WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam dziś faze na chleb ze swojską paszczetową którą dostałam od rodziny ze wsi .
Kurcze ja bede robic tsh dopiero pod koniec lutego ciekawe jak mi wyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 18:36
-
paulka86 wrote:Mogę dołączyć? Mam na imię Paulina to moja trzecia ciąża w którą do teraz nie wierzę. Mój synek jutro kończy rok i nadal się karmimy więc zaskoczenie ogromne. Szczególnie, że cykl mi jeszcze nie powrócił. Córka natomiast ma 6 lat. Jestem z okolic Rzeszowa. Termin na 9 września z usg.
Witaj ja też jestem z okolic Rzeszowa W jakim szpitalu planujesz rodzic?Asiek1214 lubi tę wiadomość
-
MK.mk wrote:Oj, ja odebralam dzis wyniki i mi wyszlo tsh 5.73, a kolejna wizyta dopiero za 2 tyg. Zobaczymy co lekarz powie
Mi w grudniu wyszło 4,5 i mocno mi endokrynolog zwiększył dawkę. W pon robię badania i 1.02 mam wizytę u endo. Napewno trzeba zbić. -
justys1236 wrote:Jak po wizycie???
Poznajcie mojego dzidziusia Całe 7,4 mm, serduszko już biło, co za wspaniały widok 125/min Różnica między USG a OM w wielkości to 1 dzień. Ale gin mówił, że młody nadgoni spokojnie. Jutro idę na wizytę do prowadzącego. Ale jestem szczęśliwanatalinka, promyczek 39, Malgonia, Av, Marzena782, Marlena, Wesoła89, matkapatka, MiSia :), Antonina38, Amy333, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Kri wrote:Ja przerwałam wychowawczy , piszesz pismo ze chesz wrócić do pracy i przynosisz l4 nast dnia
a tak z ciekawości... jak jest wtedy wyliczany zasiłek chorobowy? też z ostatnich 12 m-cy? -
Ja również się przedstawię. Mam na imię Natalia. W tym roku kończę 30 lat, mieszkam w woj. podkarpackim. Mam syna, który w kwietniu skończy 4 latka. Nasze starania nie były łatwe, gdyż średnio co 2-3 cykl mam torbiele wielkości 6 cm, ale się udało i czekamy na drugie Szczęście!
Av, matkapatka, MiSia :), Izabelle lubią tę wiadomość
-
MK.mk wrote:Oj, ja odebralam dzis wyniki i mi wyszlo tsh 5.73, a kolejna wizyta dopiero za 2 tyg. Zobaczymy co lekarz powieCorka - 2018
Syn - 2021 -
JustynaG wrote:a tak z ciekawości... jak jest wtedy wyliczany zasiłek chorobowy? też z ostatnich 12 m-cy?Corka - 2018
Syn - 2021 -
Dziewczyny, ale Wy leczylyscie tarczyce, wiedzialyscie przed ciaza ze cos jest nie tak?
Jakie dawki jodu bierzecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 19:36
-
Nadzieja wszystkiego najlepszego !!!!
MamoIgi super ze już jesteście w domu odpoczywaj i wierze ze będzie wszystko Ok
Co do dziwnych snów to ostatnio jak by w śnie mi coś mówiło ze dzidziuś nie ma miejsca na nogi, a ja się zastanawiałam taki duży worek a nie ma miejsca -
Malgonia wrote:Dziewczyny mam pytani, wiem, że część z Was regularnie bada tarczyce więc może mi pomożecie. odebrałam część wyników które robiłam prywatnie m.in. TSH.
wynik mam 2,840
normy dla pierwszego trymestru są podane do 4,59, ale na necie znalazlam info że powinny być do 2,5
ktoś, coś podpowie?
Zbiłam TSH z 3,2 na 1,87 (5tc) i mimo zbicia endokrynolog zwiększyła mi dawkę leku. Ale podobno też istotne jest ft4.
Najlepiej wynik skonsultować z lekarzem. Mój gin podchodzi do leków na tarczycę sceptycznie. Uważa, że przy takim wyniku jak mam - to oczywiście trzeba kontrolować - ale niekoniecznie od razu faszerować się lekami. -
Ooo Ja też z Rzeszowa widze ze nie jestem osamotniona na wątku z przyszłymi Mamuśkami z okolicy chetnie sie umówię na jakąś herbatkę jak zrobi się cieplej.
Małgonia no-panic. Nie trzeba miec problemow z tarczycą żeby TSH podskoczyło. Dla ścisłości dorób ft4 bo to to jest najwazniejszy punkt i w poniedzialek spokojnie umów się do rodzinnego. 2,8 to nie jest duzo, ale wiesz, ze musisz badac czesciej i trzymac rękę na pulsieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 19:37
Malgonia, MiSia :) lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyMum2b wrote:To jest zdecydowanie do zbicia. Ja miałam tsh 6, automatycznie dawka leku podwyższona i jod przepisany. Ja bym 2 tygodnie nie czekała. Podwyższone tsh może skutkować poronieniami.
Ja nawet nigdy zadnych leków na tarczyce nie brałam. W wakacje jak mialam badania to byla ok ok.2, musiało teraz to wzrosnąć. -
Malgonia wrote:Dziewczyny, ale Wy leczylyscie tarczyce, wiedzialyscie przed ciaza ze cos jest nie tak?
Jakie dawki jodu bierzecie?
Tak, ja miałam problem już przed ciąża. Ale warto badać. Mojej bratowej nagle w ciąży wyszła niedoczynność. -
JA mam wynik tarczycy 2,9 jak widziałam ze norma jest do 4,2 to myślałam ze mige być spokojna a tu widzę ze chyba nie bardzo ?
Amy 333 No glukoza okazała się być w porzadeczku morfologia cała w normie mocz również , ale jak widać trochę ta tarczyca się teraz zaniepokoiłam .4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Malgonia wrote:Dziewczyny, ale Wy leczylyscie tarczyce, wiedzialyscie przed ciaza ze cos jest nie tak?
Jakie dawki jodu bierzecie?
Dziewczyny z ovu zasugerowały, żebym do endo poszła z wynikami TSH, antyTPo,antyTG, ft3, ft4. Byłam na wizycie pod koniec listopada. Dostałam leki i skierowanie na kolejne badania.
Ostatecznie, kolejna wizyta była już w ciąży. TSH spadło. Dawka leku została podniesiona i wprowadzony jodid 200mg.
I tak nie wiem, jak jest teraz z wchłanianiem. Staram się przyjmować lek w nocy jak się przebudzę. Ale poranki mam ciężkie i nie wiem czy lek zdąży się przyjąć zanim się go pozbędę. -
No wlasnie z bratowa gadalam. Ona miala dosc wysokie, ale mowi ze lekarz byl zadowolony jak miesvila sie miedzy 2 a 3 i kazala mi nie panikowac. Zrobie to f4.
Mi lekarz przepisal jodid ale ze biore preparat z jodem to juz nie dobieralam tego jodu wiecej. Odnioslam wrazenie ze nie sluchal za bardzo jsk mu mowilam co biore..
U mnie umowienie sie do lekarza rodzinnego jest trudniejsze niz do ginekologa widc poczekam do czwartku chyba ze uda mi sie przyspueszyc wizyte.