X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak moja od pewnego czasu tzn od tygodnia tak źle znosi karmienie tzn nie tyle że płacze tylko poprostu jej się coś poprzwstawialo, nie wiem jak było u Ciebie od początku, bo u nas początki były wspaniałe tylko ostatnio się coś stało że mała nie chce jeść słoiczków .

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny a jeszcze podpowiedzcie proszę czy to normalne, że dziecko śpi mi w dzień 4/5h a w nocy od 20 do 5 z jedna pobudka
    Haha chyba chcesz kogoś zdenerwował albo doprowadzić do depresji

86Monia lubi tę wiadomość

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Tak moja od pewnego czasu tzn od tygodnia tak źle znosi karmienie tzn nie tyle że płacze tylko poprostu jej się coś poprzwstawialo, nie wiem jak było u Ciebie od początku, bo u nas początki były wspaniałe tylko ostatnio się coś stało że mała nie chce jeść słoiczków .

No właśnie u mnie to są początki...

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Haha chyba chcesz kogoś zdenerwował albo doprowadzić do depresji

Zgadzam się :D

Camilla13 lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was ma problem z dzieckiem, które nie chce jeść? Próbowałam dać łyżeczką marchewkę, dynię i ziemniaka i efekt za każdym razem był taki sam - ryk, aż się zanosiła... Próbowałam i ciepłe i zimne z takim samym skutkiem.
    moze jeszcze nie jest gotowa? Daj jej do zabawy łyżeczkę,kubeczek miskę niech obejrzy i spróbuje ;) Niech patrzy jak jesz. Za kilka dni spróbuj ponownie ;) Na luzie i bez spiny ;)

kuwejtonka lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png

Wysłany: 11 marca 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja to język wystawia dzisiaj próbowałam jej brokuła dac ale nawet nie otwierała buzi

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jest żarłok ale je mniej mleka. Dzisiaj ogladnelam odcinek serialu z mężem bo memlał chrupki kukurydziane z godzinę. męża ciarki przechodziły jak widział jak wszystko jest oblepione, ale poświęcił się dla chwili relaksu. :D

ola_g89, Camilla13, Izabelle lubią tę wiadomość

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuwejtonka dziecko nie jest jeszcze gotowe, jedz koło niej i mów mniam mniam
    Moja je na drugie śniadanie kaszkę z owocami potem obiadek, wszystko je ale najbardziej smakują jej owoce

kuwejtonka lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 marca 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatarzynaCarmen , jeśli dziecko nie lubi kaszek to nie musisz ich dawać :)
    Ale jeśli masz w domu kaszkę i chcesz jeszcze popróbować - to może warto popróbować w różnych konsystencjach?
    Ja robię kaszkę na swoim mleku. I na początku jest dość gęsta (wtedy mała je ale mniej chętnie) i z czasem robi się coraz bardziej płynna (wtedy mała pije ją chętniej).
    Może warto poeksperymentować?

Camilla , po prostu u Was czuje się najbezpieczniej.
    Nasza nie ma problemu z byciem u kogoś na rękach pod warunkiem, że w zasięgu wzroku jest mama lub tata.

Mum2b ile posiłków? nie wiem. Karmię mlekiem na żądanie + dwa dodatkowe posiłki. Posiłek = zaproponowanie jedzenia. Nie wymagam by zjadła wszystko, po prostu proponuję, jeśli nie chce - nie zmuszam. Staram się też nie podawać posiłków jak jest głodna by się nie frustrowała. Póki co, rozszerzanie diety to poznawanie nowych smaków.

Kuwejtonka ale dziecko nie chce jeść mleka czy posiłków, które proponujesz w ramach rozszerzania diety?
    Polecam książkę "Moje dziecko nie chce jeść".

Camilla13, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia usunęła konto ;(

Wysłany: 12 marca 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że usunęła A wiadomo czemu?

201809135365.png

Wysłany: 12 marca 2019, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce są piękne nie chce za bardzo chwalić, ale od 19 śpi obudziła się o 21 na butelkę k do tej godziny śpi, idę ja budzić bo idziemy do żłobka, ale jak mam wolne to ona na złość się budzi o 5 j nie chce spać hihi,

Camilla13 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Monia usunęła konto ;(

Jestem. założyłam nowe :)

veritaserum, Camilla13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Jestem. założyłam nowe :)

Ufffd z kim ja bym narzekała na te nasze niespioszki :p

• 86monia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam moje bzdetne ciążowe wpisy i uznałam że nie chce ich publicznie trzymać haha
    w myśl zasady zawsze może być gorzej mój dał popis ever

od godziny 1 do 4 nie spał. Nie płakał. Po prostu nie spał. I wstał o 6

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny a jeszcze podpowiedzcie proszę czy to normalne, że dziecko śpi mi w dzień 4/5h a w nocy od 20 do 5 z jedna pobudka
    Tak po cichutku przybijam Ci piątke- żeby dziewczyn nie wkurzyć;-)) Moja też śpi zwykle 4 godziny w dzień, a w nocy 10-11 ;-)
    Tez juz sie obawiam, czy wszystko jest ok, ale...pozostaje sie tylko cieszyc, bo nigdy nie wiadomo kiedy sie to zmieni;-)

Minns, Mum2b lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:

Wczoraj w nagrodę Zosia dostała pałeczkę kukurydzianą. Rozpracowała ją w pół minuty ;) Ot taki smakołyk przy niedzieli, raz w tygodniu.

)

Co to za chrupki, które dajecie dzieciaczkom? bo juz ktorys raz czytam i sie zastanawiam, czy to jakies specjalne dla niemowlaków? czy takie zwykle kukurydziane z marketu?

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Co to za chrupki, które dajecie dzieciaczkom? bo juz ktorys raz czytam i sie zastanawiam, czy to jakies specjalne dla niemowlaków? czy takie zwykle kukurydziane z marketu?

Kukurydziane 100 procent albo z domieszką kaszy jaglanej bezglutenu tygryski są duże i małe i w Biedronce też sa Miami czy jakoś tak

Camilla13, Mum2b, Amy333 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder pytanie do Ciebie jak przechodziła z nutrilon 1 na 2 ?

201809135365.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tyle śpi wbrew pozorom. Bo je na śpiocha w nocy a zazwyczaj śpi od 19-20 do 6 rano. W dzień ostatnio śpi dwa razy po 30 minut i jedna drzemka dłuższą ok 2h.

Dzisiaj miałam super noc spala od 19 do 6 i tylko 3 pobudki o 22, 1, 4.30

Amy333 lubi tę wiadomość

‹‹ 1471 1472 1473 1474 1475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ