X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle dzięki. Daje malutko troszkę na dnie ;)

Ja dzisiaj podam jej kaszkę jaglana na moim mleku. Na razie jeszcze bez owoców. Później będę to chciała rano jej dawać na śniadanie ale dzisiaj mi się mleko uzbierało kolektorem i wypróbuję ;)

Izabelle lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy dolną lewą jedynkę:) jeszcze wczoraj jej nie było

KATARZYNACarm, veritaserum, aLunia, p_tt, Amy333, 100krotka30, ola_g89, JustynaG, Izabelle, susełek, promyczek 39, kuwejtonka lubią tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ale super gratulacje u nas nic nie widać żeby miało się przebić... czekamy dalej

201809135365.png

Wysłany: 13 marca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Robiłaś już transkrypcję aktu urodzenia?
    Tak przez Internet

201809135365.png
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam zapytać o timba safety. Macie? Używacie?Mierzyłam w nim małego w sklepie ale jakoś się wstrzymałam bo akurat był bez tej wkładki i jakoś mam wrażenie że młody się wyślizgnie dolem przez te mini paseczki.

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Prezencik na pół roczku :-) wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzisiejszych solenizantow :-)

Jaką wodę dajecie? Nasza kranowa po przegotowaniu nie bardzo. Mogę źródlana żywiec czy mama i ja prosto z butelki czy przegotowac? Do kiedy ewentualnie trzeba, sorry ale nie pamiętam takich rzeczy ;-)

Camilla13 lubi tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Aniajaa Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam zapytać o timba safety. Macie? Używacie?Mierzyłam w nim małego w sklepie ale jakoś się wstrzymałam bo akurat był bez tej wkładki i jakoś mam wrażenie że młody się wyślizgnie dolem przez te mini paseczki.
    Mój pozostawiony na macie na brzuchu zaraz ląduje poza nią. Pełza w tył i strasznie się wkurza bo on chce do zabawki a oddala się od niej🙂

100krotka30 lubi tę wiadomość

mhsvanli6vk4qi0e.png
    17u9ha00x68xc404.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Ale super gratulacje u nas nic nie widać żeby miało się przebić... czekamy dalej
    Jeszcze będą, oby Natalia nie płakała tak jak nasz. Spr dokładnie, za chwilę wyjdzie też druga:)

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniajaa wrote:
    Ja nie mierzylam co prawda ale posadze małego jak już sam usiadzie dopiero. Dokupie szelki żeby było bezpieczniej. Taki mam plan :-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Tak przez Internet
    przez internet? można? napisz cos więcej.
    Muszę to zrobić, ale byłam pewna, że można tylko w ambasadzie

bhywvcqgxdl0na75.png

Wysłany: 13 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro napiszę Ci jak poszło , w skrócie napiszę że akt urodzenia dostałam europejski, o który poprosiłam przez Internet, po czym weszłam na konsulat i umówiłam wizytę, ale jutro się okaże czy mam wszystkie dokumenty hihi no i zdjęcia małej oczywiście.

201809135365.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Jutro napiszę Ci jak poszło , w skrócie napiszę że akt urodzenia dostałam europejski, o który poprosiłam przez Internet, po czym weszłam na konsulat i umówiłam wizytę, ale jutro się okaże czy mam wszystkie dokumenty hihi no i zdjęcia małej oczywiście.

Europejski odpis aktu urodzenia tez mam, ale z tego co wiem, to najpierw trzeba zrobić transkrypcję, czyli złożyć wniosek o rejestrację w polskim urzędzie stanu cywilnego, nadanie nr PESEL i dopiero wtedy można złożyć wniosek o paszport. Trochę to trwa.

Czekam na informację jak poszło.

bhywvcqgxdl0na75.png

Wysłany: 13 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie moja córka od tygodnia nie chcę jeść stalych pokarmow, czy to moja iść zegt? Nie zauważyłam rozpulchnionych dziąseł, tak jak pisałam nie chcę nic i wypycha jezykiem i język ostatnio pokazuje częściej co to moze byc ????

201809135365.png

Wysłany: 13 marca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Europejski odpis aktu urodzenia tez mam, ale z tego co wiem, to najpierw trzeba zrobić transkrypcję, czyli złożyć wniosek o rejestrację w polskim urzędzie stanu cywilnego, nadanie nr PESEL i dopiero wtedy można złożyć wniosek o paszport. Trochę to trwa.

Czekam na informację jak poszło.
    Tak dokładnie ale możesz wyrobic paszport na rok bez tego peselu i w tym samym czasie składasz wniosek o nadanie PESEL i jak otrzymasz znowu składasz wniosek o paszport na 5 lat

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Mam pytanie moja córka od tygodnia nie chcę jeść stalych pokarmow, czy to moja iść zegt? Nie zauważyłam rozpulchnionych dziąseł, tak jak pisałam nie chcę nic i wypycha jezykiem i język ostatnio pokazuje częściej co to moze byc ????
    NASZ od kilku dni słabo jadl i ciągle właśnie jezykiem jeździł po dolnych dziaslach a ilosc sliny nie do opanowania.

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Tak dokładnie ale możesz wyrobic paszport na rok bez tego peselu i w tym samym czasie składasz wniosek o nadanie PESEL i jak otrzymasz znowu składasz wniosek o paszport na 5 lat
    my raczej wyrobimy od razu na 5 lat. Nigdzie nie wybieramy się w najbliższym czasie. Jakoś na samą myśl o wizycie w ambasadzie odechciewa mi się wyrabiania dokumentu, ale trzeba :(

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziękuję za zyczenia dziewczyny , Camilla Twojemu misiaczkowi też zycze najlepsze zyczonka z okazji pierwszego polroczku

Natalia skończyłam polroczku , jutro jadę do konsulatu wyrobic paszport bo za 2 miesiące jedziemy do Polski i do Niemiec moja siostra odwiedzić. :-)

Mleko zamierzam zmienić jej jak jedynka się skok czy więc dopiero na następny tydzień, myślę że nie ma problemu jak się spóźnię tydzień ze zmianą?

A jakie mleko podajesz,że już chcesz zmieniać? My jesteśmy na Bebilonie i tam jest napisane,że mleko nr 1 jest do końca 6 miesiąca,czyli nr 2 dopiero po skończonym 7...

Wysłany: 13 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak moja skończyła 6 miesiecy dlatego zaczynac bede 7 miesiąc A po skończonym 6 to nie po skończonym 7 ;-)

Camilla13, jatoszka lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no pewnie co mleko to jakoś inaczej się wprowadza,mam opakowanie mleka nr 2 i tam jest napisane,że od 7 miesiąca wzwyż ;)

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 gratuluję pierwszego ząbka! Ekspresowo poszło :)

100krotka30 - ja podaję wodę Żywiec Zdrój w temperaturze pokojowej, bez podgrzewania. Co prawda mała niezbyt lubi się z wodą. Trochę wypije, ale niezbyt chętnie.

U nas dzisiaj na talerzu pasternak. Wcinała aż jej się uszy trzęsły. Póki co z każdego produktu zjadała po pół słoiczka. Póki co więcej jej nie pozwalam, ale jeśli dobrze zareaguje na wszystkie produkty to od przyszłego tygodnia już nie będę jej wydzielać. I podobnie jak Veritaserum - wykańczam te słoiczki, które mam w domu i zaczynam gotować sama. :)

A ostatnie spotkanie z dynią skończyło się tak:
    "Matka, czemu zabrałaś? Przecież widzę, że jeszcze coś tam jest! Sama sobie wezmę" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 07:14

KATARZYNACarm, JustynaG, Vlinder, Izabelle, Camilla13, kasia1518, veritaserum, 100krotka30, p_tt, kuwejtonka lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ