X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasW91 wrote:
    Dziewczyny macie może zainstalowane w telefonach jakieś aplikacje ciążowe?
    Ja ściągnęłam sobie Hi Mommy! i Happy Baby, ale to chyba nie jest to czego oczekuje (chociaż sama nie wiem co chciałabym znaleźć w takiej aplikacji)

ja mam dzie "moja ciażą" i "mój kalendarz ciąży"
    pobrałam jak przeczytałam, ze nie będzie w ogóle dostępu do kalendarza tutaj a ja notowałam tu wszystkie wizyty.
    w sumie też nie jestem nimi zachwycona, ale też cieżko mi zdefiniować czego dokładnie bym od nich oczekiwała.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnant + jest fajna aplikacja .. dla niemieckojezycznych nazywa sid Schwangerschaft + ...

Ale tez tylko 1 trymestr mozna obserwowac potem trzeba wykupic dostep :/ ..

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie zainstalowałam Happy Baby, ale jeszcze za krótko się nią "bawię" żeby ocenić ;)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    W zeszłym tygodniu tak miałam, pomagało mi cały czas wolne jedzenie np. wafli ryżowych i owoców (mandarynki i winogrona). Także mleko z miodem, ale to może być moja specyfika. Po imbirze robiło mi się jeszcze gorzej.
    Odstaw winogrona, podobno uszkadzają serce płodu.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:
    A ja juz panikuje i wlasnie siedze na wc bo mnie doslownie czysci :( jeszcze 2h 45 min...

Miałąm tak w zeszłym tyg przed wizytą, co ten stres robi z człowiekiem :) będzie dobrze :*

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    ja mam dzie "moja ciażą" i "mój kalendarz ciąży"
    pobrałam jak przeczytałam, ze nie będzie w ogóle dostępu do kalendarza tutaj a ja notowałam tu wszystkie wizyty.
    w sumie też nie jestem nimi zachwycona, ale też cieżko mi zdefiniować czego dokładnie bym od nich oczekiwała.

Ja usunęłam kalendarz tutaj bo nie mogłam pisać kalendarz na belly i koleżanka poleciła mi by usunąć kalendarz i zaznaczyć od nowa pozytywny test a tu lipa bo nie miałam konta premium. Za Waszą namową napisałam wiadomość do administratorów z prośbą o przywrócenie kalendarza z tej podstawowej wersji bez premium i poza przywróceniem zrobili mi też premium na rok za free przez to że jestem na belly już od dawna ;P

MiSia :), JustynaG lubią tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posiadam apke BabyApp i sobie chwale :)

A to tak na osłodę życia Dziewczynki :) kocham robić smakołyki mojej rodzinie „ sama nie przepadam „ ale najpiękniejszym widokiem dla mnie jest gdy rodzina jest zadowolona z mojej kuchni :) a mam 24 lata :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/328ef1392f55.jpg dd

Marlena, Malgonia, MiSia :), Paulla89, matkapatka lubią tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Marlena Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiSia :) wrote:
    Ja w ciąży z synkiem miałam smaki bardziej na słodkie, zawsze na śniadanie jadłam kanapki z domowym dżemem truskawkowym i szklanka kakao, a teraz na słodkie patrzeć zbytnio nie mogę ale za to do mięsa mnie ciągnie strasznie :D dzisiaj zjadłam płatki to wydawały mi się takie słodkie ( a nie slodze niczego) że stałam nad klozetem odrazu, strasznie mi było niedobrze ale nie wymiotowalam na szczęście. W ogóle inaczej się czuję niż w pierwszej ciąży ;)

Ja ostatnio narobiłam sobie smaka na czekoladę i leży nietknięta w szafce... Teraz popijam kakao a po Twoim wpisie o mięsie tak sobie pomyślałam że chyba idę poszukać lodówce kiełbasy ;)

MiSia :) lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Marlena Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Ja posiadam apke BabyApp i sobie chwale :)

A to tak na osłodę życia Dziewczynki :) kocham robić smakołyki mojej rodzinie „ sama nie przepadam „ ale najpiękniejszym widokiem dla mnie jest gdy rodzina jest zadowolona z mojej kuchni :) a mam 24 lata :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/328ef1392f55.jpg dd

Mmmmm... Wyglądają jak prosto z cukierni!

Marzena782 lubi tę wiadomość

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Odstaw winogrona, podobno uszkadzają serce płodu.
    Nie oszukujmy się, w wielkich ilościach prawie każde jedzenie będzie szkodliwe i potem trąbią, żeby nie jeść w ogóle. Obejrzałam tego kolesia, który mówi, że są SUBSTANCJE w winogronach, które mogą uszkadzać płód - brzmiało by to lepiej, gdyby powiedział jakie, bo tak to jak legenda miejska. Zadałam sobie jednak trud i poszukałam źródłowego artykułu. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4065350/. Badanie obejmowało ciężarne owce w ostatniej fazie ciąży, które jako JEDYNE źródło płynów miały podane skoncentrowany sok winogronowy. Myślę, że po tygodniu takiej diety uszkodzenie płodu byłoby najmniejszym problemem :P Przy okazji oberwało się herbacie zielonej i yerba mate i ciemnej czekoladzie.

Malgonia, Rucola lubią tę wiadomość

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Labonny Nowa

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Av wrote:
    Czytałam, że szczyt mdłości przypada na 8/9 tydzień a potem łagodnieją. U mnie sie to zgodziło co do dnia, bo najgorzej miałam w nocy na początku 9 tygodnia. Teraz jest coraz lepiej z mdłościami ale z kolei jestem głodna non-stop. Nie jestem w stanie się najeść. I wciąż mnie odrzuca od wielu produktów.

Z jedzeniem mam tak samo ;) Mogłabym jeść i jeść

• Czesiowa Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziewczyny po wizyci u dentysty... Mam stan zapalny ale ropień naszczescie sam pękł... Narazie mam dalej płukać dentosept em i szałwia a jak opuchlizna wróci to mam przyjść po antybiotyk... ;(

oar8s65g9omx2k0o.png
    12 cs szczęśliwy !
    3 cs Ovarin
    2 cs żel conceive plus
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesiowa, no i nie jest źle, zobaczysz, że przejdzie.
    Ja pamietam, ze przy naprawde powaznym zapaleniu poradzilam sobie z plukanka eludril, ale nie wiem czy jest w ciazy dozwolona.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Witam dziewczyny w kolejnym Dniu ciąży:))))

Rucola - dziś będę z M oglądała i prześle koniecznie link :)

Alunia to na kiedy wizyta ? :* pozdrawiam

W piątek mam chociaż cały czas sprawdzam czy coś się zwolni.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kadża Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny i ja z wami dzisiaj ;)
    Za wszystkie wizyty trzymam kciuki.
    Dziś tuż przed praca dostałam od znajomych rzeczy i przerwy po ich dzieciach( chłopiec i dziewczynka rok po roku) ciuszki bujaczki wiec jak przyjdę z pracy będzie co przeglądać ;) troszkę szybko ale mówią ze trzymać nie mogą a przecież nie wywala ;) wiec dali nam już

Malgonia, aLunia, Vlinder, MiSia :), Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 13:47

Malgonia, MamaIgi lubią tę wiadomość

• Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ,Mamaligi trzymam za was szczegulnie kciuki musi być dobrze .

Kadża fajnie że dostałaś tyle żeczy dla maluszka

veritaserum, Rucola, MamaIgi lubią tę wiadomość

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień jestem przemęczona :(
    Robiłam te paczki i zaczęłam się trząść .... szybko zrobiłam ciśnienie trochę za wysokie,
    Musiałam szybko zjeść bo myślałam ze padnę z głodu ..
    Zjadłam znów wszystko Ok z ciśnieniem :)
    Cały dzień brzuszek daje się we znaki , trochę po kłuje , coś pociągnie .. non stop tak samo
    Pewnie dzidzia się odzywa ze Rośnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 16:37

Rucola lubi tę wiadomość

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Kadża Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś tez czyje się niby Ok a czasem coś pociągnie zamydli .....na razie chyba tak musi być ;) jeszcze 4 h w pracy .... oby zleciało jak te pierwsze godziny ;)
    Dziewczyny ja również zaciskam piąstki za Was będzie dobre - bo przecież musi być ;)

• Marlena Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena782 wrote:
    Ja dziś cały dzień jestem przemęczona :(
    Robiłam te paczki i zaczęłam się trząść .... szybko zrobiłam ciśnienie trochę za wysokie,
    Musiałam szybko zjeść bo myślałam ze padnę z głodu ..
    Zjadłam znów wszystko Ok z ciśnieniem :)
    Cały dzień brzuszek daje się we znaki , trochę po kłuje , coś pociągnie .. non stop tak samo
    Pewnie dzidzia się odzywa ze Rośnie :D

A mierzylas sobie kiedys cukier? Moja mama jest cukrzykiem i czasem jak jej cukier spadnie to ma takie ataki ze jej slabo i sie trzesie i w ogóle.

[*] Arek - 19.01.2014

3i499vvjojbctpry.png

9ewnugpjmowidtwe.png
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ