X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:
    Witam sie z e- ciociami <3 mam ponad 2 cm. I mam dokladnie 9+0 tygodni :) serduszko bije jak dzwon i w koncu moja mama sie troche uspokoila :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a39a5a9d9aef.jpg

2cm to już kawał człowieka :)
    Rośnijcie zdrowo i bez nerwów ;)

Malgonia lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Hej. Prześledziałam, na szybko co napisałyście, sporo tego, chyba nie mogę tyle czytać bo sama sie za mocno nakręcam. Dzisiaj też czuję się fatalnie, córcię mam chorą więc jest ze mną w domu. Razem usnęłyśmy po 14 - taka byłam zmęczona i senna.
    Zaczełam się niepokoić bo mam delikatne plamienie jakby trochę różowe ,ciemno kremowe, może z 2- 3 niteczki krwiste. Nie chcę panikować, męza nie ma, córcia chora, rodzina daleko, a tu patrze na znany lekarz i jakimś cudem jutro ma wole miejsce. Tyle, że perspektywa jechania z chorym dzieckiem.....poza tym, może za bardzo się nakręcam.
    Może to po tym, że nie biorę już luteiny, teraz mam barac tylko duphaston 3xdz, a może maluszek się musi dobrze zagnieżdzić - brzuch mnie pobolewa odrobinę, tak jak zawsze. Jutro chyba nigdzie nie wychodzę, przeleżę w miarę możliwości cały dzień. Miałyście tak po odstawieniu Luteiny?

Czy drastycznie odstawiłaś luteinę i przeszłaś na Duphaston, czy "schodziłaś" z dawek luteiny? Nie można niestety przerwać luteiny i przerzucić się na doustną od razu. Prawda jest taka, że bardziej pomaga dopochwowa i nie można jej odstawić szybko, ale wolno schodzić z dawki np. zmniejszać o 1 tabletkę na przestrzeni tygodnia.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawienie luteiny może powodować spadki progesteronu. Duphaston jest syntetyczny i różni się jedną cząsteczką, ale na niektóre kobiety lepiej działa luteina. Właśnie dlatego w szpitalu np. z powodu plamień, czynności skurczowej podaje się dopochwową, gdyż działa w tym miejscu, w którym powinna i to szybko. Może lepiej wróć do luteiny...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wynik posiewu ujemny, zatem moja cudna infekcja to wina luteiny. Powtarza się historia z pierwszej ciąży, a wtedy luteinę brałam do 37 tc :/

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:
    Witam sie z e- ciociami <3 mam ponad 2 cm. I mam dokladnie 9+0 tygodni :) serduszko bije jak dzwon i w koncu moja mama sie troche uspokoila :)

Piękny dzidziuś!

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolla jejku jak pięknie już widać. Ogromne gratulacje :D

Anet spokojnie ja teraz miałam takie niteczkit przez tydzień i nagle samo to przeszło a byłam po tym na usg i wszystko ok. I też właśnie to było w okolicy 6 tyg.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podpowiedzcie mi bo znalazlam sie w nietypowej sytuacji w pracy i nie wiem co robic.

Pracuje od pazdziernika jestem na pol rocznym stazu. Mam umowe podpisaną do marca. Sa dyskuje aby zatrudnić mnie na takiej umowie gdzie byloby placone pol z urzedu pracy a pół od pracodawcy ok. 1400zl Jednak są to tylko rozmowy i na razie w pracy nikt o ciazy nie wie.

I nie wiem co robić. Czy brnąć w to dalej i powiedzieć o ciąży dopiero po podpisaniu umowy w kwietniu. Wtedy pewnie przyslugiwalby mi zasilek maciezynski itp jak osobie zatrudnionej na normalniej umowie o prace. Czy lepiej w to nie brnąć i byc na bezrobociu i postarać się o tzw "kosiakowe" czyli 1000 zl przez rok na dziecko. ??

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Czy drastycznie odstawiłaś luteinę i przeszłaś na Duphaston, czy "schodziłaś" z dawek luteiny? Nie można niestety przerwać luteiny i przerzucić się na doustną od razu. Prawda jest taka, że bardziej pomaga dopochwowa i nie można jej odstawić szybko, ale wolno schodzić z dawki np. zmniejszać o 1 tabletkę na przestrzeni tygodnia.
    Brałam luteinę dopochwowo 2xdz do piątku rano i cały czas duphaston 3xdz. Duphaston kończy mi się w piątek, ale nic nie przepisywał. Kazał wybrać i przyjść na wizytę 08.lutego. Może faktycznie taka jest reakcja po odstawieniu luteiny.

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Anet85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie wytrzymałam, zapisałam sie na jutro do lekarza na 12.20 pojadę z córcią i tak jak ostatnio poczeka w poczekalni. Wolę jednak pojechać zapłacić i być spokojna - przecież zwariuje do 8 lutego. Może przepisze mi jeszcze tą luteinę, ja ją brałam to tylko 1 dzień miałam plamienie i mimo, że czułam się słabo, to jednak byłam spokojniejsza o dziecko.

Malgonia lubi tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mk macierzynski to 80% wynagrodzenia wiec przekalkuluj co Ci sie oplaca bardziej no tak na szybko to te opcje sa mocno porownywalne.

Av lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, że nie przepisał znów dupka. I masz tak gwałtownie odstawić? Przecież to nagły spadek progesteronu... zapytaj jutro o to. Ja biorę dupka 2x2 dziennie i luteine 2x1. Pamiętam, kiedy mój gin mi mówił jak się starałam, żeby broń Boże nie odstawić dupka jak nie dostanę okresu bo to spowoduje poronienie.

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Jednak nie wytrzymałam, zapisałam sie na jutro do lekarza na 12.20 pojadę z córcią i tak jak ostatnio poczeka w poczekalni. Wolę jednak pojechać zapłacić i być spokojna - przecież zwariuje do 8 lutego. Może przepisze mi jeszcze tą luteinę, ja ją brałam to tylko 1 dzień miałam plamienie i mimo, że czułam się słabo, to jednak byłam spokojniejsza o dziecko.
    Ja tez jutro jadę sprawdzić to „kawowe” plamienie. Lepiej dmuchać na zimne, niż dopuścić do infekcji.

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Dziwne, że nie przepisał znów dupka. I masz tak gwałtownie odstawić? Przecież to nagły spadek progesteronu... zapytaj jutro o to. Ja biorę dupka 2x2 dziennie i luteine 2x1. Pamiętam, kiedy mój gin mi mówił jak się starałam, żeby broń Boże nie odstawić dupka jak nie dostanę okresu bo to spowoduje poronienie.

Właśnie, mi też mówiono, że progesteron odstawia się bardzo, bardzo wolno. Teraz lekarz mówił, że po 13 tc możemy schodzić z dawki 4 tabletek luteiny, ale stopniowo. W tamtej ciąży próby odstawienia nie powiodły się.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny jestem taka niezdecydowana jak nigdy- az mnei nerwy biorą na samą sibie - zachowuję się jak wariatka. Najpierw zapisałam sie do lekarza, a teraz odwołałam wizytę. Sprawdziłam sama ( choć wiem ze nie powinnam) szyjka jest ładnie zamknięta, cech krwawienia nie ma - widocznie to takie pojedyczne niteczki krwi. MASAKRA - nie poznaje siebie .
    Przy pierwszej ciązy nie miałam odstawianej stopniowo luteiny, ani duphastonu - wiec nie wiem od czego to zależy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 20:09

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Herbata Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    carolla90 wrote:

Wow jaki człowiek cudny! Niesamowity cud. ☺

carolla90, Enii lubią tę wiadomość

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolla piekny maluch i super zdjecie :)
    Mozna w ramke wlozyc

carolla90 lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    Dziewczyny, podpowiedzcie mi bo znalazlam sie w nietypowej sytuacji w pracy i nie wiem co robic.

Pracuje od pazdziernika jestem na pol rocznym stazu. Mam umowe podpisaną do marca. Sa dyskuje aby zatrudnić mnie na takiej umowie gdzie byloby placone pol z urzedu pracy a pół od pracodawcy ok. 1400zl Jednak są to tylko rozmowy i na razie w pracy nikt o ciazy nie wie.

I nie wiem co robić. Czy brnąć w to dalej i powiedzieć o ciąży dopiero po podpisaniu umowy w kwietniu. Wtedy pewnie przyslugiwalby mi zasilek maciezynski itp jak osobie zatrudnionej na normalniej umowie o prace. Czy lepiej w to nie brnąć i byc na bezrobociu i postarać się o tzw "kosiakowe" czyli 1000 zl przez rok na dziecko. ??

Hmm jestem w podobnej sytuacji. Od 1.02 mam przejść pod inną spółkę i tez nic nie mowie o ciąży bo by nie mogli ze mną podpisać umowy. Mam zamiar powiedzieć na początku marca tak aby popracować trochę żeby mnie ZUS nie posądził o wyłudzenie świadczeń, czytałam że ZUS może wstrzymać świadczenie jeśli pracownica nie świadczyła pracy i podpisała umowę tylko po to aby mieć zasiłki.

Ty masz o tyle gorzej że aż do kwietnia musiałabym poczekać. Ja bym chyba została tak jak masz teraz.

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Herbata Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś widzę dzień złego samopoczucia na forum. I mnie to dotyczy. Dziś miałam rano chyba mdłości, nie wiem dokładnie ale było to bardzo dziwne uczucie. Coś pomiędzy zgaga, odbijaniem a mdłościami właśnie.
    A teraz mam wrażenie jakby mnie choroba rozkładała wiec profilaktycznie leżę w łóżku od powrotu z pracy.

16udvfxmgcokvnrf.png
  • Nadzieja2018 Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś byłam w restauracji mojej ukochanej i zamówiłam moje ukochane danie które zawsze wylizuje a dziś pół zostawiłam kurczak w ogóle jeden kawałek zjadłam sos jakiś słodki mi się wydawał no chyba mnie dopadła dolegliwość zmiany smaku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 21:15

Vlinder lubi tę wiadomość

w4squgpj8vhcpzbo.png
    44dc serduszko bije dzidzia 4mm
    24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słuchajcie mam pytanie ? Jakie ciśnienie jest nie pokojace ? Dla nas w ciąży ?

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ