X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinder ja bym po prostu obserwowała.

Co do drugiej ciąży to wiem że na początku na pewno byłoby urwanie głowy i armagedon ale takie dzieci jak jest mała różnica wieku to się super razem bawią. Ostatnio była u nas kuzynka męża i ma dzieci 6 i 4 lata i powiem Wam że super naprawdę się na nich patrzyło. Mój mąż ma dwójkę rodzeństwa i mimo że mają dość słabe relacje to też mówi że nie chce żeby Ania była sama. Pytanie tylko ile się będziemy o drugie starać bo jak tyle co o Anię to trochę nam zejdzie. Z drugiej strony przez ten czas dość dobrze poznałam swoje ciało i wiem dlaczego się nie udawało.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    No u mnie mała piję do 200ml na porcję teraz jej od 2 dni zageszczam mleko jedną miarka kleiku, ogólnie w ciągu doby zjada od 800ml do 950ml
    Teraz muszę jej zmniejszyć bo zaczynamy wprowadzać już stale pokarmy
    Muszę wymyśleć jakaś rozpiske dla mojej niunia, właśnie mała mi zasnęła w łóżeczku, ciekawe jak długo pośpi hihi

Jejku jak ja bym chciała żeby moja tak ładnie jadła. U nas największą porcja na noc zje 130-140ml , a w dzień różnie 105-125ml i na dobę wychodzi 550-650ml + słoiczek 2 razy ( raz warzywa i raz owoce). Przez miesiąc przybrała 355g ale za to 6cm na długości, więc waga się nie kazali przejmować.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Jejku jak ja bym chciała żeby moja tak ładnie jadła. U nas największą porcja na noc zje 130-140ml , a w dzień różnie 105-125ml i na dobę wychodzi 550-650ml + słoiczek 2 razy ( raz warzywa i raz owoce). Przez miesiąc przybrała 355g ale za to 6cm na długości, więc waga się nie kazali przejmować.
    Kasia moja wypija podobną ilość mleka i nie zawsze chce słoiczek

kasia1518 lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, tak zrobie, poobserwuje

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Vinder ja bym po prostu obserwowała.

Co do drugiej ciąży to wiem że na początku na pewno byłoby urwanie głowy i armagedon ale takie dzieci jak jest mała różnica wieku to się super razem bawią. Ostatnio była u nas kuzynka męża i ma dzieci 6 i 4 lata i powiem Wam że super naprawdę się na nich patrzyło. Mój mąż ma dwójkę rodzeństwa i mimo że mają dość słabe relacje to też mówi że nie chce żeby Ania była sama. Pytanie tylko ile się będziemy o drugie starać bo jak tyle co o Anię to trochę nam zejdzie. Z drugiej strony przez ten czas dość dobrze poznałam swoje ciało i wiem dlaczego się nie udawało.

6 i 4 lata tak ale wśród znajomych z mała różnica wieku to jest koszmar np. 2 latek i noworodek. Starsze są zazdrosne, wpadają w histerię. Oczywiście nie u wszystkich ale dość często. Ale później jest jak piszesz fajnie. Z drugiej strony czas tak szybki leci że nim się obejrzymy to już beda chodzić nasze dzieciaczki

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na początku na pewno to jest koszmar. Teraz żałuję że jak byłam w ciaY to mogłam więcej odpoczywać i leżeć bo już nigdy nie będzie tak fajnie ;D

Smkeszna godzina ale idę spać. Ania śpi od 30 minut a tylko ona jedna wie co przygotowała na noc ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:02

ola_g89, Hedgehog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    No na początku na pewno to jest koszmar. Teraz żałuję że jak byłam w ciaY to mogłam więcej odpoczywać i leżeć bo już nigdy nie będzie tak fajnie ;D

Smkeszna godzina ale idę spać. Ania śpi od 30 minut a tylko ona jedna wie co przygotowała na noc ;p

U nas też od 30 minut śpi i ciekawe co noc przyniesie haha

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nasza padła o 19.50 , a mama ma wieczór przed tv i z kubkiem herbaty ☺

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój padł 19.45, serial obejrzany, teraz prysznic i idę spać. Let the game begin :)

wrzesień 2018 - synek <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest różnica 4.5 a miała być z założenia max 3 lata ale życie nam inaczej pokazało.
    Powiem wam, że u nas jest fajnie. Początek był trudny bo starsza zazdrosna, że Wiki z nami śpi, w sumie kilka pierwszych nocy tak było. Starsza dużo nam pomaga, jest dobra dla siostry, jak ma gorszy dzień to ja rozmiesza. My też nie mamy takiego urwania głowy bo Natalka umie się sama zabawić. Zobaczymy jak dalej bedzie. Mysle, że już podczas raczkowania dużo wyjdzie, jak zacznie się buszowanie w pokoju Natalki.
    Niby chcieliśmy trójkę, teraz nie wiem sama co wyjdzie i do końca czy chce.
    Trzymam kciuki żeby każdej się ułożyło tak jak sobie życzy :)
    No i dobrej nocy :D

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielismy roznice 2-3 lata a los zadecydowal inaczej :-) dziekuje ze jest tak jak jest :-)

Izabelle lubi tę wiadomość

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jest 7,5 roku roznicy, jak dla nas super. Syna wyrozumiary i zakochany w siostrze, super sie z nia bawi i ciagle mowi "jaka ona słodka". Siostra uwielbia starszego brata i obdarza go ogromnym uśmiechem gdy tylko jest w jej zasięgu :)

Izabelle lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez ponad 7 lat różnicy:) i tez jest super, siostrunie takie że hoho:)

Vlinder, Izabelle lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Justynuszek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak maluchy się wiją jak węże to robicie coś w sensie przytulacie, uspokajaczA, bierzecie do siebie czy zero reakcji? Bo ja juz nie wiem czy mam go olać dopóki nie płacze czy co...

43kth371haww2z0j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Moja przyjaciółka ma syna 13 lat i 1.5 roczne bliźniaki- synów. Największemu wrogowi nie życzy hehe. Oczywiście dzieci zdrowe i jest szczęśliwa ale ona pierwszy rok chce wymazać z pamięci.

Camillia ja też w maju 33. Wszystko możliwe że uda się naturalnie. Wiele jest takich przypadków. Ja zawsze okres nieregularny a teraz mam jak w zegarku i piękna owulacje a różnie z nią było wcześniej. Ja nie mam tak rozbudzonego instynktu macierzyńskiego ale jak miałaś taki sen to znaczy że siedzi Ci w głowie. Aczkolwiek mi się w nocy śniło że odbierałam Oskara za rolę w Zimna Wojna haha. Ale nie byłam Joanną Kulig haha. Ale też nigdy nie chciałam być aktorka. W ogóle w tych moich snach przerywanych takie cuda się dzieją że ło matko.
    Nie wytrzymam, tak mnie rozbawilas tym Oskarem, że mąż myślał że czas dzwonić po tych z białym kaftanem z długimi rękawami :P
    Fajnie byłoby mieć parę ;) Ja i mój brat jesteśmy bardzo związani, dzieli nas tylko rok, moze to dlatego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 00:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie, że Wasze maluszki śpią już przed 20. Dla nas to jakaś abstrakcja. Synek wstaje o 7. Drzemkę ma od 14.30 do 16.00. Później impreza trwa do 23 aż zasypia bujany w moich ramionach. O ile w ciągu dnia i nocą tata jest super to wieczorem tylko ja mogę uspokoić synka. I nocą jemy o 2 i 5. A teraz jeszcze nie śpię, mąż jest w pracy do 6, a my zostaliśmy w salonie normalka tak smutno iść samej na górę :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się właśnie obudziliśmy. Pobudki o 22,23,1,3,5 i teraz. jak dla mnie to cały czas dobra noc ;p

• Minns Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez niedawno wstaliśmy i dochodzimy do siebie jeszcze w łóżku. Noc spoko, pierwsza pobudka 1.30. Po karmieniu znowu szamotanie na śpiocha. Musiałam go związać otulaczem ale spał z nami to sie mie bałam. Potem jeszcze raz się szamotal to mąż go uspokoił. Jakoś po 3 zasnął już porządnie i kolejne karmienie o 6.
    Nie wiem o co chodzi z tym szamotaniem. Zje na śpiocha, skonczy, 5 min pośpi i zaraz głowa na lewo i prawo, nogi do góry i ręce wszędzie. Po chwili takiego szamotania wybudza się. Mam ochotę dla eksperymentu dac mu w nocy mm ale nie chce mi się wstać i przyrządzić haha.

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też się szamocze a jest na mm. Zasnął o 19.30 i pobudka 22 ale go nie karmiłam a dolulalam do północy.. Karmienie i potem pobudka na butlę o 3. Potem co godzina ppbudka ale szybko dolulalny do 6. A no i od 7 histeria i właśnie śpi. Pewnie ze zmęczenia. Wysypiam się jak idę spać o 20 razem z nim.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    My się właśnie obudziliśmy. Pobudki o 22,23,1,3,5 i teraz. jak dla mnie to cały czas dobra noc ;p

Jeszcze będziemy się śmiały z tych nocek zobaczysz :D

‹‹ 1424 1425 1426 1427 1428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ