WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Krwiakowe czoewczyny. U mnie od 3 dni z przerwami delikatne krwawienia brunatną krwią. Lekarz twierdzi, ze w moim przypadku krwiak powinien sie raczej oproznic niz wchlonac, to najbardziej optymistyczna wiadomosc. Jednak jest centralnie pod samym jajem plodowym, duzy i grozny, wiec przy oderwaniu sie, moglby za soba pociagnac zdrowa ciaze.
Jedyne zalecenia- lezenie 22/24 godziny- takie dostalam ja...
wiem jal ciezko jest to realizowac, zwlaszcza, koedy ma sie jiz dziecko. Jestem ta szczesciara, ze moj maz dzielnie ogarnia mala, firme i dom.
Boje sie troche w glebi ducha, ze te brunatne plamienia moga rez swiadczyc o odklejaniu kosmowki.. noestety u mnie czesciowo z cechami odklejania na usg:/
Ale- glowy do gory!! Wyjdziemy z tego!
Córka Igusia 13.03.2014 - 4 latka -
Ciemnowlosa wrote:Ja juz po wizycie u mojej zaufanej dr rodzinnej. Mam sie nie przejmowac opryszczka. Dziewczyny Wy tez macie takie calodniowe mdlosci? Co robicie z nimi? Fo chwile cos jem albo pije bo wtedy nie czuje ich a po skończeniu znowu
-
serena1989 wrote:Cześć dziewczyny. Witam się w 8 tygodniu ciąży w okropnym stanie - dopadła mnie choroba. Zaczęło się wczoraj jak zwykle od kataru, do tego doszła gorączka, ból głowy, zatkany nos i uszy, drapiące gardło i kaszel, załzawione szczypiące oczy i ból mięśni jak przy grypie... serio nie kontaktuję. Czym wielce mogę się ratować - syrop Prenalen, tabletki do ssania Prenalen, wzięłam Paracetamol, witaminy (codziennie biorę), wapno i witamina C rozpuszczane... i wymiękam. Wstałam o 5, zrobiłam sobie inhalacje z soli fizjologicznej i jestem w pracy. Nie wiem co mam robić. U mnie bardzo źle podchodzą do jakichkolwiek zwolnień, nie pracuję tu zbyt długo (2 miesiące temu zmieniłam pracę), więc nie wiem co robić. A chciałabym nie skończyć na antybiotyku. Odpowiadam bezpośrednio przed dyrektorem, a jego teraz jeszcze nie ma... pociągnąć jakoś dzisiejszy dzień i wziąć od jutra dwa dni wolnego? Co myślicie?
Współczuję Ci bo mnie męczy taki kaszel, że nie mogę spać w nocy.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na kaszel? Syrop z cebuli piję ale chyba nie pomaga -
Ciemnowlosa wrote:Ja juz po wizycie u mojej zaufanej dr rodzinnej. Mam sie nie przejmowac opryszczka. Dziewczyny Wy tez macie takie calodniowe mdlosci? Co robicie z nimi? Fo chwile cos jem albo pije bo wtedy nie czuje ich a po skończeniu znowu
U mnie też praktycznie mdłości są odczuwalne przez cały dzień, raz mocniejsze raz słabiutkie. Na szczęście na mdlosciach się kończy.
-
Leon
-
Amy333 wrote:Serena ja bym mimo wszystko wziela kilka dni wolnego i sie podleczyła.
Sama jestem w podobnej sytuacji, chyba jutro pojde do lekarza zeby mnie osłuchał, bo strasznie kaszle.
A przed chwilą wyszlam od gina- mój maluszek ma już 1,3cm:) serduszko bije ślicznie (174). Pod koniec lutego prenatalne:)
Całe 1,3 cm szczęścia GratulujeAmy333 lubi tę wiadomość
-
Serena jesli jest goraczka to chyba najlepiej udac sie od razu do lekarza. Ja tez jestem po przeziebieniu wszysyko jak u Viebie procz goraczki. Bralam ten syrop i psikadelko do nosa dla ciezarnych i po 5 dniach meki przeszlo. 2 razy zjadlam tez po calej cytrynie. Mniam17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
serena1989 wrote:Cześć dziewczyny. Witam się w 8 tygodniu ciąży w okropnym stanie - dopadła mnie choroba. Zaczęło się wczoraj jak zwykle od kataru, do tego doszła gorączka, ból głowy, zatkany nos i uszy, drapiące gardło i kaszel, załzawione szczypiące oczy i ból mięśni jak przy grypie... serio nie kontaktuję. Czym wielce mogę się ratować - syrop Prenalen, tabletki do ssania Prenalen, wzięłam Paracetamol, witaminy (codziennie biorę), wapno i witamina C rozpuszczane... i wymiękam. Wstałam o 5, zrobiłam sobie inhalacje z soli fizjologicznej i jestem w pracy. Nie wiem co mam robić. U mnie bardzo źle podchodzą do jakichkolwiek zwolnień, nie pracuję tu zbyt długo (2 miesiące temu zmieniłam pracę), więc nie wiem co robić. A chciałabym nie skończyć na antybiotyku. Odpowiadam bezpośrednio przed dyrektorem, a jego teraz jeszcze nie ma... pociągnąć jakoś dzisiejszy dzień i wziąć od jutra dwa dni wolnego? Co myślicie?
Leon
-
zuza88 wrote:Doczytałam, że wiele z Was też ma dni kiedy brak jest objawów.
Mi mdłości tak jakby przeszły i piersi bolą mnie mniej. Mam nadzieję, że to normalne i nic złego się nie dziejeMalgonia lubi tę wiadomość
Leon
-
Av wrote:Czytałam, że szczyt mdłości przypada na 8/9 tydzień a potem łagodnieją. U mnie sie to zgodziło co do dnia, bo najgorzej miałam w nocy na początku 9 tygodnia. Teraz jest coraz lepiej z mdłościami ale z kolei jestem głodna non-stop. Nie jestem w stanie się najeść. I wciąż mnie odrzuca od wielu produktów.
Dzięki za odpowiedź
Ja mam bardzo dużą niechęć do ryb a przed ciążą to tylko ryby mogłabym jeść.
Teraz na samą myśl jest mi niedobrze a jakbym poczuła zapach...fuuu -
Dzień dobry dziewczęta
Dopiero nadrobiłam cały wczorajszy dzień, bo byliśmy z mężem w Zakopanem na skokach, nieźle się rozpisalyscie
Trzymam kciuki za wszystkie przeziębione, żeby wszystko szybko przeszło. Witam nowe mamusie
Mam kolejna wizytę w środę, będzie to 6t2d tak bym chciała już usłyszeć to małe serduszko, ale u mnie będzie chyba jeszcze za wcześnie... a co do dotykania piersi, to ja sprawdzam je średnio co godzinę (paranoja!) w ogóle mąż mówi, ze nasze dziecko się urodzi takie znerwicowane, ze on już się boiLabonny lubi tę wiadomość
-
MamaIgi wrote:Krwiakowe czoewczyny. U mnie od 3 dni z przerwami delikatne krwawienia brunatną krwią. Lekarz twierdzi, ze w moim przypadku krwiak powinien sie raczej oproznic niz wchlonac, to najbardziej optymistyczna wiadomosc. Jednak jest centralnie pod samym jajem plodowym, duzy i grozny, wiec przy oderwaniu sie, moglby za soba pociagnac zdrowa ciaze.
Jedyne zalecenia- lezenie 22/24 godziny- takie dostalam ja...
wiem jal ciezko jest to realizowac, zwlaszcza, koedy ma sie jiz dziecko. Jestem ta szczesciara, ze moj maz dzielnie ogarnia mala, firme i dom.
Boje sie troche w glebi ducha, ze te brunatne plamienia moga rez swiadczyc o odklejaniu kosmowki.. noestety u mnie czesciowo z cechami odklejania na usg:/
Ale- glowy do gory!! Wyjdziemy z tego!
MamaIgi u mnie uwidoczniły sie na usg jakieś małe plamy obok jaja płodowego, więc ginekolog powiedział, że będę jeszcze plamić dopóki się nie opróżni. Na moje pytanie: krwiak? odpowiedział: zaraz krwiak, w trakcie zagnieżdżenia naczynia źle trafiły i stąd taka bańka. Nie wspominał, że mam leżeć, więc zakładam, że mogę normalnie się poruszać. Plamienie raz większe, innym razem mniejsze. Powiedział, że tak plamić mogę do końca ciązy.
Za Ciebie trzymam mocno kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 12:17
gg88, MamaIgi lubią tę wiadomość
-
Asiek1214 wrote:Siwulec MiSia u mnie to będzie dopiero 6 tydzień + 4 dni ale z powodu mojego wcześniejszego poronienia w 2014 roku i ogólnie długiego starania lekarz wyznacza tak szybko kolejne wizyty,żeby mieć wszystko pod kontrolą Mamy nadzieję że serduszko już będzie aczkolwiek to jeszcze bardzo wcześnie :p, w najgorszym wypadku powtórzymy za tydzień
U mnie 7t4d i to będzie pierwszą wizyta
U Ciebie to zrozumiałe, że masz częste wizyty ale na pewnonwszystko będzie dobrzeAsiek1214 lubi tę wiadomość
-
KasW91 - u mnie tydzień wcześniej był tylko pęcherzyk, po tygodniu na kolejnym USG piękne serducho i 7,4 mm dzieciaka -
Zuza, Av, jesteśmy na podobnym etapie ciąży i podobnie ją znosimy wiec chyba to jednak dość normalne. Jutro postaram się endokrynolog wypytać to Wam tu zdam relacje
myślę, że fajnie ze nas tu dużo to się człowiek uspokoić może
A ja ide po dokładkę obiadu.. swoja drogą to zastanawia mnie czemu objawy ustępują mi zazwyczaj na weekend i nie wiem czy to nie wynika z tego, że zjadamy zawsze w weekend takie rodzinne konkretne śniadanie.
powiem wam, ze nie chcę przytyć, jak zobaczyłam jaką mam wagę przewidywaną to trochę mnie zmroziło, ale nie potrafię powstrzymać się od jedzenia.
MamaIgi, ciesze się że u Ciebie się stabilizuj. oby juz niedlugo spokój i u Ciebie zagościł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 13:09
Av, zuza88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny macie może zainstalowane w telefonach jakieś aplikacje ciążowe?
Ja ściągnęłam sobie Hi Mommy! i Happy Baby, ale to chyba nie jest to czego oczekuje (chociaż sama nie wiem co chciałabym znaleźć w takiej aplikacji)Marzena782 lubi tę wiadomość
-
DO krwiakowych hehe
Jak myślicie odklejanie kosmówki to to samo co krwiak ?
Na usg wyszło mi odklejanie na ok 1/6 powierzchni i plamie cały czas, od początku ciąży.
Ale ginekolog nie mówił nic o krwiaku, ciekawa jestem czy to jest jednoznaczne :>
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Ja w ciąży z synkiem miałam smaki bardziej na słodkie, zawsze na śniadanie jadłam kanapki z domowym dżemem truskawkowym i szklanka kakao, a teraz na słodkie patrzeć zbytnio nie mogę ale za to do mięsa mnie ciągnie strasznie dzisiaj zjadłam płatki to wydawały mi się takie słodkie ( a nie slodze niczego) że stałam nad klozetem odrazu, strasznie mi było niedobrze ale nie wymiotowalam na szczęście. W ogóle inaczej się czuję niż w pierwszej ciąży