X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mum2b wrote:
    Hej! Dawno nie pisalam, ale czytam Was od czasu do czasu. Kasia juz rodzi, niesamowite jak ten czas leci.
    Mam pytanie do mam kp, szczególnie do Izabelle, udalo Wam sie zejsc z nocnego kp? Wracam do pracy a mala budzi sie w nocy czesto (fakt jest taki, że od 3 tyg jest chora co utrudnia ograniczenie kp, bo w jestem wykończona, ale czas chyba wprowadzic mm na noc).
    Tak,zeszłam z nocnego kp,w ogóle Zosia przestała jeść w nocy. Dostaje porządną kolację,po kąpieli cyc i idzie spać. Trochę czasu nam zajęło odstawienie,na początku nie bylo łatwo. Zosia 2 razy dziennie pije mm,ale tylko 120ml, je 4 posiłki stałe i przekąski,kp było 9 razy na dobę,nie dałabym rady bez mm. Co do pobudek w nocy,to nie je,ale i tak się budzi jak idą np zęby. Dziś za mną noc kiepska,spałam może ze 3 godziny ;) Boję sie wracać do pracy he he,zwłaszcza że w dziale same bezdzietne laski ;)

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIA , gratulacje z całego serca ❤🥰 teraz szybkiej rekonwalescencji po CC życzę

201809135365.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratulacje! :) jesteś bardzo dzielna! Tulcie się, cieszcie się sobą. Dużo zdrówka dla Was! :) Czekamy na fotkę małej królewny ❤️

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 października 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Gabrysia przyszła na świat 3.10.2019 o g. 8.44 przez CC 3100g i 50cm szczęścia ❤❤❤

Dziewczyny podziwiam te które rodziły naturalnie, ja umarłabym z bólu- CC było ribiobr jak już miałam skurcze co 5min.

Wody mi odeszły po g. 4, poszłam się wykąpać i ogolić. Mąż zadzwonił po teściowa i ogarnął mi torbę. Gdzieś o 5 byłam na ip. Przyjmowali mnie z takimi ruchami żeby już nastąpiła zmiana zmiany i cieli mnie ci po 7. Na początku skurcze co 30min nie bolały bardzo, później częściej co 10min - rozwarcie na 2 palce i potem skurcze coraz częściej. Po antybiotyku na gbs zwymiotowalam, w czasie CC też wymiotowalam i ogólnie wczoraj do g. 18 wymiotowalam co mi dali przeciwbolowe i napilam sie wody tooddawalam- jakaś masakra, byłam ledwo tomna i spałam ciągle. Przy CC mocno krwawilam, pekaly mi ponoć wszystkie naczynka, używali jakiś gąbek. Długo mnie szyli bo ponad godzinę. Ogólnie dużo gorzej niż pierwsza CC.

Gabrysie mam od samego początku. Grzeczna , ciągle śpi, przystawiamy się ale niewiele zjadła- mówią że w pierwszej dobie nie musi jeść. Później wam wrzucę jakaś fotkę.
    Kasiu gratuluję 😊 Kawał kobietki 😊 Byłaś bardzo dzielna, wracaj szybko do formy 😊
    Co do porodu naturalnego, ja nie wiem co to są skurcze co 5 minut, u mnie po odejściu wód w ciągu 20 minut zaczęły się skurcze co chwilę, nawet nasza położna i lekarz byli w szoku, w ciągu 50 minut od zera do prawie 9 i stop, znieczulilu mnie i wtedy zostało tylko czekanie na parte. Ale po znieczuleniu to chcuaksm drinka z parasolka 😋
    Przesyłamy Wam mnóstwo buziaczkow od naszej ludzko kociej rodzinki 👪😺

kasia1518 lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny 😘 Powiem Wam że jestem z siebie dumna - mała załapala o co chodzi z cyckiem 😊 wczoraj dali mi mm ale to może zjadła z 15ml na 3 razy ale to pomogło przy dostawianiu do piersi. Mleka nie mam jeszcze dużo ale póki co jej wystarcza.

Jak dziś poziom bilirubiny będzie ok to jutro piwinnyśmy wyjść do domu i wtedy wstawię zdjęcie bo coś w szpitalu nie chce się załadować. Ja już czyje się dużo lepiej- jestem na chodzie i tak bardzo już nie boli.

Tęsknię za Zosia bardzo - bo już bym utuliła ta mala cwaniare. I wszystko dziewczyny zaczyna się u mnie na nowo jak w sierpniu zeszłego roku, ale teraz już dwie malutkie istotki do kochania 😊

Camilla33, Minns, kuwejtonka, aLunia, Izabelle, ola_g89, KATARZYNACarm, JustynaG, p_tt lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Dzięki Dziewczyny 😘 Powiem Wam że jestem z siebie dumna - mała załapala o co chodzi z cyckiem 😊 wczoraj dali mi mm ale to może zjadła z 15ml na 3 razy ale to pomogło przy dostawianiu do piersi. Mleka nie mam jeszcze dużo ale póki co jej wystarcza.

Jak dziś poziom bilirubiny będzie ok to jutro piwinnyśmy wyjść do domu i wtedy wstawię zdjęcie bo coś w szpitalu nie chce się załadować. Ja już czyje się dużo lepiej- jestem na chodzie i tak bardzo już nie boli.

Tęsknię za Zosia bardzo - bo już bym utuliła ta mala cwaniare. I wszystko dziewczyny zaczyna się u mnie na nowo jak w sierpniu zeszłego roku, ale teraz już dwie malutkie istotki do kochania 😊
    Aż się poplakalam, ach te hormony 😋 trzymam kciuki za jutrzejszy powrót do domku 😊 Napisz o pierwszej reakcji Zosi.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia gratulacje, czekamy na zdjęcie Gabrysi <3. I super, że kp jakos idzie, im więcej będziesz przykładać tym więcej będzie mleczka :).

Brunko wczoraj zaliczył pierwszą wizytę u fryzjera 💇🏼‍♂️. Zakład super, przystosowany do maluchow, krzesła do ścinania to samochody, pełno zabawek, lokomotywa na torach, zjeżdżalnia, domek. Brunko na początku byl dzielny, ale potem się wkurzyl i bylo ciężko, pod koniec już przy cycu go scinala ale daliśmy radę ;). Teraz to mam wrażenie, że mam 2 latka w domu, tak wydoroślał przez ten nowy fryz 😋.

a33a7879286b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 13:39

Camilla33, kuwejtonka, Izabelle, kasia1518, ola_g89, KATARZYNACarm, p_tt lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Kasia gratulacje, czekamy na zdjęcie Gabrysi <3. I super, że kp jakos idzie, im więcej będziesz przykładać tym więcej będzie mleczka :).

Brunko wczoraj zaliczył pierwszą wizytę u fryzjera 💇🏼‍♂️. Zakład super, przystosowany do maluchow, krzesła do ścinania to samochody, pełno zabawek, lokomotywa na torach, zjeżdżalnia, domek. Brunko na początku byl dzielny, ale potem się wkurzyl i bylo ciężko, pod koniec już przy cycu go scinala ale daliśmy radę ;). Teraz to mam wrażenie, że mam 2 latka w domu, tak wydoroślał przez..
    Dzielny maly mezczyzna 😊 U nas też są właśnie tak fajnie wyposażone salony fryzjerskie dla maluchów, żeby odciagnac uwagę. Mąż mówi żebyśmy już poszli do fryzjera, ale mi tak szkoda tych loczkow z tyłku główki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 13:43

Minns lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już młodego scianalam sama 3 razy, za pięknie mi nie wychodziło, ale jakoś szło i też wszyscy przyzwyczajeni do długich włosków u niego. Teraz z tyłu ma krótsze niż przy urodzeniu, u góry kazałam zostawić dłuższe to zawsze jakąś gumę można wetrzeć okazyjnie 😁. No i wiadomo im krócej tym dłuższa przerwa do kolejnego cięcia.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:

Gratulacje, dużo zdrówka, cierpliwości i snu ;)

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dostałam info od administratora, że autor wątku został zmieniony, czyli teraz ja nim jestem, ale już nie napisali jak dodac post na pierwszej str? Z telefonu da się to zrobić? Patrzę, szukam, klikam i nic nie wymyśliłam.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ale Wam fajnie :) Mam nadzieję, że wyjdziecie i będziecie mogli się w spokoju cieszyć sobą, już we 4!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 14:55

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się wzruszyłam a w ciąży nie jestem hehe😂 jakie to są piękne chwile.

U nas też są loczki, ale tak mocno zakręcone że moja córka chyba jeszcze baaaaaedzo długo nie pójdzie do fryzjera. Chce żeby na długość w końcu urosły.

Ps o matko ale błąd popełniłam z tym ch**a miało być chyba 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 17:30

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy kręcone, więc na razie nie musimy do fryzjera :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu super , trzymam kciuki żebyś jak najszybciej wyszła do domku :) cieszcie się sobą ile wlezie :) piękne chwile.

Minns Brunowi chyba zjasnialy włoski czy mi się wydaje ? Super :)

U nas też kręcone ma. Ja i mąż mamy kręcone.

• Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,ja tez sie wzruszylam i wspomnienia wróciły ;)
    Bardzo jestem ciekawa reakcji Zosi na siostrę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2019, 20:31

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:

Ps o matko ale błąd popełniłam z tym ch**a miało być chyba 🤦

Ja kiedyś chciałam napisać "przyjechali", a mi słownik wysłał "przyj chuj Ali" 😂

aLunia lubi tę wiadomość

• Minns Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wyjaśniały :). Jak się urodził miał prawie czarne włosy, w kwietniu zaczęły się robić blond, pewnie słonko pomogło. No i ja z mężem to ciemni blondyni.
    Oczy też miał długo noworodkowe, późno mu zaczęły ciemnieć, teraz już ma brązowe.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, Alunia, widziałam ten słownikowy psikus i sie uśmiałam. Sama przed chwilą poprawiłam post,bo bylo zamiast "reakcji " ,to " trakcji ".

aLunia lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla, po prostu klikasz edytuj. W telefonie też się da.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ