X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Jak skończy 18 lat 😋 A tak na serio, jeszcze dużo przed nami różnych przygód. Ja dziś wypluwam płuca, brzuch od kaszlu boli. Dziś mąż jakoś załatwił wolne, ale jutro zostajemy sami, będzie ciężko.
    Współczuję kaszlu , ja miałam tak z Natalka ale musiałam dostać antybiotyk bo miałam zapalenie oskrzeli 😢 zdrówka życzę

201809135365.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Współczuję kaszlu , ja miałam tak z Natalka ale musiałam dostać antybiotyk bo miałam zapalenie oskrzeli 😢 zdrówka życzę
    I ja od wczoraj biorę, też zapalenie oskrzeli, dziś już tak mnie zaczęło dusić, że nie dawno jeździłam do lekarza żeby spr czy z plucami ok. Nic więcej mi nie pomoże, muszę przetrwać najgorsze 2-3 doby .

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dziewczyny!

Camilla33 lubi tę wiadomość

• 86monia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oprócz kataru od lat nie chorowałam. Katar to teraz miałam ale dwa dni. Ostatni raz chora byłam na studiach na zapalenie oskrzeli. Nie liczę drobnych przeziębień, drapania w gardle. Czasami sama się zastanawiam jak mi się to udaje przy moim ogólnie słabym zdrowiu przewlekłym.

Camilla33 lubi tę wiadomość

• ola_g89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns gratulacje! :)

P_tt próbuj! :) za próbowanie nikt Ci w twarz nie da. A może akurat się uda. Trzeba walczyć i próbować :) trzymam kciuki!

Jak myśle o powrocie do mojej pracy to nerwica od razu. Ogolnie lubię tam pracować, ale jakoś nie potrafię sobie wyobrazić powrotu. Powinnam wrócić 10.12, ale biorę chwile wychowawczego. Do końca stycznia pewnie jeszcze będę w domu, na dłużej nie możemy sobie pozwolić. Liczę na to, ze mała do tego czasu dostanie się do żłobka, bo naprawdę nie chce żeby była z teściowa.

Dziewczyny, zdrowia dla Was i dla maluchów :)

Camilla33, p_tt, Minns lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A napisze Wam śmieszna sytuacje z dziś. Oddaliśmy Pole do teściów, bo musieliśmy coś ogarnąć. Wróciliśmy do nich na obiad, była jeszcze bratowa i brat mojego męża. Siedzimy wszyscy przy stole i mój teść rzuca tekst:
    - Ola, gdybys Ty się TAK zajmowała Polą jak babcia dziś to Ty byś umarła z wycieńczenia.

Kurtyna. 🤷‍♀️

Bo jak same wiecie, matki nie zajmują się swoimi dziećmi. Zazwyczaj siedzimy w innych pokojach i każda robi swoje :D

p_tt, kuwejtonka, Minns, kasia1518, JustynaG lubią tę wiadomość

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, nie mogę normalnie ze śmiechu. Teść popłynął :)

Ja dla odmiany jelitówkę mam. Oby przeszło,bo w poniedziałek też do pracy.

Ptt, próbuj startować,próbuj swoich sił.

Zdrowia dla wszystkich choruszków.

Camilla33, p_tt lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola padlam, dusi mnie kaszel ale nie mogłam się powstrzymać od śmiechu. Ja bym odp, że w wieku mamusi i tatusia to już wiele rzeczy jest trudne, ciężko "stanąć" na wysokości zadania 😋

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    A napisze Wam śmieszna sytuacje z dziś. Oddaliśmy Pole do teściów, bo musieliśmy coś ogarnąć. Wróciliśmy do nich na obiad, była jeszcze bratowa i brat mojego męża. Siedzimy wszyscy przy stole i mój teść rzuca tekst:
    - Ola, gdybys Ty się TAK zajmowała Polą jak babcia dziś to Ty byś umarła z wycieńczenia.

Kurtyna. 🤷‍♀️

Bo jak same wiecie, matki nie zajmują się swoimi dziećmi. Zazwyczaj siedzimy w innych pokojach i każda robi swoje :D

No to tak. A Ty gdzie siedzisz? Z dzieckiem?

Dziwna jakaś jesteś 🤪

Wysłany: 3 listopada 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAJCIE dziewczyny ! OLA nie przejmuj się, zawsze wszyscy mają coś do powiedzenia 🧐
    U nas dalej bez zmian. Czekamy na poprawę 🙏

201809135365.png

Wysłany: 3 listopada 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NATALKA ZAPALENIE USZOW i dostaliśmy pierwszy antybiotyk 😢

201809135365.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wczoraj mnie teściu wkurzył. Bruno jak zwykle zaczął rzucać jedzeniem jak już nie chciał jeść. Zawsze go upominamy i mówimy, że nie wolno, ale na razie nic do niego nie dociera. I jak rzucił to teściu krzyknął na niego bardzo ostro, że nie wolno, jakby nie wiadomo co zrobił. Jakoś nie zareagowałam bo mały nawet nie zwrócił na niego uwagi, ale rozmawialiśmy o tym z mężem, że jego reakcja była przesadzona. Żałuję, że mu wtedy nie powiedziałam, że od upominania ma rodziców. Zresztą to jest wciąż małe dziecko także bez przesady... Ech to wtrącanie jest najgorsze. Pomoc dziadków jest nieoceniona, ale jednak warto spotykać się tylko od czasu do czasu :P. Często młodzi rodzice czują się zagubieni w nowej roli, a potem jeszcze przytłoczeni przez dziadków, którzy mędrkują na prawo i lewo, a tak na prawdę często g*wno wiedzą tylko powtarzają stare dyrdymały, zamiast poczytać jakąś teraźniejszą literaturę, potwierdzoną badaniami.

wrzesień 2018 - synek <3
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum,powodzenia jutro ;)

veritaserum lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    NATALKA ZAPALENIE USZOW i dostaliśmy pierwszy antybiotyk 😢
    O jejku, biedna Natalka, ale za kilka dni będzie dobrze 😊

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdrówka dla Was i dzieci 🤗🤗🤗

Camilla33, KATARZYNACarm lubią tę wiadomość

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2019, 05:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelle wzajemnie !

Ja z nerwów pół nocy nie spalam jakoś dziwny ten powrót :D jestem jak zombie.

Zdrowia dla maluchów !

KATARZYNACarm, Izabelle lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 listopada 2019, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie , czy przy zabkowaniu też są zaczerwienione uszy , bo teraz się tak zastanawiam ,czy dobrze zrobiłam podając jej antybiotyk, bo dzisiaj cała noc przespala bez zajekniecia 😱😱😱 ani razu pobudki ani nic , więc już nie wiem czy to nie było chwilowe zaczerwienienie, wczoraj dostała pierwsza dawkę i pytanie czy przerwać mogę? Czy jednak podać jej do końca?

201809135365.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie , czy przy zabkowaniu też są zaczerwienione uszy , bo teraz się tak zastanawiam ,czy dobrze zrobiłam podając jej antybiotyk, bo dzisiaj cała noc przespala bez zajekniecia 😱😱😱 ani razu pobudki ani nic , więc już nie wiem czy to nie było chwilowe zaczerwienienie, wczoraj dostała pierwsza dawkę i pytanie czy przerwać mogę? Czy jednak podać jej do końca?
    W żadnym wypadku nie przerywaj, jeśli to jednak zapalenie uszu to nieleczone daje poważnie powikłania. A może właśnie już dziki pierwszej dawce leku spala spokojnie? Albo już jest tak zmęczona bólem uszkow, że spała, moze być apatyczna w takiej sytuacji, nie koniecznie musi płakać non stop czy się budzić. I ząbkowanie często wywołuje zaplanie uszu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 06:02

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum powodzenia w pracy!

Ja się zdecydowałam złożyć aplikacje - tak jak pisalyscie uda się to super nie to muszę przęłknąć. Oczywiście składam w wielu miejscach bo jak nie to to inna. Do starej pracy nie wrócę za duży obóz się zrobił.

Jak to jest z puszczeniem dziecka po antybiotyku do żłobka? Kiedy?

km5scwa1k0ojmmea.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:

Kurtyna. 🤷‍♀️

hahahah
    Ania uwielbia schody. Postanowiła wspinać się na pierwsze piętro i schodzić w dół. Babcia stęskniona za wnuczką pilnowała jej. Po 6 razach w górę i w dół - zmęczyła się i wzięła małą na ręce. Wolała ją nosić niż pozwolić jej się zmęczyć na tych schodach.
    Bo oczywiście babcia już się zmęczyła :)
    Obawiam się,że jakby miała się nią zajmować na co dzień to by nie dała rady bo Ania jest w ciągłym ruchu.
    Minns wrote:
    Często młodzi rodzice czują się zagubieni w nowej roli, a potem jeszcze przytłoczeni przez dziadków, którzy mędrkują na prawo i lewo, a tak na prawdę często g*wno wiedzą tylko powtarzają stare dyrdymały, zamiast poczytać jakąś teraźniejszą literaturę, potwierdzoną badaniami.

Zgadzam się z Tobą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2019, 10:01

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1661 1662 1663 1664 1665 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ