WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj mialam wizyte. Fasolka ma 0,51cm. Seduszko pieknie bije. Póki co wychodzi idealnie tp jak z om. I idealnie co do suwaczka.
Jako ze moj malzonek pracuje poza Pl. pojechał ze mna starszy syn (16l) Byl przy usg i zachwyconyMalgonia, Antonina38, MiSia :), Kadża, matkapatka, Herbata, Wesoła89, Vlinder lubią tę wiadomość
💗5 💗
-
Dzień dobry Dziewczyny!!! Przeglądnęłam wczorajszy dzień i gratuluję pozytywnych wiadomości, Carolla bardzo fotogeniczny brzdąc
Oby dziś było równie pozytywnie jak wczoraj. Miłego dnia Dziewczyny!!!
( W niedzielę narzekałam, ze objawów brak, to sobie wykrakałam. Mdłosci męczą mnie niemiłosiernie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 07:27
Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja szłam do lekarza w piątek po pracy, potem bylo Boze Narodzenie i lekarka wystawiala mi zwolnienie od soboty bo powiedziala, ze przez system nie przejdzie od po swietach.
Ja sie tez nad tym zastanawialam. Pierwsze zwolnienie mialam z 2 teraz mam z 1. To o tyle dla mnie nielogiczne ze srednio 2 razy w tygodniu jestem albo na badaniach albo u lekarza. I szczerze to sie serio zastanawiam czy nie isc do tej pierwszej lekarki tylko po to by mi L4 z 2 wypisywala - ale to kolejne 120 zl miesiecznie. -
nick nieaktualny
-
Witam:) udało mi się nadrobić wszystkie wpisy ale zdążyłam zapomnieć na co chciałam odp:( długi czas moja córka nie pozwalała robić nic poza poświęceniem jej 100% uwagi.. Wyszły jej 4 zęby naraz a ja prawie zwariowalam pochwalę się, że na czwartkowym usg pięknie bily dwa serduszka . Jestem pod wrażeniem podejścia mojego lekarza, poświęca mi bardzo dużo czasu, upomina na każdym kroku, żeby odpoczywać bo ciąża blizniacza jest ciążą wysokiego ryzyka.. Troszkę mnie to stresuje ale staram się myśleć pozytywnie. Gratuluję wszystkim udanych wizyt :*
MiSia :), matkapatka, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Justyna2212 czy Twój lekarz wspominał coś o poradni genetycznej? Na następnej wizycie mam dostać skierowanie.. Obciążeń żadnych nie mam ale on twierdzi, że na ciąże mnogie należy chuchac i dmuchać. a co do mdłości to ja mam dramatyczne:/ poza tym non stop siedzę w lodówce i uzaleznilam się od herbaty z cytryną, pycha
Malgonia, MiSia :) lubią tę wiadomość
-
Pisalyscie dziewczyny o detektorach tętna. Miałam w poprzedniej ciąży i zaoszczedzil mi mnóstwo stresu. Jako maniaczka w przypadku braku objawów itp odpalalam go prawie codziennie:) moim zdaniem jeśli raz znajdzie się dzidzie to potem naprawdę nietrudno odróżnić tętno swoje od maluszka. W każdym razie ja polecam i napewno niedlugo zacznę korzystać.
Marzena782 lubi tę wiadomość
-
Wesoła89 wrote:I mam pytanko do mamusiek, które już posiadają dzieci. Czy sprawdziły Wam się zabobony odnośnie zachcianek w ciąży tzn. słodkie=dziewczynka, słone, kwaśne= chlopiec? Ja średnio w to wierzę ale pytam z czystej ciekawości i dla rozluźnienia atmosfery
Nic a nic z pierwszym synem słodkie, z drugim kapusta kiszona królowała:)
Teraz odrzut od kawy, a smaki mieszane💗5 💗
-
Mi się sprawdziły zachcianki:) zdarzyło mi się wysłać w nocy mojego M do tesco po kilka 7days płeć poznałam dopiero ok 25 tyg ale od początku wiedziałam, że będzie dziewczynka. Strasznie chciałam Hanie na co mój podchodził sceptycznie wiec podstępem umówilam się z nim że imię dziewczynki wybieram ja a chłopca on i jest Hania
Enii, Wesoła89, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Wesoła89 wrote:Też właśnie słyszałam o tym, że ZUS lubi sprawdzać... Mieszkam w bloku i mam pieska, z którym codziennie rano wychodzę na spacer (nie ma mnie kto zastąpić) i tak się zastanawiam czy będąc na zwolnieniu ciążowym nie będzie problemem jak będę to kontynuować. W pracy z dziećmi wytrzymać po te min. 5 godz. już mi ciężko, bo męczą mnie mdłości, zawroty głowy, poza tym maluchy niesamowicie teraz chorują. Z psem jakoś się sturlam na dół i na górę bo to mnie już tak nie umęczy, najwyżej będę wychodzić o 7 kiedy jeszcze ZUS nie pracuje:) Dzięki za objaśnienia
Jak masz zwolnienie leżące to mogą zrobić problem, jak nie to nie. Będziesz musiała wystosunkować pismo w odpowiedzi na pismo z kontroli (jeśli była kontrola, a Ty byłaś nieobecna) gdzie byłaś i co robiłaś, mogłaś być u lekarza, albo w drodze po leki do apteki nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 09:01
Wesoła89 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Jestem po wizycie u gina. Wygląda na to, że jest wszystko w porządku. Co prawda na usg ciąża o tydzień młodsza, ale jest zarodek 0,26 cm i serduszko bije 92 uderzenia na minutę. Mam też zdjęcie, ale za dużo nie widać. Mam dalej brać Duphaston i stawić się na kontrolę za 2 tygodnie.
Malgonia, aLunia, Siwulec, MiSia :), Antonina38, Natalia1984, matkapatka, Marlena, Herbata, Wesoła89, Vlinder lubią tę wiadomość
-
Nat@la wrote:Justyna2212 czy Twój lekarz wspominał coś o poradni genetycznej? Na następnej wizycie mam dostać skierowanie.. Obciążeń żadnych nie mam ale on twierdzi, że na ciąże mnogie należy chuchac i dmuchać. a co do mdłości to ja mam dramatyczne:/ poza tym non stop siedzę w lodówce i uzaleznilam się od herbaty z cytryną, pychaJustyna
-
Kawaa wrote:Cześć dziewczyny, muszę się jednak pożegnać, niestety dostałam okropnych bóli krzyżowych, krwawienia, jestem już po usg, maluszka już nie ma...
Trzymam za Was kciuki, buziaki#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Kawaa wrote:Cześć dziewczyny, muszę się jednak pożegnać, niestety dostałam okropnych bóli krzyżowych, krwawienia, jestem już po usg, maluszka już nie ma...
Trzymam za Was kciuki, buziaki
Nie wiem co powiedzieć...Współczuję Ci bardzo. Przytulam.