X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znowu coś mała uczulila bo ma wysypka na buzce takie krostki czerwone . Ja już nie wiem w niedzielę tego nie miała A od poniedziałku dostała banana w żłobku i najpierw przyszła z czerwonymi polikami A teraz przypomina to tradzik niemowlęcy jak myślicie jutro zakazlalam im podawać banana i zobaczymy czy to ha uczulila czy coś. Innego ale co

201809135365.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Dziewczyny macie może video nianie? Polecacie coś?
    Babysense jest super i można nawet mówić żeby dziecko Cię słyszało.

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Wg badania z krwi - chlopiec 💙
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam babysense. :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Mam pytanie do mam mm czy i od kiedy przepijacie woda? Jaka, macie jakaś markę do polecenia?

Ja mojej daje zwykła przegotowaną wodę. Do tego herbatka i czasami soczek. Pijemy między posiłkmi zawsze.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Dziewczyny macie może video nianie? Polecacie coś?
    Ja mam Xblitz, bardzo fajna- dobry obraz takze w nocy, można mówić do dziecka i puścić mu melodyjki. Fajna sprawa, nawet od niedużego mieszkania- mozna w spokoju kawke wypic i nie nasłuchiwać;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam noc koszmarna. Ledwo chodzę. Zasnęła o 19.30 dobrze pospala do 21.30 a później cyrki. Wybudzanie co 1h dosłownie. Nie wiem czy ja cokolwiek pospalam. A ostatecznie wstała o 5.30. dodam że mam teściowa do pomocy ale dzisiaj już 4 dzień i pożałowałam. Non stop słyszę że ja nauczyłam ja spać przy piersi, uzależniłam od siebie, nie odkładam do łóżeczka i teraz mam i bla bla. Dziisaj przy drzemce chciałam ją odłożyć i oczywiście wybudzala się i płakał. Próbowałam 3 razy. W konsekwencji spala 10 minut sama i się obudziła już całkiem bo jak dla mnie non stop się denerwowała że ja odkładam ...

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziewczyny znowu coś mała uczulila bo ma wysypka na buzce takie krostki czerwone . Ja już nie wiem w niedzielę tego nie miała A od poniedziałku dostała banana w żłobku i najpierw przyszła z czerwonymi polikami A teraz przypomina to tradzik niemowlęcy jak myślicie jutro zakazlalam im podawać banana i zobaczymy czy to ha uczulila czy coś. Innego ale co
    Hej na ile zostawiasz w zlobku? Od dawna?

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja dzisiaj miałam noc koszmarna. Ledwo chodzę. Zasnęła o 19.30 dobrze pospala do 21.30 a później cyrki. Wybudzanie co 1h dosłownie. Nie wiem czy ja cokolwiek pospalam. A ostatecznie wstała o 5.30. dodam że mam teściowa do pomocy ale dzisiaj już 4 dzień i pożałowałam. Non stop słyszę że ja nauczyłam ja spać przy piersi, uzależniłam od siebie, nie odkładam do łóżeczka i teraz mam i bla bla. Dziisaj przy drzemce chciałam ją odłożyć i oczywiście wybudzala się i płakał. Próbowałam 3 razy. W konsekwencji spala 10 minut sama i się obudziła już całkiem bo jak dla mnie non stop się denerwowała że ja odkładam ...

Piona! Też u nas dzień od 5.30. Ogólnie muszę pomyśleć o przestawieniu go jakoś bo zasypia mi nawet po 17. Wcześniej dwie drzemki po 30 min jedna po 8 druga ok 11 i trzecia jest albo nie nie chce spać. Potem marudzenie od 16 i kąpiel butla i śpi. Do północy śpi w miarę ale potem to już jazda do rana.Spróbuje jakoś go przestawić na ok 19- 20 może pośpi do 2 a jazda będzie od 2 a nie od północy hehe

• aLunia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia moja też potrzebuje się przespać koło 18 to ja kładę na 15 min i ja wybudzam. Chodzi spać później max 20.30. A jak jestem na dworze do 16 to wtedy już przed 20 zasypia i właśnie ostatnio do 2-3 śpi spokojnie a później wiercenie i o 6 zaczynamy dzień. Czasem robimy spacer jeszcze koło 17 żeby się kimnela bo inaczej marudna jest

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka kolo polonocy i kolo 3.00 na jedzenie. A w ciągu nocy z 5x po smoka ech

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zęby dzieci płaczą i marudza w nocy czy w dzień?

• Minns Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie cały czas, zależy od dolegliwości :P.
    U nas tym razem noc super, sen od 20.30 do 3.30, o 4 odlozony do lozeczka i przespal do 6.30 choć raz musialam podejść i smoczek dać.
    U nas jak mały za szybko zaśnie na dłużej to go wybudzamy, nie jest wtedy marudny (moze trochę na początku).
    Na razie za mną 2 pączki, jeszcze czekają kolejne 2 :D.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Zośka zrobi sobie drzemkę ok 18,to wybudzam po polgodzinie i nieco później ją kładę spać. Dziś już od rana wszystko jej nie pasuje,tylko z pierwszej marchewki była zadowolona ;) a,że chciała jeszcze i nie dostała,to był dopiero dramat ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę podaje cos pierwszy raz chyba brokuł. To będzie tydzień dokładnie przed skonczonym 6 miesiącem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My definitywnie kończymy z brokulem, wczoraj bylo trzecie podejście, skończyło się okropnym bólem brzuszka i paskudna kupą nad ranem. Co do snu, u nas 3 dzień szału, ale patrzę że duża część z nas ma teraz to samo, czyli znosi musimy przetrwać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Jak tam dziś córeczka? A może w żłobku leżała na czymś upranym w nieodpowiednim płynie i to ją tak podraznilo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarm

jeśli rozszerzasz dietę to zaczęłabym podawać samo mleko i zobaczyć czy to kwestia pokarmu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 15:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    My definitywnie kończymy z brokulem, wczoraj bylo trzecie podejście, skończyło się okropnym bólem brzuszka i paskudna kupą nad ranem. Co do snu, u nas 3 dzień szału, ale patrzę że duża część z nas ma teraz to samo, czyli znosi musimy przetrwać ;)

Brokuł podobno ma dużo błonnika i nie każde dziecko toleruje. To takie warzywo "na dwoje babka wróżyła" jak marchew. Z tej bazy chyba dynia najlepsza.

No a my jako że juz chwilę rozszerzamy dietę dałam jakąś zupkę z łososiem. Bilans 5 kup, płacz od rana i ból brzucha.

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Hej na ile zostawiasz w zlobku? Od dawna?
    Na 8h 4 dni w tygodniu.
    Od 3 miesięcy jest w zlobku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 16:29

201809135365.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jak tam dziś córeczka? A może w żłobku leżała na czymś upranym w nieodpowiednim płynie i to ją tak podraznilo?
    No nie wiem niby lepiej ale wygląda to jak tradzik niemowlęcy ja nie wiem cholera jasna że tak brzydko napiszę. Bladnie jej jak jest w zimnym po kąpieli robią się krostki bardziej czerwone, też tak myślałam że może ja gdzieś położyli że ma uczulenie , no nie wiem już sama ,dzisiaj jest troszkę lepiej jak wczoraj i też jej banana nie podawali może jednak banan ja uczulil, zobaczymy na weekend

201809135365.png
‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ