WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My poprosilismy sanki drewniane ze spiworkiem od babci na mikołaja. Tak to juz nie chcemy wiecej zabawek, ma bardzo duzo, wiec prosimy o pieniazki, które wplacamy na jej konto.
Piesków szczekajacych ma ze trzy, a zwykłymi pluszakami nie za bardzo jest zainteresowana na razie.
W gotowanie sie bawi codziennie prawdziwymi garnkami jak jest ze mna w kuchni. Jakos mam traumę z tymi dziecięcymi kuchenkami, bo sobie przypominam co sie z nimi dzialo w przedszkolu. Wyrywanie drzwiczek, wszedzie latajace plastikowe, poobgryzane warzywa i owoce, pogubione wszedzie łyżeczki. Za duzo tych wszytskich elementowWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 00:04
-
Na szczęście moja nie niszczy tak zabawek żeby ukrywać drzwiczki czy coś. Czasem rzuci czymś ale jeszcze nic nie zdemolowała.
U nas w żłobku też jest kuchnia ale nie zniszczona, może kwestia dzieci albo nie przypilnowania że tak kiepsko wyglądała u Was w przedszkolu. Albo ze starości. U nas usuwają to co się połamie.Camilla33, JustynaG lubią tę wiadomość
-
No ja kuchenkę kupię drewnianą, a nie plastikowa. I moje dziecko też niczego nie zdemolowało, ciężko porównywać coś, co przez 5 lat było użytkowane przez 200 dzieci z czymś, czym się będzie bawić jedno dziecko 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2019, 09:36
Camilla33, Hedgehog, p_tt, JustynaG lubią tę wiadomość
Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
p_tt wrote:Na szczęście moja nie niszczy tak zabawek żeby ukrywać drzwiczki czy coś. Czasem rzuci czymś ale jeszcze nic nie zdemolowała.
U nas w żłobku też jest kuchnia ale nie zniszczona, może kwestia dzieci albo nie przypilnowania że tak kiepsko wyglądała u Was w przedszkolu. Albo ze starości. U nas usuwają to co się połamie. -
P_tt kciuki oby się udało z pracą.
Camilla żłobek super się zapowiada .
U nas szał na klocki- ostatnio kupiliśmy takie duże z wózkiem to dodatkową frajda jak tata wsadzi do środka i wozi. Lubi też te kubeczki z których układa się piramidke do góry albo krązki które się wkłada na pałąk- ogólnie wszystko co można rozrzucać po pokoju 😊 na święta poprosiliśmy o stolik z dwoma kezesełkami, chrzestna pisała że kupi kuchnię A chrzestny że kolejke na torach bo Zosia jak byliśmy u pediatry to nie chciała od niej odejść. A babcia dała 300zl na sanki, więc nie wiem co przyjedzie nam kupić bo już tego tyle ma że pomysły się kończą.
,p_tt lubi tę wiadomość
kasia1518
-
Ja po pierwszej córce mam tyle zabawek, że nic już bym nie chciała. A z drugiej strony coś przecież musi dostać.
Ostatnio w Pepco kupiłam za 10zl figurki zwierząt i jestem tak pozytywnie zaskoczona, bo się bawi nimi jak starszw dziecko, udaje że chodzą i naśladuje dźwięki.
W żłobku coraz lepiej. Dalej płacze jak ją oddaje i odbieram, ale w trakcie super, nawet zdjęcia widziałam to moje dziecko było uśmiechnięte.Minns, kuwejtonka, p_tt, Camilla33, kasia1518, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Po żłobku poszłam z nią po te zwierzątka z pepco, przypasowały jej do gustu.
Co do klocków to kupiłam paczkę wadera fajnie się bawi. A teraz był festiwal cen na alliexpres to jej zamówiłam pasujące do duplo. I kilka zwierzątek. Pewnie przyjdą w okolicy gwiazdki 😁 jak nie będzie jeść tych klocków to się na nie przerzucimy.aLunia lubi tę wiadomość
-
Te zwierzątka z pepco to jest coś takiego :
https://allegro.pl/oferta/zwierzeta-domowe-zestaw-12-szt-krowa-kura-kaczka-8060508770?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_TOY_pla_dziecko_zabawki&ev_adgr=Figurki+Zwierz%C4%99ta&gclid=Cj0KCQiAk7TuBRDQARIsAMRrfUanHmvQUtUCygwXn6yhtrSojp1FN6b4BNRNqaAWysIwcad06f4uSLEaAtK1EALw_wcB
? 😊Pierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
86monia wrote:Ja kupiłam takie puzzle
https://allegro.pl/oferta/edukacyjne-duze-klocki-drewniane-ukladanka-6624617438?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
U psycholog i na rehabilitacji fajnie się tym bawiłwrzesień 2018 - synek -
kuwejtonka wrote:Te zwierzątka z pepco to jest coś takiego :
https://allegro.pl/oferta/zwierzeta-domowe-zestaw-12-szt-krowa-kura-kaczka-8060508770?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_TOY_pla_dziecko_zabawki&ev_adgr=Figurki+Zwierz%C4%99ta&gclid=Cj0KCQiAk7TuBRDQARIsAMRrfUanHmvQUtUCygwXn6yhtrSojp1FN6b4BNRNqaAWysIwcad06f4uSLEaAtK1EALw_wcB
? 😊
Tak coś takiego tylko w tych pepcowych jest 5 sztuk. Krowa, świnka, pies, koń i owca.aLunia, kuwejtonka lubią tę wiadomość
-
86monia wrote:Ja kupiłam takie puzzle
https://allegro.pl/oferta/edukacyjne-duze-klocki-drewniane-ukladanka-6624617438?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
U psycholog i na rehabilitacji fajnie się tym bawił -
To ja wam polecę jeszcze takie puzzle, mega łatwe. A bawię się jeszcze z Wiki tak, że rozkładam kilka o różnych kolorach i podaje jej te mniejszy element i ona dopasowuje do tych większych, w sensie biedronka do biedronki.
https://www.smyk.com/p/czuczu-puzzle-z-dziurka-zwierzatka-i6007822?&gclid=Cj0KCQiAk7TuBRDQARIsAMRrfUaeuz4nDaDAQFKwEdCk3INqWgmK7xhX4CZyifz_ykPLX_PwUr-coRkaAvgMEALw_wcB -
aLunia wrote:To ja wam polecę jeszcze takie puzzle, mega łatwe. A bawię się jeszcze z Wiki tak, że rozkładam kilka o różnych kolorach i podaje jej te mniejszy element i ona dopasowuje do tych większych, w sensie biedronka do biedronki.
https://www.smyk.com/p/czuczu-puzzle-z-dziurka-zwierzatka-i6007822?&gclid=Cj0KCQiAk7TuBRDQARIsAMRrfUaeuz4nDaDAQFKwEdCk3INqWgmK7xhX4CZyifz_ykPLX_PwUr-coRkaAvgMEALw_wcB
Mamy podobne z czu czu ale młody ta tekturę z zamiłowaniem jd -
aLunia wrote:To ja wam polecę jeszcze takie puzzle, mega łatwe. A bawię się jeszcze z Wiki tak, że rozkładam kilka o różnych kolorach i podaje jej te mniejszy element i ona dopasowuje do tych większych, w sensie biedronka do biedronki.
https://www.smyk.com/p/czuczu-puzzle-z-dziurka-zwierzatka-i6007822?&gclid=Cj0KCQiAk7TuBRDQARIsAMRrfUaeuz4nDaDAQFKwEdCk3INqWgmK7xhX4CZyifz_ykPLX_PwUr-coRkaAvgMEALw_wcB
Mamy te same, Pola tez lubi się bawić, ale jeszcze nie kuma żeby dopasować biedronkę do biedronki. Po prostu wkłada mniejsze koło w większe 🤷♀️ A zwierzaki tez mamy z pepco, kilka dokupiłem jeszcze w innych sklepach pojedynczo, bo naprawdę u nas to zabawka #1. Szczególnie krowa. Krowy są najlepsze na świecie 🤷♀️😀 -
Kurczę to chyba też się skuszę na te figurki . U nas na 1 miejscu są książeczki, szczególnie te gdzie jest traktor. Bierze książkę, przynosi mi i woła e e a ja mu czytam i tak praktycznie cały dzień. Nawet mówi traktor, tylko to wychodzi takie twarde TA-TE . A znikopis też dobry pomysł...wrzesień 2018 - synek
-
Mamy te układanki i uważajcie bo te uchwyty odpadają dzisiaj z buzi wyciagalam Młodej... chyba zmienię je na sznureczki.
A ja Wam polecę instrumenty drewniane z Goki, córka jest mega zainteresowana. Na szczęście nie szaleje tylko obchodzi się z nimi delikatnie, więc głowa nie pęka ^^ -
Po za tymi wszystkimi zabawkami ostatnio jest jeszcze szał na zwykły ołówek, rysuje nim wszędzie. Jak się tylko odwrócę to mi zaraz po szafce marze.
Dwa dni pod rząd zasnęła sama w łóżeczku, dostała cyca, smoczek i aaa. Oczywiście musiałam siedzieć i głaskać ją po głowie, ale jest nadzieja dla nasCamilla33, kuwejtonka lubią tę wiadomość