WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja wszystkiego najlepszego w takim razie
A ja dzisiaj pospalam sobie bo mężu w domu to wziąl małego, a mamusia dosypiala jeszcze
Powodzenia na wizytach dziewczęta!
Mama Igi Bardzo się cieszę, że wypisali Was do domku już Będzie dobrze! -
No to i ja pokrótce o sobie
Mam 38 lat, mieszkam w woj. wielkopolskim. Mamy już synka (też) Mikołaja, który ma 6 lat i jest dla nas całym światem.
O drugie dziecko walczyliśmy 3 lata. Udało się dopiero po in vitro, które na końcu wyboistej drogi okazało się jedynym wyjściem ze względu na niedrożne jajowody w miejscu nie do udrożnienia.
Jestem przeszczęśliwa, ale drżę codziennie o to Maleństwo. Śmiejemy się, że pewnie będzie kobietka, bo taka waleczna - przy pierwszym podejściu do in vitro mieliśmy tylko jeden zarodek, który noszę teraz pod sercempromyczek 39, Av, matkapatka, asese, Vlinder lubią tę wiadomość
-
U nas jak będzie córeczka to na pewno będzie Liwia, a jak synek to coś myślimy nad Tymonem ( nie Tymoteusz) ale jeszcze tak do końca nie jesteśmy przekonani
Wesoła89 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja wszystkiego najlepszego
Izabel przy takiej determinacji musi sie udac
Co do imion to zawsze chcialamsynka Tomka a teraz cos mi do tego kropka nie pasuje. Poki co jest Adam i mysle ze jak bedzie chlopak to tak zostanie.
Gorzej jak bedzie dziewczynka. Ja chce Dorote i w sumie to zadne inne imie mnie nie przekonuje. Maz Dorotki nie chce i jest pat. Ale zaczniemy sie pewnie zastanawiac jak juz bede znac plec. Moj maz z duza rezerwa do tego podchodzi. To nie jest typ emocjonujacy sie za bardzo wiec jak nie musi podejmowac takich decyzji to sobie nimi glowy nie zawraca. -
Nadzieja wszystkiego najlepszego !
-
Nadzieja wszystkiego najlepszego! Zdrowej i spokojnej ciąży
MamaIgi super wiadomość. Dużo zdrówka wam życzę :*
My narazie nie myślimy o imionach. Córka mówi o Kubie i mój mąż w sumie powiedział, że jemu się też podoba. A mi się źle kojarzy bo tak miał na imię mój były facet.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 10:31
-
Dziewczyny !! Jestem taka zdenerwowana .,,,,,,,,pomocy !
Dzień przed badaniem krzywej cukrowej w nocy zjadłam pomarancz .
Moje wyniki : przed wypiciem 86,2 mg/dl. Norma 70,0-99,0
4,78 mol/l. Norma 3,89-5,49
Glukoza po godzinie 143,6 mg/dl
7,97 mmol/l
Glukoza po kolejnej godzinie 139,5mg/dl
7,74mmol/l
Dodam ze wizyta dopiero 12 lutego ,aż płacze ze strachuWiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 10:41
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Nadzieja wszystkiego co najlepsze, dużo radości z ciąży!
U nas jeżeli będzie chłopczyk to Aleksander, a dziewczynka na pewno Alicja
Matko dziewczyny śniło mi się dzisiaj, ze poroniłam... ledwo mogę myśli od rana pozbierać... -
Ja juz po wizycie, jest dzidziuś z bijącym serduszkiem Całe 1,05cm Na poczatku lekarka cos marudzila, ze za maly, ale powiedzialam jej, ze owulacja byla dopiero 17 dnia cyklu i nagle wszystko zaczelo jej sie zgadzac Wyznaczyla mi termin na 12.09 a wg moich obliczen wychodzil 13.09, wiec prawie idealnie. W ogole az pytala czy nie mam nic wspolnego z medycyna, bo tak profesjonalnie z nia rozmawialam Nie ma to jak sie podszkolic na BBF
Marzena782, Mum2b, KasW91, promyczek 39, CzterolistnaKoniczyna, MiSia :), Siwulec, aLunia, Izabelle, matkapatka, Marlena, asese, Amy333, JustynaG, Rucola, Wesoła89, Vlinder lubią tę wiadomość
Synek ur. w 2016
-
Ja jak bedzie chlopiec to chce Kacpra a jak dziewczynka to bedzie Emilka .Mój mąż dał mi wolną rekę przy wyborze imion .
-
Marzena782 wrote:Dziewczyny !! Jestem taka zdenerwowana .,,,,,,,,pomocy !
Dzień przed badaniem krzywej cukrowej w nocy zjadłam pomarancz .
Moje wyniki : przed wypiciem 86,2 mg/dl. Norma 70,0-99,0
4,78 mol/l. Norma 3,89-5,49
Glukoza po godzinie 143,6 mg/dl
7,97 mmol/l
Glukoza po kolejnej godzinie 139,5mg/dl
7,74mmol/l
Dodam ze wizyta dopiero 12 lutego ,aż płacze ze strachuMarzena782 lubi tę wiadomość
-
Tasia gratulacje
Nadzieja wszystkiego Najlepszego
Ja jestem najstarsza na wątku,staralismy sie kilka lat,zaszlam naturalnie i do teraz jestem zszokowana,a z objawow to zaczęlo mnie mdlić i mam bolące sutki,dziś 6+2,pierwszą wizytę mam w poniedziałekTasia86 lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Mamaawiki wrote:Nie martw się na zapas jak bede miała chwilke to poszukam moich wyników od jakiej normy u mie była cukrzyca ciążowa.Ja miałam cukrzyce w ciąży
Hej bardzo bym chciała wiedzieć czy wszystko porządku bardzo się boje .
Zastanawiam się czy zadzwonić do dobrego gin” ale nie mojego tak by przyjść zobaczyć czy z maleństwem wszystko w porządku?
Tylko co mam powiedzieć ? Dzień dobry mam już lekarza prowadzącego ale chciała bym znać opinie innego lekarza ?
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
nick nieaktualnyjustys1236 wrote:Czy możemy być i my dopisani do 13 września? jesteśmy na 09 wrześniu ale według USG termin mamy na 13 września
Marzena782 dopisałam na 6.09Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 11:42
Marzena782 lubi tę wiadomość
-
Amy333 wrote:Taki mam plan:)
Przepraszam za bezczelne dopytywanie ale chciałabym zrobić podobnie i nie wiem jak to "ugryźć" od strony technicznej -
Nadzieja najlepsze życzenia !!! zdrówka i nuuuuuuudnej ciąży :* :* :*
Nadzieja2018 lubi tę wiadomość
-
Marzena ja z córką po dwóch godzinach miałam 138 a cukrzycę stwierdza się od 140. Mimo tego gin wysłała mnie do diabetologa i ona mi dała urządzenie do pomiarów. Powiedziała, że lepiej to kontrolowac, że nie zaszkodzi. Natomiast jak poszłam rodzic córkę to w szpitalu wysmiali tego diabetologa, no ale potem stwierdzili że trzymałam się diety i przytyłam tylko 4 kg więc na dobre mi wyszło.