X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas koszmar przez ząbki, w dzień przystąpia trochę przy jedzeniu z butli. Że zmęczenia płacze już przed 20, zasypia po 20 i wstaje co 2 godziny z płaczem. Kropelki Viburcol i żel poszły w ruch bo inaczej nie przetrwamy.

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wy podajecie ta marchewkę? Stoje w garach już 2 h, szlak mnie trafia. Marchewka na parze jest za twarda do zrobienia papki. Marchewkę z gotowania wyjęłam też za twarda, blenderem zostają spore kawałki. Ile tą marchewkę mam gotować, żeby to się nadawało na papkę?

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez zęby idą, a do tego jeszcze skok. Ciężkie życie matki ząbkującego dziecka :D Viburcol nie pomaga. Póki co jedziemy na Camillii. Najgorsze jest to, ze w buzi jeszcze nawet nic nie widać, ale ślina na maxa, dziąsła spuchnięte i widać ulgę na buzi jak jej masuje dziaselka. Żel zostawiam jako broń ostateczna jak już będzie się coś przebijało. Usypianie bąbelka znowu stało się koszmarem. I w dzień i w nocy niestety. Dobrze ze chociaż w wózku śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 12:49

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    My zmieniliśmy od razu na 2 i małej to odpowiadało, żadnych problemów brzuszkowych nie było. Nam lekarka z consultatiebureau kazała zacząć podawać chleb z masłem, z pieczywa złapie gluten
    Już znalazłam właśnie gdzieś pamiętam że widziałam że odrazu zmieniłaś....Z jedynk na dwójkę to ja też tak spróbuje

Vlinder lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    KatarzynaCarmen , jeśli dziecko nie lubi kaszek to nie musisz ich dawać :)
    Ale jeśli masz w domu kaszkę i chcesz jeszcze popróbować - to może warto popróbować w różnych konsystencjach?
    Ja robię kaszkę na swoim mleku. I na początku jest dość gęsta (wtedy mała je ale mniej chętnie) i z czasem robi się coraz bardziej płynna (wtedy mała pije ją chętniej).
    Może warto poeksperymentować?

Camilla , po prostu u Was czuje się najbezpieczniej.
    Nasza nie ma problemu z byciem u kogoś na rękach pod warunkiem, że w zasięgu wzroku jest mama lub tata.

Mum2b ile posiłków? nie wiem. Karmię mlekiem na żądanie + dwa dodatkowe posiłki. Posiłek = zaproponowanie jedzenia. Nie wymagam by zjadła wszystko, po prostu proponuję, jeśli nie chce - nie zmuszam. Staram się też nie podawać posiłków jak jest głodna by się nie frustrowała. Póki co, rozszerzanie diety to poznawanie nowych smaków.

Kuwejtonka ale dziecko nie chce jeść mleka czy posiłków, które proponujesz w ramach rozszerzania diety?
    Polecam książkę "Moje dziecko nie chce jeść".

Cyca pije bardzo chętnie.
    Płacze przy każdym podanym warzywie w ramach rozszerzania. Ale podaję papki łyżeczką, może woli kawałki :D

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zębów nie widać. Po Waszych opisach mega się boję jak zaczną iść :p

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nie widać zębów, moja z 4 drzemek w dzień czasem robi sobie 3 ake wtedy śpi dłużej także spoko

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    U nas tez zęby idą, a do tego jeszcze skok. Ciężkie życie matki ząbkującego dziecka :D Viburcol nie pomaga. Póki co jedziemy na Camillii. Najgorsze jest to, ze w buzi jeszcze nawet nic nie widać, ale ślina na maxa, dziąsła spuchnięte i widać ulgę na buzi jak jej masuje dziaselka. Żel zostawiam jako broń ostateczna jak już będzie się coś przebijało. Usypianie bąbelka znowu stało się koszmarem. I w dzień i w nocy niestety. Dobrze ze chociaż w wózku śpi.
    My gondole już schowalismy na poddaszu. Od początku dostawał w niej szału. W spacerowce też nie zasypia. Od razu podnosi się do siadania i wszystko ogląda. Żelu uzywam w poludnie i przed snem inaczej co chwilę się denerwuje i płacze.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    My gondole już schowalismy na poddaszu. Od początku dostawał w niej szału. W spacerowce też nie zasypia. Od razu podnosi się do siadania i wszystko ogląda. Żelu uzywam w poludnie i przed snem inaczej co chwilę się denerwuje i płacze.
    A masz funkcje fotelika na stelaż? Dużo dzieci nie- wozkowych lubia ta forme

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    A masz funkcje fotelika na stelaż? Dużo dzieci nie- wozkowych lubia ta forme
    Tak, na zakupach sprawdza się ale niestety na max pół godziny i wtedy synek ląduje na rękach cały szczęśliwy. No cóż taki typ

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz jadł słoiczek z mięsem. Chciał więcej i więcej ale dostal połowę. Spróbowałam jak to smakuje i blee, okropne. Dam mężowi spróbować jak wróci, już wiedzę jego minę hehe. W domu to on gotuje bo to kocha, ciekawe czy wyrzuci słoiczek i sam będzie gotować dla synka

KATARZYNACarm, promyczek 39, ola_g89 lubią tę wiadomość

• 86monia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Dziś pierwszy raz jadł słoiczek z mięsem. Chciał więcej i więcej ale dostal połowę. Spróbowałam jak to smakuje i blee, okropne. Dam mężowi spróbować jak wróci, już wiedzę jego minę hehe. W domu to on gotuje bo to kocha, ciekawe czy wyrzuci słoiczek i sam będzie gotować dla synka
    Ja zaczęłam od słoiczków a teraz z książki U malucha na talerzu... super proste przepisy

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Vlinder pytanie do Ciebie jak przechodziła z nutrilon 1 na 2 ?
    Przeszłam od razu z 1 na 2, ale ja podawałam hipp bio combiotic. Wieczorem w sobotę podałam ostatnią porcję 1, a w niedzielę rano już 2, bo jedynka się skończyła i nie było sensu kupować kolejnej 1 tylko do przejścia. Mała wg mnie nie odczuła tego, wypróżniała się tak jak zawsze, żadnego bólu brzucha.

KATARZYNACarm lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Już znalazłam właśnie gdzieś pamiętam że widziałam że odrazu zmieniłaś....Z jedynk na dwójkę to ja też tak spróbuje
    jakieś 2 tyg. temu przy półce z mlekiem rozmawiałam z Holenderką, ona brała mleko dedykowane dla Kruidvat, mówiła, ze 2 dzieci wychowała na ich mleku i skoro dzieci brzuch nie boli, to nie ma sensu przepłacać. Na spróbowanie wzięłam dla mojej mleko nr 2 (kruidvat z niebieskim napisem) i powiem Tobie, że nie widzę różnicy, oprócz portfela. Mała chętnie je pije, kleik na nim też, brzuszek nie boli. Teraz kończymy już 2 pudełko, bo jedno pudełko wystarcza nam na tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 18:17

bhywvcqgxdl0na75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Ja zaczęłam od słoiczków a teraz z książki U malucha na talerzu... super proste przepisy
    Lecę jutro do empiku :) Słaba że mnie kucharka ale jakoś ogarnę haha

• Vlinder Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

KATARZYNACarm wysłałam Tobie wiadomość prywatną :)

bhywvcqgxdl0na75.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaczynałam od słoiczków a teraz lecę z thermomixem i ichnimi przepisami dla dzieci lub gotuje na parze i miksuje. Marchewkę też mi blenduje bez problemu a dodajesz do blendowania trochę wody i oleju?

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Ja też zaczynałam od słoiczków a teraz lecę z thermomixem i ichnimi przepisami dla dzieci lub gotuje na parze i miksuje. Marchewkę też mi blenduje bez problemu a dodajesz do blendowania trochę wody i oleju?

Ja według przepisu to tam jest i woda i oliwa z oliwek lub olej rzepakowy jakiś niskoeurkowy ( cokolwiek to znaczy).

• asese Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Dziewczyny jak Wy podajecie ta marchewkę? Stoje w garach już 2 h, szlak mnie trafia. Marchewka na parze jest za twarda do zrobienia papki. Marchewkę z gotowania wyjęłam też za twarda, blenderem zostają spore kawałki. Ile tą marchewkę mam gotować, żeby to się nadawało na papkę?
    Spróbuj zamiast blendowania zetrzeć ugotowaną marchewkę na takim siteczku z drobnymi oczkami, jak od zaparzacza do herbaty. Wychodzi fajna papka. Jeśli chodzi o czas gotowania, to jeśli danego dnia nie miałam marchewki na obiad, np w rosołku i gotowałam specjalnie, to kroilam marchewkę w słupki i wtedy była miękka po 20min.gotowania.

rg50flw1ig1o65jx.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla ja też dziś podałam pierwszy słoiczek z mięskiem z królika, zjadla pół słoiczka, ale ona zawsze tyle je

Camilla13 lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 1472 1473 1474 1475 1476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ