X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Oj zdziwiłabyś się. U nas miała być zabawa a wrzask i zjada pół słoika na raz.
    U nas jak jej coś smakuje to i cały słoiczek zje, a owoce to sama daje po pół słoiczka. Tyle że ja ciągle podaje słoiczek między butelka, a nie widzę żeby na wadze przybierala więcej. Regres w jedzeniu mleka trwa już tydzień. Wyjdzie nam że przez 4tyg nawet 0.5kg nie przybierxe, no chyba że w ostatnim tyg jakoś super waga jej skoczy - poki co 3tyg i 300g tylko przybrała- oczywiście waże się z nią więc jest to niedokładne

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    U nas przede wszystkim z kupami pomogło, bo zaczęła robić jedna na tydzień a teraz codziennie i nie są takie rzadkie, że się wylewają. Czasem zje pół słoika a czasem trochę, no ale wtedy zawsze po chce pierś więc jak dla mnie to już dużo. Więc jak widać wszystko to kwestia indywidualna.
    A lekarz coś mówił czemu wczesniej takie kupki byly? My kp i mały robi kupę raz na ok 4 dni mega rzadką ale ogólnie brzuszek go nie boli. A ja zapomniałam spytać o to ostatnio pediatrę.

wrzesień 2018 - synek <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    A lekarz coś mówił czemu wczesniej takie kupki byly? My kp i mały robi kupę raz na ok 4 dni mega rzadką ale ogólnie brzuszek go nie boli. A ja zapomniałam spytać o to ostatnio pediatrę.

Wiki też brzuszek nie boli. Pediatra mówiła, że może ma takie gazy i ta kupa pod takim ciśnieniem jest wydalana więc już sama nie wiem.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przedwczoraj pytałam o kupę akurat,bo my kp i Zośka co 3,4 lub 5 dni robi. Przy piersi to normalne,jak dieta zostanie rozszerzona,to kupy powinny iść częściej.

Na samym początku Zośka tak strzelała kupami,jak dokarmialiśmy mm. Wtedy położna mówiła,że tak nie powinno być. Nie wiem dlaczego,bo minęło jak przeszliśmy tylko na pierś.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie było dnia bez kupy. Codziennie jest jedną max dwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedna na 2-3 dni a odkad dieta rozszerzona to 1-2 dziennie. Dzisiaj zrobil dwie "dorosłe" ale to pewnie po jablkach z sadu rodzinnego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj byliśmy na basenie. Zobaczymy czy odbije się na nocy i odreagowaniu.

Tesciu dzisiaj z tekstem że trzeba go przelać przez wosk. (!?). To jego niespokojny sen się zakończy i potwór który go straszy go opuści :D. Już po chrzcinach miał diabeł odejść to teraz jakaś bestia wielka go meczy. Poczytałam w necie o tych zabobonach i padlam

INNE METODY JAK ODCZAROWAĆ DZIECKO
    – Przecieranie twarzy dziecka kalesonami ojca lub skarpetami babci
    – Przeciąganie dziecka przez nogawkę spodni najstarszego mężczyzny w rodzinie, spódnicę matki lub inne
    – Machanie bielizną ojca (kalesony) albo matki (halką) nad łóżeczkiem dziecka
    – Bujanie nad dzieckiem obrączką zawieszoną na nitce
    – Przekładanie dziecka trzy razy pod nogą starszego brata/siostry
    – Dmuchanie na dziecko (trzy razy oczywiście)

Minns, ola_g89, Amy333, 100krotka30, Izabelle, Kwiatosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U naszego Maluszka kupki od poczatku idealne, a od dnia narodzin dostawał mm a od 1 grudnia jest tylko na mm, a teraz rozszerzamy dietę i tez jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, padlam hahaha no nie mogę przestać sie śmiać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 20:45

• aLunia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nie mogę te kalesony czy bielizna to chyba zapachem mają uśpić

Camilla13, 100krotka30 lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Monia, padlam hahaha no nie mogę przestać sie śmiać :P

https://www.mamoholiczka.pl/2015/01/jak-odczarowac-dziecko.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Haha nie mogę te kalesony czy bielizna to chyba zapachem mają uśpić

Moja koleżanka jak jej wysłałam to że skarpety teściowej to by później majątek wydała na dermatologow :D

aLunia lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, padłam :D <3

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulla89 wrote:
    Hej dziewczyny. Czy któraś z Was zmagała się z katarem u swojego maluszka? Proszę o rady i metody jak go zwlaczyć i ulżyć dziecku. Pozdrawiam :)
    My mielismy poteżny katar, nosek zatkany, a malutka bardzo sapala. Kilkanascie razy dziennie zakraplalam jej wodą morską, po kilku minutach wyciąganie fridą. Do tego inhalacje i nawilżacz powietrza w pokoju w którym spała. pomogło:)

Paulla89 lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko się pozmienialo, mała nie śpi tak dobrze, jojczy ciągle w nocy , i na brzuszku już od kilku dni ma takie czerwone krostki jak kaszka manna też, zastanawiam się co mogła ja uczulic , dostawie wszystko zostanę na mleku i zobaczę, czy powinnam się z tym udać do lekarza ? Ogólnie jest tylko na brzuszku , jeszcze dopadło nasza malutka przeziębienie tzn coś w nosku furczy, jak odciagam to jest takie żółte smarki , więc coś się przyplatalo że żłobka:-( A mamy mieć szczepienie w piątek chyba odwolam.
    P.s napiszcie czy to uczulenie może być od witaminy omegamed baby bo tam jest olej rybi

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    U nas wszystko się pozmienialo, mała nie śpi tak dobrze, jojczy ciągle w nocy , i na brzuszku już od kilku dni ma takie czerwone krostki jak kaszka manna też, zastanawiam się co mogła ja uczulic , dostawie wszystko zostanę na mleku i zobaczę, czy powinnam się z tym udać do lekarza ? Ogólnie jest tylko na brzuszku , jeszcze dopadło nasza malutka przeziębienie tzn coś w nosku furczy, jak odciagam to jest takie żółte smarki , więc coś się przyplatalo że żłobka:-( A mamy mieć szczepienie w piątek chyba odwolam.
    P.s napiszcie czy to uczulenie może być od witaminy omegamed baby bo tam jest olej rybi

Żółte smarki obserwuj bo mogą świadczyć o infekcji. Klasyczny katar to bezbarwny

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, odstaw wszystko łącznie z suplementem,może czegoś za dużo,sprawdź czy w mm nie ma dha. Jak wysypka zajdzie to stopniowo znów wprowadzaj pokarmy i suplementy.

Monia,dobre te sposoby ;) Ja bym tak teściową przeciągnęła przez teścia kalesony ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 06:44

KATARZYNACarm, ola_g89, aLunia, Camilla13 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię dzięki dziewczyny jest w mleku, dha więc widocznie ten suplement jej szkodzi, będę obserwować. Jak już jest dobrze to zachwile znowu coś no ja już nie wiem

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ale się uśmiałam haha ale u nas też mama zaproponowała żebyśmy ja wykapali w czarcim żebrze czy czyms takim....bo ktoś ją oczarował... LOL

Jak nocka po basenie ?

U nas do 2 pobudki co godzinę. Od 2 pobudki co 2h i pospala do 7. Generalnie tak mało sypiam że ta noc wydaje mi się nie najgorsza....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 08:14

• Minns Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w koncu udalo sie odłożyć małego do łóżeczka. Na 3 godziny , wczesniej spal 3 godziny w gondoli, a nad ranem już z nami. Także noc udana :). I cały czas zaciesza, jest przekochany <3.

wrzesień 2018 - synek <3
‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ