycie to w środku w brzuchu was piecze? Taki ból jakby mięśnie się nadrywały? ;) Wydaje mi się, że w środku właśnie mięśnie się rozciągają i to przez to
    Ja tak mam jak spinam miesnie brxucha np przy podnoszeniu sie, ale normalnie to w ogole brzucha nie czuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 09:45

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mnie tak pociągnie w brzuchu jak kichne.

Asiek polecam zrobić herbatę w termosie z cytryna i pokroić na drobno imbir. Ta herbata tak fajnie przejdzie imbirem że jqk będziesz pić to poczujesz jak drapie ci gardło. Ja miałam często bóle gardła i to mi właśnie pomagało.

Tez wiecznie macam cycki hehe. Ale powiem wam, że teraz coraz głośniej się mówi o poronieniach i dlatego każda z nas się boi. Ja z córką w ogóle tego nie brałam pod uwagę, fskt modliłam się żeby była zdrowa, ale poronienie mi do głowy nie przyszło nigdy.

Asiek1214 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Jednak wpisy nadrabiam teraz.
    Również mieliśmy wózek tej firmy dla syna. Jeździł w nim prawie 5 lat, bardzo fajne ale ciężkie, teraz zdecydowaliśmy się na wózek firmy inglesina. Syn ma 7 lat i nic juz w domu nie mamy, wyprawke robimy po raz drugi od podstaw. Mysle ze najwczesniej w maju lub czerwcu zamowimy wozek i lozeczko, bo czas oczekiwania wynosi ok 4 tygodni
    Ja też będe szukała lżejszego wózka, będę pewnie po cc więc nie chce znowu się nadźwigać i mnie później problemy. O wyprawce też będę myślała w okolicy maja - łóżeczko mamy jeszcze po Oliwce, tylko trzeba je dobrze odświeżyć.

Ja też tak mam, że rano macam piersi ;-), za chwilę wyjdę z córcia na spacer i jak zacznie mnie odrzucac od wszystkich zapachów aromatów to będzie dobrze ;-))
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 10:03

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:

Ja też tak mam, że rano macam piersi ;-), za chwilę wyjdę z córcia na spacer i jak zacznie mnie odrzucac od wszystkich zapachów aromatów to będzie dobrze ;-))
    Pozdrawiam
    Ja nie chodzę już nawet na zakupy bo zapachy tak mnie bombardują, że odruch wymiotny i ślinotok przy stoisku mięsnym :/

klz9df9hvltz8vcc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:46

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja nie chodzę już nawet na zakupy bo zapachy tak mnie bombardują, że odruch wymiotny i ślinotok przy stoisku mięsnym :/
    Ja, aż tak nie mam, nie zbiera mnie na wymioty w domu czuję się w miarę komfortowo -
    jeśli chodzi o zapachy ;-), ale gdzieś w kościele, na targu w komunikacji - to jest już zgroza. Wychodzę, aby się przekonać, że jest wszystko ok ;-) A z mojego ślinotoku śmiała się ostatnio stomatolog, że ślinię się jak małe dziecko - o ciąży nie wiedziała ;-)))

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Ja też będe szukała lżejszego wózka, będę pewnie po cc więc nie chce znowu się nadźwigać i mnie później problemy. O wyprawce też będę myślała w okolicy maja - łóżeczko mamy jeszcze po Oliwce, tylko trzeba je dobrze odświeżyć.

Pozdrawiam
    My myśleliśmy o takim klasyku inglesiny
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1e9f8dfbf3e.jpg
    Łóżeczko takie jak na filmie :)Rośnie wraz z dzieckiem.
    https://youtu.be/J011LAXtg5I
    Pierwotnie planowaliśmy tylko jedno dziecko, 2 lata temu zmieniliśmy zdanie, więc musimy zrobić wyprawkę od podstaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 10:24

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kicham i to tak kobkretbue. Az mi czasem głupio.

Brzuch czuje, nie jest to co prawda taki bol jak na poczatku zeszlego tygodnia, ale generalnie to wiem gdzie mam macice...

A ja sie strasznie zdolowalam. Pewnie slyszalyscie o tym Polaku co utknal w Himalajach. To kolega mojego znajomego. Niestety pozostawili go gorom. Strasznie mnie to dobilo :( niby nie znam faceta, sle ja nigdy nie moglam sluchac o nieszczesciach innych ludzi. A jeszcze puerwszy film na odreagowanie jak dowiedzialam sie o ciazy jaki mi puscil maz to "Everest" i jakos tak mocno wczulam sie w sytuacje tego chlopaka i tych wszystkich ludzi ktorzy tu czekaja na niego.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Ja, aż tak nie mam, nie zbiera mnie na wymioty w domu czuję się w miarę komfortowo -
    jeśli chodzi o zapachy ;-), ale gdzieś w kościele, na targu w komunikacji - to jest już zgroza. Wychodzę, aby się przekonać, że jest wszystko ok ;-) A z mojego ślinotoku śmiała się ostatnio stomatolog, że ślinię się jak małe dziecko - o ciąży nie wiedziała ;-)))

Ja też się tak ślinie że nie nadarzam z polykaniem!;d a wczoraj jak byłam w centrum handlowym to tak mi się słabo zrobiło że myślałam że zemdleje...
    Mnie już korci żeby pochodzić po sklepach z ciuszkami ale zacznę zbierać wyprawkę dopiero gdzieś pod koniec II trymestru;)

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczko takie jak na filmie :)Rośnie wraz z dzieckiem.
    https://youtu.be/J011LAXtg5I
    To łóżeczko jest cudne i do tego funkcjonalne - świetne ;-)

Vlinder lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie kupuję. W poprzedniej ciąży mama mi kupiła majtki i legginsy ciążowe, z płaczem je chowałam na dno szafy :( Ale od wczoraj z dumą noszę po domu te legginsy (za szerokie w brzuszku ;)) Odebrałam jedynie z Rossmanna paczkę tych najmniejszych pieluszek Pampers za 1 gr, bo dostałam maila. No i dwa olejki do ciała dla mam ;)
    Tak, słuchałam wczoraj o nich. On ma obrzęk mózgu i płuc, śnieżną ślepotę, chorobę wysokościową. To strasznie przykre, że umiera tam w samotności, ale być może przez halucynacje i zaburzenia świadomości nie jest już świadomy... :(
    Ja polecam Wam przepiękny film z 2017 r. o katastrofie górskiej ,,Pomiędzy nami góry'' z Kate Winslet. Spłakałam się na nim jak bóbr przed ciążą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 10:43

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Ja się budzę i pierwsza rzecz to macanie cycek, ale wystarczy, że ruszę ręką i od razu czuję przeszywający ból. A macie tak, że jak kichacie albo gwałtownie się ruszycie to w środku w brzuchu was piecze? Taki ból jakby mięśnie się nadrywały? ;) Wydaje mi się, że w środku właśnie mięśnie się rozciągają i to przez to. Ja w ogóle nie mam apetytu. Mam bardzo niskie ciśnienie, fatalnie się czuje. Ciągle coś mi leży na żołądku, na myśl o jedzeniu jest mi niedobrze. Jedyne co jem ze smakiem to ogórki kiszone i bułka z miodem i mleko.

Oj ja tak mam, jak kicham czy kaszle to sie musze za brzuch trzymac. I tez czuje takie pieczenie rozlewające sie, albo skurcze takie dosc bolesne.
    a od wczoraj czuje sie lekko przeziebona, wiec juz w ogole swiruje,ehh

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja też się twk slinie, nawet nie pomyślałam że to z powodu ciąży hehe. Nos też mam taki spuchniety jakby w środku.

Widziałam ten film Everest bardzo poruszający. Straszna sytuacja, bardzo współczuję rodzinie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zle znosze filmy katastroficzne. Sporo jezdzilismy po Azji i po obejrzeniu "Niemozliwe" zawsze jak widzialam znaki informujace o drogach ewakuaji to mialam przed oczami katrke ktora zona zostawila jednemu facetowi "jestesmy nad morzem". Serio becze jak tylko mysle o tym

Ja ostatnio ogladam glownie bajki bo ciezko znosze trudniejsze filmy.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ