WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tasia86 wrote:Poczekaj, poczekaj Jeśli jeszcze nie będzie widać serduszka to będziesz się stresować niepotrzebnie, a za tydzień już na bank będzie. Szybko zleci.
Tak zrobię! Dzięki dziewczyny -
Malgonia wrote:Też ostatnio czytałam o opryszczkach bo mnie przyatakowała. Podobno są groźne gdy pierwszy raz w zyciu wyskoczą w ciąży.
-
Rucola wrote:No ja dzis jestem idealnym przykładem histeryczki i paranoiczki. Najpierw płakałam, ze nie mam mdłości. Wieczorem wymordowało mnie strasznie to teraz sobie wkrecam ze nie czuje nic w brzuchu.. dobrze ze ide jutro do pracy bo pierdzielca w tym domu dostaje... i chyba sobie ogarne drugiego ginekologa bo jak mam tak swirowac to wole miec usg co tydzien...
No panikujecie Strasznie jesteśmy w podobnym tygodniu, Spokojnie kochana wiem co czujesz „ mówię o podwójnym Gin. Gdyż 15 stycznia miałam wizytę i oznajmił mi ze widzimy się za 4 tyg.. oszaleć można wiec w środę idę do innej na kontrole
Jeśli będziesz spokojniejsza Oczywiście idź do 2:)
Tym czasem tule Cię do snu byś już tak nie myślała kochana
Mysli złe PRECZ !
Tylko te dobre w serduszku miej „ ale poeta ze mnie ”Rucola lubi tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Jeśli chodzi o opryszczkę to faktycznie, groźna może być tylko jeśli będąc w ciąży zarazimy się nią pierwszy raz. Ja miałam opryszczkę w pierwszej ciąży i to w pierwszym trymestrze (ale to nie było pierwsze zarażenie w moim życiu) i wszystko jest okej, mały zdrowiutkiSynek ur. w 2016
-
Marzena782 wrote:No panikujecie Strasznie jesteśmy w podobnym tygodniu, Spokojnie kochana wiem co czujesz „ mówię o podwójnym Gin. Gdyż 15 stycznia miałam wizytę i oznajmił mi ze widzimy się za 4 tyg.. oszaleć można wiec w środę idę do innej na kontrole
Jeśli będziesz spokojniejsza Oczywiście idź do 2:)
Tym czasem tule Cię do snu byś już tak nie myślała kochana
Mysli złe PRECZ !
Tylko te dobre w serduszku miej „ ale poeta ze mnie ”Marzena782 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Co sądzicie o Detektorze tętna Płodu ?
Na Facebooku jeśli nie macie to polecam bardzo stronę „ Ciąża - pytania i odpowiedzi „ przyszłe mamy kupują już właśnie w 8-9 tyg:) i są mega zadowolone
Tylko ostrzegają by nie pomylić z własnym tętnem lepiej iść Pierw do lekarza i niech pokaże w którym miejscu jest maluszek umiejscowiony by nie było problemu z odnalezieniem )
Ja KUPUJEWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2018, 22:45
Malgonia, Rucola lubią tę wiadomość
4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Ja sobie postanowilsm, ze jak.juz pohde do tej endokrynolog to ja podpytam jak to z tymi objawami jest. Bo faceci to mi pierdoly opowiadaja ze kazda kobieta jest inna itd, ale jesli kobitka byla w ciazy to moze zrozumie ze nie chodzi o rozna intensywnosc objawow u roznych kobiet tylko o rozna intensywnosc na przestrzeni dni tygodni itd.
Mi po kilku dniach odezwaly sie cycki i macice znow czuje, wiec moge isc spac.
Rucola glowa do gory. Jeszcze przed nami 2 ciezsze tygodnie. A calosciowo obysmy do konca lutego dotrwaly to bedzie juz z gorki. -
Marzena782 wrote:Co sądzicie o Detektorze tętna Płodu ?
Na Facebooku jeśli nie macie to polecam bardzo stronę „ Ciąża - pytania i odpowiedzi „ przyszłe mamy kupują już właśnie w 8-9 tyg:) i są mega zadowolone
Tylko ostrzegają by nie pomylić z własnym tętnem lepiej iść Pierw do lekarza i niech pokaże w którym miejscu jest maluszek umiejscowiony by nie było problemu z odnalezieniem )
Ja KUPUJE
Moj brat to ma. Powiedzial ze mi pozyczy kolo 20 tygodnia zebym nie zeswirowala jak nie znajde. Ale moze pogadam z bratowa, ona bardziej rozumie moje paranoje. -
U mnie objawy też raz są a raz nie ma. Mi ginekolog kobieta mówiła np że nie porownywac ciąż bo właśnie każda inna hehe. A właśnie ta moja trzecia ciąża jest całkiem inna od pierwszej. Czasem sovie tak myślę, że się tutaj wypowiadam a może u mnie już po wszystkim i zaraz się karce. Serio oszalec można. Pociesza mnie to, że nie jestem sama i że wzajemnie się pocieszamy
Rucola lubi tę wiadomość
-
Marzena782 wrote:Co sądzicie o Detektorze tętna Płodu ?
Ja KUPUJE#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Mmmm ja to mam pecha. Pojechałam na badania dziś a w placówce nie ma wody i wszystko odwołali. Gdybym się nie wyklocila to na za kilka dni mi dopiero chcieli przełożyć.
-
Cześć dziewczyny. Witam się w 8 tygodniu ciąży w okropnym stanie - dopadła mnie choroba. Zaczęło się wczoraj jak zwykle od kataru, do tego doszła gorączka, ból głowy, zatkany nos i uszy, drapiące gardło i kaszel, załzawione szczypiące oczy i ból mięśni jak przy grypie... serio nie kontaktuję. Czym wielce mogę się ratować - syrop Prenalen, tabletki do ssania Prenalen, wzięłam Paracetamol, witaminy (codziennie biorę), wapno i witamina C rozpuszczane... i wymiękam. Wstałam o 5, zrobiłam sobie inhalacje z soli fizjologicznej i jestem w pracy. Nie wiem co mam robić. U mnie bardzo źle podchodzą do jakichkolwiek zwolnień, nie pracuję tu zbyt długo (2 miesiące temu zmieniłam pracę), więc nie wiem co robić. A chciałabym nie skończyć na antybiotyku. Odpowiadam bezpośrednio przed dyrektorem, a jego teraz jeszcze nie ma... pociągnąć jakoś dzisiejszy dzień i wziąć od jutra dwa dni wolnego? Co myślicie?