X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Moja też 3-4 drzemki. Też bym wolała żeby spala w nocy, niby się kładę z nią w trakcie dnia i próbuję zasnąć ale niestety nie potrafię jakos. A w nocy podnieść się trzeba. Ale kiedyś to się skończy :) chyba

Też próbowałam w ciągu dnia ale nie wychodzi mi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie zasnęła a ja czuję że coś mnie bierze..zimno mi , głowa boli i masakryczny ból gardła :( tragedia mam nadzieję że mnie nie rozłoży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Moja właśnie zasnęła a ja czuję że coś mnie bierze..zimno mi , głowa boli i masakryczny ból gardła :( tragedia mam nadzieję że mnie nie rozłoży.

Mój nadal walczy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Eh przy kp niewiele możesz wziąć na poprawę

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też zasnęła przed chwilą ale zapewne o 23 się obudzi na butlę bo ostatnia dostała o 18

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 20:01

201809135365.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka dziś kiepski dzień zaliczyła, prawie cały na rękach,nic jej nie pasowało.

U nas póki co rytmu dnia nie ma tak dokładnie,jest mniej więcej tzn śpi,kiedy chce. Wieczorne rytuały zależą od ostatniej drzemki,ale Zosia zwykle idzie spać między 19.30-20.30.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    To macie szczescie, że Wasze dzieci śpią co 2 godziny w ciagu dnia. Ja tak nie mam. Tyle to ona przestała spac juz ze 3miesiace temu. Dlatego teraz ciagle jej musze wymyślać jakies rozrywki i zabawiac. A to bawi sie na macie, a to na kocu, w buajaku, idziemy na spacer, oglądamy książeczki, słuchamy piosenek.

Wolałabyś,żeby się budziła co dwie h w nocy? :)

Camilla13, JustynaG lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Czy wasze dzidolki tak dra głowę do siadania?
    Moja bardzo, szczególnie z pozycji półlezacej. Ale dalej się za bardzo nie obraca, kilka razy się jej zdarzyło.

U nas kataru cd teraz młoda mnie zaraziła, dzisiaj pół dnia spalysmy, ciekawe czy w nocy będzie spać. Zamówiłam aspirator do nosa elektryczny, zobaczymy jak sobie będzie radzić. Ja z tym swoim katarem nie umiem jej dobrze zaciągnąć.

susełek lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Moja bardzo, szczególnie z pozycji półlezacej. Ale dalej się za bardzo nie obraca, kilka razy się jej zdarzyło.

U nas kataru cd teraz młoda mnie zaraziła, dzisiaj pół dnia spalysmy, ciekawe czy w nocy będzie spać. Zamówiłam aspirator do nosa elektryczny, zobaczymy jak sobie będzie radzić. Ja z tym swoim katarem nie umiem jej dobrze zaciągnąć.
    Poproś męża nich odciaga. U nas jak mąż się za to bierze to synek aż cały się do góry podnosi z wrażenia :P

• Paplak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Wolałabyś,żeby się budziła co dwie h w nocy? :)
    No wiadomo, że nie, ale mogłaby i soac w nocy i miec jakies drzemki w ciagu dnia:-) kiedys sie martwilam, ze spi za duzo. Pamietam jak kilka miesiecy temu pisalycie jak malo Wasze dzieci śpią w ciagu dnia, a ja sie martwilam bo moja ciagle spala. A teraz spi wlasciwie tylko w nocy a za dnia moze łącznie pół godziny. No ale na szczescie nie placze jak ja zostawie na macie czy na kocu. Zaczela sie juz obracac z pleców na brzuch.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojacie ale noc <3. Brunio zasnął w gondolce o 20.30 i obudził się o... 4.30. Ja przebudziłam się po 3 i jak zobaczyłam która godzina to od razu pędem sprawdziłam czy oddycha :D. Pojadl i spał dalej. Tyle wygrać :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 07:44

kasia1518, aLunia, Kwiatosia, veritaserum, kuwejtonka, KATARZYNACarm, p_tt, Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dla odmiany obudziła się o północy ale była głodna bo na wieczór zjadła tylko 90ml - szybka akcja z butelka nawet bez zmiany pieluszki , zjadła butelkę na śpiocha i po 10min już była w łóżeczku i tak do 6.10.

Dziś mamy wizytę u neurologa- miałyśmy sie pokazać jak Zosia wg wieku skorygowanego skończy 3mc ( czyli 5mc normalnie) ale taka kolejka i to prywatnie że dopiero teraz mamy wizytę- były wcześniej dostępne terminy ale zawsze po g. 20 - jak Zosia już o tej śpi- nie chciałam jej ciągnąć po całym dniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 08:10

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałam,że wcześniej pisałyście o kolejnych staraniach... Czy jest tu może mama,która po cc myśli już o drugim dziecku?

kasia1518 lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sama sie przestawila na spanie o 20 ,wczesniej byla 24 i 22,jedynie jej pomoglam tym ze zaczelam jej szybciej dawac mleko na kolacje :) Przesypia noce odkad ma 4 miesiace.
    Ma 4 drzemki w ciagu dnia ,najamniej spi 40 min a najwiecej 2 h,nauczylam ja spac tak ,ze godzine albo 1,5 godzin idzie do spania :) czasem po przekroczeniu drzwi pokoiku w ktorym ma lozeczko juz wklada kciuka na uspokojenie czyli wie ze zaraz bedzie ziuziu,czasem wlaczam suszare i zasypia a czaem spiewam jej ulubiona piosenke

Camilla13 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatosia wrote:
    Dziewczyny widziałam,że wcześniej pisałyście o kolejnych staraniach... Czy jest tu może mama,która po cc myśli już o drugim dziecku?
    Ja mysle ale do roku odczekam po cc

Kwiatosia lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatosia wrote:

Ja nie myślę ale zaleca się odczekać minimum rok aby nie doszło do zrostow i wszystko się zagoiło.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    My rozszerzyliśmy bez kleikow /kaszek . Id razu były słoiczki tzn. Na początku jadła po 2-3 łyżeczki- taka bardziej zabawa. Zaczynałam od pojedynczych warzyw brokuł, marchew , dynia , ziemniak. Po miesiącu wprowadziłam owoce tzn jabłko, brzoskwinia z bananem- teraz to już różne. Zaczęliśmy też słoiczki z mięsem- jakoś mniej jej podchodzą ale zjada pół słoiczka. Jeszcze z tydzień- dwa i przymierzam się do kaszek. No a za ok miesiąc chciałbym jogurty tzn naturalny.
    U nas nic jej nie uczylalo, nie było żadnych problemów z brzuszkiem. Ostatnio zaczęłam też podawać skórkę od chleba- mlaska sobie ja - ale to sporadycznie bo jeszcze nie siedzi , choć już jak jest w pozycji pół siedzącej to jej niewygodnie i podciąga się do przodu żeby siedzieć więc myślę że niedługo usiądzie.
    Dzieki! A warzywa ze sloiczka czy takie gotowane?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Jak zdrówko?

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Ja zaczęłam najpierw od warzywne po 2 łyżeczki dziennie i obserwowałam, i tak przez 2 tygodnie
    Próbowała marchew banan brokol który najbardziej lubi k kalafior , dzisiaj dostanie jabłuszko
    Klikiem dopiero zaczęłam zageszczam od 2 dni i to na 160ml mleka daje jej jedną miarka kleiku I to na noc lub w nocy
    A jaki kleik dajesz? I do mleczka swojego czy modyfikowanego?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie myślałam,żeby coś zacząć się starać od sierpnia z synem kilka miesięcy nam się zeszło więc pewnie i teraz od razu się nie uda...

‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ