WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Moja też 3-4 drzemki. Też bym wolała żeby spala w nocy, niby się kładę z nią w trakcie dnia i próbuję zasnąć ale niestety nie potrafię jakos. A w nocy podnieść się trzeba. Ale kiedyś to się skończy
chyba
Też próbowałam w ciągu dnia ale nie wychodzi mi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zośka dziś kiepski dzień zaliczyła, prawie cały na rękach,nic jej nie pasowało.
U nas póki co rytmu dnia nie ma tak dokładnie,jest mniej więcej tzn śpi,kiedy chce. Wieczorne rytuały zależą od ostatniej drzemki,ale Zosia zwykle idzie spać między 19.30-20.30. -
Paplak wrote:To macie szczescie, że Wasze dzieci śpią co 2 godziny w ciagu dnia. Ja tak nie mam. Tyle to ona przestała spac juz ze 3miesiace temu. Dlatego teraz ciagle jej musze wymyślać jakies rozrywki i zabawiac. A to bawi sie na macie, a to na kocu, w buajaku, idziemy na spacer, oglądamy książeczki, słuchamy piosenek.
Wolałabyś,żeby się budziła co dwie h w nocy?Camilla13, JustynaG lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
86Monia wrote:Czy wasze dzidolki tak dra głowę do siadania?
U nas kataru cd teraz młoda mnie zaraziła, dzisiaj pół dnia spalysmy, ciekawe czy w nocy będzie spać. Zamówiłam aspirator do nosa elektryczny, zobaczymy jak sobie będzie radzić. Ja z tym swoim katarem nie umiem jej dobrze zaciągnąć.susełek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyp_tt wrote:Moja bardzo, szczególnie z pozycji półlezacej. Ale dalej się za bardzo nie obraca, kilka razy się jej zdarzyło.
U nas kataru cd teraz młoda mnie zaraziła, dzisiaj pół dnia spalysmy, ciekawe czy w nocy będzie spać. Zamówiłam aspirator do nosa elektryczny, zobaczymy jak sobie będzie radzić. Ja z tym swoim katarem nie umiem jej dobrze zaciągnąć. -
kuwejtonka wrote:Wolałabyś,żeby się budziła co dwie h w nocy?
-
Ojacie ale noc
. Brunio zasnął w gondolce o 20.30 i obudził się o... 4.30. Ja przebudziłam się po 3 i jak zobaczyłam która godzina to od razu pędem sprawdziłam czy oddycha
. Pojadl i spał dalej. Tyle wygrać
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 07:44
kasia1518, aLunia, Kwiatosia, veritaserum, kuwejtonka, KATARZYNACarm, p_tt, Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
A u nas dla odmiany obudziła się o północy ale była głodna bo na wieczór zjadła tylko 90ml - szybka akcja z butelka nawet bez zmiany pieluszki , zjadła butelkę na śpiocha i po 10min już była w łóżeczku i tak do 6.10.
Dziś mamy wizytę u neurologa- miałyśmy sie pokazać jak Zosia wg wieku skorygowanego skończy 3mc ( czyli 5mc normalnie) ale taka kolejka i to prywatnie że dopiero teraz mamy wizytę- były wcześniej dostępne terminy ale zawsze po g. 20 - jak Zosia już o tej śpi- nie chciałam jej ciągnąć po całym dniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 08:10
kasia1518
-
nick nieaktualny
-
Moja sama sie przestawila na spanie o 20 ,wczesniej byla 24 i 22,jedynie jej pomoglam tym ze zaczelam jej szybciej dawac mleko na kolacje
Przesypia noce odkad ma 4 miesiace.
Ma 4 drzemki w ciagu dnia ,najamniej spi 40 min a najwiecej 2 h,nauczylam ja spac tak ,ze godzine albo 1,5 godzin idzie do spaniaczasem po przekroczeniu drzwi pokoiku w ktorym ma lozeczko juz wklada kciuka na uspokojenie czyli wie ze zaraz bedzie ziuziu,czasem wlaczam suszare i zasypia a czaem spiewam jej ulubiona piosenke
Camilla13 lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnyKwiatosia wrote:Dziewczyny widziałam,że wcześniej pisałyście o kolejnych staraniach... Czy jest tu może mama,która po cc myśli już o drugim dziecku?
Ja nie myślę ale zaleca się odczekać minimum rok aby nie doszło do zrostow i wszystko się zagoiło. -
kasia1518 wrote:My rozszerzyliśmy bez kleikow /kaszek . Id razu były słoiczki tzn. Na początku jadła po 2-3 łyżeczki- taka bardziej zabawa. Zaczynałam od pojedynczych warzyw brokuł, marchew , dynia , ziemniak. Po miesiącu wprowadziłam owoce tzn jabłko, brzoskwinia z bananem- teraz to już różne. Zaczęliśmy też słoiczki z mięsem- jakoś mniej jej podchodzą ale zjada pół słoiczka. Jeszcze z tydzień- dwa i przymierzam się do kaszek. No a za ok miesiąc chciałbym jogurty tzn naturalny.
U nas nic jej nie uczylalo, nie było żadnych problemów z brzuszkiem. Ostatnio zaczęłam też podawać skórkę od chleba- mlaska sobie ja - ale to sporadycznie bo jeszcze nie siedzi , choć już jak jest w pozycji pół siedzącej to jej niewygodnie i podciąga się do przodu żeby siedzieć więc myślę że niedługo usiądzie.Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
KATARZYNACarm wrote:Ja zaczęłam najpierw od warzywne po 2 łyżeczki dziennie i obserwowałam, i tak przez 2 tygodnie
Próbowała marchew banan brokol który najbardziej lubi k kalafior , dzisiaj dostanie jabłuszko
Klikiem dopiero zaczęłam zageszczam od 2 dni i to na 160ml mleka daje jej jedną miarka kleiku I to na noc lub w nocyCorka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny