Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    My nie chrzcimy, moze to dzwonie zabrzmi ale ja jestem wracająca ale nie praktykująca, bardziej mi chodzi o księża, może jakby był inny sposób chrztu to bym zrobiła ale nie jest tak więc póki co Natalia Chrztu nie będzie miała. W przyszlisci sama zadecydyduje zostawiam to dla niej .

Każdy ma prawo wyboru, oczywiście proszę mnie źle nie odebrać , tak jak karmienie butelka było moja świadoma decyzja tak jak chrzest czy komunia to jest moja świadoma decyzja .
    Zgadzam się z Tobą, znam sporo osób które nie są ochrzczone i żyją :P

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy chrzcic jak będzie ciepło, chciałam na Wielkanoc ale jak będzie chłodno to przełoże. Nie będę się stresować wrzaskami z ubieraniem kurtki - od tygodnia jest taka jazda, że sobie nie wyobrażacie. Nic jej nie można ubrać, wrzask, spina się i zwija w kłębek. Najlepiej w pampersie i ewentualnie skarpetkach by leżała.

Z przydatnych rzeczy z których jestem zadowolona to laktator elektryczny, recznicznik do kąpieli babyono, pajacyki, spiworek do spania, krzesełko stokke z wkładką dla niemowlaka, karuzela i zabawki lamaze. A i pieluchy muslinowe, tetra szybko się zdziera, bambus jakiś taki dziwny, muslin dla mnie najlepszy.

Rzeczy niepotrzebne to śpiwór do wozka, polspiochy i kaftaniki, szumis którego mała gryzie a szum ją drażni, kokon, rożek i wszystko co krępuje ruchy.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my przymierzamy się na zmianę mleka na Bebilon 2 - pytanie do mam doświadczonych- czy mogę zmienić tak z dnia na dzień na 2 czy lepiej stopniowo np. Zaczynać że 3 łyżeczki 1 + jedna łyżeczka 2 i tak stopniowo zwiększać 2?

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Chłopiec 🩵
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    A my przymierzamy się na zmianę mleka na Bebilon 2 - pytanie do mam doświadczonych- czy mogę zmienić tak z dnia na dzień na 2 czy lepiej stopniowo np. Zaczynać że 3 łyżeczki 1 + jedna łyżeczka 2 i tak stopniowo zwiększać 2?

Ja bym stopniowo zmieniała. Na pewno bezpieczniej tak.

kasia1518 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Karo_Wi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzcimy na koniec kwietnia- tydzień po świętach. Chcieliśmy na koniec marca, ale to okres postu i w żadnej z 3 parafii nie organizują wtedy chrzcin (wiadomo, tylko nagłe przypadki), więc się wstrzymamy. Nie chcę tego odwlekac, bo w maju komunie i może być problem z lokalami, a w czerwcu wyjeżdżamy. Przemyślimy jeszcze ewentualnie koniec lutego, ale zimno jest strasznie w kościele i chyba odpuścimy.

U mnie jedyną, nieprzydatną rzeczą byl... monitor oddechu! Kupiliśmy Snuzę, żeby córka moga spać z nim nie tylko w łóżeczku. Na początku była taka głośna przez sen, ze nie spałam prawie w ogóle i nie użyliśmy go ani razu. Ale samo to, ze go mam i mogę użyć w każdej chwili to duży komfort psychiczny ;)
    Hitem jest podgrzewacz do butelek i poduszka do karmienia- inaczej karmić nie potrafię. LeżaczekA- bujaczek z Tiny Love- Kinga zabawia się kwiatkiem ze światełkami, a na mogę mieć ją pod ręką w każdym pomieszczeniu w domu. Był czas, kiedy nie mogłam spać przez chrapanie męża i leżaczek służył za jej łóżeczko w dużym pokoju, a ja spałam na kanapie. Łuk do wózka z Tiny Love tez jest hitem- można ją odlozyc i zajmie się sobą, kiedy my jemy obiad. Wagi niemowlęcej tez używamy (raz w tygodniu, częściej to niepotrzebny stres dla mnie), bo Kinga słabo przybierała i martwiłam się, czy jest ok. Śpiworek do spania (zapinany na ramionach)- hit po tym, jak zastałam córkę w łóżeczku z zarzuconym kocykiem na głowę... Mała lampka ledowa na baterie, przypinana do łóżeczka na klipsa- przydaje się super, kiedy córka zrobi kupkę w nocy i w półmroku słabo widać, czy pupa jest czysta. A z ubranek to pajace jako piżamki i w ciągu dnia zestaw body + śpiochy. No i chyba jako ostatnie- śpiwór zimowy do gondoli i jednocześnie do fotelika samochodowego z cottonmoose- w gondoli nie marznie, a w foteliku wreszcie nie jest mokra od potu.

jatoszka lubi tę wiadomość

gg64e6ydj2x1myxr.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę każdemu pasuje co innego ;)

Koleżanka urodziła kilka dni temu. Wróciły wspomnienia,jak dzwoniła z płaczem,ze teściowa jej marudzi,że ma chude mleko i mała jest głodna ;)
    Jak ja się cieszę,że mam to za sobą ;)

Minns, ola_g89, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna bardzo Cię podziwiam. Ja powiem szczerze i wstydzę się tego. Chrzest się odbył dla świętego spokoju bo rodzina by nam żyć nie dała ( głównie moja ) . Nie potrzebowałam do szczęścia ani ślubu kościelnego ani chrztu Ani. Jestem wierzącą ale w ostatnich latach bardziej świadomie do tego podchodzę i nie podoba mi się wiele rzeczy więc w kościele bywam od wielkiego dzwonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 09:17

nick nieaktualny, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny my po szczepieniu. Michaś super dzielny, wzdrygnol się, zaplakal i po wszystkim.
    Niestety ma slyszalne szmery w lewej komorze serduszka mamy skierowanie do kardiologa. Zalamalam się całkowicie bo za dużo złego ostatnio. Nie potrafię myśleć pozytywnie. Szukam szybkiej prywatnej wizyty z echo serca. Mały miał w życiu plodowym stwierdzony bright spot. Robiłam wtedy u najlepszego specjalisty echo jego serduszka. Wszystko było dobrze. Teraz temat wraca jak bumerang.
    Znikam na jakiś czas. Muszę sobie wszystko poukładać w głowie i mam nadzieję że jak będę w stanie wrócić to mnie przygarniecie :-)
    Dużo zdrówka dla Was i waszych maluszków oraz rodzin :-)

kasia1518, kuwejtonka, p_tt, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chrzcimy tydzien po Wielkanocy :-)
    U mnie 2 dziecko wiec mniej wiecej wiedzialam co sie przyda a co nie :-) najmniej korzystalam ze spiworka do wozka bo zimy brak i w gondoli nie potrzebny ale przyda sie do spacerowki na pewno :-)
    Na doz z kodem fitklaudia jest znizka 20 %

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 10:38

Minns lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Minns Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Hej. Dziewczyny my po szczepieniu. Michaś super dzielny, wzdrygnol się, zaplakal i po wszystkim.
    Niestety ma slyszalne szmery w lewej komorze serduszka mamy skierowanie do kardiologa. Zalamalam się całkowicie bo za dużo złego ostatnio. Nie potrafię myśleć pozytywnie. Szukam szybkiej prywatnej wizyty z echo serca. Mały miał w życiu plodowym stwierdzony bright spot. Robiłam wtedy u najlepszego specjalisty echo jego serduszka. Wszystko było dobrze. Teraz temat wraca jak bumerang.
    Znikam na jakiś czas. Muszę sobie wszystko poukładać w głowie i mam nadzieję że jak będę w stanie wrócić to mnie przygarniecie :-)
    No to super, że szczepienia poszły gładko. Przykro mi z powodu serduszka :(, trzymam kciuki, ale na pewno wszystko się dobrze ułoży :). Wracaj do nas szybciutko :*

100krotka30 lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Przykro mi :( Wszystko będzie dobrze! Dużo zdrówka i spokoju dla Was :* trzymam kciuki! Wracaj do nas szybko :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Stokrotka u nas też były takie szmery, okazało się że to od anemii. Byliśmy u kardiologia wszystko jest ok. Po wyrównaniu morfologii nie ma śladu po szmerach. Może przed wizytą u kardiologia zrób też morfologie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że z serduszkiem będzie wszystko ok! Większość ma jakieś szmery z naszego pokolenia a w wieku niemowlęcym nikt tego nie sprawdzał. Ale rozumiem Twój strach. Mój synek urodził się z torbielą na śledzionie. Uspokajano mnie że to się wchłonie że my dorośli cuda mieliśmy ale nikt tego nie sprawdzał. Podobnie wyszło nam poszerzenie układu kielichowo miedniczkowego i też że chłopcy do roku mogą mieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia z tym poszerzeniem układu to powiem Ci że słyszałam że to dość typowa " wada " u chłopców .

U nas dziś dzień nieodkladalosci. Żeby uśpić musiałam skakać z cycem w buzi. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Monia z tym poszerzeniem układu to powiem Ci że słyszałam że to dość typowa " wada " u chłopców .

U nas dziś dzień nieodkladalosci. Żeby uśpić musiałam skakać z cycem w buzi. :)
    U nas też dzień marudzenia. Kurde nie wiem czy zęby nie idą ale nie chce sobie dac otworzyć buzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas od wczorajszego wieczoru mokry kaszel, ot tak z niczego. Dziś na wizycie oskrzela i płuca ok. Gardło ok. Może to przez lekki katarek. Inhalacja, Wit C, obniżenie temperatury w domu do 20 stopni. Męczy się biedulek.
    Czy wasze dzieci tez się pocą przy jedzeniu?

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    U nas od wczorajszego wieczoru mokry kaszel, ot tak z niczego. Dziś na wizycie oskrzela i płuca ok. Gardło ok. Może to przez lekki katarek. Inhalacja, Wit C, obniżenie temperatury w domu do 20 stopni. Męczy się biedulek.
    Czy wasze dzieci tez się pocą przy jedzeniu?

Mój tak. Nie lubi gorąca.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dawno mnie nie było. Mialam pewne kłopoty zdrowotne, nawet leżałam w szpitalu.
    U nas wszystko ok. Mała jest leciutka w porównaniu do Waszych dzieci. Waży ok. 6200kg, ale za to rośnie na długość jak szalona, ma już ok 73cm. Ma strasznie dlugie nogi. Góry jeszcze nosi 68cm, a spodenki pasuja na nią takie na 6-9miesięcy, a kilka ma nawet na 12-18miesiecy. Jest zdrowa, nie choruje, u lekarzy wszystko ok. Łapie sie za stopki, przewraca na boki i już prawie z pleckow na brzuszek.
    My chrzest juz dawno mamy za sobą, pamietna data 11.11.2018. Dla nas to była ważna uroczystość bo jesteśmy wierzący i ważny jest dla nas sakrament, a nie to jaki jest ksiądz. Bez żadnej pompy, zaprosilismy najblizszych kilka osób na obiad.
    Ze snem u nas nadal super. Zasypia 20 i śpi do 5-6, zjada i śpi jeszcze do 8. Za to za dnia ma tylko jedną 30min drzemke. Ale jest bardzo samodzielna. Potrafi sie bawic sama w bujaczku, na macie.

nick nieaktualny, Izabelle, nick nieaktualny, kasia1518, KATARZYNACarm, ola_g89, nick nieaktualny, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:

Kochana, moja córcia tez miala szmery serduszka, okazało się ze to niedomkniety/przetrwały przewód Botalla. Na początku sie wystraszylismy, ale okazało sie, że nie taki diabeł straszny:) powodzenia!:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 wrote:
    Życzę zdrówka, i mam nadzieję że to minie samoistnie, bądź dzielna

201809135365.png
‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ