X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle ja się przeniosłam z firemek rodzinnych do corpo i powiem, że jest mi lepiej. Robię tyle ile muszę, nie mam tylu sentymentow. Wbrew pozorom miałam więcej czasu. A dzięki temu, że się nie przywiązuje już tak to się nie boję zmian.
    Minus to napewno jestem mniej efektywnym pracownikiem w takiej strategii.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wyrazy współczucia. Boję się jutra, nie wiem jak zareaguje jak ją zobacze, nikt nie wie, że jestem w drugiej ciąży, mam nadzieję że nie zemdleje.
    P_tt od diagnozy dwa miesiące 😥

Izabelle 8-16 To jeszcze nie takie złe godziny. Rano, niania mogłaby odwozic, odprowadzać do szkoły i żłobka. Synek po zajęciach do świetlicy i byś ich zgarniala przed 17, ewentualnie znowu niania do odebrania dzieci. Ja po powrocie będę znów pracować 7-19.45 i mam 60 km w jedną stronę. Tyle, że odpadają mi służby w nocy i weekendy i święta póki młodszy synek nie skończy 4 lat.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Camilla ale mnie zszokowałas! Myślałam, że trochę dłużej.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    O kurde Camilla ale mnie zszokowałas! Myślałam, że trochę dłużej.
    Niestety, przed pojechaniem do tego ośrodka na tydzień, było naprawdę dobrze, ciocia do mnie dzwoniła i mówiła że sama wstaje, chodzi do łazienki, ogląda tv, jak synek wraca ze szkoły to pyta co było, prosi żeby pokazał co zadali do domu. Nie wiem czy to wina tego płynu w płucach, że tak szybko odeszła, a może ta zmiana samopoczucia na dobre to był ten ostatni zryw organizmu przed śmiercią. Lekarze często o tym mówią, chcąc uświadomić bliskim, że wszystko może się wydarzyć. Nie wiem czy dziś ich synek zdążył wyjść do szkoły, czy to wszystko widział. Jutro się dowiem. Teraz jego mi najbardziej szkoda 😥 Wiedziałam, że umrze, ale ze może za rok, w swoim łóżku, świadoma, że synek i mąż będą mogli się pożegnać, przytulić. Ale nie tak, bez słowa, po kilku dniach braku normalnego kontaktu. Już kilka godzin nie płakałam A teraz znowu nie mogę wytrzymać. Poszłam popatrzeć na naszego małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2019, 22:51

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie te godziny pracy są straszne. Mój mąż pracuje 8-16 albo 9-17. Wraca do domu 17 albo 18, zanim sie ogarnie, zje, to mała już idzie o 19 spać więc nawet sie za bardzo nie pobawia. A jak jeszcze ma cos do załatwienia albo idzie ze 3 razy w tygodniu na siłownię to juz w ogóle wraca jak Anielka śpi. Nie wyobrażam sobie tego przy dwójce pracujących rodzicow

3i49df9hejgg7mjl.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi przykro Camilla. Szkoda mi całej rodziny, męża i dziecka szczególnie.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie kapcie po domu/do żłobka dla chłodzących dzieci?

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chodzi póki co na boso w domu i w żłobku jeszcze też - jest w grupie gdzie nie wiele dzieci chodzi to przymykaja na to oko. Tylko skarpetki z antypoślizgiem. Ostatnio w Lidlu były fajne.

kuwejtonka lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nieraz zostaje sama bo mąż pracuje niby 7-15.30 a w piątki 7.00-13.00, ale dochodzą służby, zajęcia nocne, weekendowe różne "imprezy" o charakterze "patriotycznym", a już nie mówię o poligonach, które trwają niekiedy do miesiąca czasu...i idź babo do pracy

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Kasia daj ogłoszenie na lokalnych grupach na fb, znajdziesz dużo szybciej niż przez ten portal.
    Dałam, same 20latki( studentki) się zgłosiły A takiej nie chce.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:

Moja mam nadzieję przyszła bratowa ma 23 lata i opiekuje się dziećmi ale dorywczo chociaż sporo spędza czasu z nimi . W jednej rodzinie ma dwójkę małych chłopców - jednego miała od noworodzia. Pomimo wieku jest to tak dojrzała dziewczyna ze czasem mi jest wstyd za siebie. Czasem takie się zdarzają ale to lepiej z polecenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2019, 12:45

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla bardzo współczuję- ogromna tragedia .trzymaj się 🤗

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam 19 latke jako nianie i było ok. Tylko, że ona też jakaś taka nad wyraz dojrzała 😉 plus był taki, że wiele rzeczy robiła jak chciałam nie wymadrzala się, że wie lepiej.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    No mi taka też by nie pasowała. Wolę starsza kobietę.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś w domu pogrzebowym. Bałam się, że będzie jakoś syrasznie wygaldac ale nie, jakby spała. Mąż trzyma się w garści wszystkimi siłami, tak racjonalnie podszedł do tego. Syn mówi, że mamusia mu się śniła minionej nocy i że ma nie płakać bo ona jest z nim.
    Rodzice gorzej, zwłaszcza mama Natalki.
    Starałam się być oparciem, rozmawiałam z ich synek, taki fajny chłopiec.
    Ja wróciłam z bólem brzucha, nospa poszła w ruch, no ale po takim dniu.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla,teraz odpocznij i odetchnij. To musiał być ciężki dzień.

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle niestety dzisiejsze realia pracy są takie A szczególnie w korpo że na nic nie patrzą. Sama po powrocie spodziewam się degradacji... Bo na moje miejsce nie brali nikogo więc na co komu manager skoro przez 3 lata moi podwładni świetnie sibie dali radę i ogarniali wszystko beze mnie.

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Kas_ia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla wyrazy współczucia :(
    Straszne, że ludzie odchodzą tak młodo...

Izabelle, dlatego ja nie chcę wracać do bylej pracy, niby mogę ale jeszcze nie słyszałam, by ktoś w firmie wrócił na swoje stanowisko po długiej nieobecności.

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 14:23

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyku,niestety dojazd mam fatalny,trasą leci szybko ,ale przejeżdżam przez cały Poznań, jak wyjdę z pracy o 16,to półtorej godziny do dwóch godzin pojadę. Takze to jest niefajne. Do tego osoba z centrali dziwne sie zachowuje w,stosunku do mnie. Tekst za moimi plecami,ze skoro tyle w domu siedziałam,to miedzy świętami tez mogę posiedzieć. Nie chce mi sie juz tego komentować. Zaczynam sie domyślać dlaczego tak jest i to podejrzewam jest osobiste. Zaczynam nagrywać i notować.To tez już jest korpo
    .Z resztą juz ochłonęłam,piszę cv i zaczynam działać.
    Ta praca nie jest na tyle atrakcyjna,zeby mnie ktoś gnoił i żeby sie poświęcać. Pracuję na menedżerskim stanowisku i pracownicy tez widzą co sie dzieje i oni tez piszą cv. Wredna baba niebawem zostanie sama na placu boju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 19:57

l22ne6yd1cgn4wml.png
‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ