WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za obszerne info
Właśnie myślałam o tych kieszonkach. Trochę poczytałam i chce spróbować. Najważniejsze jest dla mnie zdanie mamy użytkującej
Nie wydaje mi się,ze bedzie z tym dużo pracy,a pranie i tak wstawiam codziennie. Przeraża mnie w ten upał zakładanie pampersów dziewczynce cały czas.
veritaserum lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny ☺
Veritaserum podziwiam za to że używasz pieluch wielorazowych. Ja po prostu wietrze kilka razy dziennie tzn Zosia leży w gołym tyłkiem na macie, tyle że mi nie raczkuje to łatwiej. Czy Wasze dzieciaczki też śpia dłużej w te upały? Moja do 7-8, oczywiście wstaje w nocy kilka razy- 2 razy na mleko i ze 2-3 razy żeby pociumkala smoka z butelki z wodą, ale jak już zje ok 5 , to potem śpi właśnie do 7-8,I w dzień 2 drzemki po 30-40min- także u nas dobowo znowu ok 11.5-12 godzin, a już był czas że 10.5 to było maxkasia1518
-
Ale szałowy basen
. Bruno wczoraj jeśli chodzi o sen to było super w ciągu dnia, jeździliśmy autkiem pomieszkaniu, jak była pora spania to go wyciągnęłam, wsadziłam do wózka, a ten od razu zasnął. Po obudzenia zebraliśmy się i pojechaliśmy do teściów to w aucie też przysypiał. Potem chwilę się pobawiliśmy w domu, poszłam z nim w nosidle na spacer na cmentarz (tak, super wycieczka
) i z powrotem mi zasnął, także potem usiadłam w cieniu i tak spał godzinę na mnie
mogłam sobie wąchać jego włoski, no super to było. A potem jeszcze z babcią na spacerze zasnął i jak wracaliśmy w aucie
. także chyba coś w tych upałach jest. Teraz też śpi w łóżeczku, bez problemu zasnął.
Wczoraj odebraliśmy fotelik i wózek, który wymieniliśmy jednak na Mutsy Nexo Deep Forest. Nie byłam do końca przekonana co do tego Joie Mytrax, Mutsy mi się podobał i okazało się, że jednak ma wizjer na dziecko (starsze kolory tego nie miały) i jest o wiele mniejszy po złożeniu no i lżejszy. Także teraz jestem zadowolona w końcu. Na razie spacerówkę 2w1 zostawiamy na mieszkaniu, a nowy będzie w bagażniku na wyjazdy.
Dziewczyny jak długo walczyłyście z tymi pleśniawkami? Smaruję witaminą C, nalewam na pieluszkę i przemywam. Dzisiaj mam wrażenie, że jest tego dużo mniej. Meningokoki przesunęłam na 19 czerwca. Katarek na szczęście przeszedł, mam nadzieje, że już będzie wszystko okej.
A pogoda cudowna, mogłabym cały dzień spędzić na dworze. Ale na razie czekam na kuriera...Izabelle lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU nas ze snem całkiem ok, śpi zawsze od 21-22 do 2 wtedy je i śpi do 6. Po śniadaniu zabawa do 8 i drzemka do 9. Później okolo 12 pół godziny i od dwóch tygodni zawsze po 16 śpi 2 godziny. Wczoraj zaczął się wspinać na schody, czas na montaż rolety. Mamy 6 zębów
Jak ugryzie to aż płakać się chce :-p
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny zazdroszczę czasu na używanie pieluch wielorazowych. Pranie robię dwa razy w tygodniu, codziennie z tym walczyć to bym chyba szału dostała
Szkoda by mi było tracić czas na kolejne obowiązki. A synek przez pół dnia siedzi bez pieluchy i kompletnie nago
-
Camilla13 wrote:Kasia gdzie kupiliscie taki wypasiony basen? My mamy kupiony duży dla Nas, już w nim pływał kilka razy, ale przydałby się taki dla maluszków jeszcze bo do tamtego i ja muszę wchodzić a nie zawsze mogę a synek tylko piszczy jak zobaczy.
Na empik.com - za 135zl
https://www.empik.com/plac-zabaw-bestway-akwarium-53052-239x206x86-cm-bestway,p1142282266,zabawki-p
Zosia na zjeżdżalnie jeszcze za mała ale te dmuchane rybki i ośmiornica są super. Nie jest głęboki także woda się szybko nagrzewa. Jak tylko to widzi to jest pisk i szał bo chce do wodykasia1518
-
nick nieaktualnykasia1518 wrote:Na empik.com - za 135zl
https://www.empik.com/plac-zabaw-bestway-akwarium-53052-239x206x86-cm-bestway,p1142282266,zabawki-p
Zosia na zjeżdżalnie jeszcze za mała ale te dmuchane rybki i ośmiornica są super. Nie jest głęboki także woda się szybko nagrzewa. Jak tylko to widzi to jest pisk i szał bo chce do wody -
Camilla13 wrote:U nas ze snem całkiem ok, śpi zawsze od 21-22 do 2 wtedy je i śpi do 6. Po śniadaniu zabawa do 8 i drzemka do 9. Później okolo 12 pół godziny i od dwóch tygodni zawsze po 16 śpi 2 godziny.
(...) Dziewczyny zazdroszczę czasu na używanie pieluch wielorazowych. Pranie robię dwa razy w tygodniu, codziennie z tym walczyć to bym chyba szału dostałaSzkoda by mi było tracić czas na kolejne obowiązki. A synek przez pół dnia siedzi bez pieluchy i kompletnie nago
Po tym poście to zazdroszczę czasu w ciągu dnia. 3,5h drzemki w ciągu dnia i tylko jedna pobudka w nocy?
U nas kilka pobudek w nocy i zazwyczaj 2 drzemki w ciągu dnia po 30-40min. Czasami zdarzy się trzecia. ale różnie z tym bywa.
A pieluchy wielorazowe wydają się bardzo skomplikowane. A tak naprawdę w dzisiejszych czasach wrzucenie co drugi dzień rzeczy do pralki to raczej nie jest zbyt czasochłonne. I potem rozwiesić.
Podejrzewam, że Ty podobną ilość czasu poświęcasz na sprzątanie po dziecku, które sika i robi kupę pod siebie.
Minns Jeśli chodzi o pleśniawki to po jakiś 5 dniach nie było nic widać ale antybiotyk był na 7 dni więc skończyłam kurację. Później jeszcze kilka dni używałam witaminy C.
Pewnie to wiesz, ale musisz wysterylizować wszystkie gryzaki i smoczki. Teraz już się w sterylizację nie bawię ale przy pleśniawkach działałam dwa razy. Na początku leczenia i po jego zakończeniu.Minns lubi tę wiadomość
-
Izabelle wrote:Dzięki za obszerne info
Właśnie myślałam o tych kieszonkach. Trochę poczytałam i chce spróbować. Najważniejsze jest dla mnie zdanie mamy użytkującej
Nie wydaje mi się,ze bedzie z tym dużo pracy,a pranie i tak wstawiam codziennie. Przeraża mnie w ten upał zakładanie pampersów dziewczynce cały czas.
Wyglądają bardzo ładnie, spory zakres regulacji. Zakłada się bardzo prosto. Schną błyskawicznie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/463e193f3cdc.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 13:16
veritaserum, Minns, Izabelle, kasia1518 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna a jak długo czekałaś na te pieluchy ? Też się skusiłam i czekam
Też za bardzo nie rozumiem jaki to czas trzeba poświęcić na pranie bo w zasadzie u mnie jest to może 7 minut dziennie ? A wkrótce będę prac co drugi dzień .
Nie ma co podziwiać. To się wydaje mega trudne a jest super sprawa.
PrzyznN szczerze że gdybym miała synka tym bardziej bym to rozważyła że względu na przegrzewanie jąder ale każdy robi co uważaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 13:51
Izabelle lubi tę wiadomość
-
A ja znowu też nie wyobrażam sobie robić prania codziennie. Ostatnio mamy tak napięte dni, że brakuje czasu na wszystko. Do tego w mieszkaniu mało miejsca i jak rozłożę suszarkę to w kuchni ciasno jak nie wiem, a na balkonie nie zawsze się da rozwiesić. Zresztą nie uzbieralabym tyle prania. Ja nie mam nic do zwykłych pieluszek i póki nie ma odparzeń to będę je stosować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 14:49
wrzesień 2018 - synek -
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Po tym poście to zazdroszczę czasu w ciągu dnia. 3,5h drzemki w ciągu dnia i tylko jedna pobudka w nocy?
U nas kilka pobudek w nocy i zazwyczaj 2 drzemki w ciągu dnia po 30-40min. Czasami zdarzy się trzecia. ale różnie z tym bywa.
A pieluchy wielorazowe wydają się bardzo skomplikowane. A tak naprawdę w dzisiejszych czasach wrzucenie co drugi dzień rzeczy do pralki to raczej nie jest zbyt czasochłonne. I potem rozwiesić.
Podejrzewam, że Ty podobną ilość czasu poświęcasz na sprzątanie po dziecku, które sika i robi kupę pod siebie.
Minns Jeśli chodzi o pleśniawki to po jakiś 5 dniach nie było nic widać ale antybiotyk był na 7 dni więc skończyłam kurację. Później jeszcze kilka dni używałam witaminy C.
Pewnie to wiesz, ale musisz wysterylizować wszystkie gryzaki i smoczki. Teraz już się w sterylizację nie bawię ale przy pleśniawkach działałam dwa razy. Na początku leczenia i po jego zakończeniu.
Teraz synek śpi super, ale przypomnę że nasz Bobas po skończeniu 6 tygodni w ciągu dnia nie spał pod rząd po 5-6 godzin i chodził spać o północy. Jedni mają gorzej na początku inni później, czysta loteria. Działam jako wolontariusz w fundacji dla zwierząt więc czas który miałam stracić na kolejne pranie wolę poświęcić futrzakom, a przy okazji synek korzysta, bo co chwilę gdzieś jeździmy, poznaje nowych ludzi, nowe zwierzaki, cudowne jest jak się cieszy przy każdym kontakcie. -
Ja mam dwójkę dzieci i męża ha ha, takze jednego dnia ciemne pranie,drugiego jasne i jakbym wypadła z grafiku,to potem nie mogę się wygrzebać
Gdyby używanie pieluch wielorazowych wymagało zachodu,tzn osobnego prania,gotowania,prasowania,to nigdy bym się na nie nie zdecydowała,bo.nie mam wcale czasu w nadmiarze
Zamówiłam na start 3 kieszkonki i 6 wkładów z mikrofibry plus bibułki
I teraz prośba o pomocpiorę rzeczy w płynie Lovela,wlewam do bębna. Czy.mogę prać w tym pieluszki i wkłady,czy jednak proszek drogą tradycyjną? Czy wystarczy użyć olejku z,drzewa herbacianego czy musze kupić specjalny proszek odkarzający do prania. Czy ten olejek tez dodaję do prania...?
-
nick nieaktualnyIzabelle ważne jest żeby najpierw dać wstępne płukanie wkładów i pieluszek. Możesz prac w 60 stopniach bez odkazacza lub w 40 z dodatkiem. Ja już olejku nie daje do prania. Ja pralam w loveli białej płynie teraz piorę w domolu proszku . Jak mam jasne pranie to często po płukaniu wstepnym dokładam jasne pranie. Może to dla niektórych kontrowersyjne że pieluchy piorę z ubraniami ja nie widzę w tym problemu. Dodaje odkazacz. Wirowanie mam 1000 obrotów.
Izabelle lubi tę wiadomość
-
Ja piore raz w tygodniu, wstawiam jednego dnia 2-3 pralki i na tym koniec , także codzienne pranie u mnie też by nie zdało egzaminu.
A wogole nie wiem czy się już chwaliłam, ale będziemy mieć druga córeczkę, prawdopodobnie Hania - choć jeszcze do końca nie zdecydowaliśmy. Jednak moja ginekolog miała rację z płcią, bo drugi lekarz do którego chodzę ( z Luxmedu) na dwóch usg mówił że chłopak, a wczoraj oznajmił że jednak dziewczynka. Usg połówkowe u swojej gin mam za tydzień więc to tylko formalność, bo już ostatnio mi mówiła że raczej dziewczynka ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 16:38
veritaserum, ola_g89, Camilla13, Minns, aLunia, KATARZYNACarm, kuwejtonka lubią tę wiadomość
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Ja piore raz w tygodniu, wstawiam jednego dnia 2-3 pralki i na tym koniec , także codzienne pranie u mnie też by nie zdało egzaminu.
A wogole nie wiem czy się już chwaliłam, ale będziemy mieć druga córeczkę, prawdopodobnie Hania - choć jeszcze do końca nie zdecydowaliśmy. Jednak moja ginekolog miała rację z płcią, bo drugi lekarz do którego chodzę ( z Luxmedu) na dwóch usg mówił że chłopak, a wczoraj oznajmił że jednak dziewczynka. Usg połówkowe u swojej gin mam za tydzień więc to tylko formalność, bo już ostatnio mi mówiła że raczej dziewczynka ☺
Gratuluję drugiej córeczki 😊
kasia1518 lubi tę wiadomość
-
Veritaserum pierwsze zamówienie szło 2 tygodnie więc było bardzo szybko. Teraz czekam na drugie i mam nadzieję, że nie będę długo czekać.
Veritaserum, ostatnio stwierdziłam, że jestem kosmitką bo:
- karmię swoim mlekiem
- próbuję z wielopieluchowaniem
- nie daję swojemu dziecku słodyczy
- do tego dochodzi dieta bmk
Camilla No to jestem w szoku, że Twój tak mało sika. U nas to wystarczy 15 minut na golasa i już jest kałuża.
Tak naprawdę nie chodzi o to by licytować się co która robi, a czego która nie robi. Każda z nas chce dla swojego dziecka jak najlepiej. Najważniejsze byśmy były szczęśliwe.
Minns o ile wielopieluchowanie zajmuje mniej czasu niż się wydaje to jednak gdzieś suszyć trzeba. I brak miejsca jest rzeczywiście problematyczny.
My póki co, korzystamy z pokoju, który docelowo będzie Ani. Ale na razie robi za suszarnię.
Kasia W takim razie gratuluję córeczki! No to wyprawkę już masz i nie będzie problemu, że coś jest zbyt "dziewczęce".veritaserum, kasia1518 lubią tę wiadomość