WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
86Monia wrote:Oj zdziwiłabyś się. U nas miała być zabawa a wrzask i zjada pół słoika na raz.kasia1518
-
aLunia wrote:U nas przede wszystkim z kupami pomogło, bo zaczęła robić jedna na tydzień a teraz codziennie i nie są takie rzadkie, że się wylewają. Czasem zje pół słoika a czasem trochę, no ale wtedy zawsze po chce pierś więc jak dla mnie to już dużo. Więc jak widać wszystko to kwestia indywidualna.wrzesień 2018 - synek
-
Minns wrote:A lekarz coś mówił czemu wczesniej takie kupki byly? My kp i mały robi kupę raz na ok 4 dni mega rzadką ale ogólnie brzuszek go nie boli. A ja zapomniałam spytać o to ostatnio pediatrę.
Wiki też brzuszek nie boli. Pediatra mówiła, że może ma takie gazy i ta kupa pod takim ciśnieniem jest wydalana więc już sama nie wiem. -
Ja przedwczoraj pytałam o kupę akurat,bo my kp i Zośka co 3,4 lub 5 dni robi. Przy piersi to normalne,jak dieta zostanie rozszerzona,to kupy powinny iść częściej.
Na samym początku Zośka tak strzelała kupami,jak dokarmialiśmy mm. Wtedy położna mówiła,że tak nie powinno być. Nie wiem dlaczego,bo minęło jak przeszliśmy tylko na pierś. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzisiaj byliśmy na basenie. Zobaczymy czy odbije się na nocy i odreagowaniu.
Tesciu dzisiaj z tekstem że trzeba go przelać przez wosk. (!?). To jego niespokojny sen się zakończy i potwór który go straszy go opuści. Już po chrzcinach miał diabeł odejść to teraz jakaś bestia wielka go meczy. Poczytałam w necie o tych zabobonach i padlam
INNE METODY JAK ODCZAROWAĆ DZIECKO
– Przecieranie twarzy dziecka kalesonami ojca lub skarpetami babci
– Przeciąganie dziecka przez nogawkę spodni najstarszego mężczyzny w rodzinie, spódnicę matki lub inne
– Machanie bielizną ojca (kalesony) albo matki (halką) nad łóżeczkiem dziecka
– Bujanie nad dzieckiem obrączką zawieszoną na nitce
– Przekładanie dziecka trzy razy pod nogą starszego brata/siostry
– Dmuchanie na dziecko (trzy razy oczywiście)
Minns, ola_g89, Amy333, 100krotka30, Izabelle, Kwiatosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paulla89 wrote:Hej dziewczyny. Czy któraś z Was zmagała się z katarem u swojego maluszka? Proszę o rady i metody jak go zwlaczyć i ulżyć dziecku. Pozdrawiam
Paulla89 lubi tę wiadomość
-
U nas wszystko się pozmienialo, mała nie śpi tak dobrze, jojczy ciągle w nocy , i na brzuszku już od kilku dni ma takie czerwone krostki jak kaszka manna też, zastanawiam się co mogła ja uczulic , dostawie wszystko zostanę na mleku i zobaczę, czy powinnam się z tym udać do lekarza ? Ogólnie jest tylko na brzuszku , jeszcze dopadło nasza malutka przeziębienie tzn coś w nosku furczy, jak odciagam to jest takie żółte smarki , więc coś się przyplatalo że żłobka:-( A mamy mieć szczepienie w piątek chyba odwolam.
P.s napiszcie czy to uczulenie może być od witaminy omegamed baby bo tam jest olej rybi -
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:U nas wszystko się pozmienialo, mała nie śpi tak dobrze, jojczy ciągle w nocy , i na brzuszku już od kilku dni ma takie czerwone krostki jak kaszka manna też, zastanawiam się co mogła ja uczulic , dostawie wszystko zostanę na mleku i zobaczę, czy powinnam się z tym udać do lekarza ? Ogólnie jest tylko na brzuszku , jeszcze dopadło nasza malutka przeziębienie tzn coś w nosku furczy, jak odciagam to jest takie żółte smarki , więc coś się przyplatalo że żłobka:-( A mamy mieć szczepienie w piątek chyba odwolam.
P.s napiszcie czy to uczulenie może być od witaminy omegamed baby bo tam jest olej rybi
Żółte smarki obserwuj bo mogą świadczyć o infekcji. Klasyczny katar to bezbarwnyKATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
Katarzyna, odstaw wszystko łącznie z suplementem,może czegoś za dużo,sprawdź czy w mm nie ma dha. Jak wysypka zajdzie to stopniowo znów wprowadzaj pokarmy i suplementy.
Monia,dobre te sposobyJa bym tak teściową przeciągnęła przez teścia kalesony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 06:44
KATARZYNACarm, ola_g89, aLunia, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonia ale się uśmiałam haha ale u nas też mama zaproponowała żebyśmy ja wykapali w czarcim żebrze czy czyms takim....bo ktoś ją oczarował... LOL
Jak nocka po basenie ?
U nas do 2 pobudki co godzinę. Od 2 pobudki co 2h i pospala do 7. Generalnie tak mało sypiam że ta noc wydaje mi się nie najgorsza....Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 08:14