WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCamilla13 wrote:Nie wytrzymam, tak mnie rozbawilas tym Oskarem, że mąż myślał że czas dzwonić po tych z białym kaftanem z długimi rękawami
Fajnie byłoby mieć paręJa i mój brat jesteśmy bardzo związani, dzieli nas tylko rok, moze to dlatego.
A po odebraniu nagrody wracałam wiejskim pukaesem. I miałam jakąś maskę gazowa na twarzy ( pewnie chowalam sie bom w koncu slawna Haha)ola_g89, kuwejtonka, Minns, veritaserum, kasia1518, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
Mamy od dwóch dni obroty z pleców na brzuszek! I za każdym razem jak się uda, to mała szuka rodziców, żeby się zachwycali
My chcielibyśmy latem zacząć się starać o drugą ciążę.
Mam ochotę na masło orzechowe, ciągle jem masło orzechowe, jestem orzechowy potwórMinns, Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Nasza Natalia znowu dobrze spała cała noc tylko o 23 jeszcze obudziła się na butelkę, a zasnęła o 19 spała do 6 rano także idziemy w dobrym kierunku .
Słoiczki smakują jej niesamowicie otwiera buzię tak szeroko i bardzo się cieszy jak ulubiony słoiczek to brokol dzisiaj podam jej jabłuszko zobaczymy jak będziekasia1518, Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja też się szamocze i dodatkowo jeszcze przy tym ręce na twarz i trze oczy , nos i za uszy się ciągnie. Raz prawie sobie włosy z głowy wyrywala. Jak dla mnie to układ nerwowy po prostu dojrzewa.
Ja też się względnie wysypiam ale właśnie muszę się kłaść tak jak Ania czyli ok 20. My teraz mamy pierwsza drzemkę a później na spacer idziemy żeby czas jakoś zleciał bo dziś mąż wróci bardzo późno wieczorem więc cały dzień same siedzimy. -
Zwariuję! Wczoraj Bruno walnął taką kupę, że cała wkładka z krzesełka była uwalona. Na szczęście da się to wyprać. A dzisiaj rano jak zawsze dałam go do łóżeczka na zabawy, ja poszłam się ogarniać, wracam, a tu piękny odcień pomarańczy na prześcieradle, o pajacyku nie wspomnę. Dobrze, że mam podkład
. Bruno od listopada nie robi kup codziennie, a tu surprise, od soboty dzień w dzień mega dwójka. Oczywiście jak jestem sama
.
wrzesień 2018 - synek -
Mam dziś Zosia wynagrodzila poprzednia noc. Od 19.50 spała do 5.50. Zjadła butelkę 125ml i od 6.30 spała do 9.15 , a najlepsze że my razem z nią ☺
U nas też się czasami szamocze ale ja nie reaguje. Nauczyła się w nocy łapać za róg poduszki i trze sobie o dziąsła.
Przejście na Bebilon 2 też przeszło sprawnie, brzuszek nie bolał, jedynie kupy póki co wali co drugi dzień, a były już codziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 10:04
KATARZYNACarm, 86Monia, Camilla13 lubią tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:Hej! Mam pytanie o rozszerzanie diety. Jaki stosujecie/planujecie stosowac kleik ryżowy? I jak w ogole rozszerzacie dietę? Jakos nie umiem poki co sie do tego zabrać
jeśli już kleik polecam kukurydziany bo ten z ryżem może ale nie musi zatwardzać.Mum2b lubi tę wiadomość
-
Moja mała sama sobie rozszerzyła dietę, zjadla kawałek książeczki, na szczęście taki malusi kawałek i nic jej było, w podróży do teściów super, przespala cake 3 godziny, raz tylko poplakala przez parę minut, nadal się nie obraca, ale za to wciąż pięknie śpi w nocy od 20 do 6.30
ola_g89, Izabelle, Vlinder, Minns, Camilla13, p_tt, Mum2b lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Mum2b wrote:Hej! Mam pytanie o rozszerzanie diety. Jaki stosujecie/planujecie stosowac kleik ryżowy? I jak w ogole rozszerzacie dietę? Jakos nie umiem poki co sie do tego zabrać
My rozszerzyliśmy bez kleikow /kaszek . Id razu były słoiczki tzn. Na początku jadła po 2-3 łyżeczki- taka bardziej zabawa. Zaczynałam od pojedynczych warzyw brokuł, marchew , dynia , ziemniak. Po miesiącu wprowadziłam owoce tzn jabłko, brzoskwinia z bananem- teraz to już różne. Zaczęliśmy też słoiczki z mięsem- jakoś mniej jej podchodzą ale zjada pół słoiczka. Jeszcze z tydzień- dwa i przymierzam się do kaszek. No a za ok miesiąc chciałbym jogurty tzn naturalny.
U nas nic jej nie uczylalo, nie było żadnych problemów z brzuszkiem. Ostatnio zaczęłam też podawać skórkę od chleba- mlaska sobie ja - ale to sporadycznie bo jeszcze nie siedzi , choć już jak jest w pozycji pół siedzącej to jej niewygodnie i podciąga się do przodu żeby siedzieć więc myślę że niedługo usiądzie.Camilla13, Mum2b lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Mum2b wrote:Hej! Mam pytanie o rozszerzanie diety. Jaki stosujecie/planujecie stosowac kleik ryżowy? I jak w ogole rozszerzacie dietę? Jakos nie umiem poki co sie do tego zabrać
Ja zaczęłam najpierw od warzywne po 2 łyżeczki dziennie i obserwowałam, i tak przez 2 tygodnie
Próbowała marchew banan brokol który najbardziej lubi k kalafior , dzisiaj dostanie jabłuszko
Klikiem dopiero zaczęłam zageszczam od 2 dni i to na 160ml mleka daje jej jedną miarka kleiku I to na noc lub w nocy -
nick nieaktualnykasia1518 wrote:My rozszerzyliśmy bez kleikow /kaszek . Id razu były słoiczki tzn. Na początku jadła po 2-3 łyżeczki- taka bardziej zabawa. Zaczynałam od pojedynczych warzyw brokuł, marchew , dynia , ziemniak. Po miesiącu wprowadziłam owoce tzn jabłko, brzoskwinia z bananem- teraz to już różne. Zaczęliśmy też słoiczki z mięsem- jakoś mniej jej podchodzą ale zjada pół słoiczka. Jeszcze z tydzień- dwa i przymierzam się do kaszek. No a za ok miesiąc chciałbym jogurty tzn naturalny.
U nas nic jej nie uczylalo, nie było żadnych problemów z brzuszkiem. Ostatnio zaczęłam też podawać skórkę od chleba- mlaska sobie ja - ale to sporadycznie bo jeszcze nie siedzi , choć już jak jest w pozycji pół siedzącej to jej niewygodnie i podciąga się do przodu żeby siedzieć więc myślę że niedługo usiądzie.
Czy masz na oku jakiś konkretny jogurt? -
Dziewczyny które już rozszerzyły dietę, mam takie pytanie, jeśli zaczne już rozszerzac i podawać słoiczki i kaszka, to wtedy trzeba już codziennie podawać tak? Nie można np przez zapomnienie albo coś tam jednego dnia znowu podać tylko mleczko?2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnypromyczek 39 wrote:Dziewczyny które już rozszerzyły dietę, mam takie pytanie, jeśli zaczne już rozszerzac i podawać słoiczki i kaszka, to wtedy trzeba już codziennie podawać tak? Nie można np przez zapomnienie albo coś tam jednego dnia znowu podać tylko mleczko?
Nie musisz. Podstawa to mleko.promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Vlinder wrote:Muszą moją córkę pochwalić, wczoraj ją przetrzymałam i pozwoliłam zasnąć o 20 dopiero zamiast o 18.30 i spała od 20 do 6.15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja podobnie jak kasia1518.
A powiedzcie mi jak to jest z glutenem?
Przy starszej córce wprowadzało się stopniowo, chciałam sobie przypomnieć jak to było i znalazłam artykuł, że teraz tak się nie robi. Ktoś coś?