X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ola_g89 wrote:
    Mamy te same, Pola tez lubi się bawić, ale jeszcze nie kuma żeby dopasować biedronkę do biedronki. Po prostu wkłada mniejsze koło w większe 🤷‍♀️ A zwierzaki tez mamy z pepco, kilka dokupiłem jeszcze w innych sklepach pojedynczo, bo naprawdę u nas to zabawka #1. Szczególnie krowa. Krowy są najlepsze na świecie 🤷‍♀️😀

Ja biorę zawsze różne kolory bo jak dam podobne to też ciężko.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też się sprawdza drewniana tęcza która służy do wszystkiego, ostatnio jest telefonem, mała przykłada do ucha :) Ma mało zabawek, ale jak już coś ma, to staram się, żeby to było coś, co można użyć na wiele sposobów i uczy kreatywności :)
    Jak ma coś, co się przyciska i mówi i nie można użyć w żaden inny sposób to szybko idzie w kąt. A taka drewniana tęcza czy klocki nigdy się nie nudzą.

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyście zaraagowaly jakbyście widziały że opiekunka w żlobku pali papierosy w czasie pracy? Kurde razi mnie to i nie wiem jak się odnieść.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Jakbyście zaraagowaly jakbyście widziały że opiekunka w żlobku pali papierosy w czasie pracy? Kurde razi mnie to i nie wiem jak się odnieść.

No mega słabo... Przecież po zapaleniu papierosa się wali tym dymem, nawet jak się umyje ręce i zęby. Ja jestem uczulona na zbliżenie się do mojego dziecka po zapaleniu papierosa (a teście palą), więc pewnie zrobiłabym aferę.

• p_tt Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem wyczulona na to dlatego mnie to zdenerwowało. Nie wiem czy przesadzam czy nie

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Średnio sobie wyobrażam, że pani, która w żłobku przecież nie raz nosi dzieci, bierze na kolana etc wali papierosami :/ Myślę, że nie przesadzasz.

Camilla33, p_tt lubią tę wiadomość

• Camilla33 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Ja nawet teściową brzydko mówiąc zjebalam, raz na 6 tyg raczy pokazać dupsko ale bez peta się obejść nie może. Powiedziałam, jej dawno że jeszcze raz będzie śmierdziec w taki sposób to nawet progu domu nie przekroczy.

p_tt lubi tę wiadomość

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jeszcze wyczytałam że w szkołach i obiektach oświatowych jest zakaz palenia.
    A właśnie najgorsze jest to, że ona te dzieci przytula, glaszcze. Mąż już zadzwonił do dyrektorki i narobił zadymy 🙄 jeszcze bardziej się wkurzył jak ja.

Camilla33 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobrze PTT, no bezprzesady przecież to są małe dzieci. Bleee. I co dyrektorka na to?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2019, 20:18

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw, że to nie możliwe. Jak nie schodził z tonu to nagle sobie przypomniała, że faktycznie jedna jest paląca ale w pracy nie pali... Ma z nią pogadać.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obrzydliwe. Tez jestem na to uczulona. U nas w przychodni zmieniła się babeczka od szczepień. Fajna, naprawdę sympatyczna i z dobrym podejściem do maluszka. Ale jak zobaczyłam, jak prosto po fajce wchodzi do gabinetu to zasłabłam.

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko,nie cierpie palenia papierosów. Nigdy nie pojmowalam jak na wlasne życzenie mozna truć siebie i innych. Zawsze mnie razilo jak moje koleżanki ze studiow- przyszle nauczycielki na kazdej przerwie na studiach tylko papieroski

3i49df9hejgg7mjl.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak a jak to było w przedszkolu? Można czy jest zakaz?

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestem ciekawa jak to jest. Ja nie będę ściemniać bo lubię sobie zapalić, teraz wiadomo jak jestem sama z dzieckiem to nie mam jak, ale jak chodziłam do pracy nie paliłam w pracy w ogóle chociaż nie pracowałam ani z dziećmi ani nawet jakoś z klientami bezpośrednio. Mam wrażenie że to chyba zależy od osoby bo koleżanka kosmetyczka moja pali ale nigdy nie pali w pracy bo schyla się nad klientka i wie że to nie wypada.

• Paplak Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    Paplak a jak to było w przedszkolu? Można czy jest zakaz?
    Szczerze to nie wiem, bo u nas nikt nie palil. Zreszta my nie mialysmy przerwy w pracy wiec nawet nie mialybysmy kiedy. W żłobku jest 8 godzinny wymiar pracy, wirc chyba maja przerwe. My mialysmy 5 godzin dziennie i bez przerw.
    Trzebaby poczytac w regulaminie placówki. Wiem, że ogolnie na terenie placowki oswiatowej nie wolno palić, chyba ze jest jakas palarnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2019, 16:56

3i49df9hejgg7mjl.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W regulaminie nie ma ani słowa, tylko tyle właśnie znalazłam właśnie że w placówkach oświatowych jest zakaz palenia.
    U nas chodziliśmy na palarnie specjalną oddzielona od reszty ale to zakład produkcyjny był. Sama też paliłam w pracy, w ciąży w ogóle, a po porodzie raz. I właśnie przez dziecko nie pale i sto razy bardziej czuła jestem.

km5scwa1k0ojmmea.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    p_tt wrote:
    W regulaminie nie ma ani słowa, tylko tyle właśnie znalazłam właśnie że w placówkach oświatowych jest zakaz palenia.
    U nas chodziliśmy na palarnie specjalną oddzielona od reszty ale to zakład produkcyjny był. Sama też paliłam w pracy, w ciąży w ogóle, a po porodzie raz. I właśnie przez dziecko nie pale i sto razy bardziej czuła jestem.

Tylko być może ona wychodzi na przerwę zapalić poza teren żłobka. Moja znajoma pobiera krew w przychodni i też jak ma przerwę to wychodzi poza obszar przychodni.

• Minns Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się pochwalić zdjęciem, dzisiaj wiatr nam sprzyjał i oto taki jesienny ludek :)

228e4ec4d3c0.jpg

JustynaG, ola_g89, Camilla33, 86monia, p_tt, kuwejtonka, KATARZYNACarm, Izabelle, 100krotka30, kasia1518 lubią tę wiadomość

wrzesień 2018 - synek <3
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mins przepiękne zdjęcie😍

Minns lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MINNS piękne zdjecie 🥰❤
    Dziewczyny to znowu ja i problem z Natalia ,bo tak jak pisałam że 2 tyg temu brała antybiotyk to jesteśmy tydzień po odstawieniu i w tym czasie podaje dicoflor. A od wczoraj wieczora i dzisiaj miała kupkę luźną, oczywiście ja znowu panikuj , bp dmucham chucham w to moje dziecko A one wiecznie coś ma 😢😢😢🤷‍♀️ samopoczucie jak na tą chwilę oceniam na dobre , nie ma gorączki i się bawi dlatego pytam czy to normalne że po tygodniu , może pojawić się płynna kupka ,

Minns lubi tę wiadomość

201809135365.png
‹‹ 1673 1674 1675 1676 1677 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ