WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIzabelle dzięki. Daje malutko troszkę na dnie
Ja dzisiaj podam jej kaszkę jaglana na moim mleku. Na razie jeszcze bez owoców. Później będę to chciała rano jej dawać na śniadanie ale dzisiaj mi się mleko uzbierało kolektorem i wypróbujęIzabelle lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Camilla13 wrote:Dziewczyny mamy dolną lewą jedynkę
jeszcze wczoraj jej nie było
wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzisiejszych solenizantow
Jaką wodę dajecie? Nasza kranowa po przegotowaniu nie bardzo. Mogę źródlana żywiec czy mama i ja prosto z butelki czy przegotowac? Do kiedy ewentualnie trzeba, sorry ale nie pamiętam takich rzeczyCamilla13 lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Ja też chciałam zapytać o timba safety. Macie? Używacie?Mierzyłam w nim małego w sklepie ale jakoś się wstrzymałam bo akurat był bez tej wkładki i jakoś mam wrażenie że młody się wyślizgnie dolem przez te mini paseczki.
Mój pozostawiony na macie na brzuchu zaraz ląduje poza nią. Pełza w tył i strasznie się wkurza bo on chce do zabawki a oddala się od niej🙂100krotka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aniajaa wrote:Ja też chciałam zapytać o timba safety. Macie? Używacie?Mierzyłam w nim małego w sklepie ale jakoś się wstrzymałam bo akurat był bez tej wkładki i jakoś mam wrażenie że młody się wyślizgnie dolem przez te mini paseczki.Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
Jutro napiszę Ci jak poszło , w skrócie napiszę że akt urodzenia dostałam europejski, o który poprosiłam przez Internet, po czym weszłam na konsulat i umówiłam wizytę, ale jutro się okaże czy mam wszystkie dokumenty hihi no i zdjęcia małej oczywiście.
-
KATARZYNACarm wrote:Jutro napiszę Ci jak poszło , w skrócie napiszę że akt urodzenia dostałam europejski, o który poprosiłam przez Internet, po czym weszłam na konsulat i umówiłam wizytę, ale jutro się okaże czy mam wszystkie dokumenty hihi no i zdjęcia małej oczywiście.
Europejski odpis aktu urodzenia tez mam, ale z tego co wiem, to najpierw trzeba zrobić transkrypcję, czyli złożyć wniosek o rejestrację w polskim urzędzie stanu cywilnego, nadanie nr PESEL i dopiero wtedy można złożyć wniosek o paszport. Trochę to trwa.
Czekam na informację jak poszło.
-
Vlinder wrote:Europejski odpis aktu urodzenia tez mam, ale z tego co wiem, to najpierw trzeba zrobić transkrypcję, czyli złożyć wniosek o rejestrację w polskim urzędzie stanu cywilnego, nadanie nr PESEL i dopiero wtedy można złożyć wniosek o paszport. Trochę to trwa.
Czekam na informację jak poszło. -
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Mam pytanie moja córka od tygodnia nie chcę jeść stalych pokarmow, czy to moja iść zegt? Nie zauważyłam rozpulchnionych dziąseł, tak jak pisałam nie chcę nic i wypycha jezykiem i język ostatnio pokazuje częściej co to moze byc ????
-
KATARZYNACarm wrote:Tak dokładnie ale możesz wyrobic paszport na rok bez tego peselu i w tym samym czasie składasz wniosek o nadanie PESEL i jak otrzymasz znowu składasz wniosek o paszport na 5 lat
-
nick nieaktualnyKATARZYNACarm wrote:Dziękuję za zyczenia dziewczyny , Camilla Twojemu misiaczkowi też zycze najlepsze zyczonka z okazji pierwszego polroczku
Natalia skończyłam polroczku , jutro jadę do konsulatu wyrobic paszport bo za 2 miesiące jedziemy do Polski i do Niemiec moja siostra odwiedzić.
Mleko zamierzam zmienić jej jak jedynka się skok czy więc dopiero na następny tydzień, myślę że nie ma problemu jak się spóźnię tydzień ze zmianą?
A jakie mleko podajesz,że już chcesz zmieniać? My jesteśmy na Bebilonie i tam jest napisane,że mleko nr 1 jest do końca 6 miesiąca,czyli nr 2 dopiero po skończonym 7...
-
nick nieaktualny
-
Camilla13 gratuluję pierwszego ząbka! Ekspresowo poszło
100krotka30 - ja podaję wodę Żywiec Zdrój w temperaturze pokojowej, bez podgrzewania. Co prawda mała niezbyt lubi się z wodą. Trochę wypije, ale niezbyt chętnie.
U nas dzisiaj na talerzu pasternak. Wcinała aż jej się uszy trzęsły. Póki co z każdego produktu zjadała po pół słoiczka. Póki co więcej jej nie pozwalam, ale jeśli dobrze zareaguje na wszystkie produkty to od przyszłego tygodnia już nie będę jej wydzielać. I podobnie jak Veritaserum - wykańczam te słoiczki, które mam w domu i zaczynam gotować sama.
A ostatnie spotkanie z dynią skończyło się tak:
"Matka, czemu zabrałaś? Przecież widzę, że jeszcze coś tam jest! Sama sobie wezmę"Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2019, 07:14
KATARZYNACarm, JustynaG, Vlinder, Izabelle, Camilla13, kasia1518, veritaserum, 100krotka30, p_tt, kuwejtonka lubią tę wiadomość