WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej A podgladam Was cały czas tylko nie mam jakoś za bardzo chęci się udzielać no ale powrót Verity musiałam zalajkowac bo mnie ucieszył bardzo . Od kiedy zniklas zastanawialam się co u Was, byłam jakoś podświadomie spokojna i masz mialam nosa hihi
U nas w porządku jeśli chodzi o małego. Przekroczyl roczek na swoich nogach A zbiegło się to nam z urlopem na wsi gdzie ganial za kotami i psami. Nadal ma problem z tolerancją nabiału i póki co to nie jada. Bardzo źle zniósł szczepienie mmr dobę nie umiał stanąć na nóżke i płakał w wieczór po szczepieniu nieutulenie.
Mi rozpoczęcie roku szkolnego dobrze zrobiło na głowę bo zawsze jest coś do ogarnięcia, córka do leczenia bo wiecznie się coś jej trzyma. Ze złych rzeczy doszła nam u niej alergia na trawy i brzozę i grozi jej astma. Dobra ze na wiosnę mamy zacząć odczulanie i może uda się ja ominąć
I tak śledząc Was na bieżąco (ale kiedyś mnie wylogowalo i nie chciało mi się dokopywac i szukać hasła na telefonie) cieszyłam się razem z Wami gdy Paulinda zebrała pieniążki na leczenie córeczki.
Z Kasia gdy szczęśliwie urodziła córeczkę, gratulacje
aLunia ze życie ja tak miło zaskoczyło
Gratulacje dla,wszystkich dzielnych zlobkowiczow którzy pięknie przeszli adaptacje.
A smucilam gdy i wy ubolewalyscie w różnych sytuacjach. Nadal integruje się z nami matkami słabo śpiących dzieci i planuje ukrocic nocne wisielstwo piersiowe bo mam dość.kuwejtonka, Izabelle, Minns, ola_g89, kasia1518, JustynaG, Camilla33, p_tt lubią tę wiadomość
Misia 09.2013
Misio 08.2018 -
100krotka jak się cieszę, że napisałaś ♥️ dziękuję ci za gratulacje :*
Moja córka jest też uczulona na trawę i żyto. Mamy zacząć odczulanie już w styczniu, więc mnie zaskoczyłaś że na wiosnę...od czego to zależy 🤔
100krotka30 lubi tę wiadomość
-
Alunia ja też z tego wszystkiego zapomniałam Ci pogratulowac! Gratulacje i rosnijcie zdrowo
100krotka super że napisałaś. Jak widzisz odstawienie nocne jest możliwe a naprawdę nie wierzyłam że w nasYm przypadku się uda...aLunia, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
Verita,ja tez nawet dziś o Was myślałam i cicho liczyłam,ze jednak wrócisz do nas Strasznie miło wiedzieć,ze układa sie u Was.
100krotka,witaj ponownie
Nasze noce ostatnio są...dość krótkie. Młoda wstaje np o 5 od 4 juz kręci sie i stęka. Paluszkami grzebie w buzi,także pewnie czwórki w natarciu.
Jak cos nie po jej myśli, to szczypie,drapie i gryzie. Najczęściej brat obrywa. A tak jest kochana,słodka i bystra bestyjka Jak wracam z pracy,to nie możemy sie od siebie odkleić.KATARZYNACarm, 100krotka30 lubią tę wiadomość
-
Ja na razie nie myślę o żadnym odstawianiu póki żłobek przed nami, zobaczymy później...
Verita w jaki sposób zrezygnowaliscie z nocnycj karmień? Ja mam nadzieje, że jak wrócę do pracy to będzie lepiej (choć na pewno też ciężej 😋).wrzesień 2018 - synek -
Veritaserum, super, ze wróciłaś myślałam o Was dużo ostatnio. Cieszę się, ze tak Wam się poukładało.
100krotka, witamy ponownie
Nam zostało tylko jedno karmienie - na wieczór. Odstawienie innych wyszło tal naturalnie, ze sama nie wiem, jak to się udało. Do końca roku mam w planach odstawić zupełnie. Próbowałam tylko raz nie dać cyca na noc, ale wymiękłam po minucie nie czuje jeszcze żeby to był ten czas100krotka30 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a jak nie karmicie w nocy i dzieci się budzą, to co? U nas jest ten problem, że mała budzi się kilka razy i tylko cycek działa. Inaczej się drze aż głowa boli. I nie działa woda, lulanie, śpiewanie, nicPierwsze szczęście wrzesień 2018
Drugie szczęście marzec 2021 -
Kasia, my już po wizycie... U nas oprócz kataru który jakoś mocno groźny nie jest, wyszło że prawe ucho jest zaczerwienione- także mamy krople do ucha na 6 dni a szczepic za 10dni dopiero. Mówiła żeby przy katarze nie szczepic tylko tydzień po nim odczekać ze szczepieniem. Ale powiedziała że ogólnie czeka nas hardkorowy czas bo idą wszystkie czwórki naraz - obstawia że potrwa to do Bożego Narodzenia, no a później jak to stwierdziła będzie jeszcze gorzej przy trójkach. Po czym dodała że potem się uspokoi a zacznie się ząbkowanie u Gabrysi... także ogólnie ząbkowy hardcore nas czekakasia1518
-
KATARZYNACarm wrote:i jak sie sprawdzę? , też nad tym myślę żeby kupić ten aspirator , u nas noc tragedia, pobudka co chwilę o stekanie i plakanie. Wieczorem miała podwyższona tem do 38. Dzisiaj jest w żłobku. Zobaczymy , ale naprawdę jest bardzo ciężko , najgorsze że ro już od 2 miesięcy trwa, jest może dzień lub 2 dobrze A później odnowa modlę się naprawdę że będzie tylko lepiej. 🤞
-
Kasia ja to powiedziałam mężowi, że zamykamy warsztat bo trzeciej ciąży nie wytrzymam, a za stara jestem żeby znowu próbować za 4-5 lat. Szkoda, że u nas nigdzie nie mogę namierzyć jakiegoś super pediatry, ale dobrze że chociaż z Twoich wpisów można czerpać wiedzę i dobre rady 😊
-
Camilla33 wrote:Kasia ja to powiedziałam mężowi, że zamykamy warsztat bo trzeciej ciąży nie wytrzymam, a za stara jestem żeby znowu próbować za 4-5 lat. Szkoda, że u nas nigdzie nie mogę namierzyć jakiegoś super pediatry, ale dobrze że chociaż z Twoich wpisów można czerpać wiedzę i dobre rady 😊
U mnie w przychodni to ani razu nie zajrzał nikt Zosi do uszu. A dostałam wiele cennych rad dla mojej rozdartej Gabrysi , także mimo zaporowych godzin kiedy przyjmuje ( choć wczoraj nie było zle bo na G.20 mieliśmy), warto pojechać te 25km i zapłacić 100zl.
Maz do mnie wczoraj z tekstem... Tylko nie rób dużego rabanu w przychodni bo później nie będziesz miała gdzie dzieci szczepicWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 07:04
kasia1518
-
Przy KP na pewno możesz ta serię prenalen w skład której wchodzą tabletki na gardło.
Teraz używałam strepsils, tantum verde, i cholinex, ale raz że mniej kamień dwa, że większe dziecko.
W konkursie na najlepsze dziecko to nawet nie biorę udziału, bo bym od razu wygrała. Moje dziecko jest najlepsze, najwspanialsze i najcudowniejsze (oczywiście dla mnie 😉), nie ma drugiego takiego!
Mmr też nam wisi i 5 w 1, szczepicie na jednej wizycie? Czy oddzielnie? U nas katar i jakiś kaszel (osluchowo czysta), więc nawet się nie myślałam czy dzielić szczepienia czy nie.kasia1518 lubi tę wiadomość
-
A i dziewczyny które są w ciąży- cenna wg mnie rada - przy katarze u starszaka- zakaz stosowania aromactiv baby ( jak już maluszek będzie na świecie) bo mimo że jest od 1 dnia życia, to może powodować duszności i niewydolność oddechowa u maluszka- nawet jak starszak śpi w drugim pokoju- ja dostałam opr od doktor bo oczywiście przykleilam na noc. Za to maść majerankowa pod nosem i smarować stopy. Jeszcze mi coś zaleciła żeby smarować klatkę piersiową na noc, ale muszę sprawdzić w notatkach bo nazwy nie pamiętamkasia1518