WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie z dzwoniłam i pytałam. Musimy zapłacić za szczepienie na ospe ale nie ważne . To u nas w kolejności będzie MMR później po 6 tyg Meningokoki wszystkie typy u nas są A później na ospe zaszczepie zobaczę jak Natalia będzie się czuła na następny tydzień jeżeli będzie wszystko okej to zro b ie jej tą szczepionka na MMR bo już naprawdę chce mieć to za sobą .
-
A ja ske pochwałę, że miałam dzisiaj pierwszą wizytę i wszystko jest dobrze, serduszko bije i ciąża starsza o tydzień wg om.
ola_g89, Minns, Camilla33, JustynaG, kasia1518, kuwejtonka, Izabelle lubią tę wiadomość
-
Moja Zosia też jeszcze nie chodzi wcale. Trochę przy meblach. Niestety bardzo chce żeby ja prowadzac za rączki- jak tylko sadzam ja z rąk na podłogę to zapiera się nogami i daje kroki do przodu.
U nas pomineli 1 dawkę na pneumokoki bo normalnie są 4 a Zosia miała 2 i niby ta przypominająca powinna mieć w marcu ... już mi sił brakuje na ta przychodnie... poszłam po receptę na nimenrix i pytam o to szczepienie bo patrzę w kalendarz szczepień i tam są 4 dawki ... oczywiście panie w prztxgudni nie wiedza ile dawek powinna mieć. W piątek jadę na pierwsza wizytę do tej super pediatry z Gabrysia to jeszcze dopytam pediatry i jak coś to zaszczepimy w pn ta 3 dawkę na pneumokoki A meingokoki na te pozostałe szczepy przesune... najgorsze że nie mam na co zmienić tej przychodni bosą tylko dwie A ta druga ponoć jeszcze lepszakasia1518
-
Gratulacje.
Anielka jak miesiąc temu wykonała kilka kroczkow to nadal robi max 3 kroki i wraca ma kolana.
A my wczoraj byłyśmy na pierwszych zajęciach z sensoplastyki. Małej sie podobało, więc bedziemy chodzic na stałe co tydzień. Dzisiaj idziemy do palmiarnii oglądać rośliny i wielkie akwaria z rybami, a za 2 tygodnie u męża w pracy jest Mikołaj dla dzieci i idziemy do sali zabaw, wiec czeka nas wiele atrakcji. Będziemy sie szczepic na rotawirusy.aLunia lubi tę wiadomość
-
Paplak, z tego co mówiono mi w przychodni to szczepienie na rotawirusy jest możliwe tylko u bardzo małych dzieci gdzie pierwsza dawka musi być podana do 12 tygodnia życia a całe szczepienie powinno być zakończone przed 24 tygodniem życia.
Chyba gdzieś widziałam, że starszym dzieciom się nie podaje.
A jaką szczepionkę planujesz podać?Hedgehog, Camilla33 lubią tę wiadomość
-
Alunia gratuluję, nudnej ciąży życzę ;*
Jeśli chodzi o rotawirusy to my właśnie się spozniliśmy . Po 12 tyg nie ma porostu przeprowadzonych badań.
Właśnie jesteśmy po ostatniej dawce pneumokoków. Mały nie przepada za lekarzem, już przy wazeniu były płacze. W końcu przybrał więcej, na wadze mamy 11.3 kg. Chciałam go zmierzyć ale dałam mu spokój. Wzięłam receptę na Bexsero także w styczniu 1 dawka.wrzesień 2018 - synek -
JustynaG wrote:Paplak, z tego co mówiono mi w przychodni to szczepienie na rotawirusy jest możliwe tylko u bardzo małych dzieci gdzie pierwsza dawka musi być podana do 12 tygodnia życia a całe szczepienie powinno być zakończone przed 24 tygodniem życia.
Chyba gdzieś widziałam, że starszym dzieciom się nie podaje.
A jaką szczepionkę planujesz podać? -
Paplak wrote:Serio? My jak byliśmy na roczek to pielęgniarka sie pytała czy dziecko chodzi do zlobka albo na jakies zajecia bo wtedy przysługuje darmowa szczepionka. Chyba ze pomylilam z jakims innym szczepieniem:P
Pewnie ospaCamilla33 lubi tę wiadomość
-
Minns wrote:Alunia gratuluję, nudnej ciąży życzę ;*
Jeśli chodzi o rotawirusy to my właśnie się spozniliśmy . Po 12 tyg nie ma porostu przeprowadzonych badań.
Właśnie jesteśmy po ostatniej dawce pneumokoków. Mały nie przepada za lekarzem, już przy wazeniu były płacze. W końcu przybrał więcej, na wadze mamy 11.3 kg. Chciałam go zmierzyć ale dałam mu spokój. Wzięłam receptę na Bexsero także w styczniu 1 dawka.
Mój waży 11.4 w pieluszce i bodyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2019, 09:56
-
Paplak wrote:Serio? My jak byliśmy na roczek to pielęgniarka sie pytała czy dziecko chodzi do zlobka albo na jakies zajecia bo wtedy przysługuje darmowa szczepionka. Chyba ze pomylilam z jakims innym szczepieniem:P
Dziecko musi chodzić do żłobka lub punktu opieki dziennej (tzw. klub dziecięcy, jest to inna forma opieki nad dziećmi do lat 3 w celu umożliwieniu matce powrót do pracy).
Dyrektor takiego miejsca,na podstawie umowy z rodzicem wystawia zaświadczenie i dziecko może otrzymać szczepionkę za darmo.
Źródło: https://gis.gov.pl/wp-content/uploads/2018/01/akt.pdf
-
Moja waży około 9,3kg i ma 79cm długości.
-
JustynaG wrote:To raczej chodzi o ospę.
Dziecko musi chodzić do żłobka lub punktu opieki dziennej (tzw. klub dziecięcy, jest to inna forma opieki nad dziećmi do lat 3 w celu umożliwieniu matce powrót do pracy).
Dyrektor takiego miejsca,na podstawie umowy z rodzicem wystawia zaświadczenie i dziecko może otrzymać szczepionkę za darmo.
Źródło: https://gis.gov.pl/wp-content/uploads/2018/01/akt.pdf -
My właśnie tez się spóźniliśmy na rotawirusy póki co od miesiąca próbujemy zrobić mmr, ale co chwile coś. Albo zabkuje i ma podwyższona temperaturę, albo łapie przeziębienie.
Moje chucherko ok. 9kg, jeśli chodzi o wzrost to dawno nie mierzylam, ale ciuchy 80, niektóre 86cm.