X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    U nas od wczorajszego wieczoru mokry kaszel, ot tak z niczego. Dziś na wizycie oskrzela i płuca ok. Gardło ok. Może to przez lekki katarek. Inhalacja, Wit C, obniżenie temperatury w domu do 20 stopni. Męczy się biedulek.
    Czy wasze dzieci tez się pocą przy jedzeniu?
    Nie chciałam polu bnic tylko zacytować....
    Moja też ma kaszelek już od 4 dni ale to że żłobka załapała też się biedulka meczy . Oczka jej się już zagoily, lecz do jutra muszę Kropic
    Moja mała też się czasami po ci przy jedzeniu

201809135365.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka dużo zdrówka życzę!

100krotka30 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, zdrówka,wszystko musi być dobrze!!! Wracaj do nas z dobrymi wiesciami.

Paplak miło cię czytać ;)

100krotka30 lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mały nie chce współpracować przy przewijaniu. Jak chcę mu podnieść nóżki to je prostuje i podnoszę go całego w linii prostej :P nie wydaje mi się to poprawne, no ale nie połamię mu nóg. Mam nadzieje, że mu to przejdzie. A najgorsze, że odparzenia wróciły i muszę mu tam bardziej pozaglądać żeby posmarować.

Kupiłam wczoraj w rossmannie hippa z marchewką i gerberki z dynią i brokułą. Śliniaczek też już czeka i w połowie lutego chyba już coś zapodamy :). A jak to jest z tym dopajaniem, mam mu dać wody przed czy po posiłku i ile?

I przyszła też zabawka skip hop lisek obal, super sprawa, od razu się polubili :).

Izabelle lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wygibasy przy przewijaniu :) zapinam rzepy od pieluchy ze 4 razy ;)

Też się zastanawiam jak dopajac. Planuję nadal kp. Po samych warzywach czy owocach tez podawać wodę? Jakie kubki macie do napojów?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Nie chciałam polu bnic tylko zacytować....
    Moja też ma kaszelek już od 4 dni ale to że żłobka załapała też się biedulka meczy . Oczka jej się już zagoily, lecz do jutra muszę Kropic
    Moja mała też się czasami po ci przy jedzeniu
    U nas synek pierwszy raz choruje, tzn nie licząc jelitowki w 4 tygodniu życia i pobytu w szpitalu. Inhalacje pomagają, ale tak mi go szkoda. Budzi się z płaczem przez ten kaszel. Podajesz coś na kaszel? My mamy robić inhalacje i raz dziennie podawać Wit C i nic więcej.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w czasie karmienia podaje butelkę z wodą ze 2razy o wtedy pije ile chce , później już nie dopajam.

Wczoraj miałyśmy sytuację o której pisałyscie jakis czas temu - przyjechała teściowa ( ostatni raz na dzień babci się widzialysmy) bierze Zosie na ręce A ta w ryk tylko u mnie na rękach y spokój. Na szczęście po 10min się oswoiła ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 14:09

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie inhalatory?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Ja Microlife - dałam w aptece 99zl

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns moja tak samo się napina, albo podskakuje pupa, albo wierzga nogami. Kiedyś mogłam ją przebrać odpinajac spiworek a teraz muszę cała wykładać na przewijak bo mi zawsze śpiworek zapaskudzi.
    A najgorsze jest jej ubranie albo drze się "jak popazona", albo ubierana rękę zaciska w połowie rękawa i wkłada do buzi z taką siła i napięciem, że nic nie można zrobić. Jak mi się uda rozluźnić rękę łaskotkami i ubieram drugą to nagle ma smaka na kolejną.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Inhalator Intec Pingwin - jesteśmy bardzo zadowoleni. :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy jakiś zwykły z apteki za 100 zł. Synek grzecznie siedzi z maseczka. Od początku ogląda jak tata się inhaluje bo jest alergikiem, i dźwięk czy sama instalacja nie robią na nim wrażenia.

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    U nas synek pierwszy raz choruje, tzn nie licząc jelitowki w 4 tygodniu życia i pobytu w szpitalu. Inhalacje pomagają, ale tak mi go szkoda. Budzi się z płaczem przez ten kaszel. Podajesz coś na kaszel? My mamy robić inhalacje i raz dziennie podawać Wit C i nic więcej.
    Niestety nic nie podaje, tutaj nie mam nawet takiej możliwości żeby kupić coś dla jej A doktor nawet nie wspomniał, dzisiaj ma straszny marudny dzień do południa to tylko płakała.... teraz śpi już od 1.5h ja nie wiem już czasem brak mi sił

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Niestety nic nie podaje, tutaj nie mam nawet takiej możliwości żeby kupić coś dla jej A doktor nawet nie wspomniał, dzisiaj ma straszny marudny dzień do południa to tylko płakała.... teraz śpi już od 1.5h ja nie wiem już czasem brak mi sił
    Nasz przez ten kaszel budzi się z płaczem bo nie moze odkrztusic. Chciałam cos mu podać ale lekarz mówi że u takiego malucha nie mozna zatrzymywać kaszlu. A ja dodatkowo nabawilam się skrętu szyi :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas gehenna. Ja się obudziłam z bólem stawów i gorączka. Młody noc fatalna i przy chorobie ciężko z dzieckiem. Oby się nie zaraził ode mnie.Nasz cały czas charczy w krtani. Niby to ta wiotkość ale zawsze mam obawy czy to nie z klatki piersiowej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    U nas gehenna. Ja się obudziłam z bólem stawów i gorączka. Młody noc fatalna i przy chorobie ciężko z dzieckiem. Oby się nie zaraził ode mnie.Nasz cały czas charczy w krtani. Niby to ta wiotkość ale zawsze mam obawy czy to nie z klatki piersiowej.
    Uważaj na grypę, warto za wczasu pokazać się lekarzowi. Nasza pani dr to ma świra w tym temacie, wypytuje o wszystko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Monia uważaj i dbaj o Was ! U nas też ciągle charczenie i jak oddycha to normalnie wszystko tam " gra" . Już przestałam na to zwracać uwagę bo bym się wykończyła. Osłuchowo jest czysta przynajmniej tak twierdzi pediatra.

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też charczy zwłaszcza nad ranem :-( mam nadzieje ze ti w koncy minie :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u Was sytuacja z ząbkowaniem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba daleko w lesie. Dziąsła twarde ślini się ale robi to od 2 miesiąca życia. Ja się boję co to będzie jak zacznie zabkowax skoro teraz w nocy się budzi co średnio 1,5h :)

‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ