X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak synek zachorował po 2 dobach od kontaktu z wirusem i juz wczoraj czuł się dobrze, a ja dziś od rana wymiotuje i boli mnie brzuch to może się teraz przeze mnie od nowa rozchorowac?

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co w ciąży można brać przy biegunce i wymiotach?

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla jak to ten sam wirus czy bakteria,to raczej Młody juz ma to za sobą. Jesli chodzi o Ciebie,to raczej idź do lekarza,bo biegunka w ciąży to nie przelewki i nie wiem czy cokolwiek można brać.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie wiem, szłabym do lekarza...

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem przewrotnie, w przychodniach teraz są takie "zdechlaki" że jeśli to jednodniowy spadek to może uda się bez wizyty?
    Skonsultowała bym się z farmaceutą. Może elektrolity wystarczą. W końcu wiele z nas wymiotowało w 1 trymestrze i nie chodzilysmy do przychodni.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zadzwonił do szpitala i zapytał, to tylko elektrolity podawać, gorączkę zbijac, chociaż z tym ciężko bo wszystko zwracam co tylko trafi do żołądka. Martwię się tylko o dzieciaczki, ja dam radę. Mam nadzieję, że to co Piotruś odchorowal to już wszystko.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Co w ciąży można brać przy biegunce i wymiotach?
    Przy biegunce mi lekarz pozwalał brać Smecte

Camilla33 lubi tę wiadomość

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 października 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Mąż zadzwonił do szpitala i zapytał, to tylko elektrolity podawać, gorączkę zbijac, chociaż z tym ciężko bo wszystko zwracam co tylko trafi do żołądka. Martwię się tylko o dzieciaczki, ja dam radę. Mam nadzieję, że to co Piotruś odchorowal to już wszystko.
    Pamiętaj by pić małymi łyczkami. Po jak wypijasz za dużo to odruch wymiotny się nasila...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka Camilla ! Mam nadzieję że już czujesz się lepiej :)

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przedstawiam Wam moja druga królewnę Gabrysie.

Wczoraj wyszlysmy do domu. Musimy sprawdzić w tyg jeszcze poziom bilirubiny bo w dniu wyjścia był 11, ale mała nie wydaje mi się za specjalnie żółta. Na porodówce taki przemiał że nawet po 2 dobach niektóre panie po CC miały wypis. Powiem Wam, że już dziś mogę stwierdzić że zakochałam się w kp i żałuję że nie mogłam tego dac Zosi. Mimo że sutki bolą i jeden już popękal to jest to coś cudownego. Mleka mam dużo, bo raz musiałam ściągnąć jedna pierś laktatorem to mi 70ml poleciało żeby sobie ulżyć - aż w szpitalu były panie zdziwione.

Reakcja Zosi... hmmm ciężko póki co określić, wczoraj babcia ja przywiozła ok g. 18 - spojrzała, dotknęła , pobujala chwilę wózkiem i poszła się bawić. Ja jak ja zobaczyłam po tych 4 dniach to nie mogłam przestać ryczec, taka kluska się zrobiła- nieźle ja babcia utuczyla. Wczoraj mało spała w dzień i już po g. 19 spała, a dziś od rana od 5 nie śpi- ciągle płacze, wszystkim rzuca , wyciąga do mnie ręce A ja jej nie mogę wziąć, Gabrysie chyba traktuję bardziej jako lalke - uśmiecha się do niej , chce ja dotykać, zagląda i patrzy co ja robię jak ja karmię, ale widać że jej nie odpowiada- mąż wywizol ja do babci bo ciągle tylko płacz- mam nadzieję że to przez niewyspanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2019, 12:10

Minns, Izabelle, kuwejtonka, veritaserum, KATARZYNACarm, Camilla33, p_tt, ola_g89, JustynaG lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla szybkiego powrotu do zdrowia 🤗

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia śliczna kolejna córeczka 😊 i super, że kp w miarę bezproblemowo idzie i jesteś zadowolona.
    Jakoś się dorgacie w czwórkę, oczywiście z dwójką na pewno będzie mega ciężej no, ale wszystko mija :).

wrzesień 2018 - synek <3
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna dziewczynka. Gratulacje. Ja wczoraj wzięłam na ręce synka znajomych (2.5 miesiąca) i wiecie jak się bałam! Jakoś mi się zatarło taka malote trzymać ale swoje to się odrazu wiedziało.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,śliczna Gabrysia :) Wszystko pomału sie ułoży :)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna Gabrysia :) Trzymam kciuki żebyście szybko wszyscy się dotarli :) Super, że karmisz!

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu śliczna córcia ! Super że jesteś zadowolona z kp i idzie bezproblemowo. Oby tak dalej !

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA śliczna Gabrysia, aż mam chęć na kolejnego bobasa , super jeszcze raz gratulacje
    CAMILA jak się masz?

201809135365.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje! Ślicznota mała! Jak sobie pomyślę o tych początkach to chciałabym jeszcze raz, mogłabym rzec, że mi "smaka" narobiłaś.

Kamila przeszło Ci? Mi też lekarz w ciąży zalecał smecte, niby najdelikatniejsza.

A my dzisiaj po pierwszym dniu w żłobku i to niestety bez konkretnej adaptacji, organizowali adaptację w dniu kiedy mieliśmy wylot to byliśmy tylko na godzinkę, a teraz to już po wszystkim. Trochę mnie to przeraża. Moją cycolinkę dzisiaj zostawiłam na trzy godziny bez spania, Panie mówiły, że była dzielna, czasem jak sobie przypomniała to płakała. Mi się najbardziej smutno zrobiło jak wróciłam, a ona czekała przy stole i jak mnie zobaczyła to się popłakała.
    Grupa 10 osób, a dzieci tylko 3 reszta już chora, a żłobek czynny od 1.10.
    Z plusów jest to, że na początku była przydzielona do starszej grupy, a teraz jest w najmłodszej. W starszej były dwuletnie dzieci i mąż się bał, że nie będą na nią uważać. A w tej grupie widać, że sobie poradzi. Jak ją odbierałam to Pani od razu powiedziała, że charakterna dziewczyna, ciekawe co im odstawiła :)

Camilla33, ola_g89, JustynaG, kasia1518, kuwejtonka lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu prześliczna księżniczka 😍 mam nadzieję, że to tylko niewyspanie i szybko się dogracie. Z drugiej strony Zosia jest jeszcze malutka a tu nowa sytuacja, ale początki są zawsze trudne z czasem będzie lepiej ;)

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 7 października 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, Gabrysia jest cudowna! 😘😍🥰
    Ja czuje się lepiej, dostałam kroplowki, nie dałam rady utrzymać płynów. Teraz jest dużo lepiej, ale czuje się słaba jak po porodzie. Jutro polowkowe, endokrynolog, muszę się jakoś ogarnąć.
    U naszych sąsiadów w nocy urodził się synek, i Monia mam to samo co Ty, od razu pomyślałam, że ze strachu to chyba padnę szybciej niż wezmę takiego malucha na ręce 😋

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ