X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    A u nas tylko cyc :p ale zastanawiam się czy powoli nie podawać wody mamy doidy cup. Generalnie za 3 tyg mam zamiar już coś podawać w sensie zaczynamy od zielonych warzyw :)

Dziewczyny a jest jakiś słoiczek sam brokuł ? Bo w zasadzie ja nie wiem jak się za to wszystko zabrać ;p

Jest. Z pojedynczych jest brokuł, marchewka, dynia i pasternak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasada jest 3 dni po 3 łyżki jednego produktu. Zaczynamy od warzyw a potem owoce.

Teoria trochę inaczej. Mój się darl wiecej więc dawałam więcej.

Do tego zasada jest dziwna że najpierw warzywa potem owoce żeby dziecko nie przyzywczailo się do smaku owoców. No ale to dla mnie trochę śmieszne. Bo dziecko samo zweryfikuje smak. A co do alergii obserwacji to też dziwnie bo alergia może do 2 tyg się ujawnić. No ale zasada to zasada tak sie stosowalam jak zalecali.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a z jakiej firmy te pojedyncze ? Nie wiem.nsszczd czy będę słoiki podawać czy gotować czy kawałki nie mam pojęcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Margoo my mamy takie krzesełko, ale to był prezent od babci I stoi jeszcze w pudełku.

Ja właśnie zastanawiam się nad kupnem tego krzesełka, nie ukrywam, że bardzo podoba mi się pod względem wizualnym ale niepokoi mnie, że podnóżek nie jest regulowany i myślę jeszcze o tym drewnianym danchair.
    Mamy jeszcze chwilę to można się zastanowić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Zasada jest 3 dni po 3 łyżki jednego produktu. Zaczynamy od warzyw a potem owoce.

Teoria trochę inaczej. Mój się darl wiecej więc dawałam więcej.

Do tego zasada jest dziwna że najpierw warzywa potem owoce żeby dziecko nie przyzywczailo się do smaku owoców. No ale to dla mnie trochę śmieszne. Bo dziecko samo zweryfikuje smak. A co do alergii obserwacji to też dziwnie bo alergia może do 2 tyg się ujawnić. No ale zasada to zasada tak sie stosowalam jak zalecali.

Ja na początku starałam się trzymać tej zasady paru łyżeczek ale jak mówisz nie za bardzo się da. Ciężko też z tym żeby nowe produkty wprowadzać przed południem bo Hanka ma drzeke od 11 do 13. Więc robimy to w okolicach godziny 15 ale do tej pory nie działo się nic złego i mam nadzieję, że tak zostanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Monia a z jakiej firmy te pojedyncze ? Nie wiem.nsszczd czy będę słoiki podawać czy gotować czy kawałki nie mam pojęcia.
    Większość firm ma te pojedyncze chyba Pasternak jest tylko z babydream. Na początek polecam gerberki bo one mają sloiczki mniejszej pojemności chyba 80 ml a nie 125 jak pozostałe, zawsze mniej się zmarnuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Brokuła ma gerber. Babydream pasternaka. A dynia i marchew to i gerber i humana..

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najbardziej odpowiada konsystencja Hipp bo są najmniej zbite. A niestety jak coś jest gęste to Zoska ma odruch wymiotny.
    A u nas zrobił się teraz problem z jedzeniem słoiczków, teściowa dała jej polizac wafle czekoladowe o teraz jabłko jest beee za kwaśne, ulubiona marchewka z jabłkiem też niedobra, aż boję się podawać te co średnio jej podchodzą.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Mi najbardziej odpowiada konsystencja Hipp bo są najmniej zbite. A niestety jak coś jest gęste to Zoska ma odruch wymiotny.
    A u nas zrobił się teraz problem z jedzeniem słoiczków, teściowa dała jej polizac wafle czekoladowe o teraz jabłko jest beee za kwaśne, ulubiona marchewka z jabłkiem też niedobra, aż boję się podawać te co średnio jej podchodzą.

Co zrobiła?! Teściowe czasem powinny zostać wystrzelone w kosmos, serio :D

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was planuje rozszerzać dietę metodą blw?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:

Ja myślę o tym ale dopiero jak klient sam będzie siedział.

Marrgoo, veritaserum, kuwejtonka lubią tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Niby planuję, ale przeraża mnie ewentualne zakrztuszenie. Poczekam aż będzie siedział i wtedy zobaczymy, ale chyba spróbuję :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakrztuszenia się nie boję, bo to robi często nawet jak mleko pije zadławienia się boję strasznie. Też planuję jak usiądzie samodzielnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jakby dała polizać wafelka to bym zabiła;p Dała ostatnio Ani pół łyżeczki zupy krem z cukini i myślałam że wyjdę z siebie. Chodzi mi o fakt brak szacunku do moich zasad, pal licho że to akuart ta zupa była

Minns lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Zakrztuszenia się nie boję, bo to robi często nawet jak mleko pije zadławienia się boję strasznie. Też planuję jak usiądzie samodzielnie.
    No w sumie o to mi chodziło :P.

veritaserum lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już cztery razy dałam na spróbowanie małej dynie, jest ok. Tylko, że ona by pół słoika na raz zjadła, dałam po trzy łyżeczki a później wrzask i cycus bo mało.

Mamaginekolog pisała, że niby nie jest istotna kolejność wprowadzania, poza tym że warzywa pierwsze później owoce.

Na początek wystartujemy z papkami później zblendowane z grudkami i jak sobie będzie radzić to blw. Ale musi naprawdę stabilnie siedzieć. I może dobrze by było jakby miała zęba, nie umiem sobie wyobrazić jedzenia bez zębów :D

km5scwa1k0ojmmea.png
  • agigagi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mam na sprzedaz ubranka po corci w rozm 6-9 m-cy. Moze ktoras z Was bylaby zainteresowana? Bodziaki po 1zl, pajace po 2zl, zestawy na wiosne po 15zl, w bardzo dobrym stanie. Oto link do jednego z moich ogloszen: https://www.olx.pl/oferta/sliczne-ubranka-na-wiosne-f-f-h-m-marks-spencer-cherokee-disney-CID88-IDyvXls.html

01.2010 - córeczka nr 1
    03.2018 - córeczka nr 2
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Co zrobiła?! Teściowe czasem powinny zostać wystrzelone w kosmos, serio :D
    Wchodzę do pokoju, patrzę A Zosia ma cała buzie w czekoladzie- pytam co ona jadła, a teściowa na to zw dała jej polizac wafelka. Nie obeszło się bez podniesienia głosu - wydarlam się, że jej nie wolno takich rzeczy dawać i można powiedzieć że wyrwalam jej Zosie z rak. Jeszce mi mówi że tylko na trochę jej dała- myślałam że wyjdę z siebie .

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby moja teściowa dała wafelka, obojętnie czy z czekoladą czy bez, to by długo malej nie zobaczyła i zjebala bym równo. Ja jestem spokojna ale nie w takich sprawach

Camilla13 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Wchodzę do pokoju, patrzę A Zosia ma cała buzie w czekoladzie- pytam co ona jadła, a teściowa na to zw dała jej polizac wafelka. Nie obeszło się bez podniesienia głosu - wydarlam się, że jej nie wolno takich rzeczy dawać i można powiedzieć że wyrwalam jej Zosie z rak. Jeszce mi mówi że tylko na trochę jej dała- myślałam że wyjdę z siebie .

Ja też bym wyszła z siebie, co za durna baba

‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ