X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • CzterolistnaKoniczyna Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Bardzo trzęsę portkami o tę ciążę. Staram się nie nastawiać negatywnie, ale cierpliwość i pozytywne myślenie w tym przypadku nie są moją mocną stroną ;)
    Co do objawów to: na samym początku ciąży bolał mnie brzuch, tak bardzo specyficznie a teraz już w ogóle (oczywiście staram się nie wpadać w paranoję, ale trochę mnie martwi, że go nie czuję), od czasu do czasu jest mi niedobrze (bez wymiotów), mam spory apetyt, jestem senna, w nocy nie mogę spać i wcześnie się budzę a później cały dzień mogłabym przespać, a no i bolesne piersi. To wszystko.
    Pięknego dnia wam życzę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 09:15

asese, Av, matkapatka, Wesoła89, Vlinder lubią tę wiadomość

4a013c5b60.png
    V Leiden hetero (trombofilia wrodzona), KiR AA (accofil)
    Aniołek 02.2020 8tc.
    Aniołek 10.2020 15tc.
    CB 05.2021
    Synek 9.2018 ❤🍀
    Ja: potwierdzony PCOS, niedoczynność tarczycy
    12.2017 laparo-histero ->ok; kauteryzacja
    M: obniżona koncentracja, HBA-ok, Fragmentacja-ok
  • justys1236 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś ma dzisiaj wizytę? Trzymamy kciuki!
    Malgonia ja bym tak chciała chociaż mieć co drugi dzień objawy! :) Miłego dnia!

• cziqitka89 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które biorą luteinę dopochwowo mam do Was pytanie. Czy ona wpływa u Was jakoś na wynik badania moczu? Bo chyba przyplątała mi się jakaś infekcja :( W badaniu ogólnym moczu wszystko jest ok poza tym, że jest mętny ale badanie osadu moczu to już masakra :(
    Nabłonki płaskie b.liczne
    Leukocyty 0-1 wpw [0-5] to wygląda, ze jest ok
    Bakterie liczne
    Moczany bezpostaciowe b.liczne
    Często sikam, ale w sumie zawsze tak było, trochę mnie pobolewa w dole brzucha (pęcherz?) i w krzyżu, a od wczoraj trochę swędzi i piecze. Nie wiem co z tą luteiną, czy ona tego nie nasila. Wizyta u lekarza dopiero jutro, a ja z nerwów mam coraz więcej objawów :(

82doj48arfknt48q.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:

Oj powiem Ci ze nie wiem.. bo ciaze bez objawow sa dosc powszechne ale jak masz objawy i nagle ich nie masz to jest paranoja. I tak od rana sie zastanawiam czy jednak te piersi to nie powinny bolec bardziej - czemu tydzuen temu bolaly jak diabli a dzis juz wcale. A nudnosci tak same przeszly bez sniadania - rety wczesniej tak nid bylo. No i tak w kolko. Niby jak wracaja to sie uspokajam na dwa dni a potem znow swiruje. Mysle ze tak do konca lutego bedzie tu u nas nerwowo.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    Dziewczyny, które biorą luteinę dopochwowo mam do Was pytanie. Czy ona wpływa u Was jakoś na wynik badania moczu? Bo chyba przyplątała mi się jakaś infekcja :( W badaniu ogólnym moczu wszystko jest ok poza tym, że jest mętny ale badanie osadu moczu to już masakra :(
    Bakterie liczne
    Często sikam, ale w sumie zawsze tak było, trochę mnie pobolewa w dole brzucha (pęcherz?) i w krzyżu, a od wczoraj trochę swędzi i piecze. Nie wiem co z tą luteiną, czy ona tego nie nasila. Wizyta u lekarza dopiero jutro, a ja z nerwów mam coraz więcej objawów :(
    Luteina bardzo często powoduje infekcje osób które są podatne na rożnego typu infekcje w miejscach intymnych. Zrób sobie nasiadówkę albo przemyj się rumiankiem i zacznij używać ręczników papierowych do podtarcia, do jutra powinnaś dać rade! Spokojnie. Dodatkowo polecam korzystanie z majtek bawełnianych i ogtanuczenie używania wkładek...

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cziqitka ja swego czasu bardzo czesto mialam zapalenie pecherza. Pamietam jak raz poszlam zrobic badania a pani spytala mnie czy nie jestem w ciazy. Wpadlam w pankke bk mialam 18 lat i raczej wtefy o ciazy nie marzylam i sie pytam o co chodzi. A pani mi mowi ze w ciazy to takie wyniki sie zdarzaja ale jak nie jestem to zebym leciala do lekarza (w koncu z jakiegos powodu robilam tk badanie). No ale nie jestem przekonana czy normy dla ciezarnych nie sa ciut inne.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Oj powiem Ci ze nie wiem.. bo ciaze bez objawow sa dosc powszechne ale jak masz objawy i nagle ich nie masz to jest paranoja. I tak od rana sie zastanawiam czy jednak te piersi to nie powinny bolec bardziej - czemu tydzuen temu bolaly jak diabli a dzis juz wcale. A nudnosci tak same przeszly bez sniadania - rety wczesniej tak nid bylo. No i tak w kolko. Niby jak wracaja to sie uspokajam na dwa dni a potem znow swiruje. Mysle ze tak do konca lutego bedzie tu u nas nerwowo.
    Oj to ja tak nie mam, w pierwszej ciąży każdy ból każde inne odczucie to była panika czy oby wszystko w porządku???!!! Teraz tak jakoś nie mam zupełnie na spokojnie podchodzę do ciąży noże dlatego ze z tylu głowy mama zakodowane ze musi być dobrze:)
    Dzisiaj dzień relaksu dla mnie - robie sobie pazurki :) ehhh tylko jak ja przetrwam wizytę... dzisiaj powiem mojej mamie o ciąży pewnie będzie szok i panika... ciężki dzień przed nami

• natalinka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cziqitka89 wrote:
    Bakterie liczne

Mam to samo, ale nie sugeruję się tu luteiną. Jeśli przed badaniem się dokładnie umyłaś, próbka była ze środkowego strumienia, to raczej luteina nie ma tu wpływu... Ja biorę na pęcherz teraz Żuravit, jem żurawinę, piję herbaty z cytryną i dużo wody.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się porannie! Ja dziś idę na wizytę do innego ginekologa, by skonsultować te globulki.

asese lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziewczyny przy każdym ukłuciu w brzuchu się zastanawiam czy wszystko jest dobrze czy nic się nie dzieje... I najchętniej codziennie bym chodziła na betę sprawdzać czy ładnie przyrasta...

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Kri Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Zazdroszczę :) Mi nie zadziałało znieczulenie do końca i byłam uspana bo czułam ból, podczas operacji dostałam krwotoku, miałam przetaczane na dzień następny dwie jednostki krwi. Nie bylam pionizowana tak jak wszyscy bo nie miałam siły przez krwotok nawet głowy podnieść. Nie działały na mnie żadne leki przeciwbólowe po cc, dostałam 3 x morfine i 1 x ketonal wszystko dożylnie i dopiero jak to się skumulowalo po prawie 5 h przestałam jęczeć z bólu i mogłam zasnąć spokojnie. Bardzo długo dochodziłam fizycznie do siebie a o psychice nie wspomnę. Cieszę się, że synek jest zdrowy i że z tego wyszłam cało :)
    To ja miałam bardzo podobnie po SN mialam krwotok i lezalam kolejna dobę , mdlalam itp. Wiec znam ten ból i tez mam traumę

MiSia :) lubi tę wiadomość

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) proszę mnie koniecznie wpisać na 6 września ! Pozdrawiam:)
    Witam się i z wami dziewczyny . Dopadło mnie lekkie przeziębienie . Ale do wytrzymania :)
    Nie śpię nocami , strasznie mnie to meczy :(( oczki spuchnięte .
    A piersi ? NO TAK MNIE BOLĄ ZE ZARAZ ZWARIUJE :o

Antonina38 lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Marzena782 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy. I jak wyniki wporzadku ? Ja się ubieram i mykam po swoje :)

asese lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:
    Ja idę dziś na drugie USG, mam nadzieję zobaczyć dziś swojego dzidziusia. Piersi mi chyba zaraz eksplodują po prostu. Całą noc mnie bolały przez sen, kiedy to mija?

Malgonia, asese, MiSia :), Siwulec, justys1236, Vlinder lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • MamaIgi Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze zaczynacie sie sobie przedstawiac:)

Ja z wypisem w reku i zaleceniami lezenia w domlu, torbą leków- melduję, że wychodzimy do domku:)
    Pełna nadziei i silna- wierzę, że donoszę moją dzielną fasolkę..

Wiec- ja mam na imie Agnieszka, mam 30 lat, mieszkam w Białymstoku, mam corkę Igulę, w marcu konczy 4 lata.
    Jestem pracownikoem administracyjnym w rodzinnej dzialalnosci.

Tasia86, Malgonia, asese, MiSia :), CzterolistnaKoniczyna, promyczek 39, Av, matkapatka, Enii, Vlinder lubią tę wiadomość

svchqqmzofzw4a0r.png
    Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka
  • Kri Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:
    A ja na wychowawczym...
    Ja przerwałam wychowawczy , piszesz pismo ze chesz wrócić do pracy i przynosisz l4 nast dnia

oar8flw1nowd9vtv.png
    74dipiqv6mmnfuyl.png

• Tasia86 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys1236 wrote:

Ja wlasnie czekam przed gabinetem, aaa ;)

Malgonia, asese, Natalia1984, MiSia :), CzterolistnaKoniczyna, promyczek 39, Siwulec lubią tę wiadomość

Synek ur. w 2016 :)
    zud3gzu3sbje76xe.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś kończę 28 lat to nasze pierwsze dziecko i ciąża która zaskoczyła w 3cs. W sumie w pierwszym w którym się tak naprawdę staraliśmy i robiliśmy to regularnie

Marzena782, matkapatka, asese, Enii, Vlinder lubią tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś zamysly imion? Ja chłopiec na bank Jerzyk a dziewczynka mama namawia na Wandzia mężowi też się podoba mi tak średnio (to po prababci) a mi bardziej Łucja, Wiktoria, Weronika, Alicja, Anastazja,
    Macie jakieś zamysly imion?

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja2018 wrote:
    A ja dziś kończę 28 lat to nasze pierwsze dziecko i ciąża która zaskoczyła w 3cs. W sumie w pierwszym w którym się tak naprawdę staraliśmy i robiliśmy to regularnie

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :)

Nadzieja2018 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ