X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę jutro iść do gina ( u mnie w mieście przyjmuje w poniedziałki) będzie to 6t4d czy poczekać jeszcze tydzień i iść w następny poniedziałek? Sama nie wiem co mam robić, jednak bardziej skłaniam się ku temu żeby poczekać jeszcze ten tydzień i na pewno już zobaczyć serduszko.

Marzena782 lubi tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Dziewczyny mogę jutro iść do gina ( u mnie w mieście przyjmuje w poniedziałki) będzie to 6t4d czy poczekać jeszcze tydzień i iść w następny poniedziałek? Sama nie wiem co mam robić, jednak bardziej skłaniam się ku temu żeby poczekać jeszcze ten tydzień i na pewno już zobaczyć serduszko.
    Ja byłam w 6 tygodniu i 3 dniu i już były serduszka. 5,9 mm wielkość maluszków.

MiSia :) lubi tę wiadomość

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder 27.02 .... 4 tygodnie jeszcze

• Rucola Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Ja mialam dziewczyny krwawienie wczoraj. Trwalo z 2 godziny. Bylam w szpitalu, maluch urosl i serce bije. Przyczyna krwawienia nieznana. Leze w domu, na razie przeszlo.
    Lez i wypoczywaj i informuj nas na bierzaco. Musi byc dobrze.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja tak ze byłam w 6t3d i maleństwo miało 6,5mm i pięknie bijące serduszko:) :)

MiSia :) lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w środę będzie to 6tc i 1dzien byłam już w czwartek i był zarodek ale za wiele się nie dowiedziałam (ten wredny lekarz co wyzwal mnie ze prywatnie powinnam przyjść jak chodziłam) ja wolę iść teraz a potem pewnie w 8tc

Marzena782, MiSia :) lubią tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka91 wrote:
    Ja powoli się żegnam z wami od rana plamienia byłam na IP dostałam krwotok beta hcg niska krwawie dalej jak podczas miesiączki ponoć ma zadecydować u mnie najbliższe 48h ale coś czuję że tutaj się zakończy poronieniem :( nie dostałam leków tylko no spe bo na to nie ma leków jeśli się zaczęło to lepiej jak się oczyszcze samoistnie
    Bardzo mi przykro :( trzymaj się jakoś

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia poczekałabym jeszcze tydzień, wtedy powinnaś już zobaczyć serduszko, jeśli pójdziesz zbyt wcześnie narazisz siebie na niepotrzebny stres.

Av, MiSia :) lubią tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek1214 wrote:
    Już po wizycie, pierwsza ulga ciąża w macicy jest zarodek wszystko w porządku 5.02 wizyta serduszkowa.. Miejmy nadzieję że już będzie :)
    Cudownie, w koncu dobre wiafomosci dzis na forum

Asiek1214 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Vlinder 27.02 .... 4 tygodnie jeszcze
    To faktycznie jeszcze długo, ale będziesz miała pewność. Mnie położna umówiła równo w 9+0 ze względu na moje krwawienie, inaczej pierwsze usg mialabym w 12 tyg. Czekam z niecierpliwością na Twoją wizytę :)

Kadża lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Marzenko Imienniczko ma :)
    Wszystko będzie dobrze :* odpoczywaj dużo :*
    Trzymam kciuki :)

Ja się najadłam „ obiadu na mieście „ i teraz leżę jak Opos i nie mogę się ruszyć Haha :D
    Doskonale wiem co czujesz, ciaza miesiac 7my :0

Synek 💚 31.08.2018r.
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka tak bardzo mi przykro :(
    Kurde co się dzieje, co chwilę jakieś źle wieści...

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze miałam ovu w 20 albo 21 dc nie jestem do końca pewna także przez pozna owulacje mogę jeszcze nie zobaczyć serduszka. Synek też jest z późnej owulacji i właśnie patrzyłam na usg to w 6t2d jeszcze nie bylo serduszka. Wydaje mi się, że teraz będzie tak samo. Strasznie mnie kusi żeby już się coś dowiedzieć i podglądnac maleństwo, ale jak teraz nie będzie to za dwa tygodnie będzie mi kazał przyjść dopiero. Chyba poczekam jeszcze ten tydzień, już tyle wytrzymałam to wytrzymam jeszcze ;) Chyba że mi się odmieni i pójdę :D

Vlinder, Marzena782, aLunia lubią tę wiadomość

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder dzięki

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka91 wrote:
    Ja powoli się żegnam z wami od rana plamienia byłam na IP dostałam krwotok beta hcg niska krwawie dalej jak podczas miesiączki ponoć ma zadecydować u mnie najbliższe 48h ale coś czuję że tutaj się zakończy poronieniem :( nie dostałam leków tylko no spe bo na to nie ma leków jeśli się zaczęło to lepiej jak się oczyszcze samoistnie
    Marzenka tak mi przykro trzymaj się kochana

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Agnieszkaaa88 Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Tak mieszkam w NL

Ja tez :) Mam takie pytanie Wiesz moze czy to normalne ze pierwsza wizytę u poloznej mam dopiero w 9tc.Troche sie denerwuje czy wszystko dobrze bo to moja pierwsza ciaza.

• Herbata Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiek super wiadomość, bardzo się cieszę ☺

Marzenko trzymaj się :-( obok tego szczęścia w tym wątku tyle smutku też :-(

Dziewczyny jesteście wielkie, kciuki pomogły zaliczyłam na 4 i 5. ☺ :-D
    Ale teraz cały czas leżę bo chyba po całym tygodniu pracy i weekendzie w szkole trochę brzuch mnie pobolewa.

Vlinder, Kadża, Marzena782, CzterolistnaKoniczyna, natalinka, MiSia :), matkapatka, Asiek1214, Anet85 lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszkaaa88 wrote:
    Ja tez :) Mam takie pytanie Wiesz moze czy to normalne ze pierwsza wizytę u poloznej mam dopiero w 9tc.Troche sie denerwuje czy wszystko dobrze bo to moja pierwsza ciaza.
    Pierwszą wizytę miałam u położnej w 8+5 tyg, a wczoraj 9+0 mialam pierwsze usg, jak pisalam wczesniej gdybym nie miala krwawienia pierwsze usg byloby w 12 tyg. Tutaj to calkiem normalna praktyka. Niestety nie pozostaje Tobie nic innego jak czekać

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Vlinder Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata wrote:
    Asiek super wiadomość, bardzo się cieszę ☺

Marzenko trzymaj się :-( obok tego szczęścia w tym wątku tyle smutku też :-(

Dziewczyny jesteście wielkie, kciuki pomogły zaliczyłam na 4 i 5. ☺ :-D
    Ale teraz cały czas leżę bo chyba po całym tygodniu pracy i weekendzie w szkole trochę brzuch mnie pobolewa.
    Gratuluję, super wyniki. Odpoczywaj

Herbata lubi tę wiadomość

bhywvcqgxdl0na75.png
  • Agnieszkaaa88 Znajoma

Wysłany: 28 stycznia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vlinder wrote:
    Pierwszą wizytę miałam u położnej w 8+5 tyg, a wczoraj 9+0 mialam pierwsze usg, jak pisalam wczesniej gdybym nie miala krwawienia pierwsze usg byloby w 12 tyg. Tutaj to calkiem normalna praktyka. Niestety nie pozostaje Tobie nic innego jak czekać

Dzieki, czyli tutaj to normalne. A wiesz moze jak jest z badaniami prenatalnymi przy podstawowym ubezpieczeniu? Zapewne platne tylko ciekawa jestem ile?

‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ