X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    KatarzynaCarm

jeśli rozszerzasz dietę to zaczęłabym podawać samo mleko i zobaczyć czy to kwestia pokarmu
    Dzięki właśnie tak robię od dzisiaj tylko samo mleko jej podaje zobaczymy wydaje mi się że banana ja uczulil bo zawsze jadła brokola i było okej A jak jej podali banana wróciła z czerwonymi polikami i kolejnego dnia dostała tych krostek na buzce

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dzięki właśnie tak robię od dzisiaj tylko samo mleko jej podaje zobaczymy wydaje mi się że banana ja uczulil bo zawsze jadła brokola i było okej A jak jej podali banana wróciła z czerwonymi polikami i kolejnego dnia dostała tych krostek na buzce

Przez przypadek polubiłam.

Jak bledna to może być trądzik bo on ma tendencje do zanikania np. na powietrzu chłodnym a nasilania w cieple. Ale czy to nie zapozno na trądzik? bo to kwestia naszych hormonów w organizmie dzidzi nie wiem ..

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Na 8h 4 dni w tygodniu.
    Od 3 miesięcy jest w zlobku
    A jak długo chodzilas z malutka razem? Ciezkie były pierwsze dni?

U nas krostki od kilku miesięcy w tych samych miejscach, tylko nasilenie sie zmienia, zalamka.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy usypiacie w dzień swoje dzieci? Ja ogólnie w wózku bujam. Dzisiaj spróbowałam w łóżeczku, położyłam go, kocyk, włączyłam szumisia, coś pośpiewałam, pogłaskałam, a to nic wręcz mam wrażenie, że był coraz bardziej pobudzony. Także niezły fail. Nie śpi już 3,5 godziny (zazwyczaj aktywność trwała 2 godziny), mąż go próbuje uspać w wózku bo ja mam dość. Nie wiem co będzie jak zamienimy na spacerówkę...

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Dziewczyny jak Wy usypiacie w dzień swoje dzieci? Ja ogólnie w wózku bujam. Dzisiaj spróbowałam w łóżeczku, położyłam go, kocyk, włączyłam szumisia, coś pośpiewałam, pogłaskałam, a to nic wręcz mam wrażenie, że był coraz bardziej pobudzony. Także niezły fail. Nie śpi już 3,5 godziny (zazwyczaj aktywność trwała 2 godziny), mąż go próbuje uspać w wózku bo ja mam dość. Nie wiem co będzie jak zamienimy na spacerówkę...
    nie mam się czym pochwalić bo lulam

Amy333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam się czym chwalić. Moja cyc w buzi musi mieć i ssie i śpi. Ale ona bezsmoczkowa dlatego ja mam taki problem ::(

• Minns Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz zwariuje 4 godzina bez snu, ryczy, nie chce spać. prawie mi usnął ale się zakrztusił śliną i znowu to samo. Jestem mega zdenerwowana, bujamy go na zmianę, koszmar. W sumie może to skok, ma 25 tygodni, a przypada na 22-26 tydzień niby... albo zęby?

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Brokuł podobno ma dużo błonnika i nie każde dziecko toleruje. To takie warzywo "na dwoje babka wróżyła" jak marchew. Z tej bazy chyba dynia najlepsza.

No a my jako że juz chwilę rozszerzamy dietę dałam jakąś zupkę z łososiem. Bilans 5 kup, płacz od rana i ból brzucha.
    Marchewka sama i z dodatkiem to wchodzi mu tak że aż się drze jak nie dostaje łyżeczki za łyżeczka hehe ale ten brokuł to porażka i śmierdzi jak stare skarpety. Zupka jarzynowa super, owocki tak samo, soczki to kocha wszystkie. My dziś kupilismy kilka słoiczków z mieskiem i zaczniemy podawać po weekendzie. Ogólnie to już ciezko spokojnie zjeść coś przy synu bo krzyczy i tez chce :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    U nas przy butli pada średnio o 11, 14 i 18 i idzie spać o 21.30 a jesli nie zasnie po jedzeniu to od kilku tygodni zawijamy go w kocyk, smoczek do buzi i na ręce, 10 minut i śpi. Ale to nie zawsze się udaje. A te drzemki to od 15 do 45 minut. I ostatnio kilka razy wystarczyło nakryć go kocykiem, obracal się na boczek i zasypial. Ja sie przyzwyczaiłam do tego zw jest aktywny po 6 godzin i wiecej wiec nie ubolewam nad tym ze nie udaje mi sie go ululac.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się klade i przytulam. No i musi być pieluszka do wąchania.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś np wstał o 6.30 pierwsza drzemka o 11 która trwała 30 minut, później na zakupach około 14 znowu 20 minut i teraz śpi jakieś 20 minut, pewnie wstanie o 18.30 i do 21.30 dzika zabawa haha Mój brat to jest w szoku ile pracy jest przy takim maluszku i już robi się zielony z nerwów na.myśl jak to będzie jak.jego urodzi się jesienią :P A mi okres1 spóźnia się 5 dzień, czyżby mój organizm załapał że może wszystko sam :D

kasia1518, ola_g89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja zaraz zwariuje 4 godzina bez snu, ryczy, nie chce spać. prawie mi usnął ale się zakrztusił śliną i znowu to samo. Jestem mega zdenerwowana, bujamy go na zmianę, koszmar. W sumie może to skok, ma 25 tygodni, a przypada na 22-26 tydzień niby... albo zęby?

Podaj coś na zeby. Jak chwilę spokój to może to jak nie to ból egzystencjalny

Minns, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Dziś np wstał o 6.30 pierwsza drzemka o 11 która trwała 30 minut, później na zakupach około 14 znowu 20 minut i teraz śpi jakieś 20 minut, pewnie wstanie o 18.30 i do 21.30 dzika zabawa haha Mój brat to jest w szoku ile pracy jest przy takim maluszku i już robi się zielony z nerwów na.myśl jak to będzie jak.jego urodzi się jesienią :P A mi okres1 spóźnia się 5 dzień, czyżby mój organizm załapał że może wszystko sam :D

Ja już bym dawno była po teście haha. Ale trzymam kciuki mocno bo wiem że planujesz kartę dużej rodziny jak dobrze pamiętam 3 dzieci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    U mnie to samo regres snu w nocy i drzemek w dzień. Tez strasznie marudny jestem u mamy i babcia walczy z małym w przedpokoju z wózkiem. Ja jestem pewna tego skoku a już miałam taka piękna rutynę.

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    A jak długo chodzilas z malutka razem? Ciezkie były pierwsze dni?

U nas krostki od kilku miesięcy w tych samych miejscach, tylko nasilenie sie zmienia, zalamka.
    Tak bardzo było ciężko, i nie chodziłam z nią wcale A gdzie macie te krostki?

201809135365.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Przez przypadek polubiłam.

Jak bledna to może być trądzik bo on ma tendencje do zanikania np. na powietrzu chłodnym a nasilania w cieple. Ale czy to nie zapozno na trądzik? bo to kwestia naszych hormonów w organizmie dzidzi nie wiem ..
    Moja jak miała 2 miesiące to miała tradzik faktycznie później ładnie wszystko się pogoilo, ale nie jestem pewna czy to tradzik ma krostki czerwone więc nie wiem co to może być w maju będę w Polsce to się wybiorę do lekarza z jej skóra, bo też ma kilka suchych plamek jedną na barku jedną koło szyi A tutaj w Holandii jak zwykle mówią że jest normalne że dziecka skóra przyzwyczaja się do świata taka odpowiedź ;-/

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja już bym dawno była po teście haha. Ale trzymam kciuki mocno bo wiem że planujesz kartę dużej rodziny jak dobrze pamiętam 3 dzieci?
    Hehe tak 3. Poczekam jeszcze tydzień, nie będę się nakręcac, zbyt wiele razy to przerabialiśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 19:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Hehe tak 3. Poczekam jeszcze tydzień, nie będę się nakręcac, zbyt wiele razy to przerabialiśmy.

Jak masz nieregularny okres to fakt. Ja zawsze miałam nieregularny, ale po ciąży mam jak w zegarku.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja test zrobiłam jak mi się 4 dni spóźniał- w 36dc . Przed ciąża miałam nieregularne miesiączki A po ciąży zawsze 31-32sni. Trzymam kciuki może do mnie dołączysz ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 20:07

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

kasia1518

age.png
    age.png
    preg.png
    03.2025 💔 - zatrzymanie serduszka 7t2d - chłopiec - trisomia 15
    09.2025 - 💔 - brak akcji serca do 8tyg

12.01.26:
    beta 1770,51 mUI/mg
    Progesteron 24.4 ng/ml
    14.01.26:
    beta 4425,68 mUI/mg
    Progesteron 28.3ng/ml

Wg badania z krwi - chlopiec 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jazda zasnęła w bólach i po raz pierwszy od dawna ryczala przy cycku.
    Co do okresu to miałam już 3 a teraz nie mam od 33 dni. Ale to pewnie przez kp.

‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ