X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Babcia prześladuje mnie od tygodnia w związku z tym że nie ochrzcilismy jeszcze syna. Nie dociera do niej żadne tłumaczenie, że jest zima, mąż słowo do co otarł się o szpital. Znajomi tak ulegli presji, impreza na 30 osób, fotograf, dziecko chore a mimo to nie odwołali całego tego cyrku. Rezultat taki że biedactwo leży w szpitalu z zapaleniem płuc podłączone do tlenu.

Koszmar :(

My ochrzciliśmy w połowie listopada i cieszę się, że mamy z głowy :)

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, pajace to tez bezsensowny wydatek. A na początku kupowałam tylko i wyłącznie pajace. :/

Która z Was nadal zwleka z chrzcinami? Kiedy planujecie robić? Mi się w ogóle nir chce. Stres dla nas i dla małej, ale zrobić trzeba. My planujemy jakoś na początku marca. Żadnej imprezy w lokalu. Zamawiam catering, zapraszamy najbliższych do domu i koniec.

Justynuszek lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy chrzciny na początku marca. Dogadalismy się z proboszczem i ochcimy Zosie indywidualne,nie podczas mszy. Zamawiamy catering i robimy w domu.

Też nie znoszę pajacow i bodziakow zapinanych na plecach. U nas trafione leżaczek, mata z pałąkiem. Zabawki mam po synku i Zośka lubi wszystkie.

Butelki i.smoczki nieuzyte.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Mam to samo!!! I najgorsze że oni wszyscy myślą, że to super sprawa... A dziecko od nadmiaru nie może się skupić na jednej rzeczy.

Teście co przychodzą to przynoszą jakąś zabawkę... Już tyle razy prosiłam, żeby tego nie robili i nic. Biorę i chowam do pudła, nierozpakowane leżą...
    Jeśli kupują coś fajnego to nie jest źle, później się przyda, ale jesli robią jak moja teściowa, chiński badziew to współczuję. Do jej łba nie dociera że ni3 dam tego toksycznego smrodu swojemu dziecku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pajace jak był malutki tylko a teraz na noc. Są fajne na zamek :D

My chrzciliśmy 15 grudnia - 10 osób i w domu. Bez pompy.

Ja planuje kupić coś do raczkowania na pewno. Aktualnie pudło grzechotek nieużywane. Tylko grzybek i dwa oballe i maty.

W późniejszym czasie sortery, piramidki itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Ooo, pajace to tez bezsensowny wydatek. A na początku kupowałam tylko i wyłącznie pajace. :/

Która z Was nadal zwleka z chrzcinami? Kiedy planujecie robić? Mi się w ogóle nir chce. Stres dla nas i dla małej, ale zrobić trzeba. My planujemy jakoś na początku marca. Żadnej imprezy w lokalu. Zamawiam catering, zapraszamy najbliższych do domu i koniec.
    My też planujemy na początku marca. Obecni będą tylko rodzice chrzestni i ich drugie połówki. Ludzie zapominają że to sakrament a nie okazja do dzikiej imprezy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    My pajace jak był malutki tylko a teraz na noc. Są fajne na zamek :D

My chrzciliśmy 15 grudnia - 10 osób i w domu. Bez pompy.

Ja planuje kupić coś do raczkowania na pewno. Aktualnie pudło grzechotek nieużywane. Tylko grzybek i dwa oballe i maty.

W późniejszym czasie sortery, piramidki itp.
    A co do raczkowania chcesz kupić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    A co do raczkowania chcesz kupić?
    Większość zachwala hula kula z vtecha a ja myślałam o krabie co tańczy i wibruje i ucieka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Większość zachwala hula kula z vtecha a ja myślałam o krabie co tańczy i wibruje i ucieka.
    Hehe u nas to koty będą uciekać od małego oprawcy :P więc będzie miał co gonić. A tak na serio to już teraz jak widzę że synek złapie któregoś z całej siły w garść to ratuje zwierzaka i mówię że tak nie można.

86Monia lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camila13, pytałam wcześniej, mogłabyś podać linka do tych puzzli co masz? Mimo wietrzenia moje dalej podśmierdują dalej trochę...

Jak widać każdemu co innego pasuje w wyprawce i nie ma co się sugerować za bardzo i kupować za dużo :).

Ja na szczęście chrzciny mam za sobą. Opcja skorzystania ze Chrztu poza Mszą jest super. Wynajęliśmy salę, ale zapraszaliśmy same najbliższe osoby, wyszło 15 osób.

Co do zabawek, to my chyba tylko 3 kupiliśmy. Nie przeszkadza mi, że ktoś daje w prezencie bo to miły gest. Ale też wydzielam mu do zabawy, żeby nie miał za dużo tego.

wrzesień 2018 - synek <3
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jeśli kupują coś fajnego to nie jest źle, później się przyda, ale jesli robią jak moja teściowa, chiński badziew to współczuję. Do jej łba nie dociera że ni3 dam tego toksycznego smrodu swojemu dziecku.
    Moja to samo... Im więcej świeci i gra tym lepiej...

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez jeszcze nie ochrzcilismy i szykujemy sie najwczesniej na kwiecien, moze nawet maj. Jako nie mam ciśnienia, ale wole zeby było ciepło.

Z rzeczy które nam sie nie przydały, to smoczki, w ogóle mała nie używa, pajace- tylko półspioszki nam podchodzą;-), miś szumiś- jak szumi to ok, jak nie, to tez nie ma problemu;-) i ostatnio kupiony wieli zimowy spiwór do wózka, na sanki, do fotelika- niestety użyty tyko 2 razy, bo dziecko sie w nim gotuje, hehe.

Za to hitem są karuzelki, bujak w którym jemy, gryzaki, a szczegolnie taka rekawiczka zapinana na rzep z zamontowanym na paluszkach gryzaczkiem, a z takich rzeczy pomocniczysz to pojemnik na mleko- 3 kubeczki łączone w piramidke, w ktorych mozna miec odmierzone porcje na kolejne posiłki

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Nika312 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    To u nas jak zwykle wszystko odwrotnie :D największy hit to mata edukacyjna - spędzamy na niej 90% dnia. Dodatkowo kokon, w którym mała śpi do teraz i na początku kocyk/otulacz. O-ball to zabawka numer 1 od samego początku. Za to zupełnie nieprzydatna jest u nas karuzela, nie sprawdza się tez śpiworek, ale mam nadzieje, ze jeszcze zacznie. Bez sensu było tez kupowanie pościeli do łóżeczka... I największy ból - nieprzydatne są wszystkie smoczki i butelki, bo moje dziecko nadal ich nie akceptuje.

U nas to samo kokon i mata to największy hit. Kokonu używam w ciągu dnia jak i do spania w łóżeczku:)

Nie przydała się gondola tylko kilka razy użyta, podgrzewacz do butelki i ręczny laktator

3jgxgywluivf3b0i.png
    atdc2n0aevz3e5ts.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Mam to samo!!! I najgorsze że oni wszyscy myślą, że to super sprawa... A dziecko od nadmiaru nie może się skupić na jednej rzeczy.

Teście co przychodzą to przynoszą jakąś zabawkę... Już tyle razy prosiłam, żeby tego nie robili i nic. Biorę i chowam do pudła, nierozpakowane leżą...

My też mamy to samo. Kupiłam tylko jedna zabawkę na święta misia tuptusia. Zosia do 5 mc miała 3 zabawki i do tej pory je uwielbia, później jej wymieniłam na nowy zestaw i teraz tak wymieniamy sobie- mam niewielką torbę papierową i tam pakuje to co używamy po zakończonym dniu. A masę zabawek jest nierozpakowanych. Co chwilę coś dostaje.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Hehe u nas to koty będą uciekać od małego oprawcy :P więc będzie miał co gonić. A tak na serio to już teraz jak widzę że synek złapie któregoś z całej siły w garść to ratuje zwierzaka i mówię że tak nie można.
    Hehe moja przyjaciółka ma wilczura i blizniakow to pies ogromny a uciekał przed dziećmi bo go przeczesywały. Strasznie śmiesznie to wygląda.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1701416a665b.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 18:19

Minns lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też w marcu mamy chrzciny.
    Na noc zakładam pajace na zamek, nienawidxe wszystkiego co rozpinane na napy :P

U nas akurat nikt nic nie kupuje, chyba urok drugiego dziecka. Ogólnie kiepsko być kolejnym dzieckiem pod tym względem :P dobrze, że jeszcze nic nie kuma.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie chrzcimy, moze to dzwonie zabrzmi ale ja jestem wracająca ale nie praktykująca, bardziej mi chodzi o księża, może jakby był inny sposób chrztu to bym zrobiła ale nie jest tak więc póki co Natalia Chrztu nie będzie miała. W przyszlisci sama zadecydyduje zostawiam to dla niej .

Każdy ma prawo wyboru, oczywiście proszę mnie źle nie odebrać , tak jak karmienie butelka było moja świadoma decyzja tak jak chrzest czy komunia to jest moja świadoma decyzja .

p_tt, ola_g89 lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns niestety nie podam Ci linku bo zamówienie złożyłam u mamy która mieszka za granicą :P

• Minns Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Minns niestety nie podam Ci linku bo zamówienie złożyłam u mamy która mieszka za granicą :P
    No trudno :P może któraś z Was ma fajne puzzle jednokolorowe?

Dzisiaj pierwszy raz od ponad roku ćwiczyłam z Chodakowską skalpel... jutro będę płakać.

Mały miał dzisiaj płaczki po 3 drzemce od szczepienia, nawet noszenie nie pomagało. Nie wiem o co chodziło. Po 2 godzinach płaczków przerywanych śmieszkami (serio) jakoś doszedł do siebie. Teraz śpi od 3 godzin, ciekawe jaka będzie noc...

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Hehe moja przyjaciółka ma wilczura i blizniakow to pies ogromny a uciekał przed dziećmi bo go przeczesywały. Strasznie śmiesznie to wygląda.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1701416a665b.png
    Haha no padlam :P

‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ