X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jak to robicie, ze wasze dzieci chcą spać o godzinie 20 albo wcześniej?

U nas jest tak, że córka śpi w ciągu dnia max do 16. I potem po 18 już jest bardzo senna ale ja zabawiamy, nosimy itp i dzięki temu (żeby nie zapeszyc) też chodzi spać koło 20, najpóźniej 20.30.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz od bardzo dawna spałam z synkiem bo mąż miał nocke w pracy. Normalnie to on z nim śpi, od kiedy zaczął się nam w nocy budzić z płaczem, a że teraz jeszcze jest przeziebiony to łóżeczko jest tylko w ciągu dnia. I to jest koszmar! Zasnął po północy, zaczął się rzucać o 2, przez to co chwile się zrywalam bo to juz na bank butla potrzebna a ten dalej spał i tak do 4. O tej 4 zjadł i nie spał do 4.40, zasnął i wstał o 6.15 jak mąż wrócił. A ja wyglądałam jak martwa. Jeśli już ktoś śpi z dzieckiem to musi mieć taki twardy sen jak mój mąż, reaguje tylko na płacz.

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Wow no to super a nie budziła sie wcale czy mleko było jeszcze w nocy podane ? Moja tak spała jak miała 3miesiace to była bajka , nie czułam w ogóle że dziecko mam
    w ogóle nie piła w nocy mleka dopiero ok 6.30

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    moja sama chce spać po kąpieli, a o kąpiel jest walka od godz. 17, sama sobie taki rytm ustaliła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 11:46

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    U nas jest tak, że córka śpi w ciągu dnia max do 16. I potem po 18 już jest bardzo senna ale ja zabawiamy, nosimy itp i dzięki temu (żeby nie zapeszyc) też chodzi spać koło 20, najpóźniej 20.30.
    Nasz synek w ciągu dnia śpi od 14.30 do 16 albo krócej. Jest non stop aktywny, on chyba nie wie co to zmęczenie. Po takiej drzemce szaleje 7 godzin i więcej. Rano po przebudzeniu to samo, co najmniej 6 godzin aktywności. Spokój jest przez 20 minut podczas jedzenia i to jedyny czas kiedy mogę w ciszy posiedzieć. Widocznie ten typ tak ma :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    mój sie sam przestawił a chodził spać 22 około

Camilla13 lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wstajemy zazwyczaj po 7 czy po 8. W ciągu dnia mamy taki rytm, że ok 2 godziny aktywności i drzemka która trwa ok 40 min (czasem się wydłuży). Po tej 19 zapada na mocniejszy o najdłuższy sen. I też jak coś nie wyjdzie to próbujemy go przeciągnąć np wczoraj teoretycznie miał i spać o 18.45 ale godzinę go zabawialiśmy, ponosiliśmy. Jak dłużej przeciągniemy u siebie w domu to szybko zasypia, zazwyczaj na cycu.

veritaserum lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    moja sama chce spać po kąpieli, a o kąpiel jest walka od godz. 17, sama sobie taki rytm ustaliła
    Kapiel3 to wróg nr 1 naszego Misiaczka :P Ma minę mordercy jak go wkładam do wanienki :P Jest po kąpieli wkurzony na maxa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns i nas tak bylo ale jak synek miał mniej niż 2 miesiące :P Moja mama mówi, że ja zachowywałam się tak samo, minęło jak skończyłam rok, hehe liczę na to że nasz uspokoi się wcześniej. Dzieki Bogu za takiego męża jak mam ja, bez niego bym się wykończył, a co dopiero mówić jeszcze o dwójce dzieci :P

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Kapiel3 to wróg nr 1 naszego Misiaczka :P Ma minę mordercy jak go wkładam do wanienki :P Jest po kąpieli wkurzony na maxa.
    moja uwielbia kapiel, musi byc codziennie, bo inaczej budzi sie co 2 godziny

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:

U nas by to nie przeszło. Jak jej się chce spać to nic nie pomoże a jak ja próbujemy przetrzymać to później jest przemęczona i jeszcze gorzej jej zasnąć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    moja uwielbia kapiel, musi byc codziennie, bo inaczej budzi sie co 2 godziny
    To my mamy małego brudasa :P Tak samo jak myje mu buzie rano albo po każdym jedzeniu, a nie daj Boże jakbym chciała kremem posmarować, jakbym go za przeproszeniem gównem smarowala :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2019, 12:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla 6h aktywności ?? Dla mnie to nie do pomyślenia u nas to zazwyczaj są 2h :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    To my mamy małego brudasa :P Tak samo jak myje mu budzie rano albo po każdym jedzeniu, a nie daj Boże jakbym chciała kremem posmarować, jakbym go za przeproszeniem gównem smarowala :P

Pisałaś że synek anty gondola a myślałaś brać go na spacer w foteliku samochodowym?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Camilla 6h aktywności ?? Dla mnie to nie do pomyślenia u nas to zazwyczaj są 2h :)
    u nas też i umiera ze zmęczenia 20 minut drzemki i jak nowonarodzony

veritaserum lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 6 godzin aktywności, co najmniej, tylko w przerwie na posiłek jest spokojny i skupiony na jedzeniu czyli max do pół godziny. Po jedzeniu znowu musi robić milion rzeczy. O tak od czasu kiedy skoczył 2 miesiące.
    Niestety foteliki też jest fee, w samochodzie próbuje się co chwilę wyrwać z niego, jak czasem idziemy razem na zakupy to i tak musze go wyjąć z niego bo krzyczy. Ale na próbę zmieniłam gondole na spacerowke, ustawilam w pozycji półsiedzacej i co? Gra gitara, on ma dość leżenia.

Vlinder lubi tę wiadomość

• Paplak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza potrafi miec duzo wiecej niz 6h aktywnosci. Myslalam ze w tym wieku to juz norma. Dzis wstala o 7 i ani mysli isc na drzemke. Pewnie zasnie dopiero kolo 16 wiec bedzie 8albo 9 godzin aktywności.a spac tez chodzi kolo 20. Po prostu karmimy ja na noc ok. 19.30, odkladamy do lozeczka i sama zasypia.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez max 2 h aktywnosci :-) czasem rano po nocnym spaniu dluzej sie bawi :-) kapiel tez lubi i chodzi spac kolo 21 :-)
    Tez sie rzuca macha rekami nogami przez sen i mnie budzi :-( a sama spi :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w tym wieku to już nie byłoby to takie zaskakujace ale nasz bobas robi tak od kiedy skończył 2 miesiące i chodzi spać o północy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa to mnie wkurwia każdego dnia. Ciągle te same kretyńskie pytanie, to jak już mniej uwagi wymaga? I jej złota rada, dom macie dość duży, zamknij go w swoim pokoju, niech wyje, w końcu sam zasnie. Już dostała taką wiązankę że nawet mój mąż był w szoku.

‹‹ 1426 1427 1428 1429 1430 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ