X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns strach się bać, u naszego to od razu stwierdzą jakąś nadpobudliwość, wszyscy muszą tańczyć tak jak jaśnie pan zagra albo trzeba uciekać 😋 My to nie reagujemy i po chwili sam się uspokaja i obrażony idzie robić coś innego. Ale obcy to może paść z wrażenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2019, 22:44

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pani dyrektor jakaś niepoważna jak nawet w żartach wysyła dziecko do psychologa bo sobie tam chapnie ząbkami inne dziecko. W podstawówce bym rozumiała ale roczne dziecko uczy się świata również poprzez takie zachowania.

U nas po roku noce są coraz gorsze. Mówili że będą lepsze że po roku będzie super taaa. Tej nocy 10 pobudek. Nawet jako noworodek tak źle nie było. Noc cóż.

• verita Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !

Mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie , wrocilam a konto skasowałam w przypływie hormonów :D

U nas jest bardzo dobrze, ,powrót do pracy to najlepsza rzecz jaka mogła mi się przydarzyć. Odzylismy wszyscy jako rodzina, poprawiły się nasze relacje moje z mężem ale też z Ania. Cieszę się że wychodzę rano do pracy, mam super atmosferę i super zespół. Ogromne możliwości rozwoju jest po prostu dobrze. Analizując całą sytuację stwierdzam że tak miało być i to wszystko było mi potrzebne :) stratę na swój sposób przeżyliśmy aczkolwiek trochę łez było tylko pierwszego dnia. Skupiam się na tym że ja mam swoją kochana córkę, męża którzy mnie potrzebują a nie będę rozpaczać po kątach tak miało po prostu być.

U nas zmiany w nocach ogromne. Dziecko śpi mi całą noc ewentualnie ma max 2 pobudki. Odstawilismy nocne karmienie. Mamy 3 karmienia na dzień rano, po żłobku i na dobranoc. Jest super !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 09:53

100krotka30, ola_g89, kuwejtonka, Camilla33, Minns, kasia1518, Izabelle, p_tt lubią tę wiadomość

• KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    U nas też pojawił się wodnisty katar, najgorzej że spływa mu do gardła i się przez to budzi. Dziś kupiliśmy aspirator do odkurzacza bo tym zwykłym to już mamy dość.
    i jak sie sprawdzę? , też nad tym myślę żeby kupić ten aspirator , u nas noc tragedia, pobudka co chwilę o stekanie i plakanie. Wieczorem miała podwyższona tem do 38. Dzisiaj jest w żłobku. Zobaczymy , ale naprawdę jest bardzo ciężko , najgorsze że ro już od 2 miesięcy trwa, jest może dzień lub 2 dobrze A później odnowa modlę się naprawdę że będzie tylko lepiej. 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 10:36

201809135365.png
  • Paplak Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam. Ja to czytam te wasze "przygody", ale niczym nie mogę sie podzielic bo u nas zęby wychodzą bezobjawowo, śpi całe noce od zawsze, no i tylko raz miała trzydniowke. Nawet kataru nigdy nie miała. Także bylam przygotowana, że wczesniak, że bedzie jakoś bardziej na wszystko podatna a tu nic.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • verita Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak ale my to naprawdę wiemy już jakie masz złote dziecko. Myślę że każda to zapamiętała :D

100krotka widzę że podglądasz. Napisz co u Ciebie ! Myślałam ostatnio o Tobie.

Camilla33 lubi tę wiadomość

• 86monia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verita wrote:
    Hej dziewczyny !

Mam nadzieję że mnie jeszcze pamiętacie , wrocilam a konto skasowałam w przypływie hormonów :D

U nas jest bardzo dobrze, ,powrót do pracy to najlepsza rzecz jaka mogła mi się przydarzyć. Odzylismy wszyscy jako rodzina, poprawiły się nasze relacje moje z mężem ale też z Ania. Cieszę się że wychodzę rano do pracy, mam super atmosferę i super zespół. Ogromne możliwości rozwoju jest po prostu dobrze. Analizując całą sytuację stwierdzam że tak miało być i to wszystko było mi potrzebne :) stratę na swój sposób przeżyliśmy aczkolwiek trochę łez było tylko pierwszego dnia. Skupiam się na tym że ja mam swoją kochana córkę, męża którzy mnie potrzebują a nie będę rozpaczać po kątach tak miało po prostu być.

U nas zmiany w nocach ogromne. Dziecko śpi mi całą noc ewentualnie ma max 2 pobudki. Odstawilismy nocne karmienie. Mamy 3 karmienia na dzień rano, po żłobku i na dobranoc. Jest super !!

Veritaserum wróć Verita fajnie że wróciłaś. Pozazdrościć, u nas coś złego się dzieje w nocach, no nic może przejdzie.

• 86monia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    i jak sie sprawdzę? , też nad tym myślę żeby kupić ten aspirator , u nas noc tragedia, pobudka co chwilę o stekanie i plakanie. Wieczorem miała podwyższona tem do 38. Dzisiaj jest w żłobku. Zobaczymy , ale naprawdę jest bardzo ciężko , najgorsze że ro już od 2 miesięcy trwa, jest może dzień lub 2 dobrze A później odnowa modlę się naprawdę że będzie tylko lepiej. 🤞

My tylko do odkurzacza. Uważam że to rewelacja byle nie nadużywać

• Paplak Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minns wrote:
    Jezu dajcie spokój, po ostatnich masakrycznych 2 nie chce myśleć co będzie z resztą. Choć widać, że coś tam się poszerza, na razie źle nie jest. Do pobudrk w nocy się przyzwyczaiłam i nawet nie czekam na lepsze spanie, nawet jestem wyspana. Gorzej mój kręgosłup jak odkładam go z powrotem.

Dzisiaj byliśmy zalatwic formalności w żłobku, mały będzie w grupie biedronek 😀🐞. Będzie tam najstarszy, może przejdzie do innej grupy, ale na razie dyrektorka powiedziała, że są tam 2 "gryzonie" i moze lepiej żeby na początek tam nie szedł. Powiedziala, że rodzicom powiedziała żeby iść z nimi do psychologa haha pewnie Brunowi też zaleci jakiegoś specjalistę 😁. Będzie ciekawie. Zaczynamy 2 grudnia.
    My w przedszkoku mieliśmy ogromny problem z tymi "gryzoniami". Pamietam do dzis takiego jednego, też z grupy biedronek. Chlopaczek mial taki okres, że przez kilka miesiecy gryzl dzien w dzien. I nie dalo sie nad tym zapanowac,bo jak w grupie bylo 20 osob i sie wspolnie bawily to jemu sekundę zajmowalo zblizenie sie do kogos i ugryzienie. Jedynym wyjsciem chyba byloby calkowite jego odizolowanie, a przeciez nie o to chodzi. Rodzice innych dzieci zaczeli sie juz potem burzyc i chcieli jego usuniecia z grupy, bo jak ich dziecko kilka razy w tygodniu wracalo pogryzione to sie nie dziwię. Także ja sie zawsze tych gryzacych boje.

3i49df9hejgg7mjl.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita ciągle myślałam o Tobie. Cieszę się, że się odezwałaś i sobie wszystko poukładałas. Cieszę się, że tak się poprawiło z Ania idzie odetchnąć ;)

Moja to śpi ale za to starsza dzisiaj wstała o 4 i jej już się więcej spać nie chciało 👍

verita lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita,
    Super, że wróciłaś! I naprawdę bardzo się cieszę, że tak Wam się ładnie wszystko układa :)))

verita lubi tę wiadomość

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verita wrote:
    Paplak ale my to naprawdę wiemy już jakie masz złote dziecko. Myślę że każda to zapamiętała :D

100krotka widzę że podglądasz. Napisz co u Ciebie ! Myślałam ostatnio o Tobie.

Jakby któraś zapomniała, to warto przypomnieć co jakiś czas 😅

verita, Camilla33 lubią tę wiadomość

• Paplak Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuwejtonka wrote:
    Jakby któraś zapomniała, to warto przypomnieć co jakiś czas 😅
    Nie, najlepiej tylko w kółko ponarzekać. Wypisuje sie juz ostaecznie z tego forum bo widze zrobiło sie tu kółko wzajemnej adroacji z wszystkowiedzaca kuwejtonką na czele. Powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 14:03

3i49df9hejgg7mjl.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paplak wrote:
    Nie, najlepiej tylko w kółko ponarzekać. Wypisuje sie juz ostaecznie z tego forum bo widze zrobiło sie tu kółko wzajemnej adroacji z wszystkowiedzaca kuwejtonką na czele. Powodzenia

Ja na tym forum czuję się super. A wszystko dzięki empatii dziewczyn :)

Dzięki za komplement! Niestety nie wiem wszystkiego, jedynie zdarza mi się umieć trzeźwo ocenić rzeczywistość.

Wypisywałaś się już tyle razy, że już nawet nie pamiętam, ile :)

• Kas_ia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhuuu ale zawiało chłodem :p myślałam że idea forum jest wspieranie w trudnych chwilach, sprawdzanie itp. A nie konkurs na najlepsze dziecko.

A co mi tam, ponarzekam teraz ja. Widziałam, że pisalyscie o szczepieniach, my mamy mieć w przyszłym tygodniu, córka ma katar (bez innych problemów) więc dzwoniłam w środę by przełożyć wizytę... A tu mi Pani powiedziała, że jak nic się z tego nie wykluje to mam zaszczepić bo termin najbliższy to koniec grudnia...
    W mojej głowie 10000 za i przeciw. C0 byście doradzily?

w5wqdf9hk9ndsnvc.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też się zastanawiam bo w poniedziałek mamy mieć na ospę, ale ma katar i widzę że trochę oczko zaczęło ropieć Wiki i chyba to jednak przełoże :/

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym przełożyła. Szczepienia nie uciekną. Niby w wieku krajach katar to nie przeciwskazanie. Nam zostało mmr i 5 w 1 na później. I tyle. Z ospa się waham, ale nasz do żłobka nie pójdzie i myślę czy jest sens

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza lekarka mówiła, że przy katarze nawet jest absolutny zakaz szczepienia, bo katar może być równie dobrze początkiem infekcji, która już jest.

Ja bym przełożyła...

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas_ia wrote:
    Uhuhuuu ale zawiało chłodem :p myślałam że idea forum jest wspieranie w trudnych chwilach, sprawdzanie itp. A nie konkurs na najlepsze dziecko.

A co mi tam, ponarzekam teraz ja. Widziałam, że pisalyscie o szczepieniach, my mamy mieć w przyszłym tygodniu, córka ma katar (bez innych problemów) więc dzwoniłam w środę by przełożyć wizytę... A tu mi Pani powiedziała, że jak nic się z tego nie wykluje to mam zaszczepić bo termin najbliższy to koniec grudnia...
    W mojej głowie 10000 za i przeciw. C0 byście doradzily?
    Kasia my mialysmy mieć w pn zaległe pneumokoki - katar trwał 2 dni i też nie wiem co teraz. Tzn ja jestem zdania żeby nie szczepic tylko odczekać ale nie wiem ile. Za chwilę jedziemy do naszej super pediatry na pierwszą wizytę z Gabrysia i biorę też Zosie- niech ja osłucha i zapytam co z tym szczepieniem zrobić tzn ile odczekać bo szczepic nie będę na pewno- katar zapewne od zębów bo jakiś mega krótki. Dam znać wieczorem. Wizytę mamy na 19.45 i że jest to pierwsza wizyta to pewnie ok 2 godzin potrwa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2019, 18:47

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • verita Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kolei ciągle przekładany nmr. Katar nie jest wg naszej lekarki przeciwskazaniem ale np wczoraj Ania zrobiła dwie biegunkowe kupy i nam jej nie zaszczepili....
    Przy żłobku ciężko uniknąć kataru.

‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ