X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nie zgodzę się, że jakikolwiek etap wychowywania/zajmowania się dzieckiem to sielanka. Każdy etap to inne problemy.

Osobiście uważam, że obecny etap jest dla mnie prostszy niż pierwsze 3mce.wiadomo są dni ciągłego marudzenia ale są też lepsze chwile, które przynoszą mnóstwo radości.

Hedgehog lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej mi chodziło o kontakty towarzyskie, wyjście z dzieckiem do znajomych, na imprezę , ugotowanie i posprzątanie domu.

Jednym słowem funkcjonowanie w społeczeństwie 😀

Camilla13, Minns lubią tę wiadomość

• 86monia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy którejś z Was dziecko nie je już w nocy?

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla13 wrote:
    U nas hematolog wyjaśnił dokładnie ta sytuację. Nazywa się to "skrzyżowaniem", w okolicy 6 roku życia będzie odwrotnie i mniej więcej od tego etapu życia wyniki badań krwi dziecka stają się zbliżone do dorosłego.
    No to jest konkretna informacja, bo u nas to tylko mówili że to jest prawidłowe, ale to pediatrzy, u hematologa nie byliśmy.

Camilla13 lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Zosia je - czasami raz , z reguły 2 razy. Tekst mojej teściowej "dałbyś butlę kaszy na noc i gwarantuje Ci że byś spała cała noc " może i ma rację, tylko jakiś nie mogę się zebrać żeby spróbować. Pierwszy krok już zrobiłam ze 2mc temu- kupiłam kasze manne ☺ ale dalej jakoś mi nie idzie

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Sąsiadki syn "z pod nas" przesypia noc od 20-6/7 po czym po butli dosypia do 10. Urodzony 19 grudnia. Śpi jej tak od początku czerwca nie dotyczą go żadne skoki i inne cuda które przechodzą moje dzieci.
    Druga osoba która znam to znajomej córka z 7 listopada dziecko Anioł bez problemu sama zasypia, kladzie obok niej przytulanke pomietoli ja, porozglada się i zasnie sama nawet w ciągu dnia byłam świadkiem i nie przeszkadza jej wrzask i zabawa, innych dzieci. Obudziła się przy mnie mamy nie było i zadowolone uśmiechnięte dziecko. Karmiona piersią.
    Oboje tych dzieci smoczkowe.
    Tak więc potwierdzłam zdarza się szkoda że nie mnie ;-)
    I Justyna masz rację im starsze dziecko tym inny rodzaj problemu. Najgorzej wspominam bunt dwulatka ;-)

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zrozumiem nigdy idei zapychania dziecka jedzeniem żeby lepiej spało. I dawanie manny na noc która nie jest super wartościowa. W jakim celu ? Żeby mieć za przeproszeniem spokój ?
    Kurcze no możecie mnie teraz zlinczować, jestem przewrażliwiona bo w mojej rodzinie non stop słyszę jak dziecko na butli pięknie śpi a ja mam za swoje bo latam z tym cycem...

• 86monia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mamy takie złote dziecko z czerwca 2018. Mój mąż mówi że jego kolega wali scieme ale ja myślę że takie jest. Odkąd ukończył 2 miesiace przesypia całe noce. Żadnych skoków, bóli zęba itp. rzekomo bawi się sam, w dzień śpi 3 godziny. No cóż....

kasia1518 lubi tę wiadomość

• 86monia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że każdy wiek niesie inne problemy. Mój brat jak zaczął chodzić a miał 10 miesięcy to zaczął się najczarniejszy okres życia naszej rodziny. Był hardkor wiele lat. Ogromna nadpobudliwość, niestwierdzone ADHD ale pod tym kątem badany. Fruwały telewizory- jeszcze te stare "z dupą", zasłony a mama modliła się o deszcz żeby nie wychodzić z nim na pole.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja nie zrozumiem nigdy idei zapychania dziecka jedzeniem żeby lepiej spało. I dawanie manny na noc która nie jest super wartościowa. W jakim celu ? Żeby mieć za przeproszeniem spokój ?
    Kurcze no możecie mnie teraz zlinczować, jestem przewrażliwiona bo w mojej rodzinie non stop słyszę jak dziecko na butli pięknie śpi a ja mam za swoje bo latam z tym cycem...
    Ja spróbowałam zagęścić kleikiem kukurydzianym przy początkach rozszerzania diety, ale odpuściłam po kilku dniach. Budził się tak samo.. teraz praktycznie nie je w nocy co mnie cieszy ale i tak budzi się często i szczerze? Wcześniej zjadł ciepłe mleczko i usnął a teraz budzi się nie wiem w jakim celu jak nie z głodu

• Paplak Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja budzila sie w nocy na jedzenie moze przez pierwsze 2-3 miesiące. Takze od dobrych 8 miesiecy nie budzi sie w nocy. I potwierdzam sa takie zlote dzieci. Przyznawalam sie juz tu kilka razy, że Anielka taka jest. Sama zasypia, nie budzi sie w nocy, nie ma żadnych skokow, zeby wychodzą niepostrzeżenie. Ona przez cały rok nawet kataru, temperatury, nic nie miala. Smoczka nie uzywalismy nigdy.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia budzi sie bo może jest takim typem wrażliwca po prostu. Moja Ania chyba też z takich dzieci :) będzie lepiej.

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ja się z Tobą zgadzam w 100% dlatego tej kaszy nie daje- dla mnie wstanie w nocy 2 razy ( jak jest normalna noc) to nie problem. Kasza źle mi się kojarzy i uważam że mm jest od niej bardziej wartościowe. Ale chciałbym tak bardziej " z ciekawości " sprawdzić czy by ta noc przespala - wydaje mi się że nie.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn był takim cudownym dzieckiem,miał 3 albo 4 miesiące jak zaczął noce przesypiać,ale był na mm i smoczkowy.

Zosia tez smoczkowa,jak kładę ją spać,to jest smoczek,przytulanka i sama zasypia. Żadnego bujania,śpiewania,karuzel,grajotek ;)

Póki jestem w domu,to nocne karmienie mi nie przeszkadza,ale zaczynam się martwić co będzie po powrocie do pracy. Będę musiała wstać o 5, przejechać 40km prowadząc samochód ,po powrocie do wieczora będę z dziećmi sama. Dlatego tak bardzo chcę,zeby Zosia zaczęła przesypiać noce. Tylko jak to zrobić ;) ?

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwestii grzecznych dzieci to u mnie było to samo od 2mc do 8mc - spała od 20 do 6-7 bez żadnego karmienia, pi czym wypiła butelkę i dalej spała do 10-11. Mogła sobie sama leżeć na macie nawet 2h. Skokow nie bylo wcale. Jest bez smoka. Mógł przy niej chodzić odkurzacz, telewizor- nic jej nie ruszalo. A teraz pobudki są w nocy po kilka razy, tv w sypialni nie poogladam - nawet na głośności 2, odkurzacza się boi i wpada w panikę jak włączę I ciągle ktoś przy niej musi być- ale jest kochana - jakby było tak dalej jak na początku to nudno by się zrobiło- teraz jest dużo ciekawiej, choć są gorsze chwilę i momenty jak u każdego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2019, 22:05

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, wydaje mi się, że chcieć to wszystkie możemy ale niestety nie mamy na to wpływu. Zauważ że jak my dorośli mamy czasem problem ze spaniem i nie możemy sobie z tym poradzić.

Izabelle lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Mari92 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy to macie przeboje z dziećmi. Mój to aniołek. Grzeczny i szczesliwy, jedynie co to z przebieraniem ciężko (bo mi ucieka). A tak to o 23 zasypia i wstaje o 8, w dzień 2 drzemki po godzince. Tym które nie wierzą są takie dzieci. Jak mu ząbki szły to nawet nie było widać jedynie co to się ślinił .

<a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/201810011778.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marek💙
    <a href="http://suwaczki.achtedzieciaki.pl/202206044980.html" title="Suwaczek dziecięcy" target="_blank">Mój suwaczek w portalu AchTeDzieciaki.pl</a>
    Marta 💓
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle ja będę odstawiać Anie najprawdopodobniej końcem pazdziernika. Najzwyczajniej w świecie nie dam rady mieć takich nocy jakie mam a myślę że ona sie budzi z przyzwyczajenia na pierś i ssanie bo smoczka nie ruszy . Naczytałam sie na grupie kp o tym jak dzieci odstawiane automatycznie przesypiają całą noc , dość sporo takich kobiet jest. Przedtem oczywiście po nawet 10 pobudek na cycanie.
    Chciałabym ją dłużej karmić ale po prostu nie dam fizycznie rady. Już wyglądam jak wrak, każdego dnia w lustrze podkrążone oczy itp ;0

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum,ja juz powoli chciałam zacząć np kaszki dawać mm i jeden cyc eliminować,ale przez te zaparcia pediatra kazała zaczekać. Ale np juz po obiedzie czy śniadaniu wytrzymuje bez cyca dłużej. Jesteśmy na dobrej drodze. Widzę też,ze ona lubi sie przytulić czy zasnąć przy piersi. W nocy mam wrażenie,ze tez bardziej z przyzwyczajenia. To będzie ciężki temat odstawienie.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w dzień pije z 2 razy zazwyczaj do dwóch drzemek. I na noc. A w nocy ilości nieskończone ale bardziej pocycanie niż faktyczne jedzenie.
    U mnie maz weźmie wolne dajemy sobie 5 dni wiem że najważniejsze to sie nie ugiąć jak będą dramaty w nocy. Będzie mąż do niej wstawał przez te dni. Oczywiście teoria jest taka a praktyka pokaże. Najważniejsze że jest plan. Gorzej jak to sie zbiegnie np z wychodzeniem czwórek bo wtedy może być dramat no a pierś to jedyne ukojenie.

‹‹ 1570 1571 1572 1573 1574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ