X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wie rodzina i w pracy wiedzą bo od razu poszłam na L4, też jestem nienawidzona za to, bo powinnam pracować i robić wyniki przecież. Po kwietniowym poronieniu w 2017 r. przez cały rok nie dostałam żadnej premii za karę, dopiero w grudniu naczelnik z uśmiechem na ustach powiedział ,,Natalia, dostałaś premię! Najmniej ze wszystkich''. Dał mi 150 zł, inni dostali po 1500 :) Tadam :)

asese lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy powiedziec dopiero okolo 12-13 tyg, a mojej siostrze dopiero jak do niej pojedziemy to bedzie jakis 14-15 bo ona za duza panikara i bedzie sie bala ze lece w ciazy samolotem

asese lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również powiedziałam rodzicom i w sumie dobrze się stało, bo jak zaczęłam krwawic i musielismy jechać do szpitala, to musieli zostac z synem...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    U mnie wie rodzina i w pracy wiedzą bo od razu poszłam na L4, też jestem nienawidzona za to, bo powinnam pracować i robić wyniki przecież. Po kwietniowym poronieniu w 2017 r. przez cały rok nie dostałam żadnej premii za karę, dopiero w grudniu naczelnik z uśmiechem na ustach powiedział ,,Natalia, dostałaś premię! Najmniej ze wszystkich''. Dał mi 150 zł, inni dostali po 1500 :) Tadam :)

Ale swinstwo! korpo?

U mnie w pracy nie wiedza, boje sie powiedziec ale nie dlatego ze maja zle podejscie ale dlatego ze moja szefowa a kolezanka stara sie od 4 lat o dziecko, ja juz jedno w tym czasie urodzilam, jedno juz wczesniej mialam, a teraz kolejne, a ona nic w dodatku jej dwaj bracia beda mieli dzieci jeden w marcu drugi we wrzesniu, a mi jej tak zal :(

512ee1ecf0.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie korpo. Policja ;) Wiesz, u mnie w pracy poza tym śmieją się z takich rzecz jak np poronienie ;) Chłopak z wydziału mojego faceta po tym jak straciłam ciążę na korytarzu przy wszystkich pytał go czy się cieszy czy smuci, że poroniłam? Dlatego obiecałam sobie, że szybko znów muszę zajść w ciążę, później w kolejną, by nie oglądać tych parszywych mord i móc odpocząć psychicznie od tej patologii. Chcę prowadzić normalne życie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2018, 11:57

Marzena782, Kadża lubią tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1984 wrote:
    Nie korpo. Policja ;) Wiesz, u mnie w pracy poza tym śmieją się z takich rzecz jak np poronienie ;) Chłopak z wydziału mojego faceta po tym jak straciłam ciążę na korytarzu przy wszystkich pytał go czy się cieszy czy smuci, że poroniłam? Dlatego obiecałam sobie, że szybko znów muszę zajść w ciążę, później w kolejną, by nie oglądać tych parszywych mord i móc odpocząć psychicznie od tej patologii. Chcę prowadzić normalne życie.

Co za gnojek!

512ee1ecf0.png
  • Natalia1984 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam każdy taki, w policji pracuje najgorsza hołota pozbawiona jakichkolwiek zasad moralnych.

Amy333 lubi tę wiadomość

klz9df9hvltz8vcc.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pomyśleć ze kiedys chcialam byc policjantką ;) mąż mi mówi ze wtedy by ze mna ślubu nie wzial :P

512ee1ecf0.png
  • Av Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    My chcemy powiedziec dopiero okolo 12-13 tyg, a mojej siostrze dopiero jak do niej pojedziemy to bedzie jakis 14-15 bo ona za duza panikara i bedzie sie bala ze lece w ciazy samolotem
    My tak samo, dopiero po USG genetycznym.

f2w3ol2adwu1ceje.png
    Leon :)
  • Mamaawiki Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny .U mie dalej mdłości i jestem strasznie zmęczona w tej ciąży nie mam na nic energi ani ochoty.

U mie w rodzinie jeszcze nikt nie wie o ciąży

Kawa strasznie mi przykro

8p3oskjor69op845.pniv09df9hiyby5l2y.png
    Udało się drugi cud pojawił się w 9 cyklu starań
    Niedoczynność tarczycy,hashimoto(anty TPO powyżej 600),hiperprolaktymia,torbiele piersi
  • MiSia :) Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja bym za coś takiego w ryj dała! Frajer z niego i tyle...

Herbata bardzo mi przykro :(

Nam synus dał dzisiaj pospac do 8:30 także to normalnie rarytas przy nim tyle spać ;)
    Codziennie jestem okropnie senna i nic mi się nie chce..
    Gratuluję udanych wizyt dziewczyny :)

hchygov3n960krj6.png
    f2wl2n0adjltluvt.png
    Mikołaj <3
    Przyszedł na świat 16.02.2016r. o godzinie 18:35 przez cc.
    3580 g , 56 cm :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawaa wrote:
    Cześć dziewczyny, muszę się jednak pożegnać, niestety dostałam okropnych bóli krzyżowych, krwawienia, jestem już po usg, maluszka już nie ma...
    Trzymam za Was kciuki, buziaki
    Przykro mi :(

• aLunia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jutro wielkie kciuki za wizyty!
    Odebrałam wyniki tsh i z 4,5 zbilam do 0,1 ale ft4 znów mi podskoczylo. W czwartek mam wizytę u endokrynologa i pewnie zmniejszy dawkę leku.

Natalia znam kilku policjantów i faktycznie są tego typu co piszesz :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Marzena782 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od wczoraj towarzyszy metaliczny posmak w buzi , nie umiem się go pozbyć :( żuje wiecznie Gumy. Na Chwile pomaga.
    Wiecznie śpię ...serce mi wali .... jakoś bardzo dziwnie się czuje ...

4,5 roku starań
    Pcos ,Pierwsza Owulacja i Udana! 16tydz. Ciąży !
    w4sqflw12tdr9ahl.png

• Kadża Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa strasznie mi przykro.
    Co do powiedzenia w pracy i rodzinie to ja już powiedziałam. W pracy Ok a nawet bardzo ( chyba ze szefowa dobrze się maskuje ;)) ale jesteśmy tylko we 2 wiec głupio by mi było nie powiedzieć poza tym musiałam sprawdzic czy środki których używamy nie szkodzą dziecku.
    Rodzina tez już wie, mamy się cieszą a reszta .... nie wiem niby tak ale już doszło do mnie ze szwagierka się śmieje ze głupia i na starość dzieci nam się zachciało jak mamy odchowane już .... ale są daleko ja osobiście tego nie słyszałam a nawet jeśli to spływa to po mnie jak po kaczce....
    Wczoraj wieczorem jakoś dziwnie się czułam..... poszłam spac szybko brzuch jak by bolał i nie bolał jak bym była przejedzona a później głowa do tego doszła. Dziś na mdłości jem migdały ....zobaczymy

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy już też powiedziałam i przebywam od początku na l4

• Dere Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadża wrote:
    Kawa strasznie mi przykro.
    Co do powiedzenia w pracy i rodzinie to ja już powiedziałam. W pracy Ok a nawet bardzo ( chyba ze szefowa dobrze się maskuje ;)) ale jesteśmy tylko we 2 wiec głupio by mi było nie powiedzieć poza tym musiałam sprawdzic czy środki których używamy nie szkodzą dziecku.
    Rodzina tez już wie, mamy się cieszą a reszta .... nie wiem niby tak ale już doszło do mnie ze szwagierka się śmieje ze głupia i na starość dzieci nam się zachciało jak mamy odchowane już .... ale są daleko ja osobiście tego nie słyszałam a nawet jeśli to spływa to po mnie jak po kaczce....
    Wczoraj wieczorem jakoś dziwnie się czułam..... poszłam spac szybko brzuch jak by bolał i nie bolał jak bym była przejedzona a później głowa do tego doszła. Dziś na mdłości jem migdały ....zobaczymy

Na starość?! Ile masz lat? Ja pierwszej młodości tez nie jestem :D czekam na reakcje rodziny, zwlaszcza męża rodziny ;)

Kadża lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zapomniałam napisać: po wizycie u gina byłam też u internisty, bo wczoraj byłam już w mega ciężkim stanie... Infekcja wirusowa, z gorączką i katarem zatokowym... Za chwilę może się skończyć antybiotykiem, jeśli porządnie o siebie nie zadbam i nie wyleczę. Doktor bardzo naciskala na zwolnienie co najmniej do końca tygodnia i nie chciała słyszeć o dwóch dniach. Wjechała mi też na psychę mówiąc, że jestem teraz odpowiedzialna za siebie i swoje dzieci i muszę o siebie dbać a praca to tylko praca. Mam więc zwolnienie do końca tygodnia. Chciałam wziąć tylko dwa dni, no ale ostatecznie wzięłam to zwolnienie do końca tygodnia, kupiłam leki no i się kuruję. W pracy ciężko to przyjęli.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG to ja pisałam, że jestem na okresie próbnym. I z powodu ciąży zwolnienia na razie przez co najmniej miesiąc nie chcę brać, no ale z powodu choroby już musiałam.

Enii jesteś w 6+4 i fasolka ma 0,51 cm? Nasza ma 0,26cm i z usg 5t+6d, a z om mam 7t1d. I teraz nie wiem czy ten mój belly kalendarz przesunąć, żeby inaczej liczył?

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena no siła wyższa ale w pracy widzę podejście maja kiepskie :/ co masz zrobić, chyba widzieli że jesteś chora...
    Ale rozumiem cię doskonale. Mam nadzieję że się wykurujesz przez ten czas.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ