X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • carolla90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anemic wrote:
    A my mamy 3 cm i serce jak dzwon.

Twoja ciaza jest o tydzien starsza od mojej :) 6 dni roznicy i 9mm jest wiekszy twoj nieznajomy mieszkaniec :)

Euthyrox 75mg
    nast. wizyta 29.03 godz 17.00
    w57vflw1ef7luw9o.png
    Synek Antoś 07.04.2013
    atdcwn15rm48xhpi.png
  • Enii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wczoraj mialam wizyte. Fasolka ma 0,51cm. Seduszko pieknie bije. Póki co wychodzi idealnie tp jak z om. I idealnie co do suwaczka.

Jako ze moj malzonek pracuje poza Pl. pojechał ze mna starszy syn (16l) Byl przy usg i zachwycony :D

Malgonia, Antonina38, MiSia :), Kadża, matkapatka, Herbata, Wesoła89, Vlinder lubią tę wiadomość

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!! Przeglądnęłam wczorajszy dzień i gratuluję pozytywnych wiadomości, Carolla bardzo fotogeniczny brzdąc :)
    Oby dziś było równie pozytywnie jak wczoraj. Miłego dnia Dziewczyny!!!
    ( W niedzielę narzekałam, ze objawów brak, to sobie wykrakałam. Mdłosci męczą mnie niemiłosiernie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 07:27

Amy333, Vlinder lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szłam do lekarza w piątek po pracy, potem bylo Boze Narodzenie i lekarka wystawiala mi zwolnienie od soboty bo powiedziala, ze przez system nie przejdzie od po swietach.
    Ja sie tez nad tym zastanawialam. Pierwsze zwolnienie mialam z 2 teraz mam z 1. To o tyle dla mnie nielogiczne ze srednio 2 razy w tygodniu jestem albo na badaniach albo u lekarza. I szczerze to sie serio zastanawiam czy nie isc do tej pierwszej lekarki tylko po to by mi L4 z 2 wypisywala - ale to kolejne 120 zl miesiecznie.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Labonny wrote:
    Witam Was wszystkie bardzo serdecznie! :)

Ja szczęśliwie również zostanę mamą we wrześniu ❤️ Właśnie zaczyna się 9 tydzień :)
    Witaj ;) na kiedy masz termin porodu?

• Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) udało mi się nadrobić wszystkie wpisy ale zdążyłam zapomnieć na co chciałam odp:( długi czas moja córka nie pozwalała robić nic poza poświęceniem jej 100% uwagi.. Wyszły jej 4 zęby naraz a ja prawie zwariowalam :D pochwalę się, że na czwartkowym usg pięknie bily dwa serduszka <3. Jestem pod wrażeniem podejścia mojego lekarza, poświęca mi bardzo dużo czasu, upomina na każdym kroku, żeby odpoczywać bo ciąża blizniacza jest ciążą wysokiego ryzyka.. Troszkę mnie to stresuje ale staram się myśleć pozytywnie. Gratuluję wszystkim udanych wizyt :*

MiSia :), matkapatka, Vlinder lubią tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna2212 czy Twój lekarz wspominał coś o poradni genetycznej? Na następnej wizycie mam dostać skierowanie.. Obciążeń żadnych nie mam ale on twierdzi, że na ciąże mnogie należy chuchac i dmuchać. a co do mdłości to ja mam dramatyczne:/ poza tym non stop siedzę w lodówce i uzaleznilam się od herbaty z cytryną, pycha :)

Malgonia, MiSia :) lubią tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalyscie dziewczyny o detektorach tętna. Miałam w poprzedniej ciąży i zaoszczedzil mi mnóstwo stresu. Jako maniaczka w przypadku braku objawów itp odpalalam go prawie codziennie:) moim zdaniem jeśli raz znajdzie się dzidzie to potem naprawdę nietrudno odróżnić tętno swoje od maluszka. W każdym razie ja polecam i napewno niedlugo zacznę korzystać.

Marzena782 lubi tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Enii Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    I mam pytanko do mamusiek, które już posiadają dzieci. Czy sprawdziły Wam się zabobony odnośnie zachcianek w ciąży tzn. słodkie=dziewczynka, słone, kwaśne= chlopiec? Ja średnio w to wierzę ale pytam z czystej ciekawości i dla rozluźnienia atmosfery :)
    .

Nic a nic z pierwszym synem słodkie, z drugim kapusta kiszona królowała:)

Teraz odrzut od kawy, a smaki mieszane

💗5 💗
    km5shdge5oahi2o2.png
  • Nat@la Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się sprawdziły zachcianki:) zdarzyło mi się wysłać w nocy mojego M do tesco po kilka 7days :D płeć poznałam dopiero ok 25 tyg ale od początku wiedziałam, że będzie dziewczynka. Strasznie chciałam Hanie na co mój podchodził sceptycznie wiec podstępem umówilam się z nim że imię dziewczynki wybieram ja a chłopca on :) i jest Hania :D

Enii, Wesoła89, Vlinder lubią tę wiadomość

3jgxskjou81k1utn.png
    1usatv73qry8ayfh.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła89 wrote:
    Też właśnie słyszałam o tym, że ZUS lubi sprawdzać... Mieszkam w bloku i mam pieska, z którym codziennie rano wychodzę na spacer (nie ma mnie kto zastąpić) i tak się zastanawiam czy będąc na zwolnieniu ciążowym nie będzie problemem jak będę to kontynuować. W pracy z dziećmi wytrzymać po te min. 5 godz. już mi ciężko, bo męczą mnie mdłości, zawroty głowy, poza tym maluchy niesamowicie teraz chorują. Z psem jakoś się sturlam na dół i na górę bo to mnie już tak nie umęczy, najwyżej będę wychodzić o 7 kiedy jeszcze ZUS nie pracuje:) Dzięki za objaśnienia

Jak masz zwolnienie leżące to mogą zrobić problem, jak nie to nie. Będziesz musiała wystosunkować pismo w odpowiedzi na pismo z kontroli (jeśli była kontrola, a Ty byłaś nieobecna) gdzie byłaś i co robiłaś, mogłaś być u lekarza, albo w drodze po leki do apteki nie? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 09:01

Wesoła89 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem po wizycie u gina. Wygląda na to, że jest wszystko w porządku. Co prawda na usg ciąża o tydzień młodsza, ale jest zarodek 0,26 cm i serduszko bije 92 uderzenia na minutę. Mam też zdjęcie, ale za dużo nie widać. ;) Mam dalej brać Duphaston i stawić się na kontrolę za 2 tygodnie. :)

Malgonia, aLunia, Siwulec, MiSia :), Antonina38, Natalia1984, matkapatka, Marlena, Herbata, Wesoła89, Vlinder lubią tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • Justyna2212 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat@la wrote:
    Justyna2212 czy Twój lekarz wspominał coś o poradni genetycznej? Na następnej wizycie mam dostać skierowanie.. Obciążeń żadnych nie mam ale on twierdzi, że na ciąże mnogie należy chuchac i dmuchać. a co do mdłości to ja mam dramatyczne:/ poza tym non stop siedzę w lodówce i uzaleznilam się od herbaty z cytryną, pycha :)
    Nie, nic lekarz mie wspominał.

Justyna
    f2w3rjjgoxx62co1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena super i fajnie ze kontrola za dwa tygodnie. miesiac na tym etapie to jest stanowczo za długo

age.png

• Kawaa Nowa

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, muszę się jednak pożegnać, niestety dostałam okropnych bóli krzyżowych, krwawienia, jestem już po usg, maluszka już nie ma...
    Trzymam za Was kciuki, buziaki

• Rucola Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawaa wrote:
    Cześć dziewczyny, muszę się jednak pożegnać, niestety dostałam okropnych bóli krzyżowych, krwawienia, jestem już po usg, maluszka już nie ma...
    :( bardzo mi przykro. Trzymaj sie :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawaa tak bardzo mi przykro, przytulam cię mocno :(

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa, przykro mi :(

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Ojej, Kawa tak bardzo mi przykro.

age.png

• asese Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawaa wrote:

Nie wiem co powiedzieć...Współczuję Ci bardzo. Przytulam.

rg50flw1ig1o65jx.png
‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ