X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami w akcie desperacji zastanawiam się czy nie skorzystać z usług dobranocki. Ale to droga impreza i nie wiem czy by pomogła... Chociaż opinie są dobre.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Ech to moja w dzień śpi max zazwyczaj 30-40minut tylko. I koniec. W nocy zazwyczaj 11h od 20 do 7.

Dzisiaj straszna noc nam wrażenie że nic nie spala cały czas się budziła i kręciła. Nigdy spiochem nie była i to był problem ale teraz mam wrażenie że jest zmęczona tym bardziej że dzieci w żłobku padają jak muchy a ona budzi się po tych 40 minutach. Zdarzyło się dwa razy że spala 1h. Dostała podkrążonych oczu i nie wiem czy niewyspana czy co. Muszę jej zrobić badania w kierunku anemii chociaż nie wydaje mi się żeby miała ale kto wie.

Mój np dzisiaj spał 21.45 do 6.15. także bez szału też

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, znowu mogę Ci przybyć wirtualna piąteczke. Moja tez śpi tylko raz dziennie max 45minut.

Nocka u nas tez słaba. Kręciła się, stękała przez sen... ale idzie nam dolna dwójka i dwie dolne czwórki. Także to chyba jest wyjaśnienie. Powiem Wam, ze zaczyna mnie denerwować trochę spanie z mała. Tzn. bardziej jej wymuszanie spania w dorosłym łóżku. Zasypia normalnie w swoim łóżeczku i ZAWSZE budzi się jak przychodzimy z mężem do sypialni. Jak usłyszy, ze kładziemy się do łóżka to oczy jak 5zl i ryk. Nie ma opcji żeby odłożyć ja z powrotem do łóżeczka.. Ostatnio w nocy próbowałam 4 razy. Dopóki siedziałam przy łóżeczku to spała. A zaznacze, ze mnie nie widziała, ani jej nie dotykałam w żaden sposób. A jak tylko kładłam się do łóżka to ryk i tragedia. 1,5h walczyłam i się poddałam.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola u nas jest to samo. Zasypia sama i zazwyczaj pierwszy sen trwa ok 3h. później nie ma szans jej odłożyć, po prostu nie ma.

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to taki etap, może właśnie ze względu na to ząbkowanie. Nasz śpi spokojnie od 20 do północy, czasem do 1 a później bez szans żeby go odłożyć do lozeczka i laduje albo ze mną w sypialni albo mąż zabiera go do salonu. Gdybyśmy dopiero teraz zaczęli się starać o drugie dziecko to chyba nic by z tego nie wyszło hehe

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny, chyba trzeba przeczekać, choć dziś jest już lepiej- nie ma histerii , ciągle chce patrzeć na Gabrysie, trochę boi się jak zaczyna płakać, ale jest ogólnie lepiej. Mogłam ja przed chwilą położyć spaci pozwoliła się przytulić.

Camilla jak polówkowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 12:35

p_tt, aLunia, kuwejtonka lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio dwie noce super, aż boje się chwalić bo zaraz jest odwrotnie. Choć wcześniej zazwyczaj budziła się raz, ale widzę że to wina zębów. W dzień te kiepsko, ale przynajmniej już wieczorami nie jest taka marudna.

Kasia dużo cierpliwości i siły Ci życzę. Musicie się dotrzeć wszyscy :*

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polowkowe ok 😊 synus waży 470g 😊 Szyjka moja mnie zaskoczyła bo trochę ponad 4 cm. Za to łożysko nisko osadzone póki co, muszę się pilnować z noszeniem starszego syneczka, ale jak to zrobić nie wiem. Wyniki badań wszystkie ok, tsh po miesiącu brania eutyroxu 25 spadło do 2,37. Czekam teraz jeszcze na wizytę endokrynologa na NFZ, żebym miała opiekę po porodzie za darmo. Dziś w klinice za połówkę i zakaźne plus tsh zapłaciłam 550zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 14:41

KATARZYNACarm, JustynaG, kuwejtonka, aLunia lubią tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dziecko to inne,ale syn byl nauczony spać z nami w łóżku i niestety spał bardzo długo,nawet teraz niekiedy przyjdzie,a ma 8 lat ;) Jak byl starszy to pomogło kupno łóżka piętrowego i pozwolenie na spanie na górze. Wtedy sie wyniósł na dobre ;)

Kasia,dla Zosi to szok. Jest jeszcze bardzo mała. Najważniejsze,że dziś juz jest lepiej :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to dopiero kosmos, nie dość, że śpi w naszym łóżku to jeszcze sama nie zaśnie tylko na piersi, a jak ją włożę do łóżeczka to jest taka syrena jakby się paliło we wsi.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    U mnie to dopiero kosmos, nie dość, że śpi w naszym łóżku to jeszcze sama nie zaśnie tylko na piersi, a jak ją włożę do łóżeczka to jest taka syrena jakby się paliło we wsi.

U nas czasami zaśnie u męża na rękach albo w nosidle. Ale to musi mieć humor bo czasami drze się tak u niego że szok. Kiedyś nie było problemów i mąż ją usypial bardzo często n rękach. Teraz tylko mama. Ogólnie ma cały czas okropna mamoze... Śpi od 19 i już zdążyła się obudzić :/ zwiastuje to piękna noc. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 20:07

• Minns Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę to jednak chociaż w tej sprawie mamy się dobrze, że mały śpi sam w łóżeczku. Jasne, zdarzały się gorsze okresy, że się go nie opłacało odkładać ale to sporadycznie. Ja bym się już wtedy w ogole nie wyspała tym bardziej że młody lubi się powiercić.

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mamizm psychopatyczny. Nie odstępuje mnie na krok. Nie zostawi na 10 sekund. Plącze się pod nogami, wisi na nodze. Szczerze to się mocno nasiliło po roku. Niczym się nie bawi. W sumie kiedy jak jest przy mojej nodze non stop.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mądra po szkodzie i spaniem kilka lat z synem,Zosię od razu uczyłam spać w łóżeczku. Zdarzało się,wiadomo :) ale jestem zadowolona,że woli swoje wyrko :)

U nas tez mamoza okropna,ale jest trochę lepiej odkąd przychodzi opiekunka uwielbia ją. Łaskawie też pozwala zajmować sie tacie,także maleńki progres mamy w tym temacie :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia jak ja jestem w domu to jest to samo.

Izabelle ja też uczulam i w zasadzie do chyba 9 miesiąca spala a łóżeczku...

• p_tt Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kiedyś też spała w łóżeczku, ale po obniżeniu na sam dół z własnej wygody ją częściej zostawiałam na łóżku. Teraz uwielbia się rozwalać w poprzek, więc po pierwszej przewrotce i odbiciu się od szczebelków jest wrzask.
    Wstała o 6, od 8 do 9 płakała w żłobku nawet jeść nie chciała, za to zupę o 10:30 to Pani mówi, że nie nadążała jej podawać, zjadła 1,5 talerza, w domu pospała godzinę i po wielkiej jeździe śpi od 18:30. Ciekawe za ile się wyśpi. Noc również nie zapowiada się kolorowo, a ja zamiast kimać obok to oglądam tv...

km5scwa1k0ojmmea.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 8 października 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt u nas też zasypianie tylko z cycem. Ostatnio pierwszy raz się zdarzyło, że obudziła się po 45 minutach i wystarczyło, że ją przytuliłam i zasnęła dalej sama. Myślałam, że coś się jej stało. Ale spoko, zdarzyło się raz :D nie dała mi się przyzwyczaić.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko wstalo o 4, pięknie zjadło i niby zasnelo, po czym po kilku minutach spr czy ja nie śpię wsadzajac mi palec do oka! Jesteśmy w salonie, zabawa na całego, wszystko super, a koty to już o tej godzinie najlepsi kompanie do zabawy. Tłumacze właśnie temu małemu człowiekowi, że mama jeszcze się zemści za takie zachowanie o tej godzinie..

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sen dzisiaj nawet okej tylko Ania miała ataki kaszlu chyba od spływającego kataru które trochę trwały. :/

• Mum2b Autorytet

Wysłany: 9 października 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wrote:
    Tak,zeszłam z nocnego kp,w ogóle Zosia przestała jeść w nocy. Dostaje porządną kolację,po kąpieli cyc i idzie spać. Trochę czasu nam zajęło odstawienie,na początku nie bylo łatwo. Zosia 2 razy dziennie pije mm,ale tylko 120ml, je 4 posiłki stałe i przekąski,kp było 9 razy na dobę,nie dałabym rady bez mm. Co do pobudek w nocy,to nie je,ale i tak się budzi jak idą np zęby. Dziś za mną noc kiepska,spałam może ze 3 godziny ;) Boję sie wracać do pracy he he,zwłaszcza że w dziale same bezdzietne laski ;)
    Dzieki! A jakie mm dajesz? Z butelki dajesz? Ja sie zastanawiam czy po roku jest sens butelke wprowadzac

Corka - 2018
    Syn - 2021
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ