X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie :-) ja w pierwsza ciaze zaszlam w pierwszym cyklu druga tez niestety poronienie a potem dlugo dlugo nic :-( na szczescie w koncu sie udalo :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsza (niestety poroniona) wydarzyła się szybciej niż zaczęliśmy się oficjalnie starać. Druga w drugim cyklu po poronieniu. Mam nadzieje, ze teraz tez nie będzie to długo trwało. Jeszcze się waham, czy chce od razu mieć drugie dziecko, czy na spokojnie wrócić do pracy i myśleć za rok, dwa.

Dziewczyny, z innej beczki - czy Wasze dzieciaczki piją juz z czegos innego niż butelka? Doidy cup? Niekapek? Kubek ze słomka (widziałam jakiś od 4 miesiąca i sama się zdziwiłam)? Co polecacie?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    U nas pierwsza (niestety poroniona) wydarzyła się szybciej niż zaczęliśmy się oficjalnie starać. Druga w drugim cyklu po poronieniu. Mam nadzieje, ze teraz tez nie będzie to długo trwało. Jeszcze się waham, czy chce od razu mieć drugie dziecko, czy na spokojnie wrócić do pracy i myśleć za rok, dwa.

Dziewczyny, z innej beczki - czy Wasze dzieciaczki piją juz z czegos innego niż butelka? Doidy cup? Niekapek? Kubek ze słomka (widziałam jakiś od 4 miesiąca i sama się zdziwiłam)? Co polecacie?

Podobno do słomki nie powinno się dziecka przyzwyczajać. Ja zacznę dopiero jak będzie siedział sam. Od niekapka. Nad doidy cupem się zastanawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/198137/s/tomme-tippee-first-steps-pierwszy-kubek-z-uchwytami-niebieski-150-ml-4m/ my ten kupiliśmy, jest super ;)

ola_g89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy więcej nie dam synowi brokuła, wszystko w koło oplute i mega krzyk. Mąż od razu za łyżeczkę żeby spróbować, po chwili złapał za słoiczek i do kosza :P Obleśny smak :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Nigdy więcej nie dam synowi brokuła, wszystko w koło oplute i mega krzyk. Mąż od razu za łyżeczkę żeby spróbować, po chwili złapał za słoiczek i do kosza :P Obleśny smak :|

mój wcina ale fakt zapach słaby.

• p_tt Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    chciałam zacytować a polubiłam. Ja mam aspirator elektryczny hexe a teściowie kupili takiego pingwina. Hexe daje radę ale ten pingwin to słaby. U nas najlepiej jak zapuszczę do nosa sól fizjologiczna i obruce (teraz już sam się obraca) na brzuszek to glutki i katar same lecą. Czasami jak go odwróce to jestem przerażona jak wyglada.

Kurde ja chyba tego pingwina zamówiłam, bo miał lepsze opinie gdzieś na necie...

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola,ja od jakiegoś czasu sie zastanawiam co kupić do nauki picia. Syn miał najzwyklejszy niekapek tomee teepee. Teraz niekapki są pase ;) Nie wiem,bo stałam w Oszołomie przed całą ścianą tych kubków i patrzyłam jak wół na malowane wrota. Doidy jakoś do mnie nie przemawia. Jakoś za małe dziecko do takiego picia. Ale wiadomo każdemu służy co innego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 20:40

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:

To my tak szpinak jadlysmy, mloda pluła, a ja jeszcze dalej;-)
    za to brokuły jakos poszły, pastern tez, a ostatnio hitem jest dynia z ziemniaczkami. I mamy za soba juz pierwszą zupkę z mięskiem- marchewkowa z kurczakiem:)

Camilla13, KATARZYNACarm, Izabelle lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:

Kupiłam diody cup- podchodziłam 2 razy ale Zosia się denerwuje, więc myślę że musi siedzieć do tego kubka. I mam też niekapek ale jeszcze nie dawalam jej .

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Zosia też nie lubi brokuła ale juz brokuł, cukinia i groszek jej smakuje

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cc można zajść w ciążę po minimum roku od operacji, ale bezpieczniej jest poczekać ok 2 lat, bo istnieje ryzyko rozejścia się lub pęknięcia blizny po cięciu. To że para starała się kilka lat o dziecko nie świadczy o tym iż o kolejne będzie starała się tyle samo, pamiętajmy, ze jesteśmy po ciąży, hormony szaleją i kolejna ciąża może być w każdej chwili. Bałabym się zaryzykować ciążę po cc w tak krótkim czasie od cięcia.

bhywvcqgxdl0na75.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Kurde ja chyba tego pingwina zamówiłam, bo miał lepsze opinie gdzieś na necie...
    My mamy pingwina i naprawdę daje radę. Na początku byłam mega zawiedziona, ale okazało się, ze ma uszkodzona jedna cześć. Jak sprzedawca nam ja wymienił to śmiga jak ta lala :)

p_tt lubi tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy doidy cup. Pierwszy raz było spoko a potem się strasznie lało po Wiki. Stwierdziłam, że poczekam jeszcze.
    Zaliczyliśmy dzisiaj basen pierwszy raz. Wiki wymęczona strasznie, ale największą atrakcją było dla niej to, że miała gołe nóżki i bezprzerwy robiła wszystko żeby je wkładać sobie do buzi.

Minns, Vlinder, Camilla13, ola_g89, kuwejtonka lubią tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hanka wcina wszystko jakby cały dzień nic nie jadła. Ostatnio tylko zwymiotowała mi po buraku a dzisiaj dławiła się batatem mimo, że zbledowalam go bardzo dokładnie. Możliwe, że jej nie pasował. Niestety u nas ulewanie bardzo się nasiliło pediatra to olewa więc umówiliśmy się do gastrologa może to coś da. Co do kubków to my pijemy z doidy cup bo to jedyny sposób żeby dać jej wodę. Oczywiście ja trzymam kubeczek, duża część się wylewa ale zawsze coś połknie. Czy jest jakaś mama co kupiła krzesełko do karmienia z Kinderkraft to z drewnianymi nóżkami?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Zosia też nie lubi brokuła ale juz brokuł, cukinia i groszek jej smakuje
    Mam taki słoiczek, spróbuję za kilka dni, jak zapomni o tym z dziś :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    To my tak szpinak jadlysmy, mloda pluła, a ja jeszcze dalej;-)
    za to brokuły jakos poszły, pastern tez, a ostatnio hitem jest dynia z ziemniaczkami. I mamy za soba juz pierwszą zupkę z mięskiem- marchewkowa z kurczakiem:)
    U nas super idzie zupka jarzynowa i jabłuszko z morela, synek aż się cały trzęsie u łapie za łyżeczkę, ale to śmieszny widok ;) dobrze ze żyjemy w dobie smartfonów, wszystko nagrywam.

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Mam taki słoiczek, spróbuję za kilka dni, jak zapomni o tym z dziś :P
    A u nas brokol to najlepsze warzywko póki co , faktycznie śmierdzi ale moja młoda się zajada

201809135365.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrgoo wrote:
    Moja Hanka wcina wszystko jakby cały dzień nic nie jadła. Ostatnio tylko zwymiotowała mi po buraku a dzisiaj dławiła się batatem mimo, że zbledowalam go bardzo dokładnie. Możliwe, że jej nie pasował. Niestety u nas ulewanie bardzo się nasiliło pediatra to olewa więc umówiliśmy się do gastrologa może to coś da. Co do kubków to my pijemy z doidy cup bo to jedyny sposób żeby dać jej wodę. Oczywiście ja trzymam kubeczek, duża część się wylewa ale zawsze coś połknie. Czy jest jakaś mama co kupiła krzesełko do karmienia z Kinderkraft to z drewnianymi nóżkami?
    Margoo my mamy takie krzesełko, ale to był prezent od babci I stoi jeszcze w pudełku.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas tylko cyc :p ale zastanawiam się czy powoli nie podawać wody mamy doidy cup. Generalnie za 3 tyg mam zamiar już coś podawać w sensie zaczynamy od zielonych warzyw :)

Dziewczyny a jest jakiś słoiczek sam brokuł ? Bo w zasadzie ja nie wiem jak się za to wszystko zabrać ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 07:31

‹‹ 1430 1431 1432 1433 1434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ