WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Izabelle wrote:ja mam nosidło hybrydowe, regulowane. Mała je uwielbia, na pasie jest rzep i na tym panelu reguluję pod pupkę,szerokość nóżek. Jest wygodne,można wyprać w pralce,dosłownie zwinąć i zabrać ze sobą np pod wózek. Spróbuj może wypożyczyć nosidło i sprawdzić czy Bruno będzie chciał w nim siedzieć
Jak jadę samochodem sama z Zosią na zakupy,to nosidło zawsze z nami
A jakiej masz marki/model?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 21:56
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualny
-
My kupiliśmy wczoraj wózek. Zdecydowaliśmy się na collecto joggy. Jakoś bardziej stabilny niż valco mi się wydaje. Koła pompowane A amortyzatory najazdowe ( co to by nie znaczyło).
Doradzając nam w sklepie tak naprawdę pokazał nam z 5 wozkow ( pewnie tylko tyle mieli w sklepie), które najlepiej nadają się na tereny wiejskie i wszystkie były z pomopowanymi kołami .
A zobaczymy jak to się będzie w praktyce sprawdzało ☺kasia1518
-
My kupilismy w zeszłym tygodniu joie
https://allegro.pl/oferta/fotelik-joie-spin-360-isofix-obrotowy-0-18-kg-7989135030
Braliśmy pod uwagę jeszcze cybexa ale zdecydowalismy się na tego powyzej. Póki co nie mam zastrzeżeń i podoba mi się to że jest obrotowy a nie tylko przód tył.kasia1518 lubi tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka30 wrote:My kupilismy w zeszłym tygodniu joie
https://allegro.pl/oferta/fotelik-joie-spin-360-isofix-obrotowy-0-18-kg-7989135030
Braliśmy pod uwagę jeszcze cybexa ale zdecydowalismy się na tego powyzej. Póki co nie mam zastrzeżeń i podoba mi się to że jest obrotowy a nie tylko przód tył.
Też bym chciała obrotowy - poczytam o tym joie. Mamy fajny sklep gdzie dobieraja fotelik do dziecka i auta , tylko aktualnie jesteśmy na etapie zmiany samochodu i pan kazał nam przyjechać już nowym autem. Spojrzał jeszcze w to "stare" bo ja nim będę jeździć bo zdecydowanie większe niż mój obecny yaris i powiedział że tu do rav4 każdy isofix będzie pasował. Także odbierzemy nowe auto i pojedziemy wtedy dopasować fotelik. No A przekładając z auta do auta fotelik ( A tak u nas na pewno będzie) z isofixem jest dużo szybciej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 22:20
kasia1518
-
My kupiliśmy wózek britaxa b motion 4plus, póki co fajny jest. Ciekawe jak będę mówić za jakiś czas.
Kasia a jesteś pewna że na isofixa się szybciej wpina? Mi to idzie wolniejmy będziemy brać fotelik który można i tak i tak montować bo lubię wozić mała z przodu a tam nie mam isofixa. Choć jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, póki co dwa miesiące za spacerówka chodziłam to wolałam się nie rozpraszac.
-
p_tt wrote:My kupiliśmy wózek britaxa b motion 4plus, póki co fajny jest. Ciekawe jak będę mówić za jakiś czas.
Kasia a jesteś pewna że na isofixa się szybciej wpina? Mi to idzie wolniejmy będziemy brać fotelik który można i tak i tak montować bo lubię wozić mała z przodu a tam nie mam isofixa. Choć jeszcze się nad tym nie zastanawiałam, póki co dwa miesiące za spacerówka chodziłam to wolałam się nie rozpraszac.
kasia1518
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Tak mi Pan w sklepie wstępnie powiedział, że jak ma być przekładany z auta do auta to szybciej x isofixem, że ten na pasy to zabawa 30min. Nawet nie wiedziałam że są takie że można z i bez isofixa- zapytam bo ja do tej pory Zosie mam zawsze z przodu. Jak będzie drugi maluch to też będę nosidełko z przodu zapinac.
-
nick nieaktualnyU nas kolejne zmiany. Żywieniowe jak najbardziej na plus, synek wrócił do picia mleka, kasze gęsta z łyżeczki tak wina że aż miło, może przestanie być taką chudzinka, ładnie je kawałeczki warzyw i owoców. Raczkujemy na całego. Zaczął tak śmiesznie mówić, tatuś zadowolony bo mamy mówienie tatata
Zmienił się też śmiech. O jest mi trochę smutno bo już nie chcę być na rękach na fasolkę i się przytulać, ciągle ma tyle pracy że mama poszła w odstawke.
kasia1518, Minns, Izabelle, ola_g89, susełek lubią tę wiadomość
-
Camilla13 wrote:No pewnie że są foteliki bez isofixa, my mamy bez bo nasze auto go nie ma, samochód sprzed 2006 roku. Ale nie ma też znaczenia czy auto ma isofix. Fotelik z bazą można spokojnie zamontować tylko przy użyciu pasów, Mamy już nowy właśnie z bazą. A montaż fotelika zajmuje 3 minuty. Pan w sklepie chyba trochę wyolbrzymia, ale wiadomo ile sprzeda tyle zarobi.
Camilla to że są foteliki bez isofixa to wiem, ale że są takie że można montować z i bez isofixa jednocześnie to nie wiedziałam.kasia1518
-
My jedziemy w sobotę pooglądać spacerówki i foteliki. Spacerówka będzie siedzieć w aucie i będzie na wyjazdy, także zależy nam żeby zajmowała mało miejsca po złożeniu. No i fajnie jakby była wytrzymała, a zarazem ładna
. A na co dzień 2w1, nie mam chodów więc luzik. Fotelik też bym chciała obrotowy, zobaczymy co nam doradzą.
Odebrałam w końcu dzisiaj nosidło, zdecydowałam się na Zaffiro Smart. Kupiłam w smyku bo tam był materiał, który najbardziej mi się podobał i było tańsze. Już z mężem jesteśmy zadowoleni i nosimy małego na zmianę pomieszkaniu haha.
A mały próbuje wszędzie wstawać i coraz lepiej mu to idzie. Dzisiaj przyjeżdżają do nas mój tata z moja siostrą w odwiedziny, jakoś się musimy pomieścić. Moja siostra nie widziała małego od listopada, więc chyba go zje.
Camilla13, Izabelle, ola_g89 lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
My już kupiliśmy- jednak sam isofix - Jane ikonic- ale tez obrotowy 360° - Zosia już testowała i zadowolona, zobaczymy jak będzie w dłuższych trasach .
I teraz najgorsze... pora nauczyć ja że jeździ z tylu sama , a my z przodu. I tak nas to czeka bo za chwilę będzie drugi maluszek. Coś czuje że będzie tu hardcore ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2019, 16:14
kasia1518
-
Dziewczyny A jeszcze mam pytanie, czy któreś z Was maluszek nie przekręca się z brzucha na plecy ? Moja Zosia to robi ale rzadko i mam wrażenie że to się dzieje przypadkiem- jak jej wyjdzie. Z pleców na brzuch idzie jej to sprawnie, a druga strona to loteria. I się zastanawiam czy w związku z tym nie zgłosić się do jakiegoś lekarza rehabilitanta bo tu zaraz skończy 10mcy ( 8 skorygowane). Do raczkowania się nie garnie. Siada z pozycji leżącej na plecach- pidpiera się z tylu rękami i potem przekłada do przodu.kasia1518
-
Moja się bardzo rzadko obraca i szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy ostatnio się obróciła z brzucha na plecy, woli sobie usiąść. No i sto razy jej lepiej raczkowac z siedzenia niż z brzucha.
Kasia a jak siedzi to daje już ręce na podłogę przed siebie? Moja czasem jak się podniosła z boku z pleców to właśnie kilka dni ćwiczyła ręce przed siebie a potem zaczaila że tak też może raczkowac. Miałam iść z nią do fizjo przez te obroty ale jej odpuscilysmy. -
p_tt wrote:Moja się bardzo rzadko obraca i szczerze mówiąc nie pamiętam kiedy ostatnio się obróciła z brzucha na plecy, woli sobie usiąść. No i sto razy jej lepiej raczkowac z siedzenia niż z brzucha.
Kasia a jak siedzi to daje już ręce na podłogę przed siebie? Moja czasem jak się podniosła z boku z pleców to właśnie kilka dni ćwiczyła ręce przed siebie a potem zaczaila że tak też może raczkowac. Miałam iść z nią do fizjo przez te obroty ale jej odpuscilysmy.kasia1518
-
Nasza też jeszcze nie raczkuje, pełza bardzo sprawnie, turla się i przewraca sprawnie z każdej strony. Jak ją posadzę to siedzi stabilnie, ale nie siada jeszcze sama.
Kocha owsiankę i seleraIzabelle, Minns, kasia1518 lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021