X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za obszerne info :) Właśnie myślałam o tych kieszonkach. Trochę poczytałam i chce spróbować. Najważniejsze jest dla mnie zdanie mamy użytkującej ;) Nie wydaje mi się,ze bedzie z tym dużo pracy,a pranie i tak wstawiam codziennie. Przeraża mnie w ten upał zakładanie pampersów dziewczynce cały czas.

veritaserum lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ☺

Veritaserum podziwiam za to że używasz pieluch wielorazowych. Ja po prostu wietrze kilka razy dziennie tzn Zosia leży w gołym tyłkiem na macie, tyle że mi nie raczkuje to łatwiej. Czy Wasze dzieciaczki też śpia dłużej w te upały? Moja do 7-8, oczywiście wstaje w nocy kilka razy- 2 razy na mleko i ze 2-3 razy żeby pociumkala smoka z butelki z wodą, ale jak już zje ok 5 , to potem śpi właśnie do 7-8,I w dzień 2 drzemki po 30-40min- także u nas dobowo znowu ok 11.5-12 godzin, a już był czas że 10.5 to było max

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u nas od tygodnia basenowe szaleństwo

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68f930a108da.jpg

Tylko płacz jak wyciągam z wody ☺

Minns, Camilla13, susełek, Izabelle, ola_g89, aLunia, p_tt, KATARZYNACarm, kuwejtonka lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale szałowy basen :D. Bruno wczoraj jeśli chodzi o sen to było super w ciągu dnia, jeździliśmy autkiem pomieszkaniu, jak była pora spania to go wyciągnęłam, wsadziłam do wózka, a ten od razu zasnął. Po obudzenia zebraliśmy się i pojechaliśmy do teściów to w aucie też przysypiał. Potem chwilę się pobawiliśmy w domu, poszłam z nim w nosidle na spacer na cmentarz (tak, super wycieczka :P) i z powrotem mi zasnął, także potem usiadłam w cieniu i tak spał godzinę na mnie <3 mogłam sobie wąchać jego włoski, no super to było. A potem jeszcze z babcią na spacerze zasnął i jak wracaliśmy w aucie :P. także chyba coś w tych upałach jest. Teraz też śpi w łóżeczku, bez problemu zasnął.

Wczoraj odebraliśmy fotelik i wózek, który wymieniliśmy jednak na Mutsy Nexo Deep Forest. Nie byłam do końca przekonana co do tego Joie Mytrax, Mutsy mi się podobał i okazało się, że jednak ma wizjer na dziecko (starsze kolory tego nie miały) i jest o wiele mniejszy po złożeniu no i lżejszy. Także teraz jestem zadowolona w końcu. Na razie spacerówkę 2w1 zostawiamy na mieszkaniu, a nowy będzie w bagażniku na wyjazdy.

Dziewczyny jak długo walczyłyście z tymi pleśniawkami? Smaruję witaminą C, nalewam na pieluszkę i przemywam. Dzisiaj mam wrażenie, że jest tego dużo mniej. Meningokoki przesunęłam na 19 czerwca. Katarek na szczęście przeszedł, mam nadzieje, że już będzie wszystko okej.

A pogoda cudowna, mogłabym cały dzień spędzić na dworze. Ale na razie czekam na kuriera...

Izabelle lubi tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gdzie kupiliscie taki wypasiony basen? My mamy kupiony duży dla Nas, już w nim pływał kilka razy, ale przydałby się taki dla maluszków jeszcze bo do tamtego i ja muszę wchodzić a nie zawsze mogę a synek tylko piszczy jak zobaczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze snem całkiem ok, śpi zawsze od 21-22 do 2 wtedy je i śpi do 6. Po śniadaniu zabawa do 8 i drzemka do 9. Później okolo 12 pół godziny i od dwóch tygodni zawsze po 16 śpi 2 godziny. Wczoraj zaczął się wspinać na schody, czas na montaż rolety. Mamy 6 zębów :-) Jak ugryzie to aż płakać się chce :-p

kasia1518 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zazdroszczę czasu na używanie pieluch wielorazowych. Pranie robię dwa razy w tygodniu, codziennie z tym walczyć to bym chyba szału dostała :/ Szkoda by mi było tracić czas na kolejne obowiązki. A synek przez pół dnia siedzi bez pieluchy i kompletnie nago

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    Kasia gdzie kupiliscie taki wypasiony basen? My mamy kupiony duży dla Nas, już w nim pływał kilka razy, ale przydałby się taki dla maluszków jeszcze bo do tamtego i ja muszę wchodzić a nie zawsze mogę a synek tylko piszczy jak zobaczy.

Na empik.com - za 135zl

https://www.empik.com/plac-zabaw-bestway-akwarium-53052-239x206x86-cm-bestway,p1142282266,zabawki-p

Zosia na zjeżdżalnie jeszcze za mała ale te dmuchane rybki i ośmiornica są super. Nie jest głęboki także woda się szybko nagrzewa. Jak tylko to widzi to jest pisk i szał bo chce do wody

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Na empik.com - za 135zl

https://www.empik.com/plac-zabaw-bestway-akwarium-53052-239x206x86-cm-bestway,p1142282266,zabawki-p

Zosia na zjeżdżalnie jeszcze za mała ale te dmuchane rybki i ośmiornica są super. Nie jest głęboki także woda się szybko nagrzewa. Jak tylko to widzi to jest pisk i szał bo chce do wody
    Dziękuję :* zamawiam :-)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    U nas ze snem całkiem ok, śpi zawsze od 21-22 do 2 wtedy je i śpi do 6. Po śniadaniu zabawa do 8 i drzemka do 9. Później okolo 12 pół godziny i od dwóch tygodni zawsze po 16 śpi 2 godziny.

(...) Dziewczyny zazdroszczę czasu na używanie pieluch wielorazowych. Pranie robię dwa razy w tygodniu, codziennie z tym walczyć to bym chyba szału dostała :/ Szkoda by mi było tracić czas na kolejne obowiązki. A synek przez pół dnia siedzi bez pieluchy i kompletnie nago

Po tym poście to zazdroszczę czasu w ciągu dnia. 3,5h drzemki w ciągu dnia i tylko jedna pobudka w nocy?
    U nas kilka pobudek w nocy i zazwyczaj 2 drzemki w ciągu dnia po 30-40min. Czasami zdarzy się trzecia. ale różnie z tym bywa.

A pieluchy wielorazowe wydają się bardzo skomplikowane. A tak naprawdę w dzisiejszych czasach wrzucenie co drugi dzień rzeczy do pralki to raczej nie jest zbyt czasochłonne. I potem rozwiesić.
    Podejrzewam, że Ty podobną ilość czasu poświęcasz na sprzątanie po dziecku, które sika i robi kupę pod siebie.

Minns Jeśli chodzi o pleśniawki to po jakiś 5 dniach nie było nic widać ale antybiotyk był na 7 dni więc skończyłam kurację. Później jeszcze kilka dni używałam witaminy C.
    Pewnie to wiesz, ale musisz wysterylizować wszystkie gryzaki i smoczki. Teraz już się w sterylizację nie bawię ale przy pleśniawkach działałam dwa razy. Na początku leczenia i po jego zakończeniu.

Minns lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Dzięki za obszerne info :) Właśnie myślałam o tych kieszonkach. Trochę poczytałam i chce spróbować. Najważniejsze jest dla mnie zdanie mamy użytkującej ;) Nie wydaje mi się,ze bedzie z tym dużo pracy,a pranie i tak wstawiam codziennie. Przeraża mnie w ten upał zakładanie pampersów dziewczynce cały czas.
    Zamawiałam kieszonki z Chin.
    Wyglądają bardzo ładnie, spory zakres regulacji. Zakłada się bardzo prosto. Schną błyskawicznie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/463e193f3cdc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 13:16

veritaserum, Minns, Izabelle, kasia1518 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna a jak długo czekałaś na te pieluchy ? Też się skusiłam i czekam :)

Też za bardzo nie rozumiem jaki to czas trzeba poświęcić na pranie bo w zasadzie u mnie jest to może 7 minut dziennie ? A wkrótce będę prac co drugi dzień .
    Nie ma co podziwiać. To się wydaje mega trudne a jest super sprawa.

PrzyznN szczerze że gdybym miała synka tym bardziej bym to rozważyła że względu na przegrzewanie jąder ale każdy robi co uważa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 13:51

• Minns Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu też nie wyobrażam sobie robić prania codziennie. Ostatnio mamy tak napięte dni, że brakuje czasu na wszystko. Do tego w mieszkaniu mało miejsca i jak rozłożę suszarkę to w kuchni ciasno jak nie wiem, a na balkonie nie zawsze się da rozwiesić. Zresztą nie uzbieralabym tyle prania. Ja nie mam nic do zwykłych pieluszek i póki nie ma odparzeń to będę je stosować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 14:49

wrzesień 2018 - synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Po tym poście to zazdroszczę czasu w ciągu dnia. 3,5h drzemki w ciągu dnia i tylko jedna pobudka w nocy?
    U nas kilka pobudek w nocy i zazwyczaj 2 drzemki w ciągu dnia po 30-40min. Czasami zdarzy się trzecia. ale różnie z tym bywa.

A pieluchy wielorazowe wydają się bardzo skomplikowane. A tak naprawdę w dzisiejszych czasach wrzucenie co drugi dzień rzeczy do pralki to raczej nie jest zbyt czasochłonne. I potem rozwiesić.
    Podejrzewam, że Ty podobną ilość czasu poświęcasz na sprzątanie po dziecku, które sika i robi kupę pod siebie.

Minns Jeśli chodzi o pleśniawki to po jakiś 5 dniach nie było nic widać ale antybiotyk był na 7 dni więc skończyłam kurację. Później jeszcze kilka dni używałam witaminy C.
    Pewnie to wiesz, ale musisz wysterylizować wszystkie gryzaki i smoczki. Teraz już się w sterylizację nie bawię ale przy pleśniawkach działałam dwa razy. Na początku leczenia i po jego zakończeniu.
    Właśnie o to chodzi że nie sika, dopiero jak ma pieluszke na dupce, do tej pory 3 razy mu się zdarzyło. A kupkę robi zawsze do pół godziny po obiedzie i to jedyna w ciągu dnia.
    Teraz synek śpi super, ale przypomnę że nasz Bobas po skończeniu 6 tygodni w ciągu dnia nie spał pod rząd po 5-6 godzin i chodził spać o północy. Jedni mają gorzej na początku inni później, czysta loteria. Działam jako wolontariusz w fundacji dla zwierząt więc czas który miałam stracić na kolejne pranie wolę poświęcić futrzakom, a przy okazji synek korzysta, bo co chwilę gdzieś jeździmy, poznaje nowych ludzi, nowe zwierzaki, cudowne jest jak się cieszy przy każdym kontakcie.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwójkę dzieci i męża ha ha, takze jednego dnia ciemne pranie,drugiego jasne i jakbym wypadła z grafiku,to potem nie mogę się wygrzebać ;)
    Gdyby używanie pieluch wielorazowych wymagało zachodu,tzn osobnego prania,gotowania,prasowania,to nigdy bym się na nie nie zdecydowała,bo.nie mam wcale czasu w nadmiarze ;)

Zamówiłam na start 3 kieszkonki i 6 wkładów z mikrofibry plus bibułki ;)

I teraz prośba o pomoc ;) piorę rzeczy w płynie Lovela,wlewam do bębna. Czy.mogę prać w tym pieluszki i wkłady,czy jednak proszek drogą tradycyjną? Czy wystarczy użyć olejku z,drzewa herbacianego czy musze kupić specjalny proszek odkarzający do prania. Czy ten olejek tez dodaję do prania...?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle ważne jest żeby najpierw dać wstępne płukanie wkładów i pieluszek. Możesz prac w 60 stopniach bez odkazacza lub w 40 z dodatkiem. Ja już olejku nie daje do prania. Ja pralam w loveli białej płynie teraz piorę w domolu proszku . Jak mam jasne pranie to często po płukaniu wstepnym dokładam jasne pranie. Może to dla niektórych kontrowersyjne że pieluchy piorę z ubraniami ja nie widzę w tym problemu. Dodaje odkazacz. Wirowanie mam 1000 obrotów.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piore raz w tygodniu, wstawiam jednego dnia 2-3 pralki i na tym koniec , także codzienne pranie u mnie też by nie zdało egzaminu.

A wogole nie wiem czy się już chwaliłam, ale będziemy mieć druga córeczkę, prawdopodobnie Hania - choć jeszcze do końca nie zdecydowaliśmy. Jednak moja ginekolog miała rację z płcią, bo drugi lekarz do którego chodzę ( z Luxmedu) na dwóch usg mówił że chłopak, a wczoraj oznajmił że jednak dziewczynka. Usg połówkowe u swojej gin mam za tydzień więc to tylko formalność, bo już ostatnio mi mówiła że raczej dziewczynka ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2019, 16:38

veritaserum, ola_g89, Camilla13, Minns, aLunia, KATARZYNACarm, kuwejtonka lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Ja piore raz w tygodniu, wstawiam jednego dnia 2-3 pralki i na tym koniec , także codzienne pranie u mnie też by nie zdało egzaminu.

A wogole nie wiem czy się już chwaliłam, ale będziemy mieć druga córeczkę, prawdopodobnie Hania - choć jeszcze do końca nie zdecydowaliśmy. Jednak moja ginekolog miała rację z płcią, bo drugi lekarz do którego chodzę ( z Luxmedu) na dwóch usg mówił że chłopak, a wczoraj oznajmił że jednak dziewczynka. Usg połówkowe u swojej gin mam za tydzień więc to tylko formalność, bo już ostatnio mi mówiła że raczej dziewczynka ☺

Gratuluję drugiej córeczki 😊

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum pierwsze zamówienie szło 2 tygodnie więc było bardzo szybko. Teraz czekam na drugie i mam nadzieję, że nie będę długo czekać.
    Veritaserum, ostatnio stwierdziłam, że jestem kosmitką bo:
    - karmię swoim mlekiem
    - próbuję z wielopieluchowaniem
    - nie daję swojemu dziecku słodyczy
    - do tego dochodzi dieta bmk

Camilla No to jestem w szoku, że Twój tak mało sika. U nas to wystarczy 15 minut na golasa i już jest kałuża.
    Tak naprawdę nie chodzi o to by licytować się co która robi, a czego która nie robi. Każda z nas chce dla swojego dziecka jak najlepiej. Najważniejsze byśmy były szczęśliwe.

Minns o ile wielopieluchowanie zajmuje mniej czasu niż się wydaje to jednak gdzieś suszyć trzeba. I brak miejsca jest rzeczywiście problematyczny.
    My póki co, korzystamy z pokoju, który docelowo będzie Ani. Ale na razie robi za suszarnię.

Kasia W takim razie gratuluję córeczki! No to wyprawkę już masz i nie będzie problemu, że coś jest zbyt "dziewczęce".

veritaserum, kasia1518 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, wielkie gratulacje córeczki :)

Veritaserum, dzięki za wykład ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1540 1541 1542 1543 1544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ