WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Camilla33 wrote:Monia A jakie zadania synek musiał wykonać? Nie pamiętam, pisałaś co jest przyczyną takiego badania?
Nic nie było przyczyną. Jesteśmy pod opieką poradni owi czy jakoś tak i tam w ramach tej opieki NFZ należy odbyć wizytę u psychologa i logopedy.
Zadania od banalnych po coraz trudniejsze. Dużo tego było. Od złapania klocków po je układanie,po powtarzanie co ona robi,wrzucanie do pojemnika w tym malutkie elementy. Te które już nie było proste dla Huberta to między innymi pokazywanie części ciała na lalce plastikowej 10 cm, czesanie jej i karmienie. Czy pokazała książkę na górze był np. autobus na dole ten sam autobus i kilka rzeczy i ona pokazała ten na górze żeby pokazał ten na dole a on szarpał książkę haha. Ale ona mówiła że test jest od 9 miesięcy do 3 lat i akurat to zadanie w jej karierze 10 letniej zrobiła świadomie dwójka dzieci w wieku naszych dzieci. Oceniła mowę i w sumie to taka zabawa i nie kazała już przychodzić więc odbebnione.. -
Kas_ia wrote:Camilla A jak u Was z jakością wody? Ja boję się kranowki bo kilka razy była skażona woda. A przy moich problemach gastrologicznych mogłoby to skończyć się nieciekawie....
-
veritaserum wrote:Hej.
Niestety w pracy dostałam silnego krwawienia. Zły rozwój ciąży był tylko pęcherzyk żółtkowy bez zarodka . Wczesne poronienie. Wracam do domu. -
86monia wrote:Nic nie było przyczyną. Jesteśmy pod opieką poradni owi czy jakoś tak i tam w ramach tej opieki NFZ należy odbyć wizytę u psychologa i logopedy.
Zadania od banalnych po coraz trudniejsze. Dużo tego było. Od złapania klocków po je układanie,po powtarzanie co ona robi,wrzucanie do pojemnika w tym malutkie elementy. Te które już nie było proste dla Huberta to między innymi pokazywanie części ciała na lalce plastikowej 10 cm, czesanie jej i karmienie. Czy pokazała książkę na górze był np. autobus na dole ten sam autobus i kilka rzeczy i ona pokazała ten na górze żeby pokazał ten na dole a on szarpał książkę haha. Ale ona mówiła że test jest od 9 miesięcy do 3 lat i akurat to zadanie w jej karierze 10 letniej zrobiła świadomie dwójka dzieci w wieku naszych dzieci. Oceniła mowę i w sumie to taka zabawa i nie kazała już przychodzić więc odbebnione..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 19:11
-
Veritaserum tak bardzo mi przykro przytulam Cię mocno.
Ja też mam jakieś czarne myśli, cały czas mam wyższe ciśnienie i opuchliznę, naszczescie nie mam białka w moczu, no i czekam na wyniki bety.
Mam nadzieję, że nie będziesz musiała iść do szpitala. Trzymaj się :*
Monia kurde moja córka jak ma dzień to zrobi i powtórzy wszystko, a jak nie to mówi się do niej jak do ściany a robi to specjalnie bo ukradkiem jeszcze się uśmiecha. -
No dla tak małych dzieci to karmiene czy pokazywanie części ciała na znanym obiekcie -u nas misio a na abstrakcyjnej laleczce to co innego. Mój mówi tata baba czasem mama ale mało świadomie , ale stwierdziła że świetnie "mówi" tzn. ma mocna intonację jakby opowiadał coś z przejęciem oczywiście w narzeczu tylko sobie znanym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 19:46
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
Pytałam się o książki że nie bardzo chce się skupić i cokolwiek pokazać ale mówiła że to normalne na tym etapie i zapytałam o pchanie do buzi wszytskiego to mówiła że to jak najbardziej normalne i powinno minąć około 18 miesiąca
Camilla33 lubi tę wiadomość
-
veritaserum wrote:Hej.
Niestety w pracy dostałam silnego krwawienia. Zły rozwój ciąży był tylko pęcherzyk żółtkowy bez zarodka . Wczesne poronienie. Wracam do domu.
Bardzo mi przykro...Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Veritaserum kochana,przytulam mocno. Trzymaj się,wierzę że unikniesz szpitala.
Pierwszy dzien pracy za mną. Bylo miło póki co,ale z szefostwem jeszcze sie nie widziałam. Niektóre rzeczy zostały w takim stanie w jakim je zostawiłam,przez dwa prawie lata nietknięte..więc to średnio.
Syn płakał w,świetlicy,Zosia spała tylko raz...ale ogólnie jakoś z mężem daliśmy radę,on rano,ja popołudniu. Opiekunka super. Najgorzej idzie gotowanie i trochę chaotycznie działam. Kwestia czasu i organizacji,ale tęskniłam ogromnie za dzieciakami.Camilla33, kuwejtonka lubią tę wiadomość
-
Isabelle super ze juz masz ten dzien ze soba , z dnia na dzien będzie coraz lepiej i wpadniesz w rytm dnia . 🤗 ja też zawsze jak mam pół dnia wolnego i zawsze postanawiam coś zaplanować i mam zamiar zostawić Natalka w żłobku , to i tak zawsze jadę po nią odrazu , i koniec końców lecę po nią prosto z pracy i nic nie robię 😱
Te nasze kochane dzieciaczki, ❤ -
Veritaserum trzymaj się kochana :*.
Ja nawet nie chcę myśleć o początkach pracy, szczególnie, że to będzie nowa i trzeba się bardziej postarać... jakoś to musi być . Na pewno będę tęsknić za małym, przecież spędzam z nim tyle czasu.wrzesień 2018 - synek -
Isabelle każdy dzień będzie lepszy . Super że w pracy ok.
A nasza opiekunka...hmm nie przyszła. Zła jestem bo 2tyg nas zablkowala deklarując się zw będzie A tu zonk. Zalogowalam się na portalu niania.pl i szukamy dalej.
Monia na taka wizytę zapisuje się normalnie do psychologa dziecięcego? Sama bym poszła z Zosia tak bardziej z ciekawosci.
86monia lubi tę wiadomość
kasia1518
-
kasia1518 wrote:Isabelle każdy dzień będzie lepszy . Super że w pracy ok.
A nasza opiekunka...hmm nie przyszła. Zła jestem bo 2tyg nas zablkowala deklarując się zw będzie A tu zonk. Zalogowalam się na portalu niania.pl i szukamy dalej.
Monia na taka wizytę zapisuje się normalnie do psychologa dziecięcego? Sama bym poszła z Zosia tak bardziej z ciekawosci.
Ja miałam w ramach opieki poradni rehabilitacyjnej ale można przynajmniej tam się zapisać osobno ( na pewno prywatnie bo widziałam cennik) -
Też bym poszla z ciekawości. Nie wiem jak by jej poszlo. Myślę, że ze słownictwem jest ok. Mówi mama, tata, baba, dada, hau (pies), krowa (mu), ada (adam to mój mąż), nie, da, ba (jak wyrzuca coś). I dużo powtarza za nami. Książeczki uwielbia ogladac, szczególnie te ze zwierzętami. Karmi nas ciągle, umie pić z kubeczka, miesza w talerzu łyżeczka, ale nią nie je sama. A reszta testow to nie wiem jakby jej poszla.
-
Veritaserum, wróć do nas jak będziesz gotowa. Jesteśmy i czekamy na Ciebie.
kuwejtonka lubi tę wiadomość