X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia1518 moja też tak robi, obstawiam że to dziąsła swędzą.

kasia1518 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Kasia1518 moja też tak robi, obstawiam że to dziąsła swędzą.
    No popatrz A o tym nie pomyślałam - dzięki

aLunia lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    U nas też kiepska noc- mam nadzieję że to przez to że w dzień miała dzień śpiocha. Przed kościołem mi usnela- myślałam że to drzemka 30 min A ona spała w najlepsze- ubierala ja na śpiocha, cała mszę przespala , potem pojechaliśmy na obiad i tak jej się zeszło 2.5h A zawsze ma 30-60min w ciągu dnia l. Budzę się o 3 w nocy a ta gada sobie z misiem, rozkopana i wierzga nogami. Poszłam pi mleko ale nie chciała jeść więc się położyłam i usnelam- budzę się po jakiś 45min A ta dalej oczy jak 5zl . Ogólnie przyzwyczaiłam się do przespanych nocy i takie nawet 2 pobudki to już jestem nie do życia. Do tego Zosia niewyspana, marudzi teraz ciągle- nic jej nie pasuje nawet noszenie na rękach . Od jakiegoś tygodnia wywala mi ciągle język- wcześniej już to robiła ale sporadycznie A teraz non stop aż mnie to drażni- nie wiem o co jej chodzi .

A my dziś mamy skończone 6mcy- ale ten czas leci. My niedługo ruszamy ze staraniami o drugie.

wow podziwiam. Ja biorąc pod uwagę nieprzespane noce i moją senność w ciąży to bym chyba padła.

Ogólnie podziwiam matki dzieci rok po roku. W sumie podziwiam też te które mają już bardzo duże i że chce im się znowu od nowa bawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 15:53

jatoszka lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie dała rady kolejnego teraz, tym bardziej jakbym miała znowu dolegliwości ciążowe takie jakie miałam na początku. Do tego nie mamy mieszkaniowych warunków. Ja mam macierzyński, ale pracę muszę znaleźć nową, więc odpada. Dodatkowo okresu brak, więc nawet jakbym chciała to ciężko :P. No i też chcę się zregenerować fizycznie po ciąży, porodzie. Planujemy zacząć starania o kolejne za 2,5 roku.

Kasia życzę oczywiście powodzenia, oczywiście pochwal się jak się uda :). Chyba pisałaś coś, że zaczynacie budowę tak?

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia wbrew pozorom to dziecko anioł- zdarzają jej się gorsze dni , ale raczej przesypia całe noce, w dzień trzeba się nia zajmować.

Właśnie tych dolegliwości ciazowych obawiam się najbardziej- wsumie tylko jednego-wymiotowania- z Zosia do 18tyg dzień i noc wymiotowalam- cała reszta była do zniesienia. mąż wie że jeśli tak będzie jak w pierwszej ciąży to będzie musiał więcej siedzieć w domu- zresztą on jak chce to potrafi ( może sibie tak zorganizować dzień że 2-3godz to nie ma w domu).

Minns my już mieszkamy w swoim domu prawie rok - tak się złożyło że na nowe progi nowe nogi ( miesiąc przed wprowadzeniem dowiedziałam się o ciąży).

Chciałaym mieć jedno za drugim i chyba na tym zakończyć ( kiedyś mówiłam że chce 4 hehe ☺- odwidzialo mi się) I lepiej dla mnie tak niż za 5-6 lat wracać znowu "do pieluch" - oczywiście nie wiadomo jak to będzie, może na drugie będę tyle czekać. A mąż ciągle mówi że 3 to minimum - mówię że na trzecie już nie będzie czasu bo mamy po 31 lat , a tak troje pod rząd to raczej nie dałabym rady ☺ oczywiście jak się uda to się pochwalę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 16:21

Minns, KATARZYNACarm, aLunia lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To musiałam Cię z kimś pomylić :). Mnie się marzy trójka, ale też nie wiem czy się wyrobię :P.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieć pewnie jedno bo rozum tak mówi serce wiadomo że więcej. Najważniejsze żeby być zgodnym i szczęśliwym ze swoimi wyborami.Nieważne czy 1 dziecko czy 4.

KATARZYNACarm, aLunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    To musiałam Cię z kimś pomylić :). Mnie się marzy trójka, ale też nie wiem czy się wyrobię :P.

Może bliźniaki wpadną :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ja mam zaraz 33 i nadal w planie jeszcze dwoje dzieci. Dziś śniło mi się że w listopadzie urodziłam córkę, powiedziałam o tym rano mężowi to zaczął się śmiać że może Walentynki będą owocne mimo wszystkich naszych przeżyć ze staraniem o pierwszą ciąże ;)

kasia1518, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Może bliźniaki wpadną :D
    Łojezu nie strasz :D kiedyś chciałam, ale teraz już wiem jak to jest z jednym i sama bym nie podołała. Podziwiam mamy wieloraczków. Choć są też plusy :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teoretycznie wystarczyłoby jedno dziecko , mąż mówi że mu też ale jednak nie chcemy żeby Ania była jedynaczką. Teraz się nie zabezpieczamy ale tego seksu to jak na lekarstwo jest przez moje zmęczenie. Z takimi staraniami na poważnie startujemy za rok. Początkiem 2020 ;)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Łojezu nie strasz :D kiedyś chciałam, ale teraz już wiem jak to jest z jednym i sama bym nie podołała. Podziwiam mamy wieloraczków. Choć są też plusy :).

Moja przyjaciółka ma syna 13 lat i 1.5 roczne bliźniaki- synów. Największemu wrogowi nie życzy hehe. Oczywiście dzieci zdrowe i jest szczęśliwa ale ona pierwszy rok chce wymazać z pamięci.

Camillia ja też w maju 33. Wszystko możliwe że uda się naturalnie. Wiele jest takich przypadków. Ja zawsze okres nieregularny a teraz mam jak w zegarku i piękna owulacje a różnie z nią było wcześniej. Ja nie mam tak rozbudzonego instynktu macierzyńskiego ale jak miałaś taki sen to znaczy że siedzi Ci w głowie. Aczkolwiek mi się w nocy śniło że odbierałam Oskara za rolę w Zimna Wojna haha. Ale nie byłam Joanną Kulig haha. Ale też nigdy nie chciałam być aktorka. W ogóle w tych moich snach przerywanych takie cuda się dzieją że ło matko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mi teoretycznie wystarczyłoby jedno dziecko , mąż mówi że mu też ale jednak nie chcemy żeby Ania była jedynaczką. Teraz się nie zabezpieczamy ale tego seksu to jak na lekarstwo jest przez moje zmęczenie. Z takimi staraniami na poważnie startujemy za rok. Początkiem 2020 ;)

Też myślałam o tym, żeby syn nie był jedynakiem. Ale moja mama nawet mi mówi że znowu ona nie ma jakiś relacji z bratem, chociaż nie są skłóceni. Mój mąż z siostrą też sporadycznie bo mieszka w Warszawie. Akurat mój bracis mlodszy 8 lat ale też mieszka w Krakowie. Ja dziękuję Bogu za jedno dziecko bo przy moich chorobach to nie wierzyłam że uda mi się. Ale jak się trafi to na pewno będzie radość.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Hehe ja mam zaraz 33 i nadal w planie jeszcze dwoje dzieci. Dziś śniło mi się że w listopadzie urodziłam córkę, powiedziałam o tym rano mężowi to zaczął się śmiać że może Walentynki będą owocne mimo wszystkich naszych przeżyć ze staraniem o pierwszą ciąże ;)

A ja właśnie mam dziś od rana jakis niepokój zw jestem w ciąży- jestem po owulacji i mam 3dzyen z rzędu suchość- tak też miałam w cyklu kiedy się udało że 7dni po owulce było sucho- jednak jeszcze ze 3-4mc chciałabym poczekać z ciąża bo siostra ma miec w listopadzie ślub i chciałabym być. Do tej pory unikalam w środku cyklu męża ale w tym miesiącu mnie przechytrzył i były <3 właśnie podczas owulki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 18:08

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    U nas noc kiepska. Zasnął na drzemkę o 18.30, myślałam, że obudzi się po 40 min, a tu kicha, spał do ok 1. Ja poszłam spać po 22 bo wiadomo trzeba coś ogarnąć itp. Obudził się na karmienie, pojadł, pospał 5 min i obudził się na godzinkę. Byłam taka zła, wsadziłam go do łóżeczka i sobie tam jęczał. Mąż podchodził i smoczek mu wkładał, ja musiałam się uspokoić :P. I ogólnie co chwila pobudki, szamotanie się, świece, no porażka. Myślałam, że chociaż dłużej rano pośpi, ale gdzie tam, 7.30 pobudka. Przy nocnym przebieraniu się darł (pozdrowienia dla sąsiadów). No ale nic, wierzę, że niedługo się to zmieni.

Wklejam fajny wpis z mojego dziennika :).

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef0d54ce91d8.jpg

Aaa i dzisiaj kończy 5 miesięcy :), leci czas, leci...
    To nieźle przeboje z Brunem miałaś hehe liczmybze to wszystko minie i nasze dzieciaczki będą jak anioleczki hihi

Minns lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj po syna w szkole i kolezanka powiadomila mnie iż jej 10 miesieczny syn ma odre, na dodatek przyszła z nim w wózku. Nie wiem co robić czy iść z Matyldą do lekarza żeby ją zbadał? Tydzień temu bawiła się z tym chłopcem, o ile można to nazwać zabawą, przebywali w tym samym pomieszczeniu. Póki co nie widzę u niej żadnych odjawów, ale moze być za wczesnie. Sama juz nie wiem co robić. Mąż mów zeby nie panikowac i obserwowac

bhywvcqgxdl0na75.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Moja dopiero od tygodnia śpi lepiej tj. zasypia ok 19 i śpi do 2-3, pije mleko i śpi do ok 7 rano. Ok 7 sama wstaję wyszykować starszaka do szkoły więc to już nie kłopot. W ciągu dnia też chętnie bawi się sama na macie z puzzli, marudzi gdy jest mocno zmęczona. Jednak przed tymi fajnymi dniami i nocami był koszmar, pobudki co 2 godziny w nocy, w ciągu dnia sen 2x15 minut. Mam nadzieję, że teraz już będzie coraz lepiej. Gdyby na noc chociaż chciała wypić więcej mleka to pewnie spałaby dłużej ale ona wypija max raz dziennie 150 ml, a pozostałe max 120 ml. Mleko pije 4-5 razy na dobę.
    No u mnie mała piję do 200ml na porcję teraz jej od 2 dni zageszczam mleko jedną miarka kleiku, ogólnie w ciągu doby zjada od 800ml do 950ml
    Teraz muszę jej zmniejszyć bo zaczynamy wprowadzać już stale pokarmy
    Muszę wymyśleć jakaś rozpiske dla mojej niunia, właśnie mała mi zasnęła w łóżeczku, ciekawe jak długo pośpi hihi

kasia1518 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio tez sobie wkręciłam, ze mogę być w ciąży. Totalny brak apetytu, ciagle mnie mdlilo, ciagle osłabienie, ból podbrzusza. Poszłam do apteki, kupiłam co trzeba i widzę, ze farmaceuta się tak pod nosem smieje. Ale co się chłopu dziwić jak kupiłam 3 testy ciążowe i stopery do uszu :D sama zaczęłam się śmiać, ze jak wyjdzie pozytywny to zatkam uszy żeby nie słyszeć reakcji mojego męża :D

KATARZYNACarm, Vlinder, kasia1518, Camilla13 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder tez tak myle , zeby nie panikowac obserwuj narazie

Vlinder lubi tę wiadomość

201809135365.png

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, oczyw iscie trzymam kciuki za Was te które sie starają o maluszka, i chylę czola, bo ja nie miałabym odwagi tak szybko być w ciąży :x)

201809135365.png
‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ