X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znowu coś mała uczulila bo ma wysypka na buzce takie krostki czerwone . Ja już nie wiem w niedzielę tego nie miała A od poniedziałku dostała banana w żłobku i najpierw przyszła z czerwonymi polikami A teraz przypomina to tradzik niemowlęcy jak myślicie jutro zakazlalam im podawać banana i zobaczymy czy to ha uczulila czy coś. Innego ale co

201809135365.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Dziewczyny macie może video nianie? Polecacie coś?
    Babysense jest super i można nawet mówić żeby dziecko Cię słyszało.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez polecam babysense. :)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    Mam pytanie do mam mm czy i od kiedy przepijacie woda? Jaka, macie jakaś markę do polecenia?

Ja mojej daje zwykła przegotowaną wodę. Do tego herbatka i czasami soczek. Pijemy między posiłkmi zawsze.

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Dziewczyny macie może video nianie? Polecacie coś?
    Ja mam Xblitz, bardzo fajna- dobry obraz takze w nocy, można mówić do dziecka i puścić mu melodyjki. Fajna sprawa, nawet od niedużego mieszkania- mozna w spokoju kawke wypic i nie nasłuchiwać;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam noc koszmarna. Ledwo chodzę. Zasnęła o 19.30 dobrze pospala do 21.30 a później cyrki. Wybudzanie co 1h dosłownie. Nie wiem czy ja cokolwiek pospalam. A ostatecznie wstała o 5.30. dodam że mam teściowa do pomocy ale dzisiaj już 4 dzień i pożałowałam. Non stop słyszę że ja nauczyłam ja spać przy piersi, uzależniłam od siebie, nie odkładam do łóżeczka i teraz mam i bla bla. Dziisaj przy drzemce chciałam ją odłożyć i oczywiście wybudzala się i płakał. Próbowałam 3 razy. W konsekwencji spala 10 minut sama i się obudziła już całkiem bo jak dla mnie non stop się denerwowała że ja odkładam ...

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziewczyny znowu coś mała uczulila bo ma wysypka na buzce takie krostki czerwone . Ja już nie wiem w niedzielę tego nie miała A od poniedziałku dostała banana w żłobku i najpierw przyszła z czerwonymi polikami A teraz przypomina to tradzik niemowlęcy jak myślicie jutro zakazlalam im podawać banana i zobaczymy czy to ha uczulila czy coś. Innego ale co
    Hej na ile zostawiasz w zlobku? Od dawna?

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja dzisiaj miałam noc koszmarna. Ledwo chodzę. Zasnęła o 19.30 dobrze pospala do 21.30 a później cyrki. Wybudzanie co 1h dosłownie. Nie wiem czy ja cokolwiek pospalam. A ostatecznie wstała o 5.30. dodam że mam teściowa do pomocy ale dzisiaj już 4 dzień i pożałowałam. Non stop słyszę że ja nauczyłam ja spać przy piersi, uzależniłam od siebie, nie odkładam do łóżeczka i teraz mam i bla bla. Dziisaj przy drzemce chciałam ją odłożyć i oczywiście wybudzala się i płakał. Próbowałam 3 razy. W konsekwencji spala 10 minut sama i się obudziła już całkiem bo jak dla mnie non stop się denerwowała że ja odkładam ...

Piona! Też u nas dzień od 5.30. Ogólnie muszę pomyśleć o przestawieniu go jakoś bo zasypia mi nawet po 17. Wcześniej dwie drzemki po 30 min jedna po 8 druga ok 11 i trzecia jest albo nie nie chce spać. Potem marudzenie od 16 i kąpiel butla i śpi. Do północy śpi w miarę ale potem to już jazda do rana.Spróbuje jakoś go przestawić na ok 19- 20 może pośpi do 2 a jazda będzie od 2 a nie od północy hehe

• aLunia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia moja też potrzebuje się przespać koło 18 to ja kładę na 15 min i ja wybudzam. Chodzi spać później max 20.30. A jak jestem na dworze do 16 to wtedy już przed 20 zasypia i właśnie ostatnio do 2-3 śpi spokojnie a później wiercenie i o 6 zaczynamy dzień. Czasem robimy spacer jeszcze koło 17 żeby się kimnela bo inaczej marudna jest

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Asiaf Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka kolo polonocy i kolo 3.00 na jedzenie. A w ciągu nocy z 5x po smoka ech

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zęby dzieci płaczą i marudza w nocy czy w dzień?

• Minns Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie cały czas, zależy od dolegliwości :P.
    U nas tym razem noc super, sen od 20.30 do 3.30, o 4 odlozony do lozeczka i przespal do 6.30 choć raz musialam podejść i smoczek dać.
    U nas jak mały za szybko zaśnie na dłużej to go wybudzamy, nie jest wtedy marudny (moze trochę na początku).
    Na razie za mną 2 pączki, jeszcze czekają kolejne 2 :D.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Zośka zrobi sobie drzemkę ok 18,to wybudzam po polgodzinie i nieco później ją kładę spać. Dziś już od rana wszystko jej nie pasuje,tylko z pierwszej marchewki była zadowolona ;) a,że chciała jeszcze i nie dostała,to był dopiero dramat ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sobotę podaje cos pierwszy raz chyba brokuł. To będzie tydzień dokładnie przed skonczonym 6 miesiącem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My definitywnie kończymy z brokulem, wczoraj bylo trzecie podejście, skończyło się okropnym bólem brzuszka i paskudna kupą nad ranem. Co do snu, u nas 3 dzień szału, ale patrzę że duża część z nas ma teraz to samo, czyli znosi musimy przetrwać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Jak tam dziś córeczka? A może w żłobku leżała na czymś upranym w nieodpowiednim płynie i to ją tak podraznilo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarm

jeśli rozszerzasz dietę to zaczęłabym podawać samo mleko i zobaczyć czy to kwestia pokarmu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 15:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    My definitywnie kończymy z brokulem, wczoraj bylo trzecie podejście, skończyło się okropnym bólem brzuszka i paskudna kupą nad ranem. Co do snu, u nas 3 dzień szału, ale patrzę że duża część z nas ma teraz to samo, czyli znosi musimy przetrwać ;)

Brokuł podobno ma dużo błonnika i nie każde dziecko toleruje. To takie warzywo "na dwoje babka wróżyła" jak marchew. Z tej bazy chyba dynia najlepsza.

No a my jako że juz chwilę rozszerzamy dietę dałam jakąś zupkę z łososiem. Bilans 5 kup, płacz od rana i ból brzucha.

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    Hej na ile zostawiasz w zlobku? Od dawna?
    Na 8h 4 dni w tygodniu.
    Od 3 miesięcy jest w zlobku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 16:29

201809135365.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Jak tam dziś córeczka? A może w żłobku leżała na czymś upranym w nieodpowiednim płynie i to ją tak podraznilo?
    No nie wiem niby lepiej ale wygląda to jak tradzik niemowlęcy ja nie wiem cholera jasna że tak brzydko napiszę. Bladnie jej jak jest w zimnym po kąpieli robią się krostki bardziej czerwone, też tak myślałam że może ja gdzieś położyli że ma uczulenie , no nie wiem już sama ,dzisiaj jest troszkę lepiej jak wczoraj i też jej banana nie podawali może jednak banan ja uczulil, zobaczymy na weekend

201809135365.png
‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ