WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla13 wrote:Minns i nas tak bylo ale jak synek miał mniej niż 2 miesiące
Moja mama mówi, że ja zachowywałam się tak samo, minęło jak skończyłam rok, hehe liczę na to że nasz uspokoi się wcześniej. Dzieki Bogu za takiego męża jak mam ja, bez niego bym się wykończył, a co dopiero mówić jeszcze o dwójce dzieci
. Myślę, że rutyna sama się wypracuje po czasie.
Kąpiel u nas spoko, bez szału. Na razie nie ma uśmiechu na twarzy, bardziej wielkie zdziwienie, ale się nie boi. Jeśli chodzi o kremowanie to jakoś się daje, myślę, że się przyzwyczaił. Do ubierania też przywykł,kiedyś się darł, a teraz nawet się cieszy. A jak się go rozbiera to w ogóle radość.wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyTo mój śpioch wyjątkowy, pewnie mały susełek
Bo w nocy spi po 9-13 h i po 2,3 h aktywności znowu robi się senny. Dziś spał od 22 do 7.30 i o 11 już tak ryczał ze sama nie wiedziałam co się dzieje. Myslałam ze moze kolki i zrobiłam termoforek i wziełam go na rece i w minute zasnął. Dodam ze nadal śpi.
Ja wczesniej (jeszcze kilka dni temu) podawałam mu przez sen butelke mm. Ale robi się grubiutki, po za tym nie budzi się wiec chyba nie potrzebuje tej nocnej butli. A wy jak dziecko tak długo spi podajecie jedzenie? Tak się zastanawiał czy nie jest za mały na tak dużą przerwę w jedzeniu?ola_g89 lubi tę wiadomość
-
veritaserum wrote:U nas by to nie przeszło. Jak jej się chce spać to nic nie pomoże a jak ja próbujemy przetrzymać to później jest przemęczona i jeszcze gorzej jej zasnąć.
U nas jest trochę poruszenie bo i mąż wraca i córka z przedszkola to widzę, że jest inna. A tak w ciagu dnia też 2 godziny aktywności i kima.
Camilla o złote rady widzę. Aż strach jak ona swoje dzieci chowała.veritaserum lubi tę wiadomość
-
Susełek- nie jest. Tylko noworodki powinno się budzić na karmienie w nocy, niemowlęta niech śpią ile chcą. Moja corkapotrafila dostać butlę o 20 i spać bez żadnej pobudki czy karmienia nawet do 7 rano. Teraz mamy regres i budzi się ze 2 razy w nocy, ale tez nie zawsze chce jeść.
-
susełek wrote:To mój śpioch wyjątkowy, pewnie mały susełek
Bo w nocy spi po 9-13 h i po 2,3 h aktywności znowu robi się senny. Dziś spał od 22 do 7.30 i o 11 już tak ryczał ze sama nie wiedziałam co się dzieje. Myslałam ze moze kolki i zrobiłam termoforek i wziełam go na rece i w minute zasnął. Dodam ze nadal śpi.
Ja wczesniej (jeszcze kilka dni temu) podawałam mu przez sen butelke mm. Ale robi się grubiutki, po za tym nie budzi się wiec chyba nie potrzebuje tej nocnej butli. A wy jak dziecko tak długo spi podajecie jedzenie? Tak się zastanawiał czy nie jest za mały na tak dużą przerwę w jedzeniu?
Śpij dziewczyno! Hehe tak naprawdę jeśli by Ci słabo przybierał to może wtedy ale tak nie ma co się martwić. Na pewno sam by się upomniał.veritaserum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuselek kobieto ale Ci zazdroszczę Ty chyba nie wiesz że dziecko masz
może moja Ania też tak kiedyś będzie spać hehe. Nie wybudzają nie ma to sensu żadnego teraz nawet już się odchodzi od wybudzania noworodków ( różne szkoły ) jeżeli prawidłowo przybierają.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaLunia wrote:
Camilla o złote rady widzę. Aż strach jak ona swoje dzieci chowała. -
nick nieaktualnyMi się wydaje że kiedys tak po prostu było. Kobiety miały po minimum 4 dzieci ( chyba że tylko moja rodzina taka hehe ) i nie było czasu na takie poświęcenie dziecku 100 % uwagi. Moja babcia mówila mi że w zasadzie to było tak że dziecko leżało sobie całe dnie w wózku i się bawiło i zasypiało . Chyba że ja mam taką rodzinę po prostu. Ogólnie swoją córke chce wychować zupełnie inaczej. Żeby nie wstydziła się okazywać uczuć, mówić kocham itp.
-
To macie szczescie, że Wasze dzieci śpią co 2 godziny w ciagu dnia. Ja tak nie mam. Tyle to ona przestała spac juz ze 3miesiace temu. Dlatego teraz ciagle jej musze wymyślać jakies rozrywki i zabawiac. A to bawi sie na macie, a to na kocu, w buajaku, idziemy na spacer, oglądamy książeczki, słuchamy piosenek.
-
Veritaserum chyba coś w tym jest. Zastanawia mnie tylko jedno czy my wtedy nie płakaliśmy czy to się da tak przyzwyczaić. Ja bym nie miała sumienia.
-
U nas tez bywają dni ze mamy po 6h aktywności. Chociaż z Pola jest różnie. Teraz staram się wrócić do usypiania po 2h aktywności i póki co (tfu, tfu) całkiem to wychodzi. Ogólnie drzemki po 40min do 1h. Najdłuższa jest spacerowa ok. 1,5h. Ale generalnie mam tak jak Paplak - cały czas muszę jej wymyślać zajęcia.
Camilla - nie martw się. U nas tez wszyscy zdziwieni, ze „jak to spędzasz z nią 100% czasu?! Przecież ona ma 4,5 MIESIĄCA”. Zawsze wtedy mi się ciśnie na usta „ok, to dam jej model samolotu do sklejania. Niech się sobą zajmie”.tez mam wrażenie, ze w tamtych czasach dzieci po prostu BYŁY. Przewinąć, nakarmić i robić swoje.
Nasza długo zasypiała w przedziale 22-2 w nocy. Wprowadziliśmy kąpiel o 18:30, trzymaliśmy się rytuałów i jakoś się przestawiła. Teraz kąpiel o 19, najpóźniej śpi o 20-21.Minns, KATARZYNACarm, Camilla13 lubią tę wiadomość
-
86Monia wrote:Czy masz na oku jakiś konkretny jogurt?
Myślałam o jogurcie zott albo z Piątnicy. Wiem że chwalą mamy bieluch (ale jakoś do mnie skład nie przemawia) albo te z nestle - no ale tu cena 12zł za 4szt/86Monia lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Paplak wrote:To macie szczescie, że Wasze dzieci śpią co 2 godziny w ciagu dnia. Ja tak nie mam. Tyle to ona przestała spac juz ze 3miesiace temu. Dlatego teraz ciagle jej musze wymyślać jakies rozrywki i zabawiac. A to bawi sie na macie, a to na kocu, w buajaku, idziemy na spacer, oglądamy książeczki, słuchamy piosenek.
U nas tak samo, w dzień ma 1-2 drzemki po 30min, a tak cały czas aktywna- myślę że przez to pada o 20-21 i spi do rana bez żadnej pobudki. Nie dokarmiam w nocy - jak chce to sie budzi.86Monia, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:U nas tak samo, w dzień ma 1-2 drzemki po 30min, a tak cały czas aktywna- myślę że przez to pada o 20-21 i spi do rana bez żadnej pobudki. Nie dokarmiam w nocy - jak chce to sie budzi.
No mój ma 3 - 4 drzemki ale wstaje w nocy. Coś za coś. Wolałabym, żeby spał w nocy bo jestem zmęczona brakiem snu.kasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny