X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Moja też 3-4 drzemki. Też bym wolała żeby spala w nocy, niby się kładę z nią w trakcie dnia i próbuję zasnąć ale niestety nie potrafię jakos. A w nocy podnieść się trzeba. Ale kiedyś to się skończy :) chyba

Też próbowałam w ciągu dnia ale nie wychodzi mi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja właśnie zasnęła a ja czuję że coś mnie bierze..zimno mi , głowa boli i masakryczny ból gardła :( tragedia mam nadzieję że mnie nie rozłoży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Moja właśnie zasnęła a ja czuję że coś mnie bierze..zimno mi , głowa boli i masakryczny ból gardła :( tragedia mam nadzieję że mnie nie rozłoży.

Mój nadal walczy :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Eh przy kp niewiele możesz wziąć na poprawę

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też zasnęła przed chwilą ale zapewne o 23 się obudzi na butlę bo ostatnia dostała o 18

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 20:01

201809135365.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka dziś kiepski dzień zaliczyła, prawie cały na rękach,nic jej nie pasowało.

U nas póki co rytmu dnia nie ma tak dokładnie,jest mniej więcej tzn śpi,kiedy chce. Wieczorne rytuały zależą od ostatniej drzemki,ale Zosia zwykle idzie spać między 19.30-20.30.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    To macie szczescie, że Wasze dzieci śpią co 2 godziny w ciagu dnia. Ja tak nie mam. Tyle to ona przestała spac juz ze 3miesiace temu. Dlatego teraz ciagle jej musze wymyślać jakies rozrywki i zabawiac. A to bawi sie na macie, a to na kocu, w buajaku, idziemy na spacer, oglądamy książeczki, słuchamy piosenek.

Wolałabyś,żeby się budziła co dwie h w nocy? :)

Camilla13, JustynaG lubią tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Czy wasze dzidolki tak dra głowę do siadania?
    Moja bardzo, szczególnie z pozycji półlezacej. Ale dalej się za bardzo nie obraca, kilka razy się jej zdarzyło.

U nas kataru cd teraz młoda mnie zaraziła, dzisiaj pół dnia spalysmy, ciekawe czy w nocy będzie spać. Zamówiłam aspirator do nosa elektryczny, zobaczymy jak sobie będzie radzić. Ja z tym swoim katarem nie umiem jej dobrze zaciągnąć.

susełek lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Moja bardzo, szczególnie z pozycji półlezacej. Ale dalej się za bardzo nie obraca, kilka razy się jej zdarzyło.

U nas kataru cd teraz młoda mnie zaraziła, dzisiaj pół dnia spalysmy, ciekawe czy w nocy będzie spać. Zamówiłam aspirator do nosa elektryczny, zobaczymy jak sobie będzie radzić. Ja z tym swoim katarem nie umiem jej dobrze zaciągnąć.
    Poproś męża nich odciaga. U nas jak mąż się za to bierze to synek aż cały się do góry podnosi z wrażenia :P

• Paplak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Wolałabyś,żeby się budziła co dwie h w nocy? :)
    No wiadomo, że nie, ale mogłaby i soac w nocy i miec jakies drzemki w ciagu dnia:-) kiedys sie martwilam, ze spi za duzo. Pamietam jak kilka miesiecy temu pisalycie jak malo Wasze dzieci śpią w ciagu dnia, a ja sie martwilam bo moja ciagle spala. A teraz spi wlasciwie tylko w nocy a za dnia moze łącznie pół godziny. No ale na szczescie nie placze jak ja zostawie na macie czy na kocu. Zaczela sie juz obracac z pleców na brzuch.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojacie ale noc <3. Brunio zasnął w gondolce o 20.30 i obudził się o... 4.30. Ja przebudziłam się po 3 i jak zobaczyłam która godzina to od razu pędem sprawdziłam czy oddycha :D. Pojadl i spał dalej. Tyle wygrać :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 07:44

kasia1518, aLunia, Kwiatosia, veritaserum, kuwejtonka, KATARZYNACarm, p_tt, Izabelle, Camilla13 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dla odmiany obudziła się o północy ale była głodna bo na wieczór zjadła tylko 90ml - szybka akcja z butelka nawet bez zmiany pieluszki , zjadła butelkę na śpiocha i po 10min już była w łóżeczku i tak do 6.10.

Dziś mamy wizytę u neurologa- miałyśmy sie pokazać jak Zosia wg wieku skorygowanego skończy 3mc ( czyli 5mc normalnie) ale taka kolejka i to prywatnie że dopiero teraz mamy wizytę- były wcześniej dostępne terminy ale zawsze po g. 20 - jak Zosia już o tej śpi- nie chciałam jej ciągnąć po całym dniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 08:10

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widziałam,że wcześniej pisałyście o kolejnych staraniach... Czy jest tu może mama,która po cc myśli już o drugim dziecku?

kasia1518 lubi tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja sama sie przestawila na spanie o 20 ,wczesniej byla 24 i 22,jedynie jej pomoglam tym ze zaczelam jej szybciej dawac mleko na kolacje :) Przesypia noce odkad ma 4 miesiace.
    Ma 4 drzemki w ciagu dnia ,najamniej spi 40 min a najwiecej 2 h,nauczylam ja spac tak ,ze godzine albo 1,5 godzin idzie do spania :) czasem po przekroczeniu drzwi pokoiku w ktorym ma lozeczko juz wklada kciuka na uspokojenie czyli wie ze zaraz bedzie ziuziu,czasem wlaczam suszare i zasypia a czaem spiewam jej ulubiona piosenke

Camilla13 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatosia wrote:
    Dziewczyny widziałam,że wcześniej pisałyście o kolejnych staraniach... Czy jest tu może mama,która po cc myśli już o drugim dziecku?
    Ja mysle ale do roku odczekam po cc

Kwiatosia lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatosia wrote:

Ja nie myślę ale zaleca się odczekać minimum rok aby nie doszło do zrostow i wszystko się zagoiło.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    My rozszerzyliśmy bez kleikow /kaszek . Id razu były słoiczki tzn. Na początku jadła po 2-3 łyżeczki- taka bardziej zabawa. Zaczynałam od pojedynczych warzyw brokuł, marchew , dynia , ziemniak. Po miesiącu wprowadziłam owoce tzn jabłko, brzoskwinia z bananem- teraz to już różne. Zaczęliśmy też słoiczki z mięsem- jakoś mniej jej podchodzą ale zjada pół słoiczka. Jeszcze z tydzień- dwa i przymierzam się do kaszek. No a za ok miesiąc chciałbym jogurty tzn naturalny.
    U nas nic jej nie uczylalo, nie było żadnych problemów z brzuszkiem. Ostatnio zaczęłam też podawać skórkę od chleba- mlaska sobie ja - ale to sporadycznie bo jeszcze nie siedzi , choć już jak jest w pozycji pół siedzącej to jej niewygodnie i podciąga się do przodu żeby siedzieć więc myślę że niedługo usiądzie.
    Dzieki! A warzywa ze sloiczka czy takie gotowane?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:

Jak zdrówko?

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Ja zaczęłam najpierw od warzywne po 2 łyżeczki dziennie i obserwowałam, i tak przez 2 tygodnie
    Próbowała marchew banan brokol który najbardziej lubi k kalafior , dzisiaj dostanie jabłuszko
    Klikiem dopiero zaczęłam zageszczam od 2 dni i to na 160ml mleka daje jej jedną miarka kleiku I to na noc lub w nocy
    A jaki kleik dajesz? I do mleczka swojego czy modyfikowanego?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie myślałam,żeby coś zacząć się starać od sierpnia z synem kilka miesięcy nam się zeszło więc pewnie i teraz od razu się nie uda...

‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ