WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas chyba po skoku i tak jak pisze Amy duże zmiany widać. Ostatnio godzinę prasowałam a ona na macie się bawiła, jestem w takim szoku bo przecież była tak marudna, że mieliśmy dość. A teraz cudo dziecko. Już by mogło tak zostać
Mój mąż zawsze chciał trójkę dzieci ale przy tym całym naruszeniu powiedział, że daje jej jeszcze dwa miesiące i jak się nie zmieni to nie ma mowy o trzecim hehe
U nas.pomogla na ciemieniuche oliwka przed kąpielą i mycie głowa mustela. -
Veritaserum mam maść z Vit A to jeszcze spróbuje jak nie pomoże to się zglosze
Monia sprawdź co dokładnie było w składzie tego słoiczka bo może coś uczulilo np pomidory. I obserwuj jak będziesz podawać cos z nimi.
U nas noce wyglądają ostatnio tak ze młody zasypia po kąpieli a po pierwszej pobudce około 23 laduje u mnie w łóżku bo nie mam siły wstawać co pół godziny do niego a ze mną śpi lepiej. A tak sobie obiecywalam ze nie powtórzę tego co z córkąŻycie
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
U nas noc super , spała od 21 do 7.30 . Coś w nocy raz zajęczała ale zanim się podniosłam z łóżka to już spała dalej. Ale na wieczór musiałam lulać jak mało kiedy, bo zjadła butlę i bawić jej się zachciało.
My dziś ostatnia dawka tej szczepionki Synagis- właśnie się zbieramy. Już mi jej szkoda bo ta szczepionka tak cholernie boli .kasia1518
-
My wczoraj szczepienie mała nawet nie zauważyła
teraz chwila spokoju
Hania waży 7700 i ma 71 cm
rośnie jak na drożdzach
kpi do pol roku i konczymy bo wiosna i latem wole posiedziec w parku niz z laktatorem
pediatra i tak mnie podziwia
Moja tez dzis kiepska noc 1-3 nie spalanie plakala ale stekala pojekiwala- mam nadzueje ze to po szczepiące
promyczek 39, aLunia, Izabelle, JustynaG lubią tę wiadomość
-
promyczek 39 wrote:My tez po szczepieniu,Mala wazy 6080 i ma 70 cm ,zabraklo jej centyli w siatce ,jesli chodzi o wzrost
nie miesci sie w siatce centylowej
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A moja dziś zaważyła 6400 i ma 71cm. Jak ja położyli na wagę to myślałam że na zawał padnę przedwczoraj się z nią ważylam w domu stając z nią na wadze i byłam pewna że mi pokaże ok 6.7kg , zadowolona szłam bo myślę sobie no jak 0.5kg przez miesiąc przybierze to będzie super... A tu 250g - jakaś masakra . Je dużo A nic nie tyje, idzie w długość bo 2mc i 9cm. Doktor zartowala że Zosia od małego dba o linię, choć mnie to nie bawi.kasia1518
-
Wiecie to mierzenie po krzywiznach to jak której wyjdzie mój 31.01 miał 74,5 cm a wczoraj 72 cm biedny się kurczy hehe ale wagą dobił do 8 kg i przybrał 440 gram.
Miałam wczoraj Was pytać, do mam kp czy wasze dzieci też robią cyrki przy piersi bo mój ze 3 tygodnie walczy przy niej w dzień ze często przerywam karmienie bo nie da się go utrzymać, wyginA się ciągnie sutek, kręci głowa o 180°. No cyrk na kółkach. Ale jak jest zmęczony i przysypia oraz nocą karmienia bez problemu. Czekam aż minie ale mam dość czasami.
Kasiu mała ma dobra przemianę materiiMisia 09.2013
Misio 08.2018 -
nick nieaktualnyJa nie wiem ile teraz waży Hania, ale jakieś dwa tygodnie temu miała 6610 i 67 cm. Odkąd zmieniliśmy mleko i dołączyłam kaszkę zaczęła normalnie przybierać. Możliwe, że przez to ulewanie po prostu nie dojadała i stąd był ten słaby przyrost. Kasia u nas jak Hanka przestała przybierać pediatra zasugerował badanie moczu bo ponoć infekcje układu moczowego mogą powodować, że dziecko nie przybiera na wadze. Jednak neonatolog kazała się nie przejmować i powiedziała, że wcześniaki tak mają...
-
nick nieaktualny100krotka30 wrote:Wiecie to mierzenie po krzywiznach to jak której wyjdzie mój 31.01 miał 74,5 cm a wczoraj 72 cm biedny się kurczy hehe ale wagą dobił do 8 kg i przybrał 440 gram.
Miałam wczoraj Was pytać, do mam kp czy wasze dzieci też robią cyrki przy piersi bo mój ze 3 tygodnie walczy przy niej w dzień ze często przerywam karmienie bo nie da się go utrzymać, wyginA się ciągnie sutek, kręci głowa o 180°. No cyrk na kółkach. Ale jak jest zmęczony i przysypia oraz nocą karmienia bez problemu. Czekam aż minie ale mam dość czasami.
Kasiu mała ma dobra przemianę materii
My co prawda na mm ale od jakiegoś tygodnia też tak mamy, zaczyna płakać już na sam widok butelki i nie wiem czy to nie przez ten refluks. A może u was to zęby? czytałam, że przed ząbkowaniem są cyrki z jedzeniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 22:51
-
No nie pomyślałam że dzieci przy jedzeniu ogólnie mogą tak cudowac czy to butelka czy pierś. Możliwe że to zęby, pediatra mówiła że idą ale jesZcze jeszcze zanim wyjdą dolne jedynki.
A u Was Kasiu przebily się już? Bo jakiś czas temu pisałaś że było już widać i tak myślę ile to może trwać?Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Marrgoo wrote:Ja nie wiem ile teraz waży Hania, ale jakieś dwa tygodnie temu miała 6610 i 67 cm. Odkąd zmieniliśmy mleko i dołączyłam kaszkę zaczęła normalnie przybierać. Możliwe, że przez to ulewanie po prostu nie dojadała i stąd był ten słaby przyrost. Kasia u nas jak Hanka przestała przybierać pediatra zasugerował badanie moczu bo ponoć infekcje układu moczowego mogą powodować, że dziecko nie przybiera na wadze. Jednak neonatolog kazała się nie przejmować i powiedziała, że wcześniaki tak mają...
Robilysmy badania i wszystko jest ok. Pozostaje mi się nie przejmować ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 09:02
kasia1518
-
Pisałam że górna dwójka albo trójka wychodzi - ale stoi w miejscu tak jak było. Gdzieś w połowie stycznia na szczepieniu usłyszałam też od lekarza że ewidentnie idą dolne jedynki- do dzisiejszego dnia ich nie widzę - dziąsła są opuchnięte i czerwone , mała ciągle trze i tyle - czekam cały czas ☺kasia1518
-
To moj jak ktoś inny jest w pokoju i wydaje dźwięki to się co chwila w tą stronę obraca i je i się obraca, więc teraz zazwyczaj jemy sami żeby się skupił bo tak to go wszystko rozdrażnia.
Czy Wasi synkowie też sie łapią za siusiaka jal ich przebieracie? Bruno ostatnio co chwila się tam tarmosi, a potem wiadomo ręce do buzibrakuje mi rąk żeby go ogarnąć podczas przebierania.
Teraz ma drzemkę, po obudzeniu cyc a potem wjeżdżają brokuły. Ale super, jestem bardzo ciekawa jego reakcji. Myślę że za bardzo zadowolony nie będzie, choć mam małą nadzieje, że troszkę zje
.
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyOla a mój w końcu zainteresował się stopami. Ale do buzi nie umie włożyć. Naciąga skarpety i je memli.
Ja mam pytanie jeszcze do wody. Podałam mojemu wlałam do buteleczki tak od serca 120 ml. Myślałam ze może weźmie łyka albo dwa a on wydudlil wszystko. Może myślał ze to takie cienkie mleko?ile podajecie wody ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 09:53
ola_g89 lubi tę wiadomość