X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    KatarzynaCarm

jeśli rozszerzasz dietę to zaczęłabym podawać samo mleko i zobaczyć czy to kwestia pokarmu
    Dzięki właśnie tak robię od dzisiaj tylko samo mleko jej podaje zobaczymy wydaje mi się że banana ja uczulil bo zawsze jadła brokola i było okej A jak jej podali banana wróciła z czerwonymi polikami i kolejnego dnia dostała tych krostek na buzce

86Monia lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dzięki właśnie tak robię od dzisiaj tylko samo mleko jej podaje zobaczymy wydaje mi się że banana ja uczulil bo zawsze jadła brokola i było okej A jak jej podali banana wróciła z czerwonymi polikami i kolejnego dnia dostała tych krostek na buzce

Przez przypadek polubiłam.

Jak bledna to może być trądzik bo on ma tendencje do zanikania np. na powietrzu chłodnym a nasilania w cieple. Ale czy to nie zapozno na trądzik? bo to kwestia naszych hormonów w organizmie dzidzi nie wiem ..

• Asiaf Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Na 8h 4 dni w tygodniu.
    Od 3 miesięcy jest w zlobku
    A jak długo chodzilas z malutka razem? Ciezkie były pierwsze dni?

U nas krostki od kilku miesięcy w tych samych miejscach, tylko nasilenie sie zmienia, zalamka.

Antoś
    f2wl20mmd45lxn9f.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy usypiacie w dzień swoje dzieci? Ja ogólnie w wózku bujam. Dzisiaj spróbowałam w łóżeczku, położyłam go, kocyk, włączyłam szumisia, coś pośpiewałam, pogłaskałam, a to nic wręcz mam wrażenie, że był coraz bardziej pobudzony. Także niezły fail. Nie śpi już 3,5 godziny (zazwyczaj aktywność trwała 2 godziny), mąż go próbuje uspać w wózku bo ja mam dość. Nie wiem co będzie jak zamienimy na spacerówkę...

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Dziewczyny jak Wy usypiacie w dzień swoje dzieci? Ja ogólnie w wózku bujam. Dzisiaj spróbowałam w łóżeczku, położyłam go, kocyk, włączyłam szumisia, coś pośpiewałam, pogłaskałam, a to nic wręcz mam wrażenie, że był coraz bardziej pobudzony. Także niezły fail. Nie śpi już 3,5 godziny (zazwyczaj aktywność trwała 2 godziny), mąż go próbuje uspać w wózku bo ja mam dość. Nie wiem co będzie jak zamienimy na spacerówkę...
    nie mam się czym pochwalić bo lulam

Amy333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam się czym chwalić. Moja cyc w buzi musi mieć i ssie i śpi. Ale ona bezsmoczkowa dlatego ja mam taki problem ::(

• Minns Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz zwariuje 4 godzina bez snu, ryczy, nie chce spać. prawie mi usnął ale się zakrztusił śliną i znowu to samo. Jestem mega zdenerwowana, bujamy go na zmianę, koszmar. W sumie może to skok, ma 25 tygodni, a przypada na 22-26 tydzień niby... albo zęby?

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Brokuł podobno ma dużo błonnika i nie każde dziecko toleruje. To takie warzywo "na dwoje babka wróżyła" jak marchew. Z tej bazy chyba dynia najlepsza.

No a my jako że juz chwilę rozszerzamy dietę dałam jakąś zupkę z łososiem. Bilans 5 kup, płacz od rana i ból brzucha.
    Marchewka sama i z dodatkiem to wchodzi mu tak że aż się drze jak nie dostaje łyżeczki za łyżeczka hehe ale ten brokuł to porażka i śmierdzi jak stare skarpety. Zupka jarzynowa super, owocki tak samo, soczki to kocha wszystkie. My dziś kupilismy kilka słoiczków z mieskiem i zaczniemy podawać po weekendzie. Ogólnie to już ciezko spokojnie zjeść coś przy synu bo krzyczy i tez chce :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    U nas przy butli pada średnio o 11, 14 i 18 i idzie spać o 21.30 a jesli nie zasnie po jedzeniu to od kilku tygodni zawijamy go w kocyk, smoczek do buzi i na ręce, 10 minut i śpi. Ale to nie zawsze się udaje. A te drzemki to od 15 do 45 minut. I ostatnio kilka razy wystarczyło nakryć go kocykiem, obracal się na boczek i zasypial. Ja sie przyzwyczaiłam do tego zw jest aktywny po 6 godzin i wiecej wiec nie ubolewam nad tym ze nie udaje mi sie go ululac.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się klade i przytulam. No i musi być pieluszka do wąchania.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś np wstał o 6.30 pierwsza drzemka o 11 która trwała 30 minut, później na zakupach około 14 znowu 20 minut i teraz śpi jakieś 20 minut, pewnie wstanie o 18.30 i do 21.30 dzika zabawa haha Mój brat to jest w szoku ile pracy jest przy takim maluszku i już robi się zielony z nerwów na.myśl jak to będzie jak.jego urodzi się jesienią :P A mi okres1 spóźnia się 5 dzień, czyżby mój organizm załapał że może wszystko sam :D

kasia1518, ola_g89, Hedgehog lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Ja zaraz zwariuje 4 godzina bez snu, ryczy, nie chce spać. prawie mi usnął ale się zakrztusił śliną i znowu to samo. Jestem mega zdenerwowana, bujamy go na zmianę, koszmar. W sumie może to skok, ma 25 tygodni, a przypada na 22-26 tydzień niby... albo zęby?

Podaj coś na zeby. Jak chwilę spokój to może to jak nie to ból egzystencjalny

Minns, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Dziś np wstał o 6.30 pierwsza drzemka o 11 która trwała 30 minut, później na zakupach około 14 znowu 20 minut i teraz śpi jakieś 20 minut, pewnie wstanie o 18.30 i do 21.30 dzika zabawa haha Mój brat to jest w szoku ile pracy jest przy takim maluszku i już robi się zielony z nerwów na.myśl jak to będzie jak.jego urodzi się jesienią :P A mi okres1 spóźnia się 5 dzień, czyżby mój organizm załapał że może wszystko sam :D

Ja już bym dawno była po teście haha. Ale trzymam kciuki mocno bo wiem że planujesz kartę dużej rodziny jak dobrze pamiętam 3 dzieci?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    U mnie to samo regres snu w nocy i drzemek w dzień. Tez strasznie marudny jestem u mamy i babcia walczy z małym w przedpokoju z wózkiem. Ja jestem pewna tego skoku a już miałam taka piękna rutynę.

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaf wrote:
    A jak długo chodzilas z malutka razem? Ciezkie były pierwsze dni?

U nas krostki od kilku miesięcy w tych samych miejscach, tylko nasilenie sie zmienia, zalamka.
    Tak bardzo było ciężko, i nie chodziłam z nią wcale A gdzie macie te krostki?

201809135365.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Przez przypadek polubiłam.

Jak bledna to może być trądzik bo on ma tendencje do zanikania np. na powietrzu chłodnym a nasilania w cieple. Ale czy to nie zapozno na trądzik? bo to kwestia naszych hormonów w organizmie dzidzi nie wiem ..
    Moja jak miała 2 miesiące to miała tradzik faktycznie później ładnie wszystko się pogoilo, ale nie jestem pewna czy to tradzik ma krostki czerwone więc nie wiem co to może być w maju będę w Polsce to się wybiorę do lekarza z jej skóra, bo też ma kilka suchych plamek jedną na barku jedną koło szyi A tutaj w Holandii jak zwykle mówią że jest normalne że dziecka skóra przyzwyczaja się do świata taka odpowiedź ;-/

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86Monia wrote:
    Ja już bym dawno była po teście haha. Ale trzymam kciuki mocno bo wiem że planujesz kartę dużej rodziny jak dobrze pamiętam 3 dzieci?
    Hehe tak 3. Poczekam jeszcze tydzień, nie będę się nakręcac, zbyt wiele razy to przerabialiśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 19:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Hehe tak 3. Poczekam jeszcze tydzień, nie będę się nakręcac, zbyt wiele razy to przerabialiśmy.

Jak masz nieregularny okres to fakt. Ja zawsze miałam nieregularny, ale po ciąży mam jak w zegarku.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ja test zrobiłam jak mi się 4 dni spóźniał- w 36dc . Przed ciąża miałam nieregularne miesiączki A po ciąży zawsze 31-32sni. Trzymam kciuki może do mnie dołączysz ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 20:07

Camilla13 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jazda zasnęła w bólach i po raz pierwszy od dawna ryczala przy cycku.
    Co do okresu to miałam już 3 a teraz nie mam od 33 dni. Ale to pewnie przez kp.

‹‹ 1457 1458 1459 1460 1461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ