WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki była dzisiaj na godzinkę w złobku, ogolnie ciężko, mocno płakała a ja razem z nią.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Wiki była dzisiaj na godzinkę w złobku, ogolnie ciężko, mocno płakała a ja razem z nią.
    O jej. Ale ciągle byłaś na nią czy czekałaś gdzieś na korytarzu? My dziś idziemy na spotkanie do żłobka.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:

Początki często takie są, dużo siły dla Was!

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:

Najgorszy miesiąc przed Wami. Trzymam kciuki za łagodną adaptację.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Najgorszy miesiąc przed Wami. Trzymam kciuki za łagodną adaptację.
    Miesiąc? 😥 Kiedy córeczka zaczęła spędzać w żłobku po więcej niż 2 godziny?

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stopniowo zaczynalysmy od 3 godzin, później 6 później 7/8.
    Dopiero w czwartym tygodniu zaczęła się uśmiechać do cioc z przedszkola i chętniej zostawać, bez płaczu. I nie płacze jak przychodzę po nią. Ale wiadomo każde dziecko jest inne i życzę Wam żeby to krócej trwało 😉

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień chodziła na 3 godziny, dwa tygodnie 6 godzin i później na dłużej

Camilla33 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam ją zostawić, a szkoda że nie można z dzieckiem bo by chociaż poznała jak w środki wygląda...
    Miesiąc to sporo miałam nadzieję, że pierwszy tydzień tylko, ale widać różnie z każdym dzieckiem. Moja starsza córka miała 1.5 roku i wlasnie po tygodniu już została normalnie i było ok. Ale ona ogólnie była odważniejsza i przede wszystkim starsza.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas adaptacja wyglądała tak:
    Pierwszego dnia poszłyśmy we dwie na godzinę.
    Drugiego dnia została sama na godzinę.
    Trzeciego dnia 2h
    Kolejnego też 2h.
    A piątek odbierałam po drzemce. Czekałam pod żłobkiem na telefon.
    W kolejnym tygodniu zaprowadzałam koło 8:30-9:00, odbierałam koło 14.
    No a potem wróciłam do pracy więc odbierałam koło 16:30.

Były dni kiedy płakała gdy ją zaprowadzałam. Ale to dość szybko mijało (tzn. jak wychodziłam to po chwili nie słyszałam już jej płaczu).
    A teraz, zapomina się pożegnać i biegnie do cioć i dzieci.

Wiadomo, u każdego adaptacja przebiega inaczej.

Camilla33 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Anielka już 3 dzień z rzedu nie ma zadnej drzemki. Wstaje o 5 i idzie spać po 19. Także chyba juz nam sie skonczyly dobre czasy drzemek:)

3i49df9hejgg7mjl.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedną drzemka około 11-11.30 długości od godziny do dwóch raczej coś ponad godzinę. Śpi od 19-19.30 wstaje 6-7 ale budzi się bardzo często od pewnego czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 17:33

• Minns Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wciąż 2 drzemki. Jedna ok godziny. Nie wyobrażam sobie życia bez 😋.
    Małemu znowu coś zaczyna dokuczac w dziąsłach, boję się, że to 4... noc była nieciekawa.

wrzesień 2018 - synek <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedna drzemka już bardzo długo, ale ostatnio tak ok. 1h, wiec na moje dziecko to rewelacja :D dla mnie to jakieś legendy żeby dziecko miało 2-3h drzemki. Takze zazdroszczę takim mamom :D

A ostatnio wyszły dwie czwórki na dole, idą dwie na gorze i chyba widzę dolna trójkę. Będzie ciekawie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 20:05

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się nie będę chwalić bo zapesze pewnie znowu z drzemkami 😂

Idę na rozmowę o pracę tam gdzie chciałam! Kurde jak się cieszę. A realnie patrząc to pewnie okaże się, że zapierdol od rana do nocy 🙄

kuwejtonka, ola_g89 lubią tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zamieszanie z drzemkami. Z nianią ma jedną drzemkę,jak byliśmy w weekend wszyscy razem,spała dwa razy.

Ptt ,trzymam kciuki ;) już powoli zaczynam wspominać urlop macierzyński jako czas najwspanialsze lenistwa w życiu ha ha ;)

p_tt lubi tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    U nas jedna drzemka już bardzo długo, ale ostatnio tak ok. 1h, wiec na moje dziecko to rewelacja :D dla mnie to jakieś legendy żeby dziecko miało 2-3h drzemki. Takze zazdroszczę takim mamom :D

A ostatnio wyszły dwie czwórki na dole, idą dwie na gorze i chyba widzę dolna trójkę. Będzie ciekawie...

Mój spal wcześniej max 45 minut i druga około 30 minut. Teraz śpi średnio godzina 20 min ale muszę czuwać bo się wybudza. Zdarzyło nam się ostatnio 2.5 h ale to był wypadek przy pracy haha

ola_g89 lubi tę wiadomość

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P_tt trzymam kciuki!

U nas ze spaniem to jakaś M A S A K R A, usypianie to też koszmar, po godzinie się poddalam i teraz tata walczy... w nocy budzi się i buczy/płacze. Nawet noszenie i cycek nie pomagają 🤦‍♀️ jestem wykończona.

Drzemka max 1.5h. Wolałabym nawet bez drzemki ale żeby te noce przesypiala :p

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia haha :D nasza długo wybudzało dosłownie wszystko. Do teraz wiem, w którym miejscu podłoga trzeszczy haha :D

Ale fakt, lepiej żeby dzieci spały w nocy niż cudne drzemki w dzień.

P_tt gratulacje!! Super, ze spróbowałas, trzymam kciuki! Daj znac, jak poszło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 21:47

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym więcej czytam tym bardziej się zastanawiam czy to nie za wcześnie, czy Pola nie jest za mała żebym się zaangażowała w pracę tak mocno.
    Z jednej strony po macierzyńskim naprawdę potrzebuje czegoś ambitnego ale z drugiej strony nie chce zaszkodzic dziecku.

Doskonale wiem który panel u nas skrzypi. Męża też nauczyłam na paluszkach chodzić 😉

km5scwa1k0ojmmea.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś na spotkaniu w żłobku. Jesteśmy zadowoleni. To takie domowe przedszkole. Dwie grupy maluchów do 2,5 roku po 6 dzieci i dwie gruby starszakow po 10 dzieci. Piotruś spędził na sali 40 minut, tatuś siedział sobie w rogu sali I tylko obserwował, ja rozmawiałam w innym pomieszczeniu z panią kierownik i wychowawca w jednym. Dziewczyna młodsza ode mnie 😋 Wszystko było wszędzie ale czysto, sanitariaty czyste, jadłospis dobry, lepszy niż w domu 😋 Synek zafascynowany ilością dzieci, jak weszłam do sali nawet na mnie nie spojrzał z takim zacięciem zwiedzal sale. Dzieci od razu podeszly do niego. Na koniec Piotruś chciał zabrać z sobą plecak jednej z dziewczynek haha Na 99% się zdecydowaliśmy. Szczepienia mają wszystkie dzieci. Jeśli rodzic przyprowadzi zasmarkane dziecko to niestety nie zostanie przyjęte, tak samo nie ma takiego cuda, że rodzic mówi, ze w nocy dziecko mialo goraczke, to tu ma leki i że mają podać kolejną dawkę. W ten sposob odsiali klientów, co mi osobiście bardzo się podoba.
    Co do drzemek, u nas została jedna, zasypia między 11 a 12, zależy czy rano śpi do 7 czy 8. Jak tata jest w domu i go kladzie to śpi 2-2,5 godziny, ze mną max 1
    godzine i się ruszyć nie mogę bo się budzi, a mąż normalnie szykuje obiad. Co za czujnik mają te dzieciaczki to ja nie wiem.
    I nie wiemy co jest grane, od miesiąca nie daje sie odłożyć do spania u siebie w pokoju, w grudniu będzie nowe łóżko, może to coś zmieni. Ile czasu można spać na kanapie, bo łóżko w naszej sypialni też już mu nie pasuje, jeszcze trochę i przeniesiemy się do garażu, albo na poddasze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 23:47

kuwejtonka lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
‹‹ 1670 1671 1672 1673 1674 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ