X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linka220 wrote:
    Hej dziewczyny Czy jest tu jakaś której nie bolą piersi? Ja mam powiększone i twarde ale w ogóle nie bolą :/ dodam że na usg widziałam już zarodek przy pęcherzyku 3,4 mm i pulsowało serduszko :)
    Mnie tylko jak złapie mocniej ale żadnych żyłek ani jakiegoś powiększenia nie widzę czuje takie jakby zakwasy ale tylko jak mocniej złapie nie przeszkadza mi to w śnie czy noszeniu stanika. Który jesteś tydzień? Bo ja 5tc i 5dzien

linka220 lubi tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) pytanko , o której wstajecie by zjeść pierwszy posiłek .?
    Mnie po 6 budzi już takie burczenie brzuszka , ze szok .
    Czasem uda mi się to przetrwać i wstaje po 8:)

Malgonia, Rucola lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• linka220 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Mnie tylko jak złapie mocniej ale żadnych żyłek ani jakiegoś powiększenia nie widzę czuje takie jakby zakwasy ale tylko jak mocniej złapie nie przeszkadza mi to w śnie czy noszeniu stanika. Który jesteś tydzień? Bo ja 5tc i 5dzien

Ja identycznie jak Ty Nadzieja :) 5+5 :) dziękuję za odpowiedź u mnie piersi też tak samo :)

hchy3e3km5dqv62g.png
    relganlipvgw9clp.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolaly piersi bardziej, teraz tylko przy dotyku :)

Co do jedzenia to musialam dzis o 6.30 juz banana wciagac bo spac mi nie dal.

Umowilam sie na wtorek do endokrynologa. Mysle ze wynik tragiczny nie jest ale bede spokojniejsza.

linka220, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Asiek czyżbyś jeździła do dr Gawlika? Słyszałam, ze Szajner bardzo polecają :)
    Ja co prawda już długo mieszkam w Krakowie, ale pochodzę z Dębicy :)
    Dokładnie tak jak dla mnie super lekarz , wcześniej leczyłam się w Parensie aczkolwiek skończyło się tylko na ponad półrocznym monitoringu metforminie i podstawowych badaniach oraz sprawdzewniu drożnośści ....rok temu w styczniu ciąża biochemiczna ......Akurat międzyczasie musiałam ogarnąć sytuacje z pracą wiec odpuściliśy leczenie , a teraz z polecenia znajomej trafiłam do Gawlika.....LEKARZ NAPRADĘ SUPER na dzień dobry zlecił badania typu mutacje , przeciwciała , antykoagulan i jeszcze inne zwłaszcza że w 2014 poroniłam w 10 tc ....Po wynikach wprowadził leczenie i już w 2 cyklu się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 08:05

KasW91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja chodze do Ulmana i z czystym sumieniem polecam, natomiast na prenatalne umówiłam sie do Szajnera. Dla mnie nie ma konkurencji, jesli chodzi o prenatalne ;)
    No właśnie też o tym słyszałam , ze Szajner najlepszy jeśli chodzi o prenatalne w Rzeszowie :) Kurcze ciężki orzech do zgryzienia :)

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Mnie bolaly piersi bardziej, teraz tylko przy dotyku :)

Co do jedzenia to musialam dzis o 6.30 juz banana wciagac bo spac mi nie dal.

Umowilam sie na wtorek do endokrynologa. Mysle ze wynik tragiczny nie jest ale bede spokojniejsza.
    Dobra decyzja! Ja mam wlasnie problem ze śniadaniem bo musze lykac euthyrox i trzeba te 30 minut odczekac do jedzenia, a jak sie budze z rana to jestem bardzo juz głodna i mnie mdli z głodu.

Malgonia lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się stresować ;( wczoraj spuchło mi całe dziaslo i zaczęło pulsować;( wyplukalam trochę szałwia i jest lepiej ale się boje że mam jakiś stan zapalny... Do dentysty uda mi się dostać pewnie dopiero gdzieś pod koniec tygodnia... Wiecie co mogę jeszcze zażywać żeby jak najszybciej opuchlizna zeszła?

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa wrote:
    Dziewczyny zaczynam się stresować ;( wczoraj spuchło mi całe dziaslo i zaczęło pulsować;( wyplukalam trochę szałwia i jest lepiej ale się boje że mam jakiś stan zapalny... Do dentysty uda mi się dostać pewnie dopiero gdzieś pod koniec tygodnia... Wiecie co mogę jeszcze zażywać żeby jak najszybciej opuchlizna zeszła?
    Zapytaj w aptece czy możesz dentosept do płukania to jest ziołowe

• Rucola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa wrote:
    To zalezy czy boli Ci tylko dziasło, czy od boku czy miedzy zebami. Jak naciskasz na zeba tego ze spuchnietym dziasłem to czujesz ból? Jak pijesz ciepłą herbatę to ból się nie nasila? Nie chce Cie straszyć ale jak przyczyną jest ząb to dentosept nic nie da, ale oczywiscie mozesz go stosować, tylko nie połykaj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2018, 08:31

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    No właśnie też o tym słyszałam , ze Szajner najlepszy jeśli chodzi o prenatalne w Rzeszowie :) Kurcze ciężki orzech do zgryzienia :)
    Prenatalnych nie rozwazałam u nikogo innego, sam Ulman mówił zeby sie nie zastanawiać:)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Ja po wizycie, dzidzius ma 14,4 mm. Dziś wg usg 7t5d.Termin ulegl zmianie na 9.09. Czy mogę prosić o zmianę w terminie na liście?
    zmieniłam ;)

natalinka lubi tę wiadomość

• Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    To zalezy czy boli Ci tylko dziasło, czy od boku czy miedzy zebami. Jak naciskasz na zeba tego ze spuchnietym dziasłem to czujesz ból? Jak pijesz ciepłą herbatę to ból się nie nasila? Nie chce Cie straszyć ale jak przyczyną jest ząb to dentosept nic nie da, ale oczywiscie mozesz go stosować, tylko nie połykaj.

W aptece właśnie nie wiedziały czy mogę stosować i dały mi szałwię, boli mnie tak dziąsło z boku, a nie między zębami i jak naciskam na zęba to też mnie nie boli... Zrobiła mi się taka gulka na dziasle od środka i boję się że ropa mi podeszła a byłam w listopadzie na kontroli i było wszystko w porządku...;(

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    Mi się zwiększyły o rozmiar, wreszcie mam biust! :D Są takie nabrzmiałe, bardzo bolesne i wrażliwe.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w większym. Mieście jest świąteczną i weekendowa po OC stomatologiczna całodobowa poszukać j w necie i jedz bo stan zapalny jest niebezpieczny lepiej leczyć w ciąży zwłaszcza na początku

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Mi się zwiększyły o rozmiar, wreszcie mam biust! :D Są takie nabrzmiałe, bardzo bolesne i wrażliwe.

Mnie tylko bolą narazie ale niestety się nie powiększyły a by się przydało;p

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    U nas w większym. Mieście jest świąteczną i weekendowa po OC stomatologiczna całodobowa poszukać j w necie i jedz bo stan zapalny jest niebezpieczny lepiej leczyć w ciąży zwłaszcza na początku

Chyba nie będę miała wyjścia jak mi nie zejdzie opuchlizna do wieczora to będę musiała się jutro wybrać, aż mi się nie dobrze robi na myśl że mam iść do sadysty...

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa wrote:
    W aptece właśnie nie wiedziały czy mogę stosować i dały mi szałwię, boli mnie tak dziąsło z boku, a nie między zębami i jak naciskam na zęba to też mnie nie boli... Zrobiła mi się taka gulka na dziasle od środka i boję się że ropa mi podeszła a byłam w listopadzie na kontroli i było wszystko w porządku...;(

Szałwia tylko do płukania. Uważaj, by nie polykac, gdyż szałwia wywołuje skurcze. Podobnie jak czosnek...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Ja mam z polecenia od Douli Magdaleny Hul doktor Sabine Florczak. Ma świetne opinie, ja 3 lutego będę u niej pierwszy raz :)

Byłam u niej. Jest ok, miła. W zasadzie dobra ginekolog, gdy nie ma problemów.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    zmieniłam ;)

dziękuję bardzo :)

Antonina38 lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ