WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyVinder ja bym po prostu obserwowała.
Co do drugiej ciąży to wiem że na początku na pewno byłoby urwanie głowy i armagedon ale takie dzieci jak jest mała różnica wieku to się super razem bawią. Ostatnio była u nas kuzynka męża i ma dzieci 6 i 4 lata i powiem Wam że super naprawdę się na nich patrzyło. Mój mąż ma dwójkę rodzeństwa i mimo że mają dość słabe relacje to też mówi że nie chce żeby Ania była sama. Pytanie tylko ile się będziemy o drugie starać bo jak tyle co o Anię to trochę nam zejdzie. Z drugiej strony przez ten czas dość dobrze poznałam swoje ciało i wiem dlaczego się nie udawało. -
KATARZYNACarm wrote:No u mnie mała piję do 200ml na porcję teraz jej od 2 dni zageszczam mleko jedną miarka kleiku, ogólnie w ciągu doby zjada od 800ml do 950ml
Teraz muszę jej zmniejszyć bo zaczynamy wprowadzać już stale pokarmy
Muszę wymyśleć jakaś rozpiske dla mojej niunia, właśnie mała mi zasnęła w łóżeczku, ciekawe jak długo pośpi hihi
Jejku jak ja bym chciała żeby moja tak ładnie jadła. U nas największą porcja na noc zje 130-140ml , a w dzień różnie 105-125ml i na dobę wychodzi 550-650ml + słoiczek 2 razy ( raz warzywa i raz owoce). Przez miesiąc przybrała 355g ale za to 6cm na długości, więc waga się nie kazali przejmować.KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Jejku jak ja bym chciała żeby moja tak ładnie jadła. U nas największą porcja na noc zje 130-140ml , a w dzień różnie 105-125ml i na dobę wychodzi 550-650ml + słoiczek 2 razy ( raz warzywa i raz owoce). Przez miesiąc przybrała 355g ale za to 6cm na długości, więc waga się nie kazali przejmować.
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Vinder ja bym po prostu obserwowała.
Co do drugiej ciąży to wiem że na początku na pewno byłoby urwanie głowy i armagedon ale takie dzieci jak jest mała różnica wieku to się super razem bawią. Ostatnio była u nas kuzynka męża i ma dzieci 6 i 4 lata i powiem Wam że super naprawdę się na nich patrzyło. Mój mąż ma dwójkę rodzeństwa i mimo że mają dość słabe relacje to też mówi że nie chce żeby Ania była sama. Pytanie tylko ile się będziemy o drugie starać bo jak tyle co o Anię to trochę nam zejdzie. Z drugiej strony przez ten czas dość dobrze poznałam swoje ciało i wiem dlaczego się nie udawało.
6 i 4 lata tak ale wśród znajomych z mała różnica wieku to jest koszmar np. 2 latek i noworodek. Starsze są zazdrosne, wpadają w histerię. Oczywiście nie u wszystkich ale dość często. Ale później jest jak piszesz fajnie. Z drugiej strony czas tak szybki leci że nim się obejrzymy to już beda chodzić nasze dzieciaczki -
nick nieaktualnyNo na początku na pewno to jest koszmar. Teraz żałuję że jak byłam w ciaY to mogłam więcej odpoczywać i leżeć bo już nigdy nie będzie tak fajnie
Smkeszna godzina ale idę spać. Ania śpi od 30 minut a tylko ona jedna wie co przygotowała na noc ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 20:02
ola_g89, Hedgehog lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:No na początku na pewno to jest koszmar. Teraz żałuję że jak byłam w ciaY to mogłam więcej odpoczywać i leżeć bo już nigdy nie będzie tak fajnie
Smkeszna godzina ale idę spać. Ania śpi od 30 minut a tylko ona jedna wie co przygotowała na noc ;p
U nas też od 30 minut śpi i ciekawe co noc przyniesie haha -
U nas jest różnica 4.5 a miała być z założenia max 3 lata ale życie nam inaczej pokazało.
Powiem wam, że u nas jest fajnie. Początek był trudny bo starsza zazdrosna, że Wiki z nami śpi, w sumie kilka pierwszych nocy tak było. Starsza dużo nam pomaga, jest dobra dla siostry, jak ma gorszy dzień to ja rozmiesza. My też nie mamy takiego urwania głowy bo Natalka umie się sama zabawić. Zobaczymy jak dalej bedzie. Mysle, że już podczas raczkowania dużo wyjdzie, jak zacznie się buszowanie w pokoju Natalki.
Niby chcieliśmy trójkę, teraz nie wiem sama co wyjdzie i do końca czy chce.
Trzymam kciuki żeby każdej się ułożyło tak jak sobie życzy
No i dobrej nocy
-
u nas jest 7,5 roku roznicy, jak dla nas super. Syna wyrozumiary i zakochany w siostrze, super sie z nia bawi i ciagle mowi "jaka ona słodka". Siostra uwielbia starszego brata i obdarza go ogromnym uśmiechem gdy tylko jest w jej zasięgu
Izabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Moja przyjaciółka ma syna 13 lat i 1.5 roczne bliźniaki- synów. Największemu wrogowi nie życzy hehe. Oczywiście dzieci zdrowe i jest szczęśliwa ale ona pierwszy rok chce wymazać z pamięci.
Camillia ja też w maju 33. Wszystko możliwe że uda się naturalnie. Wiele jest takich przypadków. Ja zawsze okres nieregularny a teraz mam jak w zegarku i piękna owulacje a różnie z nią było wcześniej. Ja nie mam tak rozbudzonego instynktu macierzyńskiego ale jak miałaś taki sen to znaczy że siedzi Ci w głowie. Aczkolwiek mi się w nocy śniło że odbierałam Oskara za rolę w Zimna Wojna haha. Ale nie byłam Joanną Kulig haha. Ale też nigdy nie chciałam być aktorka. W ogóle w tych moich snach przerywanych takie cuda się dzieją że ło matko.
Fajnie byłoby mieć paręJa i mój brat jesteśmy bardzo związani, dzieli nas tylko rok, moze to dlatego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 00:46
-
nick nieaktualnyPiszecie, że Wasze maluszki śpią już przed 20. Dla nas to jakaś abstrakcja. Synek wstaje o 7. Drzemkę ma od 14.30 do 16.00. Później impreza trwa do 23 aż zasypia bujany w moich ramionach. O ile w ciągu dnia i nocą tata jest super to wieczorem tylko ja mogę uspokoić synka. I nocą jemy o 2 i 5. A teraz jeszcze nie śpię, mąż jest w pracy do 6, a my zostaliśmy w salonie normalka tak smutno iść samej na górę
-
nick nieaktualny
-
My tez niedawno wstaliśmy i dochodzimy do siebie jeszcze w łóżku. Noc spoko, pierwsza pobudka 1.30. Po karmieniu znowu szamotanie na śpiocha. Musiałam go związać otulaczem ale spał z nami to sie mie bałam. Potem jeszcze raz się szamotal to mąż go uspokoił. Jakoś po 3 zasnął już porządnie i kolejne karmienie o 6.
Nie wiem o co chodzi z tym szamotaniem. Zje na śpiocha, skonczy, 5 min pośpi i zaraz głowa na lewo i prawo, nogi do góry i ręce wszędzie. Po chwili takiego szamotania wybudza się. Mam ochotę dla eksperymentu dac mu w nocy mm ale nie chce mi się wstać i przyrządzić haha.wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyMój też się szamocze a jest na mm. Zasnął o 19.30 i pobudka 22 ale go nie karmiłam a dolulalam do północy.. Karmienie i potem pobudka na butlę o 3. Potem co godzina ppbudka ale szybko dolulalny do 6. A no i od 7 histeria i właśnie śpi. Pewnie ze zmęczenia. Wysypiam się jak idę spać o 20 razem z nim.
-
nick nieaktualny