WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
serena1989 wrote:Cześć dziewczyny. Witam się w 8 tygodniu ciąży w okropnym stanie - dopadła mnie choroba. Zaczęło się wczoraj jak zwykle od kataru, do tego doszła gorączka, ból głowy, zatkany nos i uszy, drapiące gardło i kaszel, załzawione szczypiące oczy i ból mięśni jak przy grypie... serio nie kontaktuję. Czym wielce mogę się ratować - syrop Prenalen, tabletki do ssania Prenalen, wzięłam Paracetamol, witaminy (codziennie biorę), wapno i witamina C rozpuszczane... i wymiękam. Wstałam o 5, zrobiłam sobie inhalacje z soli fizjologicznej i jestem w pracy. Nie wiem co mam robić. U mnie bardzo źle podchodzą do jakichkolwiek zwolnień, nie pracuję tu zbyt długo (2 miesiące temu zmieniłam pracę), więc nie wiem co robić. A chciałabym nie skończyć na antybiotyku. Odpowiadam bezpośrednio przed dyrektorem, a jego teraz jeszcze nie ma... pociągnąć jakoś dzisiejszy dzień i wziąć od jutra dwa dni wolnego? Co myślicie?
Moim zadaniem praca pracą ale dziecko ważniejsze. Ja bym wzięła wolne i siee wychorowala w domu porzadnieRucola lubi tę wiadomość
-
Tak w ogóle to witam się z rana
Wczoraj zbytnio mnie nie było, dopiero nadrobilam wszystkoe wpisy.
Co do objawów to moje też mniejsze... a jeszcze dziś mi się śniło że zaczęłam krwawic...
Ale jutro idę podejrzeć serduszko więc za długo martwić się nie będę
Co do detektora to ja słyszałam różne opinie, w poprzedniej ciąży chciałam kupić ale w końcu zrezygnowałam bo stwierdziłam że więcej przy tym będzie stresu niż to warte. Jak można używać go po 12tc to jest to w.miarę spokojny okres już, gdzie nic nie powinno się już dziać a parę tyg i już będzie czuć ruchy a to uspokaja dużo bardziej -
Tylko kurczę za 3 tygodnie kończy mi się umowa na okres próbny i boję się, że jak teraz pójdę na zwolnienie to mi nie przedłużą.
-
serena1989 wrote:Cześć dziewczyny. Witam się w 8 tygodniu ciąży w okropnym stanie - dopadła mnie choroba. Zaczęło się wczoraj jak zwykle od kataru, do tego doszła gorączka, ból głowy, zatkany nos i uszy, drapiące gardło i kaszel, załzawione szczypiące oczy i ból mięśni jak przy grypie... serio nie kontaktuję. Czym wielce mogę się ratować - syrop Prenalen, tabletki do ssania Prenalen, wzięłam Paracetamol, witaminy (codziennie biorę), wapno i witamina C rozpuszczane... i wymiękam. Wstałam o 5, zrobiłam sobie inhalacje z soli fizjologicznej i jestem w pracy. Nie wiem co mam robić. U mnie bardzo źle podchodzą do jakichkolwiek zwolnień, nie pracuję tu zbyt długo (2 miesiące temu zmieniłam pracę), więc nie wiem co robić. A chciałabym nie skończyć na antybiotyku. Odpowiadam bezpośrednio przed dyrektorem, a jego teraz jeszcze nie ma... pociągnąć jakoś dzisiejszy dzień i wziąć od jutra dwa dni wolnego? Co myślicie?
Ty i dziecko jesteście najważniejsze masz prawo się wyleżeć i ja bym tak zrobiła !4,5 roku starań
Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
-
Asiek1214 wrote:Już po wizycie, pierwsza ulga ciąża w macicy jest zarodek wszystko w porządku 5.02 wizyta serduszkowa.. Miejmy nadzieję że już będzie
Asiek ja również 5.02 idę na serduszkową
Vlinder, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie, u mnie bez zmian wc woła mnie po każdym posiłku. Syna odprowadziłam do szkoły i mam kilka godzin wolnego, powiedzmy bo zawsze jest co robić w domu.
-
Marlena wrote:Tak w ogóle to witam się z rana
Wczoraj zbytnio mnie nie było, dopiero nadrobilam wszystkoe wpisy.
Co do objawów to moje też mniejsze... a jeszcze dziś mi się śniło że zaczęłam krwawic...
Ale jutro idę podejrzeć serduszko więc za długo martwić się nie będę
Co do detektora to ja słyszałam różne opinie, w poprzedniej ciąży chciałam kupić ale w końcu zrezygnowałam bo stwierdziłam że więcej przy tym będzie stresu niż to warte. Jak można używać go po 12tc to jest to w.miarę spokojny okres już, gdzie nic nie powinno się już dziać a parę tyg i już będzie czuć ruchy a to uspokaja dużo bardziej
-
serena1989 wrote:Tylko kurczę za 3 tygodnie kończy mi się umowa na okres próbny i boję się, że jak teraz pójdę na zwolnienie to mi nie przedłużą.
-
serena1989 wrote:Tylko kurczę za 3 tygodnie kończy mi się umowa na okres próbny i boję się, że jak teraz pójdę na zwolnienie to mi nie przedłużą.
Idź na zwolnienie i się nawet nie zastanawiaj... Mi ginekolog mówiła że nawet jak ktoś w pracy zacznie kochać to mam odrazu przyjść po zwolnienie
..
Ja dziewczyny umrę dzisiaj że stresu;( przez cały weekend miałam gulke na dziasle więc plukalam szałwia i się zmniejsza ła ale dzisiaj w nocy przybrała nie biotyczne rozmiary (tak że nawet buzi nie mogłam zamknąć;() i spuchł mi węzeł chłonny... Teraz zrobiła się taka miękka, a ja przestałam odczuwać jakie kolwiek objawy ciążowe... Nie bolą mnie nawet piersi... Wizyta u dentysty dopiero na 14 a do ginekologa dostanę się najwcześniej w środę... Do tego czasu osiwieje... -
Dzien dobry z rana kto dzisiaj ze mna wizytuje? Ja o 16:15 .. boje sie mega .. bo to pierwsza wizyta a ja juz zaczynam 10 tydz... czy wszystko bedzie dobrze? Czy bedzie serduszko? A co jesli to ze przez pierwsze tygodnie nie bralam leku na tarczyce, ze przez to sie cos stalo z dzieckiem.. trzymajcie prosze kciuki
Marlena, Amy333, promyczek 39, MiSia :), Asiek1214, Marzena782 lubią tę wiadomość
-
carolla90 wrote:Dzien dobry z rana kto dzisiaj ze mna wizytuje? Ja o 16:15 .. boje sie mega .. bo to pierwsza wizyta a ja juz zaczynam 10 tydz... czy wszystko bedzie dobrze? Czy bedzie serduszko? A co jesli to ze przez pierwsze tygodnie nie bralam leku na tarczyce, ze przez to sie cos stalo z dzieckiem.. trzymajcie prosze kciuki
Będzie dobrze :-* a wcześniej miałaś problemy z tarczycą? Tsh mierzylaś? -
carolla90 wrote:Dzien dobry z rana kto dzisiaj ze mna wizytuje? Ja o 16:15 .. boje sie mega .. bo to pierwsza wizyta a ja juz zaczynam 10 tydz... czy wszystko bedzie dobrze? Czy bedzie serduszko? A co jesli to ze przez pierwsze tygodnie nie bralam leku na tarczyce, ze przez to sie cos stalo z dzieckiem.. trzymajcie prosze kciuki
-
Czesiowa wrote:Idź na zwolnienie i się nawet nie zastanawiaj... Mi ginekolog mówiła że nawet jak ktoś w pracy zacznie kochać to mam odrazu przyjść po zwolnienie
..
Ja dziewczyny umrę dzisiaj że stresu;( przez cały weekend miałam gulke na dziasle więc plukalam szałwia i się zmniejsza ła ale dzisiaj w nocy przybrała nie biotyczne rozmiary (tak że nawet buzi nie mogłam zamknąć;() i spuchł mi węzeł chłonny... Teraz zrobiła się taka miękka, a ja przestałam odczuwać jakie kolwiek objawy ciążowe... Nie bolą mnie nawet piersi... Wizyta u dentysty dopiero na 14 a do ginekologa dostanę się najwcześniej w środę... Do tego czasu osiwieje...
-
Vlinder nie no generalnie raczej na pewno przedłużą, ale nie chcę dokładać powodów, żeby tego nie zrobili, bo z macierzyńskiego nici i na gwałt musiałabym szukać nowej pracy...
W ogóle to jutro mam pierwszą wizytę u ginekologa i mam nadzieję, że już będzie wszystko pięknie widać umówiłam gina o 9 rano, a o 10.30 internistkę i chyba dziś będę musiała jakoś przetrwać, a jutro wezmę 2 dni zwolnienia chociaż, żeby się podkurować.Vlinder lubi tę wiadomość
-
Marlena wrote:Będzie dobrze :-* a wcześniej miałaś problemy z tarczycą? Tsh mierzylaś?
Tsh zmierzylam 3 tyg temu i mam brac euthyrox 50.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 09:46
-
Nadzieja2018 wrote:W miejscach intymnych czy na ustach? Gdzieś czytałam że opryszczka nie jest niebezpieczna ważne by zagoila się do dnia porodu17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
Nadzieja - mi właśnie wczoraj też dodatkowo wyszła opryszczka na ustach Ale wiem, że Heviran w tabletkach można w ciąży brać. Mi w pierwszej ciąży z synem przepisała i brałam (i pomogło szybko).
-
serena1989 wrote:Vlinder nie no generalnie raczej na pewno przedłużą, ale nie chcę dokładać powodów, żeby tego nie zrobili, bo z macierzyńskiego nici i na gwałt musiałabym szukać nowej pracy...
W ogóle to jutro mam pierwszą wizytę u ginekologa i mam nadzieję, że już będzie wszystko pięknie widać umówiłam gina o 9 rano, a o 10.30 internistkę i chyba dziś będę musiała jakoś przetrwać, a jutro wezmę 2 dni zwolnienia chociaż, żeby się podkurować.
W ciąży muszą Ci przedłużyć umowę do dnia porodu a potem macierzyński Ci normalnie przysługuje;)Malgonia lubi tę wiadomość