X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Nagranie nie jest w sądzie traktowane jako dowód podobno .

Jestem w tej samej sytuacji Minns. Tyle że ja mam mamę zamiast żłobka. Ale kogo to interesuje.... Nie masz dzieci to nie chcą zatrudniać bo będziesz miała , teraz że masz małe i tak ciągle.
    No dokładnie, wiecznie źle... wczoraj w desperacji juz stwierdziłam ze robimy drugie od razu bo potem jak znowu bede w ciąży to znowu będzie problem. Ale jednak mieszkanie u teściów mnie niesatysfakcjonuje, chce wybudować ten dom jak najszybciej tylko do tego potrzebne są pieniądze... no nic szukam dalej.

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak planujesz więcej dzieci to może to nie jest zły pomysł ale jednak dobrze mieć kasę w trakcie ciąży nawet na L4 i macierzyński wyższy niż 1000 zł od państwa. To chyba lepiej znaleźć coś jak okaże się do dupy to wtedy majstrować drugie.

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 14:23

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog dlaczego nie możesz? Jeśli to nie tajemnica?

My mamy teoretycznie żłobek i pracę , wiem że bedzie nam bardzo ciężko to pogodzić wszystko bo nie mamy nikogo do pomocy. Tylko ja i mąż.
    Na szczęście do końca roku moja mama jest w domu i na problematyczne dwa miesiące obiecała że w razie choroby Ani nam pomoże. Dla mnie to super, bo to znaczy że chociaż 2 miesiące przepracuje ciągiem, a później będziemy kombinować z mężem urlopy, zwolnienia itp. Nie my pierwsi i nie ostatni. Tylko tak się pocieszam ;) Ale łatwo nie jest

• 86monia Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko zależy od pracodawcy. W pracy której pracowałam do ciąży to jak koleżanka (dzieci już dość duże wiek szkolny) chciała dzień wolny coś z dziećmi załatwić to usłyszała cytuje "od czego są babcie". No ale co wymagać od kolesia który zabronił pracować zonie i córce (związane ponoć z ich wiarą). Tylko one miały za co siedzieć w domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fajną kierowniczkę i dodatkowo same młode dziewczyny w zespole. Będzie dobrze. Tak myślę ;) no i szpital jest państwowy to tez ma znaczenie.

• Hedgehog Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 14:23

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hedgehog rozumiem w zupelnosci

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas to samo, teść wariat, teściowa na emeryturze i ma wyjebane, raz w miesiącu wpadnie zobaczyć, a o ostatniej akcji chyba pamiętacie jak pisałam. Mój mąż jej syn jest nieudacznikiem, wcześniej zależało mu ma pracy a teraz to ma wszystko w dupie, a dlaczego bo po szpitalu moim, zagrożonej ciąży, został ze mną 3 tyg w domu żeby zajmować się synkiem. Moja mama jest bardzo daleko, ale chociaz nie martwimy się o ubrania, zabawki, kosmetyki, kupuje wnuczkowi wszystko A teraz jeszcze pomoże nanie opłacić.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i to jest właśnie ta ciemna strona mocy ;) Tez sie boję wracać do pracy,pracowałam od 6.30 i bardzo chcę,zeby tak zostało,bo muszę jedno dziecko ze szkoły odebrać i nianię zwolnić do domu. W dziale dwie bezdzietne juz stare panny,dyrektorka tez bez dzieci,boję się braku wyrozumiałości. W przypadku lekkiego przeziębienia niania moze byc z dzieckiem,ale w przypadku cięższej choroby to mama lub tata są od tego,zeby isc do lekarza i te pierwsze dni choroby być przy dziecku.
    Dla mnie praca tez jest dodatkiem do macierzyństwa ;)

Paplak,ja jak byłam młodsza,to wystarczało mi 5-6 godzin snu. Teraz musi być te 7,bo inaczej nie jest dobrze,niestety metryka ;) Chodzę wcześnie spać,o 22 już mnie nie ma ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to samo, wszyscy mają wywalone i widzą czubek swojego nosa. Moja siostra bezdzietna jak jej mój mąż powiedział, że ja wcale nie mam łatwo praktycznie sama całymi dniami bez pomocy, IV piętro, bez balkonu, itp. To powiedziała co to jest z jednym dzieckiem. Ona to by sobie poradziła bez problemu.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, widzę ze wszystkie na tym samym wózku. U mnie chociaż tyle dobrze, ze mam blisko mamę. Na początku była u mnie 3 razy w tygodniu i mogę powiedzieć, ze dzięki niej naprawdę dałam rade. U nas teść zapisy chciał robić, kto pierwszy pójdzie z Pola na spacer. Do tej pory na palcach jednej ręki zliczę te spacery. Teściowa przez pierwsze kilka miesięcy nie brała małej na ręce nawet, bo się „bała”. Nie mogliśmy przyjść do niej na Wigilie, bo mała płakała za dużo. A teraz zgrywa idealna babcie, bo co to za problem zająć się chodzącym dzieckiem, które ciagle się śmieje i pięknie bawi. A mnie szlag trafia, bo gdzie byla przez pierwsze 8 miesięcy naszego dziecka. Tez jestem o to wściekła. Okropnie wściekła. A najgorsze jest to, ze jak nie dostaniemy się do żłobka to młoda będzie musiała siedzieć właśnie z ta babcia. Wole iść na wychowawczy i biedować niż oddać ja do tej fałszywej kobiety.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jana jak zwykle nie mogę narzekać. Moja mama bez problemu opiekuje sie małą, to samo teściowie. Mam z nimi super kontakt. Teściowa to złota kobieta. Ma prawie 70lat, a nosi Anielke, skacze z nią, tańczy, śpiewa. To samo pradziadkowie Anieli. Oszaleli na jej punkcie. Teraz wyjechali na 2 tygodnie do Turcji to co 2 dni muszę im wysyłać zdjęcie Anielki bo tak tęsknią. Ciągle jej cos kupują, zabawki, ciuchy. Jedynie matka mojego ojca w ogóle sie nie interesuje, widujemy sie tylko na wyjątkowe okazje. Ale mi to nie przeszkadza.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy ogromny kryzys żłobkowy, dzisiaj była taka tragedia, że dzwonily żeby ją zabrać. Nie je, nie chce się bawić, nie śpi tylko chce do mamy. Nie wiem czy wytrzymam to.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najgorsze jest to, że naprawdę byłam dobrym pracownikiem, starałam się, chciałam się uczyć nowych rzeczy nawet tych co w na moim stanowisku nie były potrzebne, żeby wiedzieć jak wszystko działa. A nie jeden miał wszystko w dupie...
    Moi rodzice by zacalowali Brunka, ale mieszkają daleko, mam wyjazdowo pracuje za granicą. Ale i tak duzo pomagają, zawsze przywiozą gotowe obiady w słoikach czy coś do mrożenia. Teściowe też super, mieszkamy u nich na górze także mamy swój kąt, nie wtrącają się, a nie raz babcia przyjdzie zabrać Brunka na spacer czy zabawy, tesciu mi dzisiaj chciał ziemniaki obierać także sielanka, nawet mi łatwiej tutaj niż jak na mieszkaniu mieszkaliśmy bo mąż szybciej wraca z pracy no i to zabawianie malego pd zasu do czasu.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Minns Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Mamy ogromny kryzys żłobkowy, dzisiaj była taka tragedia, że dzwonily żeby ją zabrać. Nie je, nie chce się bawić, nie śpi tylko chce do mamy. Nie wiem czy wytrzymam to.
    Ech ciekawe jak bedzie u nas, startujemy 4 listopada. Ile już chodzi do żłobka?

wrzesień 2018 - synek <3
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od poniedziałku i na początku nie było źle, dopiero dzisiaj się zrobiło.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wydaje mi się byłam dobrym pracownikiem (z opinii innych) a zostałam potraktowana jak śmieć.

Moi rodzice i teściowie też pomagają. Nie mogę nic powiedzieć złego. A ja babcię mam do opieki w razie powrotu pracy a tu pracy nie ma.

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem jak Was czytam to mam wrażenie że mam pecha :p jestem z córką od rana do nocy totalnie sama, moi rodzice pracują i wpadają raz na jakiś czas... A teście... hmmm tak mnie teściowa wku... że nawet mi nie przeszkadza że ANI RAZU nie była z wnuczka na spacerze i jak widzi ja 2 razy w miesiącu to jest dużo. Generalnie tak ciężka kobieta że każda wizytacja powoduje u mnie niesmak i podniesione ciśnienie. Totalnie lekceważy nasze zdanie i np jak córka miała 6mcy chciała dac jej lody... ja mówię nie A ona zawsze musi swoje. Teraz powoduje to tylko moje wkurzrnie ale z czasem takie coś niszczy relacje i miesza w głowie dziecku...

Ja do pracy nie mam jak wrócić... moje zdrowie mi nie pozwala, z córką nie mamy co zrobić... idę w przyszłym tygodniu na zasiłek :| nie wiem jak ogarnę finansowo :|

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 10 października 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Czasem jak Was czytam to mam wrażenie że mam pecha :p jestem z córką od rana do nocy totalnie sama, moi rodzice pracują i wpadają raz na jakiś czas... A teście... hmmm tak mnie teściowa wku... że nawet mi nie przeszkadza że ANI RAZU nie była z wnuczka na spacerze i jak widzi ja 2 razy w miesiącu to jest dużo. Generalnie tak ciężka kobieta że każda wizytacja powoduje u mnie niesmak i podniesione ciśnienie. Totalnie lekceważy nasze zdanie i np jak córka miała 6mcy chciała dac jej lody... ja mówię nie A ona zawsze musi swoje. Teraz powoduje to tylko moje wkurzrnie ale z czasem takie coś niszczy relacje i miesza w głowie dziecku...

Ja do pracy nie mam jak wrócić... moje zdrowie mi nie pozwala, z córką nie mamy co zrobić... idę w przyszłym tygodniu na zasiłek :| nie wiem jak ogarnę finansowo :|

Ja już dostałam pierwszy zasiłek za pół miesiąca 370 złotych haha.

‹‹ 1629 1630 1631 1632 1633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ