X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    My nie chrzcimy, moze to dzwonie zabrzmi ale ja jestem wracająca ale nie praktykująca, bardziej mi chodzi o księża, może jakby był inny sposób chrztu to bym zrobiła ale nie jest tak więc póki co Natalia Chrztu nie będzie miała. W przyszlisci sama zadecydyduje zostawiam to dla niej .

Każdy ma prawo wyboru, oczywiście proszę mnie źle nie odebrać , tak jak karmienie butelka było moja świadoma decyzja tak jak chrzest czy komunia to jest moja świadoma decyzja .
    Zgadzam się z Tobą, znam sporo osób które nie są ochrzczone i żyją :P

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy chrzcic jak będzie ciepło, chciałam na Wielkanoc ale jak będzie chłodno to przełoże. Nie będę się stresować wrzaskami z ubieraniem kurtki - od tygodnia jest taka jazda, że sobie nie wyobrażacie. Nic jej nie można ubrać, wrzask, spina się i zwija w kłębek. Najlepiej w pampersie i ewentualnie skarpetkach by leżała.

Z przydatnych rzeczy z których jestem zadowolona to laktator elektryczny, recznicznik do kąpieli babyono, pajacyki, spiworek do spania, krzesełko stokke z wkładką dla niemowlaka, karuzela i zabawki lamaze. A i pieluchy muslinowe, tetra szybko się zdziera, bambus jakiś taki dziwny, muslin dla mnie najlepszy.

Rzeczy niepotrzebne to śpiwór do wozka, polspiochy i kaftaniki, szumis którego mała gryzie a szum ją drażni, kokon, rożek i wszystko co krępuje ruchy.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my przymierzamy się na zmianę mleka na Bebilon 2 - pytanie do mam doświadczonych- czy mogę zmienić tak z dnia na dzień na 2 czy lepiej stopniowo np. Zaczynać że 3 łyżeczki 1 + jedna łyżeczka 2 i tak stopniowo zwiększać 2?

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    A my przymierzamy się na zmianę mleka na Bebilon 2 - pytanie do mam doświadczonych- czy mogę zmienić tak z dnia na dzień na 2 czy lepiej stopniowo np. Zaczynać że 3 łyżeczki 1 + jedna łyżeczka 2 i tak stopniowo zwiększać 2?

Ja bym stopniowo zmieniała. Na pewno bezpieczniej tak.

kasia1518 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy na koniec kwietnia- tydzień po świętach. Chcieliśmy na koniec marca, ale to okres postu i w żadnej z 3 parafii nie organizują wtedy chrzcin (wiadomo, tylko nagłe przypadki), więc się wstrzymamy. Nie chcę tego odwlekac, bo w maju komunie i może być problem z lokalami, a w czerwcu wyjeżdżamy. Przemyślimy jeszcze ewentualnie koniec lutego, ale zimno jest strasznie w kościele i chyba odpuścimy.

U mnie jedyną, nieprzydatną rzeczą byl... monitor oddechu! Kupiliśmy Snuzę, żeby córka moga spać z nim nie tylko w łóżeczku. Na początku była taka głośna przez sen, ze nie spałam prawie w ogóle i nie użyliśmy go ani razu. Ale samo to, ze go mam i mogę użyć w każdej chwili to duży komfort psychiczny ;)
    Hitem jest podgrzewacz do butelek i poduszka do karmienia- inaczej karmić nie potrafię. LeżaczekA- bujaczek z Tiny Love- Kinga zabawia się kwiatkiem ze światełkami, a na mogę mieć ją pod ręką w każdym pomieszczeniu w domu. Był czas, kiedy nie mogłam spać przez chrapanie męża i leżaczek służył za jej łóżeczko w dużym pokoju, a ja spałam na kanapie. Łuk do wózka z Tiny Love tez jest hitem- można ją odlozyc i zajmie się sobą, kiedy my jemy obiad. Wagi niemowlęcej tez używamy (raz w tygodniu, częściej to niepotrzebny stres dla mnie), bo Kinga słabo przybierała i martwiłam się, czy jest ok. Śpiworek do spania (zapinany na ramionach)- hit po tym, jak zastałam córkę w łóżeczku z zarzuconym kocykiem na głowę... Mała lampka ledowa na baterie, przypinana do łóżeczka na klipsa- przydaje się super, kiedy córka zrobi kupkę w nocy i w półmroku słabo widać, czy pupa jest czysta. A z ubranek to pajace jako piżamki i w ciągu dnia zestaw body + śpiochy. No i chyba jako ostatnie- śpiwór zimowy do gondoli i jednocześnie do fotelika samochodowego z cottonmoose- w gondoli nie marznie, a w foteliku wreszcie nie jest mokra od potu.

jatoszka lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę każdemu pasuje co innego ;)

Koleżanka urodziła kilka dni temu. Wróciły wspomnienia,jak dzwoniła z płaczem,ze teściowa jej marudzi,że ma chude mleko i mała jest głodna ;)
    Jak ja się cieszę,że mam to za sobą ;)

Minns, ola_g89, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna bardzo Cię podziwiam. Ja powiem szczerze i wstydzę się tego. Chrzest się odbył dla świętego spokoju bo rodzina by nam żyć nie dała ( głównie moja ) . Nie potrzebowałam do szczęścia ani ślubu kościelnego ani chrztu Ani. Jestem wierzącą ale w ostatnich latach bardziej świadomie do tego podchodzę i nie podoba mi się wiele rzeczy więc w kościele bywam od wielkiego dzwonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 09:17

Camilla13, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny my po szczepieniu. Michaś super dzielny, wzdrygnol się, zaplakal i po wszystkim.
    Niestety ma slyszalne szmery w lewej komorze serduszka mamy skierowanie do kardiologa. Zalamalam się całkowicie bo za dużo złego ostatnio. Nie potrafię myśleć pozytywnie. Szukam szybkiej prywatnej wizyty z echo serca. Mały miał w życiu plodowym stwierdzony bright spot. Robiłam wtedy u najlepszego specjalisty echo jego serduszka. Wszystko było dobrze. Teraz temat wraca jak bumerang.
    Znikam na jakiś czas. Muszę sobie wszystko poukładać w głowie i mam nadzieję że jak będę w stanie wrócić to mnie przygarniecie :-)
    Dużo zdrówka dla Was i waszych maluszków oraz rodzin :-)

kasia1518, kuwejtonka, p_tt, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chrzcimy tydzien po Wielkanocy :-)
    U mnie 2 dziecko wiec mniej wiecej wiedzialam co sie przyda a co nie :-) najmniej korzystalam ze spiworka do wozka bo zimy brak i w gondoli nie potrzebny ale przyda sie do spacerowki na pewno :-)
    Na doz z kodem fitklaudia jest znizka 20 %

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:38

Minns lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Minns Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Hej. Dziewczyny my po szczepieniu. Michaś super dzielny, wzdrygnol się, zaplakal i po wszystkim.
    Niestety ma slyszalne szmery w lewej komorze serduszka mamy skierowanie do kardiologa. Zalamalam się całkowicie bo za dużo złego ostatnio. Nie potrafię myśleć pozytywnie. Szukam szybkiej prywatnej wizyty z echo serca. Mały miał w życiu plodowym stwierdzony bright spot. Robiłam wtedy u najlepszego specjalisty echo jego serduszka. Wszystko było dobrze. Teraz temat wraca jak bumerang.
    Znikam na jakiś czas. Muszę sobie wszystko poukładać w głowie i mam nadzieję że jak będę w stanie wrócić to mnie przygarniecie :-)
    No to super, że szczepienia poszły gładko. Przykro mi z powodu serduszka :(, trzymam kciuki, ale na pewno wszystko się dobrze ułoży :). Wracaj do nas szybciutko :*

100krotka30 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Przykro mi :( Wszystko będzie dobrze! Dużo zdrówka i spokoju dla Was :* trzymam kciuki! Wracaj do nas szybko :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Stokrotka u nas też były takie szmery, okazało się że to od anemii. Byliśmy u kardiologia wszystko jest ok. Po wyrównaniu morfologii nie ma śladu po szmerach. Może przed wizytą u kardiologia zrób też morfologie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że z serduszkiem będzie wszystko ok! Większość ma jakieś szmery z naszego pokolenia a w wieku niemowlęcym nikt tego nie sprawdzał. Ale rozumiem Twój strach. Mój synek urodził się z torbielą na śledzionie. Uspokajano mnie że to się wchłonie że my dorośli cuda mieliśmy ale nikt tego nie sprawdzał. Podobnie wyszło nam poszerzenie układu kielichowo miedniczkowego i też że chłopcy do roku mogą mieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia z tym poszerzeniem układu to powiem Ci że słyszałam że to dość typowa " wada " u chłopców .

U nas dziś dzień nieodkladalosci. Żeby uśpić musiałam skakać z cycem w buzi. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Monia z tym poszerzeniem układu to powiem Ci że słyszałam że to dość typowa " wada " u chłopców .

U nas dziś dzień nieodkladalosci. Żeby uśpić musiałam skakać z cycem w buzi. :)
    U nas też dzień marudzenia. Kurde nie wiem czy zęby nie idą ale nie chce sobie dac otworzyć buzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas od wczorajszego wieczoru mokry kaszel, ot tak z niczego. Dziś na wizycie oskrzela i płuca ok. Gardło ok. Może to przez lekki katarek. Inhalacja, Wit C, obniżenie temperatury w domu do 20 stopni. Męczy się biedulek.
    Czy wasze dzieci tez się pocą przy jedzeniu?

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    U nas od wczorajszego wieczoru mokry kaszel, ot tak z niczego. Dziś na wizycie oskrzela i płuca ok. Gardło ok. Może to przez lekki katarek. Inhalacja, Wit C, obniżenie temperatury w domu do 20 stopni. Męczy się biedulek.
    Czy wasze dzieci tez się pocą przy jedzeniu?

Mój tak. Nie lubi gorąca.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dawno mnie nie było. Mialam pewne kłopoty zdrowotne, nawet leżałam w szpitalu.
    U nas wszystko ok. Mała jest leciutka w porównaniu do Waszych dzieci. Waży ok. 6200kg, ale za to rośnie na długość jak szalona, ma już ok 73cm. Ma strasznie dlugie nogi. Góry jeszcze nosi 68cm, a spodenki pasuja na nią takie na 6-9miesięcy, a kilka ma nawet na 12-18miesiecy. Jest zdrowa, nie choruje, u lekarzy wszystko ok. Łapie sie za stopki, przewraca na boki i już prawie z pleckow na brzuszek.
    My chrzest juz dawno mamy za sobą, pamietna data 11.11.2018. Dla nas to była ważna uroczystość bo jesteśmy wierzący i ważny jest dla nas sakrament, a nie to jaki jest ksiądz. Bez żadnej pompy, zaprosilismy najblizszych kilka osób na obiad.
    Ze snem u nas nadal super. Zasypia 20 i śpi do 5-6, zjada i śpi jeszcze do 8. Za to za dnia ma tylko jedną 30min drzemke. Ale jest bardzo samodzielna. Potrafi sie bawic sama w bujaczku, na macie.

86Monia, Izabelle, Camilla13, kasia1518, KATARZYNACarm, ola_g89, Kwiatosia, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:

Kochana, moja córcia tez miala szmery serduszka, okazało się ze to niedomkniety/przetrwały przewód Botalla. Na początku sie wystraszylismy, ale okazało sie, że nie taki diabeł straszny:) powodzenia!:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Życzę zdrówka, i mam nadzieję że to minie samoistnie, bądź dzielna

201809135365.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ