X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    My gondole już schowalismy na poddaszu. Od początku dostawał w niej szału. W spacerowce też nie zasypia. Od razu podnosi się do siadania i wszystko ogląda. Żelu uzywam w poludnie i przed snem inaczej co chwilę się denerwuje i płacze.
    A jakiego żelu używacie? Ja mam w apteczce Dentinox, ale ze względu na lidokainę traktuję go jako broń ostateczną. Chociaż jak mała będzie cierpiała, a będzie jej pomagał to w nosie będę miała tą lidokainę.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    KATARZYNACarm wysłałam Tobie wiadomość prywatną :)
    Odpisałam, a co do mleka to jak skończy mi się jedynka to wejdę odrazu na 2 nie będę kombinować no chyba że będzie coś nie tak to wtedy będę podawać małe porcję. ,

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    A jakiego żelu używacie? Ja mam w apteczce Dentinox, ale ze względu na lidokainę traktuję go jako broń ostateczną. Chociaż jak mała będzie cierpiała, a będzie jej pomagał to w nosie będę miała tą lidokainę.
    Ten sam używam. Dwa razy na dobę można bez obaw. U nas inaczej jest koszmar.

ola_g89 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Ten sam używam. Dwa razy na dobę można bez obaw. U nas inaczej jest koszmar.
    A coś już u Was widać? Przebijają się ząbki, czy tylko opuchnięte dziąsła?

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 05:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Odpisałam, a co do mleka to jak skończy mi się jedynka to wejdę odrazu na 2 nie będę kombinować no chyba że będzie coś nie tak to wtedy będę podawać małe porcję. ,
    Jeśli Natalia je inne rzeczy to nie powinno być problemu przy zmianie mleka z 1 na 2.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:

Ja nie wiem czy u nas zeby ale na to wskazuje. Tylko nie dolne a górne dwojki. U nas widać biale kropki ale narazie nie na zewnątrz ale w dziaśle. Nie śpi druga noc od 3 ale nie płacze i nie wiem już sama...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Jest taki twardy punkcik. Lekarz potwierdził, mówi że chwilkę jeszcze i będzie ząbek

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz kochany Miś dziś kończy 6 miesięcy :)
    KATARZYNACarm wszystkiego najlepszego z ten samej okazji dla Natalii:) Jatoszka dla Haneczki również wszystkiego najlepszego :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2019, 08:52

KATARZYNACarm, Izabelle, promyczek 39, jatoszka lubią tę wiadomość

• 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna wszystkiego najlepszego dla Natalki z okazjii pół roczku :-)

U nas idą dolne jedynki, jedna się trochę przebila w niedzielę i jest od tamtej pory spokojniejszy. Ale to pewnie chwilowe bo będą szły kolejne. W sobotę był nieodkladalny aż mąż miał dość i zdzwiwiony jak mu powiedziałam że tak było cały tydzień do jego powrótu z pracy.

Wczoraj wreszcie wyszła kupa po tygodniu. Mała jak na 3 słoiczki które zjadł. Rano podaję mu kaszke z hippa jaglaną i wcina. Wczoraj była marchew bo się jej obawiałam dostał 3 łyżeczki i dziś będzie powtórka i obserwacje bo miał czerwone lukrowane poliki. Corka ma alergię na nią :-(

KATARZYNACarm, promyczek 39 lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla kolejnych 6-miesięczniaków! <3 wierzyć mi się nie chce, ze nasze dzieci są już takie duże! :)

Camilla13, KATARZYNACarm, promyczek 39 lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za zyczenia dziewczyny , Camilla Twojemu misiaczkowi też zycze najlepsze zyczonka z okazji pierwszego polroczku

Natalia skończyłam polroczku , jutro jadę do konsulatu wyrobic paszport bo za 2 miesiące jedziemy do Polski i do Niemiec moja siostra odwiedzić. :-)

Mleko zamierzam zmienić jej jak jedynka się skok czy więc dopiero na następny tydzień, myślę że nie ma problemu jak się spóźnię tydzień ze zmianą?

Camilla13, Vlinder lubią tę wiadomość

201809135365.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:

U nas przebijają się dolne jedynki, widać już troszkę ponad dziąsła

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla wszystkich 6 miesięczników.
    Zostawiłam dziś na puzzlach Eryka i poszłam zrobić kawę. Wracam a dzidziusia nie ma. Głupia wystraszyłam sie a on zturlal się z puzzli pod kanapę. Także z mojej perspektywy nie było go widać :) a jak wasze dzieciaczki czołgają się, obracają ?
    Nawiasem mówiąc puzzle ekstra sprawa. ( mamy od tygodnia).

Camilla13, KATARZYNACarm, ola_g89, Izabelle lubią tę wiadomość

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Ja też zaczynałam od słoiczków a teraz lecę z thermomixem i ichnimi przepisami dla dzieci lub gotuje na parze i miksuje. Marchewkę też mi blenduje bez problemu a dodajesz do blendowania trochę wody i oleju?
    A jak na parze rlbisz, w sensie w zwyklym garnku czy jakiś parowar masz?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziękuję za zyczenia dziewczyny , Camilla Twojemu misiaczkowi też zycze najlepsze zyczonka z okazji pierwszego polroczku

Natalia skończyłam polroczku , jutro jadę do konsulatu wyrobic paszport bo za 2 miesiące jedziemy do Polski i do Niemiec moja siostra odwiedzić. :-)

Mleko zamierzam zmienić jej jak jedynka się skok czy więc dopiero na następny tydzień, myślę że nie ma problemu jak się spóźnię tydzień ze zmianą?
    Robiłaś już transkrypcję aktu urodzenia?

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2024, 12:40

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na tym etapie jeśli dziecko aż się trzęsie jak ja piję wodę i też chce to mogę proponować cały dzień ? Z doidy jej idzie super.

Dzisiaj zjadła pół słoika pasternaku miała ochotę na więcej ale nie dałam ;p wykończe te słoiki co mam i zaczynam sama gotować

ola_g89 lubi tę wiadomość

• p_tt Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    A jak na parze rlbisz, w sensie w zwyklym garnku czy jakiś parowar masz?

Też w thermomixie, mam niby garnek do parowania ale w tym łatwiej. Paruje/ gotuje wszystko w mniejszych kawałkach, żeby było szybcie.

Moja nigdzie nie ucieka, leży leniwie na plecach, nawet na brzuch się przestała obracać i z takiej pozycji ogląda świat. A jak się zajmie jakąś metką albo tasiemką to może tak nawet pół godziny leżeć, jak jej przestaje pasować to krzyczy i płacze taka ot zabawa.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog wrote:
    Marchewka na parze : ja gotuję na parze na zwykłym metalowym sitku nad garnkiem z wodą.

Pytanie o krzesełko timba safety - gdzie kupowalyscie? Chciałam kolor naturalnego drewna i albo nigdzie nie ma albo życzą sobie za ten kolor nawet 100zl drożej!

Monia - robisz wszystkie dania z "u malucha na talerzu" ? Te deserowe też? Trochę są one.... Śmieszne np. ten warstwowy deser z mm i owoców że słoika :D

Nie haha. Syn raczej warst nie doceni aktualnie haha a te desery fakt bez sensu. Same zupki

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 13 marca 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum,mozesz ale maleńko,żeby mleko się mieściło ;)

Zosia dziś dostała kaszkę jaglaną na wodzie,dość gęstą,z owocami. Był szał i mało ;)
    Jadłam bułkę z masłem,to mało mi oczu nie wydrapała, musiała dostać trochę ;)

Teraz słyszę jakie salwy z łóżeczka odchodzą i już się boję ;)

veritaserum, Camilla13, KATARZYNACarm, 100krotka30, promyczek 39, ola_g89, JustynaG lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ