WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyveritaserum wrote:A u nas tylko cyc :p ale zastanawiam się czy powoli nie podawać wody mamy doidy cup. Generalnie za 3 tyg mam zamiar już coś podawać w sensie zaczynamy od zielonych warzyw
Dziewczyny a jest jakiś słoiczek sam brokuł ? Bo w zasadzie ja nie wiem jak się za to wszystko zabrać ;p
Jest. Z pojedynczych jest brokuł, marchewka, dynia i pasternak. -
nick nieaktualnyZasada jest 3 dni po 3 łyżki jednego produktu. Zaczynamy od warzyw a potem owoce.
Teoria trochę inaczej. Mój się darl wiecej więc dawałam więcej.
Do tego zasada jest dziwna że najpierw warzywa potem owoce żeby dziecko nie przyzywczailo się do smaku owoców. No ale to dla mnie trochę śmieszne. Bo dziecko samo zweryfikuje smak. A co do alergii obserwacji to też dziwnie bo alergia może do 2 tyg się ujawnić. No ale zasada to zasada tak sie stosowalam jak zalecali. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Margoo my mamy takie krzesełko, ale to był prezent od babci I stoi jeszcze w pudełku.
Ja właśnie zastanawiam się nad kupnem tego krzesełka, nie ukrywam, że bardzo podoba mi się pod względem wizualnym ale niepokoi mnie, że podnóżek nie jest regulowany i myślę jeszcze o tym drewnianym danchair.
Mamy jeszcze chwilę to można się zastanowić
-
nick nieaktualny86Monia wrote:Zasada jest 3 dni po 3 łyżki jednego produktu. Zaczynamy od warzyw a potem owoce.
Teoria trochę inaczej. Mój się darl wiecej więc dawałam więcej.
Do tego zasada jest dziwna że najpierw warzywa potem owoce żeby dziecko nie przyzywczailo się do smaku owoców. No ale to dla mnie trochę śmieszne. Bo dziecko samo zweryfikuje smak. A co do alergii obserwacji to też dziwnie bo alergia może do 2 tyg się ujawnić. No ale zasada to zasada tak sie stosowalam jak zalecali.
Ja na początku starałam się trzymać tej zasady paru łyżeczek ale jak mówisz nie za bardzo się da. Ciężko też z tym żeby nowe produkty wprowadzać przed południem bo Hanka ma drzeke od 11 do 13. Więc robimy to w okolicach godziny 15 ale do tej pory nie działo się nic złego i mam nadzieję, że tak zostanie -
nick nieaktualnyveritaserum wrote:Monia a z jakiej firmy te pojedyncze ? Nie wiem.nsszczd czy będę słoiki podawać czy gotować czy kawałki nie mam pojęcia.
-
nick nieaktualny
-
Mi najbardziej odpowiada konsystencja Hipp bo są najmniej zbite. A niestety jak coś jest gęste to Zoska ma odruch wymiotny.
A u nas zrobił się teraz problem z jedzeniem słoiczków, teściowa dała jej polizac wafle czekoladowe o teraz jabłko jest beee za kwaśne, ulubiona marchewka z jabłkiem też niedobra, aż boję się podawać te co średnio jej podchodzą.kasia1518
-
kasia1518 wrote:Mi najbardziej odpowiada konsystencja Hipp bo są najmniej zbite. A niestety jak coś jest gęste to Zoska ma odruch wymiotny.
A u nas zrobił się teraz problem z jedzeniem słoiczków, teściowa dała jej polizac wafle czekoladowe o teraz jabłko jest beee za kwaśne, ulubiona marchewka z jabłkiem też niedobra, aż boję się podawać te co średnio jej podchodzą.
Co zrobiła?! Teściowe czasem powinny zostać wystrzelone w kosmos, serioPierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja już cztery razy dałam na spróbowanie małej dynie, jest ok. Tylko, że ona by pół słoika na raz zjadła, dałam po trzy łyżeczki a później wrzask i cycus bo mało.
Mamaginekolog pisała, że niby nie jest istotna kolejność wprowadzania, poza tym że warzywa pierwsze później owoce.
Na początek wystartujemy z papkami później zblendowane z grudkami i jak sobie będzie radzić to blw. Ale musi naprawdę stabilnie siedzieć. I może dobrze by było jakby miała zęba, nie umiem sobie wyobrazić jedzenia bez zębów
-
Czesc dziewczyny, mam na sprzedaz ubranka po corci w rozm 6-9 m-cy. Moze ktoras z Was bylaby zainteresowana? Bodziaki po 1zl, pajace po 2zl, zestawy na wiosne po 15zl, w bardzo dobrym stanie. Oto link do jednego z moich ogloszen: https://www.olx.pl/oferta/sliczne-ubranka-na-wiosne-f-f-h-m-marks-spencer-cherokee-disney-CID88-IDyvXls.html
01.2010 - córeczka nr 1
03.2018 - córeczka nr 2
-
kuwejtonka wrote:Co zrobiła?! Teściowe czasem powinny zostać wystrzelone w kosmos, seriokasia1518
-
kasia1518 wrote:Wchodzę do pokoju, patrzę A Zosia ma cała buzie w czekoladzie- pytam co ona jadła, a teściowa na to zw dała jej polizac wafelka. Nie obeszło się bez podniesienia głosu - wydarlam się, że jej nie wolno takich rzeczy dawać i można powiedzieć że wyrwalam jej Zosie z rak. Jeszce mi mówi że tylko na trochę jej dała- myślałam że wyjdę z siebie .
Ja też bym wyszła z siebie, co za durna babaPierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021