WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMum2b wrote:Dzieki! A warzywa ze sloiczka czy takie gotowane?
Ja ze słoiczków bo konsultowałam to i na chwilę obecną warzywa są w wiekszosci na nawozach nawet te bio nie masz pewności. Słoiczki naprawdę są przebadane. W moim mieście jest fabryka gerbera i znam osoby co dostarczają warzywa i część rezygnuje bo są bardzo restrykcyjne wymagania. Sama dałam synowi własne jabłka bez nawozu i dostał uczulenia.
Po 4 msc można dac brokuł, dynia, marchewka, ziemniak, pasternak, batat. Po 5 msc dochodzą kolejne na pewno kalarepa burak i kalafior.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 09:34
Minns, Amy333 lubią tę wiadomość
-
86Monia wrote:Ja ze słoiczków bo konsultowałam to i na chwilę obecną warzywa są w wiekszosci na nawozach nawet te bio nie masz pewności. Słoiczki naprawdę są przebadane. W moim mieście jest fabryka gerbera i znam osoby co dostarczają warzywa i część rezygnuje bo są bardzo restrykcyjne wymagania. Sama dałam synowi własne jabłka bez nawozu i dostał uczulenia.
Po 4 msc można dac brokuł, dynia, marchewka, ziemniak, pasternak, batat. Po 5 msc dochodzą kolejne na pewno kalarepa burak i kalafior.Corka - 2018
Syn - 2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Jak zdrówko?
Dzięki że pytasz niestety totalnie mnie rozłożyło. Nie do końca wiem co to bo czuję mega ból gardła i głowy . Temperatura 37,6 więc znośnie. Kataru brak. W nocy czułam się tragicznie a jak na złość Ania wybudzala się do 22 co 1h, ale jak zasnęła o tej 22 to spala do 1.30 co na nią jest mega długo. Mąż wrócił o 23.30 z wyjazdu i on wstawał już od 2 do Ani ale na szczęście obudziła się tylko raz o 4.30 i pospala do 7. Wzięłam w nocy Ibuprom max i w zasadzie tyle. Czekam teraz na męża mówił że wróci dziisaj wcześniej żebym mogła odpocząć chociaż sam zmęczony i niewyspany. Życie. -
86Monia wrote:Ja ze słoiczków bo konsultowałam to i na chwilę obecną warzywa są w wiekszosci na nawozach nawet te bio nie masz pewności. Słoiczki naprawdę są przebadane. W moim mieście jest fabryka gerbera i znam osoby co dostarczają warzywa i część rezygnuje bo są bardzo restrykcyjne wymagania. Sama dałam synowi własne jabłka bez nawozu i dostał uczulenia.
Po 4 msc można dac brokuł, dynia, marchewka, ziemniak, pasternak, batat. Po 5 msc dochodzą kolejne na pewno kalarepa burak i kalafior.
Kupiłaś już słoiczki z burakiem czy kalarepą bo ja jeszcze nie trafiłam? -
Kwiatosia wrote:Dziewczyny widziałam,że wcześniej pisałyście o kolejnych staraniach... Czy jest tu może mama,która po cc myśli już o drugim dziecku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2019, 11:19
Kwiatosia, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
kasia1518
-
Po 4 msc można dac brokuł, dynia, marchewka, ziemniak, pasternak, batat. Po 5 msc dochodzą kolejne na pewno kalarepa burak i kalafior. -
86Monia wrote:Gerber
Bobovita
Hipp
Humana
ostrożnie z Babydream
A najlepiej czytać etykiety czy nie dodali jakiegoś g...
U nas kleik ryżowy zatwardza.
Ja lubie hipa bo na kazdym sloiczku pisze czy zatwardza czy rozluznia
My mamy za soba juz dynie marchewke brokula i pasternakaniedlugo czas na owoce
-
nick nieaktualnyp_tt wrote:Moja bardzo, szczególnie z pozycji półlezacej. Ale dalej się za bardzo nie obraca, kilka razy się jej zdarzyło.
U nas kataru cd teraz młoda mnie zaraziła, dzisiaj pół dnia spalysmy, ciekawe czy w nocy będzie spać. Zamówiłam aspirator do nosa elektryczny, zobaczymy jak sobie będzie radzić. Ja z tym swoim katarem nie umiem jej dobrze zaciągnąć.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Jaaaaa ☺ i to ruszamy od następnego cyklu ( jak już nie jestem w ciąży bo się nie zabezpieczamy). Z Zosia zeszło nam się 1.5 roku więc nie chcemy czekać. Choć wiem że bywa różnie- mam koleżankę która zaszła w drugim cyklu A o pierwsze starali się 2 lata.
No to trzymam kciuki,my od sierpnia planujemy się starać ciekawe kiedy się uda xdkasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyp_tt wrote:Moja bardzo, szczególnie z pozycji półlezacej. Ale dalej się za bardzo nie obraca, kilka razy się jej zdarzyło.
U nas kataru cd teraz młoda mnie zaraziła, dzisiaj pół dnia spalysmy, ciekawe czy w nocy będzie spać. Zamówiłam aspirator do nosa elektryczny, zobaczymy jak sobie będzie radzić. Ja z tym swoim katarem nie umiem jej dobrze zaciągnąć.
U nas na katar pomagały inhalacje,po inhalacji odwracałam na brzuszek i troszke plecki poklepywałam żeby ta wydzielina zeszła potem aspiratorem odciągałam i dosyć szybko minął katarek
KATARZYNACarm lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny powiedzcie mi , czemu moja ma taka gęsią skórkę na brzuszku? Nie jest czerwone tylko taka jak gęsią skórką i tylko na brzuszku ?jakby miała uczulenie to też na innym miejscu, wcześniej pisałam że może od witamin ale już jej nie podaje tych witamin ma dalej takie coś od czego to może być ? Jak myslicie
-
veritaserum wrote:Dzięki że pytasz niestety totalnie mnie rozłożyło. Nie do końca wiem co to bo czuję mega ból gardła i głowy . Temperatura 37,6 więc znośnie. Kataru brak. W nocy czułam się tragicznie a jak na złość Ania wybudzala się do 22 co 1h, ale jak zasnęła o tej 22 to spala do 1.30 co na nią jest mega długo. Mąż wrócił o 23.30 z wyjazdu i on wstawał już od 2 do Ani ale na szczęście obudziła się tylko raz o 4.30 i pospala do 7. Wzięłam w nocy Ibuprom max i w zasadzie tyle. Czekam teraz na męża mówił że wróci dziisaj wcześniej żebym mogła odpocząć chociaż sam zmęczony i niewyspany. Życie.
veritaserum lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Jaaaaa ☺ i to ruszamy od następnego cyklu ( jak już nie jestem w ciąży bo się nie zabezpieczamy). Z Zosia zeszło nam się 1.5 roku więc nie chcemy czekać. Choć wiem że bywa różnie- mam koleżankę która zaszła w drugim cyklu A o pierwsze starali się 2 lata.
Bardzo często tak się zdarza. I odwrotnie. Pierwsze szybko a z drugim długo. Także stawiam że krócej będziecie czekać na drugiego dzidolka.