X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie rodzina i w pracy wiedzą bo od razu poszłam na L4, też jestem nienawidzona za to, bo powinnam pracować i robić wyniki przecież. Po kwietniowym poronieniu w 2017 r. przez cały rok nie dostałam żadnej premii za karę, dopiero w grudniu naczelnik z uśmiechem na ustach powiedział ,,Natalia, dostałaś premię! Najmniej ze wszystkich''. Dał mi 150 zł, inni dostali po 1500 :) Tadam :)

asese lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy powiedziec dopiero okolo 12-13 tyg, a mojej siostrze dopiero jak do niej pojedziemy to bedzie jakis 14-15 bo ona za duza panikara i bedzie sie bala ze lece w ciazy samolotem

asese lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również powiedziałam rodzicom i w sumie dobrze się stało, bo jak zaczęłam krwawic i musielismy jechać do szpitala, to musieli zostac z synem...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    U mnie wie rodzina i w pracy wiedzą bo od razu poszłam na L4, też jestem nienawidzona za to, bo powinnam pracować i robić wyniki przecież. Po kwietniowym poronieniu w 2017 r. przez cały rok nie dostałam żadnej premii za karę, dopiero w grudniu naczelnik z uśmiechem na ustach powiedział ,,Natalia, dostałaś premię! Najmniej ze wszystkich''. Dał mi 150 zł, inni dostali po 1500 :) Tadam :)

Ale swinstwo! korpo?

U mnie w pracy nie wiedza, boje sie powiedziec ale nie dlatego ze maja zle podejscie ale dlatego ze moja szefowa a kolezanka stara sie od 4 lat o dziecko, ja juz jedno w tym czasie urodzilam, jedno juz wczesniej mialam, a teraz kolejne, a ona nic w dodatku jej dwaj bracia beda mieli dzieci jeden w marcu drugi we wrzesniu, a mi jej tak zal :(

512ee1ecf0.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie korpo. Policja ;) Wiesz, u mnie w pracy poza tym śmieją się z takich rzecz jak np poronienie ;) Chłopak z wydziału mojego faceta po tym jak straciłam ciążę na korytarzu przy wszystkich pytał go czy się cieszy czy smuci, że poroniłam? Dlatego obiecałam sobie, że szybko znów muszę zajść w ciążę, później w kolejną, by nie oglądać tych parszywych mord i móc odpocząć psychicznie od tej patologii. Chcę prowadzić normalne życie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 11:57

Marzena782, Kadża lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Nie korpo. Policja ;) Wiesz, u mnie w pracy poza tym śmieją się z takich rzecz jak np poronienie ;) Chłopak z wydziału mojego faceta po tym jak straciłam ciążę na korytarzu przy wszystkich pytał go czy się cieszy czy smuci, że poroniłam? Dlatego obiecałam sobie, że szybko znów muszę zajść w ciążę, później w kolejną, by nie oglądać tych parszywych mord i móc odpocząć psychicznie od tej patologii. Chcę prowadzić normalne życie.

Co za gnojek!

512ee1ecf0.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam każdy taki, w policji pracuje najgorsza hołota pozbawiona jakichkolwiek zasad moralnych.

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pomyśleć ze kiedys chcialam byc policjantką ;) mąż mi mówi ze wtedy by ze mna ślubu nie wzial :P

512ee1ecf0.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    My chcemy powiedziec dopiero okolo 12-13 tyg, a mojej siostrze dopiero jak do niej pojedziemy to bedzie jakis 14-15 bo ona za duza panikara i bedzie sie bala ze lece w ciazy samolotem
    My tak samo, dopiero po USG genetycznym.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny .U mie dalej mdłości i jestem strasznie zmęczona w tej ciąży nie mam na nic energi ani ochoty.

U mie w rodzinie jeszcze nikt nie wie o ciąży

Kawa strasznie mi przykro

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja bym za coś takiego w ryj dała! Frajer z niego i tyle...

Herbata bardzo mi przykro :(

Nam synus dał dzisiaj pospac do 8:30 także to normalnie rarytas przy nim tyle spać ;)
    Codziennie jestem okropnie senna i nic mi się nie chce..
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny :)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawaa wrote:
    Cześć dziewczyny, muszę się jednak pożegnać, niestety dostałam okropnych bóli krzyżowych, krwawienia, jestem już po usg, maluszka już nie ma...
    Trzymam za Was kciuki, buziaki
    Przykro mi :(

• aLunia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jutro wielkie kciuki za wizyty!
    Odebrałam wyniki tsh i z 4,5 zbilam do 0,1 ale ft4 znów mi podskoczylo. W czwartek mam wizytę u endokrynologa i pewnie zmniejszy dawkę leku.

Natalia znam kilku policjantów i faktycznie są tego typu co piszesz :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od wczoraj towarzyszy metaliczny posmak w buzi , nie umiem się go pozbyć :( żuje wiecznie Gumy. Na Chwile pomaga.
    Wiecznie śpię ...serce mi wali .... jakoś bardzo dziwnie się czuje ...

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Kadża Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa strasznie mi przykro.
    Co do powiedzenia w pracy i rodzinie to ja już powiedziałam. W pracy Ok a nawet bardzo ( chyba ze szefowa dobrze się maskuje ;)) ale jesteśmy tylko we 2 wiec głupio by mi było nie powiedzieć poza tym musiałam sprawdzic czy środki których używamy nie szkodzą dziecku.
    Rodzina tez już wie, mamy się cieszą a reszta .... nie wiem niby tak ale już doszło do mnie ze szwagierka się śmieje ze głupia i na starość dzieci nam się zachciało jak mamy odchowane już .... ale są daleko ja osobiście tego nie słyszałam a nawet jeśli to spływa to po mnie jak po kaczce....
    Wczoraj wieczorem jakoś dziwnie się czułam..... poszłam spac szybko brzuch jak by bolał i nie bolał jak bym była przejedzona a później głowa do tego doszła. Dziś na mdłości jem migdały ....zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy już też powiedziałam i przebywam od początku na l4

• Dere Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Kawa strasznie mi przykro.
    Co do powiedzenia w pracy i rodzinie to ja już powiedziałam. W pracy Ok a nawet bardzo ( chyba ze szefowa dobrze się maskuje ;)) ale jesteśmy tylko we 2 wiec głupio by mi było nie powiedzieć poza tym musiałam sprawdzic czy środki których używamy nie szkodzą dziecku.
    Rodzina tez już wie, mamy się cieszą a reszta .... nie wiem niby tak ale już doszło do mnie ze szwagierka się śmieje ze głupia i na starość dzieci nam się zachciało jak mamy odchowane już .... ale są daleko ja osobiście tego nie słyszałam a nawet jeśli to spływa to po mnie jak po kaczce....
    Wczoraj wieczorem jakoś dziwnie się czułam..... poszłam spac szybko brzuch jak by bolał i nie bolał jak bym była przejedzona a później głowa do tego doszła. Dziś na mdłości jem migdały ....zobaczymy

Na starość?! Ile masz lat? Ja pierwszej młodości tez nie jestem :D czekam na reakcje rodziny, zwlaszcza męża rodziny ;)

Kadża lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapomniałam napisać: po wizycie u gina byłam też u internisty, bo wczoraj byłam już w mega ciężkim stanie... Infekcja wirusowa, z gorączką i katarem zatokowym... Za chwilę może się skończyć antybiotykiem, jeśli porządnie o siebie nie zadbam i nie wyleczę. Doktor bardzo naciskala na zwolnienie co najmniej do końca tygodnia i nie chciała słyszeć o dwóch dniach. Wjechała mi też na psychę mówiąc, że jestem teraz odpowiedzialna za siebie i swoje dzieci i muszę o siebie dbać a praca to tylko praca. Mam więc zwolnienie do końca tygodnia. Chciałam wziąć tylko dwa dni, no ale ostatecznie wzięłam to zwolnienie do końca tygodnia, kupiłam leki no i się kuruję. W pracy ciężko to przyjęli.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG to ja pisałam, że jestem na okresie próbnym. I z powodu ciąży zwolnienia na razie przez co najmniej miesiąc nie chcę brać, no ale z powodu choroby już musiałam.

Enii jesteś w 6+4 i fasolka ma 0,51 cm? Nasza ma 0,26cm i z usg 5t+6d, a z om mam 7t1d. I teraz nie wiem czy ten mój belly kalendarz przesunąć, żeby inaczej liczył?

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena no siła wyższa ale w pracy widzę podejście maja kiepskie :/ co masz zrobić, chyba widzieli że jesteś chora...
    Ale rozumiem cię doskonale. Mam nadzieję że się wykurujesz przez ten czas.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ