WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak moja od pewnego czasu tzn od tygodnia tak źle znosi karmienie tzn nie tyle że płacze tylko poprostu jej się coś poprzwstawialo, nie wiem jak było u Ciebie od początku, bo u nas początki były wspaniałe tylko ostatnio się coś stało że mała nie chce jeść słoiczków .
-
nick nieaktualny
-
KATARZYNACarm wrote:Tak moja od pewnego czasu tzn od tygodnia tak źle znosi karmienie tzn nie tyle że płacze tylko poprostu jej się coś poprzwstawialo, nie wiem jak było u Ciebie od początku, bo u nas początki były wspaniałe tylko ostatnio się coś stało że mała nie chce jeść słoiczków .
No właśnie u mnie to są początki...Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
kuwejtonka wrote:Dziewczyny czy któraś z Was ma problem z dzieckiem, które nie chce jeść? Próbowałam dać łyżeczką marchewkę, dynię i ziemniaka i efekt za każdym razem był taki sam - ryk, aż się zanosiła... Próbowałam i ciepłe i zimne z takim samym skutkiem.
Niech patrzy jak jesz. Za kilka dni spróbuj ponownie
Na luzie i bez spiny
kuwejtonka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymój jest żarłok ale je mniej mleka. Dzisiaj ogladnelam odcinek serialu z mężem bo memlał chrupki kukurydziane z godzinę. męża ciarki przechodziły jak widział jak wszystko jest oblepione, ale poświęcił się dla chwili relaksu.
ola_g89, Camilla13, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Kuwejtonka dziecko nie jest jeszcze gotowe, jedz koło niej i mów mniam mniam
Moja je na drugie śniadanie kaszkę z owocami potem obiadek, wszystko je ale najbardziej smakują jej owocekuwejtonka lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
KatarzynaCarmen , jeśli dziecko nie lubi kaszek to nie musisz ich dawać
Ale jeśli masz w domu kaszkę i chcesz jeszcze popróbować - to może warto popróbować w różnych konsystencjach?
Ja robię kaszkę na swoim mleku. I na początku jest dość gęsta (wtedy mała je ale mniej chętnie) i z czasem robi się coraz bardziej płynna (wtedy mała pije ją chętniej).
Może warto poeksperymentować?
Camilla , po prostu u Was czuje się najbezpieczniej.
Nasza nie ma problemu z byciem u kogoś na rękach pod warunkiem, że w zasięgu wzroku jest mama lub tata.
Mum2b ile posiłków? nie wiem. Karmię mlekiem na żądanie + dwa dodatkowe posiłki. Posiłek = zaproponowanie jedzenia. Nie wymagam by zjadła wszystko, po prostu proponuję, jeśli nie chce - nie zmuszam. Staram się też nie podawać posiłków jak jest głodna by się nie frustrowała. Póki co, rozszerzanie diety to poznawanie nowych smaków.
Kuwejtonka ale dziecko nie chce jeść mleka czy posiłków, które proponujesz w ramach rozszerzania diety?
Polecam książkę "Moje dziecko nie chce jeść".Camilla13, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mum2b wrote:Dziewczyny a jeszcze podpowiedzcie proszę czy to normalne, że dziecko śpi mi w dzień 4/5h a w nocy od 20 do 5 z jedna pobudka
) Moja też śpi zwykle 4 godziny w dzień, a w nocy 10-11
Tez juz sie obawiam, czy wszystko jest ok, ale...pozostaje sie tylko cieszyc, bo nigdy nie wiadomo kiedy sie to zmieni;-)Minns, Mum2b lubią tę wiadomość
-
Izabelle wrote:
Wczoraj w nagrodę Zosia dostała pałeczkę kukurydzianą. Rozpracowała ją w pół minutyOt taki smakołyk przy niedzieli, raz w tygodniu.
)
Co to za chrupki, które dajecie dzieciaczkom? bo juz ktorys raz czytam i sie zastanawiam, czy to jakies specjalne dla niemowlaków? czy takie zwykle kukurydziane z marketu? -
Amy333 wrote:Co to za chrupki, które dajecie dzieciaczkom? bo juz ktorys raz czytam i sie zastanawiam, czy to jakies specjalne dla niemowlaków? czy takie zwykle kukurydziane z marketu?
Kukurydziane 100 procent albo z domieszką kaszy jaglanej bezglutenu tygryski są duże i małe i w Biedronce też sa Miami czy jakoś takCamilla13, Mum2b, Amy333 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja też tyle śpi wbrew pozorom. Bo je na śpiocha w nocy a zazwyczaj śpi od 19-20 do 6 rano. W dzień ostatnio śpi dwa razy po 30 minut i jedna drzemka dłuższą ok 2h.
Dzisiaj miałam super noc spala od 19 do 6 i tylko 3 pobudki o 22, 1, 4.30Amy333 lubi tę wiadomość