X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Nie, nasze nie. Szukałam takich które
    posiadają certyfikat CE oraz EN-71 nie zawiera bisfenolu A (BPA), ftalanów, PVC ani formamidu i są wyprodukowane w Europie. Chińskie dostałam od teściowej i wywalilam no tak smierdzialy chemią.
    Ja tak samo i kupiłam proste, jednokolorowe w sumie bardziej sportowe na pokładzie Eva (?) chyba dobrze pamiętam

Camilla13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy możecie polecić jakieś super lekkie nosidełko? Fotelik,który mamy zamontowany w samochodzie jest dość ciężki,a mały też już swoje waży i chce kupić coś używanego i jak najlżejszego tak tylko żeby np. donieść małego do przychodni itp. :)

• Minns Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Nie, nasze nie. Szukałam takich które
    posiadają certyfikat CE oraz EN-71 nie zawiera bisfenolu A (BPA), ftalanów, PVC ani formamidu i są wyprodukowane w Europie. Chińskie dostałam od teściowej i wywalilam no tak smierdzialy chemią.
    No te są z Chin ;/, ale też niby mają te certyfikaty o których wspomniałaś. Z wyglądu są fajne, mam białe, spoko to wygląda i Bruno już trochę na nich pofikał. Śmierdzą już mniej, poczekam może wywietrzeją jeszcze. Mąż nic nie czuje, ale wiadomo jak to faceci... A gdzie kupiłaś swoje?

wrzesień 2018 - synek <3
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie link do tych puzzli bo właśnie poszukuję takich dla mojego malucha:)
    U nas noce już od kilku tygodni są piękne tzn jedna max dwie pobudki na jedzenie i potem sam zaraz zasypia A śpi do 8-9 :)

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/uzytkownik/be-safe?string=Puzzle&order=m&bmatch=baseline-n-dict-bab-1-2-1123
    Ja kupowałam od tego sprzedawcy nic nie smierdzialo, też bez tych szkodliwych substancji i z certyfikatem. Polecam tylko nie wiem czy ma je jeszcze w ofercie.
    My mamy nosidełko maxi cosi peble czy jakos tak i porażka wogóle sama go w tym nie noszę tylko mąż.

Nika312 lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Wasze córeczki szybkie mój leniuszek (w końcu chłop) tylko na boki a u przewrocie nie ma mowy czy lapaniu stopek
    Mój jeszcze większy póki co tylko dochodzi do boku więcej nie ma potrzeby :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Co do przytulanek, te z Was które były nacięte przy porodzie sn czy też odczuwacie po coś w rodzaju ciągnięcia czy średniego bólu w miejscu nacięcia?
    Ja czułam ale już przeszło, od jakiegoś miesiąca Noe czuję żeby tam cokolwiek się działo :)

Camilla13 lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bez zmian, noce piękne- jak zaśnie 20-21 To budzi się 5-6. Dzisiejsza noc wyjątkową spała 11.5h - od 20 do 7.30. Z jedzeniem mleka już się trochę poprawiło tzn je ok 580-600 ml za to słoiczki już wciąga całe- podaje 2 razy w ciągu dnia. Ale daje nam wycisk w dzień- nie można jej zostawić na minutę bo jest krzyk , a w ciągu dnia ma 1-2 drzemki po 30-40min.

Ja też przed ciąża miałam cykle nieregularne i wydłużone po 36-38 dni , a teraz 32 dni i jest, objawów wskazujących że się zbliża zero, żadnych bóli podczas miesiączki jak kiedyś , także zmieniło się po ciąży. Obecnie jestem w środku 4 @ po ciąży.

U nas też już puzzle poszły w ruch, ja kupiłam w smyku.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Mój jeszcze większy póki co tylko dochodzi do boku więcej nie ma potrzeby :-)
    U nas też jeszcze stopy jej nie interesują i się jeszcze nie obraca. Jak leży na boku to już pójdzie później na brzuch, a gorzej z pleców na bok - ciągle ma ten tyłek z tylu.
    Tylko na rękach by chciała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 21:02

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jeszcze się nie obraca, na boki to i owszem, jak jej pomogę to też ale sama nie bardzo.
    Za to idzie nam ząbek, męczy się, płacze "gryzie" mnie, dzisiaj nawet temperaturę chwyciła. Ciekawe ile jej to zajmie. Dziaselko już jest białe.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Moja jeszcze się nie obraca, na boki to i owszem, jak jej pomogę to też ale sama nie bardzo.
    Za to idzie nam ząbek, męczy się, płacze "gryzie" mnie, dzisiaj nawet temperaturę chwyciła. Ciekawe ile jej to zajmie. Dziaselko już jest białe.
    Nasza też już ma mocno białe dziąsełko ( aż koleżanka jak zobaczyła Zosie w kościele to zapytała czy dobrze widzi że są zęby) , non stop palcami tam szura, widać że ja swędzi, trze dziaslem o moja czy męża rękę, ale tego zęba nie widać- na szczepieniu nam powiedziała że ewidentnie idą zęby dolne, a tu ni widu ni słuchu

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Wasze córeczki szybkie mój leniuszek (w końcu chłop) tylko na boki a u przewrocie nie ma mowy czy lapaniu stopek
    Moja to samo, kolysze sie na boki, ale na razie to tylko przez przypadek udalo jej sie przewrocic. Ale moja ma was stopy i nosi przez cala dobe tka szyne specjalne. Niby lekarze mowia, ze to nie spowalnia rozowu, ale kurcze, jak sie ma skrepowane nogi, to na pewno rozwoju nie ułatwia:/
    Za to podnosi to nóżątka pieknie do góry, chyba juz lada moment powędrują stopki do buzi:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja już miałam trzy. Zawsze od 12 roku życia miałam nieregularne a teraz jak w zegarku co do godziny.
    Ja juz tez mam 2 za sobą. Pierwsza normalne, a druga- lało się jak z wiaderka, za przeproszeniem;-) na szczescie zero bólu:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Co do przytulanek, te z Was które były nacięte przy porodzie sn czy też odczuwacie po coś w rodzaju ciągnięcia czy średniego bólu w miejscu nacięcia?
    U nas ostatnio się jakoś nie składa do przytulania ale ostatnio z miesiąc temu jeszcze ciągnęło, ja to czuje na początku jak zaczynamy jest mega sucho i ciasno ale jak już się mega nakręce to nic nie czuje. Dlatego zaczynamy bardzo delikatnie i spokojnie. A jeszcze jakiś czas temu miałam po ból jakby całej kości spojenia, podobny do tego w ciąży jak mi się rozchodzilo i też przeszło.

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Natalia rozchorowala się poszło jej na oczka niestety i kaszel A z noska wyciągam jej zolte smarki , na oczka dostała antybiotyk :-( jak już jest dobrze to zaraz się musi wszystko zepsuć, ale teraz wydaje mi się że znam przyczynę pobudek nocnych poprostu przyplatalo się infekcja, ta na brzuszku schodzi pani doktor mówiła że to przez to że złapała tego wirusa i ja wysypalo ale już jej schodzi, teraz cały tydzień Natalia będzie że mną w domu , mam nadzieję że szybko jej przejdzie i znowu będzie jak dawniej, chociaż uśmiech z jej twarzy nie znika pomimo choroby i co najważniejsze też nie goraczkuje .

Szczepienie zostało przesunięte na następny piątek, mam nadzieję że do tego czasu będzie mija Natalka już zdrowa.

kasia1518, Minns lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 12:38

Kwiatosia lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo kp też mam już trzeci okres. Jedyne co to zero bolu praktycznie i okres też mniej obfity.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Avionaut 2.5 kg

Podziwiam dziewczyny które dają radę z fotelikami. Mój wazy 2.5 kg plus dziecko około 7. Ledwo 10 kg a wypięcie fotelika z bazy to nie lada wyczyn.

Dzięki wielkie :) No u nas już prawie 8 kg xd Na szczęście sporadycznie musze sama z małym wyjść ;)

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna, zdrowia dla Maleńkiej

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja @ nadal nie dostałam. Nie płaczę z tego powodu :p

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1416 1417 1418 1419 1420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ