X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE DZIECI 2018
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE DZIECI 2018

Oceń ten wątek:
  • 100krotka30 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) A podgladam Was cały czas tylko nie mam jakoś za bardzo chęci się udzielać ;-) no ale powrót Verity musiałam zalajkowac bo mnie ucieszył bardzo :-). Od kiedy zniklas zastanawialam się co u Was, byłam jakoś podświadomie spokojna i masz mialam nosa hihi
    U nas w porządku jeśli chodzi o małego. Przekroczyl roczek na swoich nogach A zbiegło się to nam z urlopem na wsi gdzie ganial za kotami i psami. Nadal ma problem z tolerancją nabiału i póki co to nie jada. Bardzo źle zniósł szczepienie mmr dobę nie umiał stanąć na nóżke i płakał w wieczór po szczepieniu nieutulenie.
    Mi rozpoczęcie roku szkolnego dobrze zrobiło na głowę bo zawsze jest coś do ogarnięcia, córka do leczenia bo wiecznie się coś jej trzyma. Ze złych rzeczy doszła nam u niej alergia na trawy i brzozę i grozi jej astma. Dobra ze na wiosnę mamy zacząć odczulanie i może uda się ja ominąć :-)
    I tak śledząc Was na bieżąco (ale kiedyś mnie wylogowalo i nie chciało mi się dokopywac i szukać hasła na telefonie) cieszyłam się razem z Wami gdy Paulinda zebrała pieniążki na leczenie córeczki.
    Z Kasia gdy szczęśliwie urodziła córeczkę, gratulacje :-)
    aLunia ze życie ja tak miło zaskoczyło :-)
    Gratulacje dla,wszystkich dzielnych zlobkowiczow którzy pięknie przeszli adaptacje.
    A smucilam gdy i wy ubolewalyscie w różnych sytuacjach. Nadal integruje się z nami matkami słabo śpiących dzieci i planuje ukrocic nocne wisielstwo piersiowe bo mam dość.

kuwejtonka, Izabelle, Minns, ola_g89, kasia1518, JustynaG, Camilla33, p_tt lubią tę wiadomość

Misia 09.2013
    Misio 08.2018
  • KATARZYNACarm Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka30 i Verity , super że wrociłyscie 😊🤗

100krotka30 lubi tę wiadomość

201809135365.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka jak się cieszę, że napisałaś ♥️ dziękuję ci za gratulacje :*
    Moja córka jest też uczulona na trawę i żyto. Mamy zacząć odczulanie już w styczniu, więc mnie zaskoczyłaś że na wiosnę...od czego to zależy 🤔

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • verita Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia ja też z tego wszystkiego zapomniałam Ci pogratulowac! Gratulacje i rosnijcie zdrowo :)

100krotka super że napisałaś. Jak widzisz odstawienie nocne jest możliwe a naprawdę nie wierzyłam że w nasYm przypadku się uda...

aLunia, 100krotka30 lubią tę wiadomość

• kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita a jak Ty się za to odstawienie zabrałaś?
    Ja miałam trzy podejścia i wymiękamy oboje z mężem :(

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • Izabelle Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita,ja tez nawet dziś o Was myślałam i cicho liczyłam,ze jednak wrócisz do nas :) Strasznie miło wiedzieć,ze układa sie u Was.

100krotka,witaj ponownie :)

Nasze noce ostatnio są...dość krótkie. Młoda wstaje np o 5 ;) od 4 juz kręci sie i stęka. Paluszkami grzebie w buzi,także pewnie czwórki w natarciu.
    Jak cos nie po jej myśli, to szczypie,drapie i gryzie. Najczęściej brat obrywa. A tak jest kochana,słodka i bystra bestyjka :) Jak wracam z pracy,to nie możemy sie od siebie odkleić.

KATARZYNACarm, 100krotka30 lubią tę wiadomość

l22ne6yd1cgn4wml.png
  • Minns Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie myślę o żadnym odstawianiu póki żłobek przed nami, zobaczymy później...
    Verita w jaki sposób zrezygnowaliscie z nocnycj karmień? Ja mam nadzieje, że jak wrócę do pracy to będzie lepiej (choć na pewno też ciężej 😋).

wrzesień 2018 - synek <3
  • ola_g89 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, super, ze wróciłaś :) myślałam o Was dużo ostatnio. Cieszę się, ze tak Wam się poukładało.

100krotka, witamy ponownie :)

Nam zostało tylko jedno karmienie - na wieczór. Odstawienie innych wyszło tal naturalnie, ze sama nie wiem, jak to się udało. Do końca roku mam w planach odstawić zupełnie. Próbowałam tylko raz nie dać cyca na noc, ale wymiękłam po minucie :D nie czuje jeszcze żeby to był ten czas ;)

klz9i09k40pp4fu3.png
    qb3ci09ktod8alpu.png
  • kuwejtonka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak nie karmicie w nocy i dzieci się budzą, to co? U nas jest ten problem, że mała budzi się kilka razy i tylko cycek działa. Inaczej się drze aż głowa boli. I nie działa woda, lulanie, śpiewanie, nic :/

Pierwsze szczęście wrzesień 2018
    Drugie szczęście marzec 2021
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum super że wróciłaś- cieszę się że u Was jest lepiej .

100krotka fajnie że się odezwałaś- pisz do nas częściej 😉

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, my już po wizycie... U nas oprócz kataru który jakoś mocno groźny nie jest, wyszło że prawe ucho jest zaczerwienione- także mamy krople do ucha na 6 dni a szczepic za 10dni dopiero. Mówiła żeby przy katarze nie szczepic tylko tydzień po nim odczekać ze szczepieniem. Ale powiedziała że ogólnie czeka nas hardkorowy czas bo idą wszystkie czwórki naraz - obstawia że potrwa to do Bożego Narodzenia, no a później jak to stwierdziła będzie jeszcze gorzej przy trójkach. Po czym dodała że potem się uspokoi a zacznie się ząbkowanie u Gabrysi... także ogólnie ząbkowy hardcore nas czeka

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATARZYNACarm wrote:
    i jak sie sprawdzę? , też nad tym myślę żeby kupić ten aspirator , u nas noc tragedia, pobudka co chwilę o stekanie i plakanie. Wieczorem miała podwyższona tem do 38. Dzisiaj jest w żłobku. Zobaczymy , ale naprawdę jest bardzo ciężko , najgorsze że ro już od 2 miesięcy trwa, jest może dzień lub 2 dobrze A później odnowa modlę się naprawdę że będzie tylko lepiej. 🤞
    U nas to samo, a mi co raz ciężej jest. Żaluzje, że od razu nie kupiliśmy tego aspirator do odkurzacza, jest super.

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86monia wrote:
    Veritaserum wróć Verita fajnie że wróciłaś. Pozazdrościć, u nas coś złego się dzieje w nocach, no nic może przejdzie.
    U nas to koszmar i tak od 2 miesięcy. Zostało tylko przetrwać..albo uciec haha

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • Camilla33 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja to powiedziałam mężowi, że zamykamy warsztat bo trzeciej ciąży nie wytrzymam, a za stara jestem żeby znowu próbować za 4-5 lat. Szkoda, że u nas nigdzie nie mogę namierzyć jakiegoś super pediatry, ale dobrze że chociaż z Twoich wpisów można czerpać wiedzę i dobre rady 😊

fb4dee457a.png

6ad595d6f7.png
  • 86monia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilia ja jestem na skraju. Nie wiem czy u mnie cierpliwość jest na niższym poziomie ale jeśli to nie zęby to ja nie wiem. Pobudek tyle że nie liczę. Podziwiam cię że dajesz radę w ciąży

• kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Camilla33 wrote:
    Kasia ja to powiedziałam mężowi, że zamykamy warsztat bo trzeciej ciąży nie wytrzymam, a za stara jestem żeby znowu próbować za 4-5 lat. Szkoda, że u nas nigdzie nie mogę namierzyć jakiegoś super pediatry, ale dobrze że chociaż z Twoich wpisów można czerpać wiedzę i dobre rady 😊
    Powiem Ci że też się cieszę że mam niedaleko takiego dobrego lekarza bo na tych z mojej przychodni już nie mam siły... oczywiście że te małpy pominely 1 dawkę na pneumokoki, zmartwilo mnie to że jak dostała 2 dawki do 6mc ( a tak u nas było) to jest tak jakby wcale nie była szczepiona- tak uznaje ponoć producent. Teraz mamy dac 2 dawki w odstępie min 8tyg i będzie już ok. Jak Zosia będzie zdrowa to jeszcze po środku możemy wbić się z nimenrixem na meingokoki .

U mnie w przychodni to ani razu nie zajrzał nikt Zosi do uszu. A dostałam wiele cennych rad dla mojej rozdartej Gabrysi , także mimo zaporowych godzin kiedy przyjmuje ( choć wczoraj nie było zle bo na G.20 mieliśmy), warto pojechać te 25km i zapłacić 100zl.

Maz do mnie wczoraj z tekstem... Tylko nie rób dużego rabanu w przychodni bo później nie będziesz miała gdzie dzieci szczepic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 07:04

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę coś na gardło przy KP? Bo mnie zaczyna boleć

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy KP na pewno możesz ta serię prenalen w skład której wchodzą tabletki na gardło.
    Teraz używałam strepsils, tantum verde, i cholinex, ale raz że mniej kamień dwa, że większe dziecko.

W konkursie na najlepsze dziecko to nawet nie biorę udziału, bo bym od razu wygrała. Moje dziecko jest najlepsze, najwspanialsze i najcudowniejsze (oczywiście dla mnie 😉), nie ma drugiego takiego!
    Mmr też nam wisi i 5 w 1, szczepicie na jednej wizycie? Czy oddzielnie? U nas katar i jakiś kaszel (osluchowo czysta), więc nawet się nie myślałam czy dzielić szczepienia czy nie.

kasia1518 lubi tę wiadomość

km5scwa1k0ojmmea.png
  • p_tt Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście w nocy milion karmien, plus jest taki że zasypia już bez cycusia, ale w nocy co chwilę się budzi, by się podpiąć.
    Verita jak to zrobiłaś, że już w nocy nie karmisz?

km5scwa1k0ojmmea.png
  • kasia1518 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziewczyny które są w ciąży- cenna wg mnie rada - przy katarze u starszaka- zakaz stosowania aromactiv baby ( jak już maluszek będzie na świecie) bo mimo że jest od 1 dnia życia, to może powodować duszności i niewydolność oddechowa u maluszka- nawet jak starszak śpi w drugim pokoju- ja dostałam opr od doktor bo oczywiście przykleilam na noc. Za to maść majerankowa pod nosem i smarować stopy. Jeszcze mi coś zaleciła żeby smarować klatkę piersiową na noc, ale muszę sprawdzić w notatkach bo nazwy nie pamiętam

kasia1518

relg8iikdgf37yhc.png
    3i49ej280kg4r0lc.png
‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ