X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Nie wytrzymam, tak mnie rozbawilas tym Oskarem, że mąż myślał że czas dzwonić po tych z białym kaftanem z długimi rękawami :P
    Fajnie byłoby mieć parę ;) Ja i mój brat jesteśmy bardzo związani, dzieli nas tylko rok, moze to dlatego.

A po odebraniu nagrody wracałam wiejskim pukaesem. I miałam jakąś maskę gazowa na twarzy ( pewnie chowalam sie bom w koncu slawna Haha)

ola_g89, kuwejtonka, Minns, veritaserum, kasia1518, Camilla13 lubią tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, haha <3 dziecko na mnie śpi, a ja się smieje jak głupia :D Ty nasza forumowa gwiazdo! :D

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy od dwóch dni obroty z pleców na brzuszek! I za każdym razem jak się uda, to mała szuka rodziców, żeby się zachwycali :)

My chcielibyśmy latem zacząć się starać o drugą ciążę.

Mam ochotę na masło orzechowe, ciągle jem masło orzechowe, jestem orzechowy potwór :O

Minns, Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Natalia znowu dobrze spała cała noc tylko o 23 jeszcze obudziła się na butelkę, a zasnęła o 19 spała do 6 rano także idziemy w dobrym kierunku .
    Słoiczki smakują jej niesamowicie otwiera buzię tak szeroko i bardzo się cieszy jak ulubiony słoiczek to brokol dzisiaj podam jej jabłuszko zobaczymy jak będzie

kasia1518, Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też się szamocze i dodatkowo jeszcze przy tym ręce na twarz i trze oczy , nos i za uszy się ciągnie. Raz prawie sobie włosy z głowy wyrywala. Jak dla mnie to układ nerwowy po prostu dojrzewa.

Ja też się względnie wysypiam ale właśnie muszę się kłaść tak jak Ania czyli ok 20. My teraz mamy pierwsza drzemkę a później na spacer idziemy żeby czas jakoś zleciał bo dziś mąż wróci bardzo późno wieczorem więc cały dzień same siedzimy.

• Minns Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwariuję! Wczoraj Bruno walnął taką kupę, że cała wkładka z krzesełka była uwalona. Na szczęście da się to wyprać. A dzisiaj rano jak zawsze dałam go do łóżeczka na zabawy, ja poszłam się ogarniać, wracam, a tu piękny odcień pomarańczy na prześcieradle, o pajacyku nie wspomnę. Dobrze, że mam podkład :P. Bruno od listopada nie robi kup codziennie, a tu surprise, od soboty dzień w dzień mega dwójka. Oczywiście jak jestem sama :P.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Mam pytanie o rozszerzanie diety. Jaki stosujecie/planujecie stosowac kleik ryżowy? I jak w ogole rozszerzacie dietę? Jakos nie umiem poki co sie do tego zabrać:/

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś Zosia wynagrodzila poprzednia noc. Od 19.50 spała do 5.50. Zjadła butelkę 125ml i od 6.30 spała do 9.15 , a najlepsze że my razem z nią ☺

U nas też się czasami szamocze ale ja nie reaguje. Nauczyła się w nocy łapać za róg poduszki i trze sobie o dziąsła.

Przejście na Bebilon 2 też przeszło sprawnie, brzuszek nie bolał, jedynie kupy póki co wali co drugi dzień, a były już codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:04

KATARZYNACarm, 86Monia, Camilla13 lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Hej! Mam pytanie o rozszerzanie diety. Jaki stosujecie/planujecie stosowac kleik ryżowy? I jak w ogole rozszerzacie dietę? Jakos nie umiem poki co sie do tego zabrać:/

jeśli już kleik polecam kukurydziany bo ten z ryżem może ale nie musi zatwardzać.

Mum2b lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała sama sobie rozszerzyła dietę, zjadla kawałek książeczki, na szczęście taki malusi kawałek i nic jej było, w podróży do teściów super, przespala cake 3 godziny, raz tylko poplakala przez parę minut, nadal się nie obraca, ale za to wciąż pięknie śpi w nocy od 20 do 6.30

ola_g89, Izabelle, Vlinder, Minns, Camilla13, p_tt, Mum2b lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:

My rozszerzyliśmy bez kleikow /kaszek . Id razu były słoiczki tzn. Na początku jadła po 2-3 łyżeczki- taka bardziej zabawa. Zaczynałam od pojedynczych warzyw brokuł, marchew , dynia , ziemniak. Po miesiącu wprowadziłam owoce tzn jabłko, brzoskwinia z bananem- teraz to już różne. Zaczęliśmy też słoiczki z mięsem- jakoś mniej jej podchodzą ale zjada pół słoiczka. Jeszcze z tydzień- dwa i przymierzam się do kaszek. No a za ok miesiąc chciałbym jogurty tzn naturalny.
    U nas nic jej nie uczylalo, nie było żadnych problemów z brzuszkiem. Ostatnio zaczęłam też podawać skórkę od chleba- mlaska sobie ja - ale to sporadycznie bo jeszcze nie siedzi , choć już jak jest w pozycji pół siedzącej to jej niewygodnie i podciąga się do przodu żeby siedzieć więc myślę że niedługo usiądzie.

Camilla13, Mum2b lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:

Ja zaczęłam najpierw od warzywne po 2 łyżeczki dziennie i obserwowałam, i tak przez 2 tygodnie
    Próbowała marchew banan brokol który najbardziej lubi k kalafior , dzisiaj dostanie jabłuszko
    Klikiem dopiero zaczęłam zageszczam od 2 dni i to na 160ml mleka daje jej jedną miarka kleiku I to na noc lub w nocy

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    My rozszerzyliśmy bez kleikow /kaszek . Id razu były słoiczki tzn. Na początku jadła po 2-3 łyżeczki- taka bardziej zabawa. Zaczynałam od pojedynczych warzyw brokuł, marchew , dynia , ziemniak. Po miesiącu wprowadziłam owoce tzn jabłko, brzoskwinia z bananem- teraz to już różne. Zaczęliśmy też słoiczki z mięsem- jakoś mniej jej podchodzą ale zjada pół słoiczka. Jeszcze z tydzień- dwa i przymierzam się do kaszek. No a za ok miesiąc chciałbym jogurty tzn naturalny.
    U nas nic jej nie uczylalo, nie było żadnych problemów z brzuszkiem. Ostatnio zaczęłam też podawać skórkę od chleba- mlaska sobie ja - ale to sporadycznie bo jeszcze nie siedzi , choć już jak jest w pozycji pół siedzącej to jej niewygodnie i podciąga się do przodu żeby siedzieć więc myślę że niedługo usiądzie.

Czy masz na oku jakiś konkretny jogurt?

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już rozszerzyły dietę, mam takie pytanie, jeśli zaczne już rozszerzac i podawać słoiczki i kaszka, to wtedy trzeba już codziennie podawać tak? Nie można np przez zapomnienie albo coś tam jednego dnia znowu podać tylko mleczko?

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszą moją córkę pochwalić, wczoraj ją przetrzymałam i pozwoliłam zasnąć o 20 dopiero zamiast o 18.30 i spała od 20 do 6.15 :)

promyczek 39, Minns, KATARZYNACarm, Camilla13, aLunia, kasia1518, Mum2b lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewczyny które już rozszerzyły dietę, mam takie pytanie, jeśli zaczne już rozszerzac i podawać słoiczki i kaszka, to wtedy trzeba już codziennie podawać tak? Nie można np przez zapomnienie albo coś tam jednego dnia znowu podać tylko mleczko?

Nie musisz. Podstawa to mleko.

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Muszą moją córkę pochwalić, wczoraj ją przetrzymałam i pozwoliłam zasnąć o 20 dopiero zamiast o 18.30 i spała od 20 do 6.15 :)
    Wow no to super a nie budziła sie wcale czy mleko było jeszcze w nocy podane ? Moja tak spała jak miała 3miesiace to była bajka , nie czułam w ogóle że dziecko mam

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    A po odebraniu nagrody wracałam wiejskim pukaesem. I miałam jakąś maskę gazowa na twarzy ( pewnie chowalam sie bom w koncu slawna Haha)
    Haha co ten brak regularnego snu robi z mózgiem :P:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to robicie, ze wasze dzieci chcą spać o godzinie 20 albo wcześniej?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podobnie jak kasia1518.

A powiedzcie mi jak to jest z glutenem?
    Przy starszej córce wprowadzało się stopniowo, chciałam sobie przypomnieć jak to było i znalazłam artykuł, że teraz tak się nie robi. Ktoś coś?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ