X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Monia A jakie zadania synek musiał wykonać? Nie pamiętam, pisałaś co jest przyczyną takiego badania?

Nic nie było przyczyną. Jesteśmy pod opieką poradni owi czy jakoś tak i tam w ramach tej opieki NFZ należy odbyć wizytę u psychologa i logopedy.

Zadania od banalnych po coraz trudniejsze. Dużo tego było. Od złapania klocków po je układanie,po powtarzanie co ona robi,wrzucanie do pojemnika w tym malutkie elementy. Te które już nie było proste dla Huberta to między innymi pokazywanie części ciała na lalce plastikowej 10 cm, czesanie jej i karmienie. Czy pokazała książkę na górze był np. autobus na dole ten sam autobus i kilka rzeczy i ona pokazała ten na górze żeby pokazał ten na dole a on szarpał książkę haha. Ale ona mówiła że test jest od 9 miesięcy do 3 lat i akurat to zadanie w jej karierze 10 letniej zrobiła świadomie dwójka dzieci w wieku naszych dzieci. Oceniła mowę i w sumie to taka zabawa i nie kazała już przychodzić więc odbebnione..

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Camilla A jak u Was z jakością wody? Ja boję się kranowki bo kilka razy była skażona woda. A przy moich problemach gastrologicznych mogłoby to skończyć się nieciekawie....
    U nas jest naprawdę dobra, oczywiście na wszelki gotuje ją. A ta z filtra to jest jak z butelki, a miesięczny koszt to 20 zł, bo na tyle wystarcza filtr.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Hej.
    Niestety w pracy dostałam silnego krwawienia. Zły rozwój ciąży był tylko pęcherzyk żółtkowy bez zarodka . Wczesne poronienie. Wracam do domu.
    Bardzo współczuję 😥 Pomysl o kochanej coreczce. Kolejna ciąża, będzie przebiegać prawidłowo, za to trzymam kciuki.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Nic nie było przyczyną. Jesteśmy pod opieką poradni owi czy jakoś tak i tam w ramach tej opieki NFZ należy odbyć wizytę u psychologa i logopedy.

Zadania od banalnych po coraz trudniejsze. Dużo tego było. Od złapania klocków po je układanie,po powtarzanie co ona robi,wrzucanie do pojemnika w tym malutkie elementy. Te które już nie było proste dla Huberta to między innymi pokazywanie części ciała na lalce plastikowej 10 cm, czesanie jej i karmienie. Czy pokazała książkę na górze był np. autobus na dole ten sam autobus i kilka rzeczy i ona pokazała ten na górze żeby pokazał ten na dole a on szarpał książkę haha. Ale ona mówiła że test jest od 9 miesięcy do 3 lat i akurat to zadanie w jej karierze 10 letniej zrobiła świadomie dwójka dzieci w wieku naszych dzieci. Oceniła mowę i w sumie to taka zabawa i nie kazała już przychodzić więc odbebnione..
    Aha. Byłam ciekawa jak wygląda takie badanie. Piotrek pokazuje tylko oczki, nosek, uszy i ogon u kotów haha Karmi to nas, ale lalkę , żadnej nawet na oczy nie wiedział 😋 A gada tylko po swojemu, nie licząc mama, tata,ko czyli kot, A jak coś chce to pokazuje i mówi eee Co do książek, to lubi je oglądać, zwłaszcza zwierzątka i pokazuje w książeczce z kształtami póki co serduszko i gwiazdkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 19:11

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum tak bardzo mi przykro :( przytulam Cię mocno.
    Ja też mam jakieś czarne myśli, cały czas mam wyższe ciśnienie i opuchliznę, naszczescie nie mam białka w moczu, no i czekam na wyniki bety.
    Mam nadzieję, że nie będziesz musiała iść do szpitala. Trzymaj się :*

Monia kurde moja córka jak ma dzień to zrobi i powtórzy wszystko, a jak nie to mówi się do niej jak do ściany a robi to specjalnie bo ukradkiem jeszcze się uśmiecha.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, cholernie mi przykro :( trzymam kciuki żebyś uniknęła szpitala... Przytulam mocno :( :*

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla tak małych dzieci to karmiene czy pokazywanie części ciała na znanym obiekcie -u nas misio a na abstrakcyjnej laleczce to co innego. Mój mówi tata baba czasem mama ale mało świadomie , ale stwierdziła że świetnie "mówi" tzn. ma mocna intonację jakby opowiadał coś z przejęciem oczywiście w narzeczu tylko sobie znanym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 19:46

Camilla33 lubi tę wiadomość

• 86monia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam się o książki że nie bardzo chce się skupić i cokolwiek pokazać ale mówiła że to normalne na tym etapie i zapytałam o pchanie do buzi wszytskiego to mówiła że to jak najbardziej normalne i powinno minąć około 18 miesiąca

Camilla33 lubi tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum bardzo mi przykro😢 mam nadzieję że uda Ci się uniknąć szpitala 🤞

201809135365.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Hej.
    Niestety w pracy dostałam silnego krwawienia. Zły rozwój ciąży był tylko pęcherzyk żółtkowy bez zarodka . Wczesne poronienie. Wracam do domu.

Bardzo mi przykro...

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum kochana,przytulam mocno. Trzymaj się,wierzę że unikniesz szpitala.

Pierwszy dzien pracy za mną. Bylo miło póki co,ale z szefostwem jeszcze sie nie widziałam. Niektóre rzeczy zostały w takim stanie w jakim je zostawiłam,przez dwa prawie lata nietknięte..więc to średnio.
    Syn płakał w,świetlicy,Zosia spała tylko raz...ale ogólnie jakoś z mężem daliśmy radę,on rano,ja popołudniu. Opiekunka super. Najgorzej idzie gotowanie i trochę chaotycznie działam. Kwestia czasu i organizacji,ale tęskniłam ogromnie za dzieciakami.

Camilla33, kuwejtonka lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle super ze juz masz ten dzien ze soba , z dnia na dzien będzie coraz lepiej i wpadniesz w rytm dnia . 🤗 ja też zawsze jak mam pół dnia wolnego i zawsze postanawiam coś zaplanować i mam zamiar zostawić Natalka w żłobku , to i tak zawsze jadę po nią odrazu , i koniec końców lecę po nią prosto z pracy i nic nie robię 😱
    Te nasze kochane dzieciaczki, ❤

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum trzymaj się kochana :*.

Ja nawet nie chcę myśleć o początkach pracy, szczególnie, że to będzie nowa i trzeba się bardziej postarać... jakoś to musi być :P. Na pewno będę tęsknić za małym, przecież spędzam z nim tyle czasu.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Hedgehog Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 14:23

[link=https://www.suwaczki.com/]17u9hdge9c31bxqo.png[/link]
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum przykro mi. Trzymaj się 🤗

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 03:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle każdy dzień będzie lepszy . Super że w pracy ok.

A nasza opiekunka...hmm nie przyszła. Zła jestem bo 2tyg nas zablkowala deklarując się zw będzie A tu zonk. Zalogowalam się na portalu niania.pl i szukamy dalej.

Monia na taka wizytę zapisuje się normalnie do psychologa dziecięcego? Sama bym poszła z Zosia tak bardziej z ciekawosci.

86monia lubi tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia1518 wrote:
    Isabelle każdy dzień będzie lepszy . Super że w pracy ok.

A nasza opiekunka...hmm nie przyszła. Zła jestem bo 2tyg nas zablkowala deklarując się zw będzie A tu zonk. Zalogowalam się na portalu niania.pl i szukamy dalej.

Monia na taka wizytę zapisuje się normalnie do psychologa dziecięcego? Sama bym poszła z Zosia tak bardziej z ciekawosci.

Ja miałam w ramach opieki poradni rehabilitacyjnej ale można przynajmniej tam się zapisać osobno ( na pewno prywatnie bo widziałam cennik)

• Paplak Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym poszla z ciekawości. Nie wiem jak by jej poszlo. Myślę, że ze słownictwem jest ok. Mówi mama, tata, baba, dada, hau (pies), krowa (mu), ada (adam to mój mąż:)), nie, da, ba (jak wyrzuca coś). I dużo powtarza za nami. Książeczki uwielbia ogladac, szczególnie te ze zwierzętami. Karmi nas ciągle, umie pić z kubeczka, miesza w talerzu łyżeczka, ale nią nie je sama. A reszta testow to nie wiem jakby jej poszla.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, wróć do nas jak będziesz gotowa. Jesteśmy i czekamy na Ciebie.

kuwejtonka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie też chciałam napisać Veritaserum, czekamy na ciebie.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ